Now Reading
«Transatlantic»:Το δράμα του Neflix με την πραγματική ιστορία του Varian Fry στη Ναζιστική Γαλλία

«Transatlantic»:Το δράμα του Neflix με την πραγματική ιστορία του Varian Fry στη Ναζιστική Γαλλία

Λινα Γριβογιάννη

Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο δράμα εποχής του Netflix «Transatlantic» που καταφθάνει πολλά υποσχόμενο στις οθόνες μας στις 7 Απρίλιου και ανυπομονούμε να παρακολουθήσουμε.

Το νέο δράμα εποχής που έρχεται στο Netflix αυτή την άνοιξη μας έχει κάνει να ανυπομονούμε συμφώνα με τις πληροφορίες που έχουμε για την υπόθεση και τα γυρίσματα. Το «Transatlantic» αφηγείται την αληθινή ιστορία του Varian Fry, ενός δημοσιογράφου που φτάνει στη Γαλλία το 1940 με την Επιτροπή Διάσωσης Έκτακτης Ανάγκης, που ήταν αφιερωμένη στο να βοηθά καλλιτέχνες και συγγραφείς να ξεφύγουν από τους Ναζί και να μεταναστεύσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

instagram./transatlanticnetflixtv

Ο Fry και η Αμερικανίδα κληρονόμος Mary Jayne Gold, η οποία βοήθησε να ηγηθεί των προσπαθειών, βρέθηκαν να κρύβονται σε μια γαλλική βίλα. Οι δύο τους θα βοηθούσαν μερικούς από τους πιο εξέχοντες καλλιτέχνες και στοχαστές της Ευρώπης να διαφύγουν, όπως η Hannah Arendt, ο Max Ernst, ο Marcel Duchamp, και ο Marc Chagall. -Όλοι τους εμφανίζονται στο Transatlantic.- Ο Fry θα γινόταν αργότερα ο πρώτος Αμερικανός που θα ανακηρυσσόταν «Δίκαιος μεταξύ των Εθνών» από το Yad Vashem, το μουσείο του Ολοκαυτώματος του Ισραήλ, για τις προσπάθειές του να σώσει τόσους πολλούς Εβραίους πρόσφυγες. 

instagram./transatlanticnetflixtv

Το μυθιστόρημα του Orringer στο όποιο βασίζεται η μίνι σειρά, είναι μια μυθοπλασία της Επιτροπής Διάσωσης Έκτακτης Ανάγκης του Fry. Ο Fry στέλνεται στη Γαλλία, στην πόλη Vichy για να βοηθήσει στη διάσωση καλλιτεχνών και συγγραφέων, αλλά μόλις φτάνει, βρίσκεται αντιμέτωπος με το αφόρητο ηθικό δίλημμα: Σώζει τους 200 ανθρώπους που του ανατέθηκε να σώσει ή και υπολοίπους; Τελικά κατάφερε να σώσει 2.000 ανθρώπους. 

instagram./transatlanticnetflixtv

«Η κατάσταση του Fry -το να προσπαθεί να αποφασίσει ποιες ανθρώπινες ζωές θα σώσει με βάση εκτιμήσεις για την καλλιτεχνική ή πνευματική αξία των προσφύγων- ήταν ηθικά αδύνατη», εξήγησε ο Orringer. «Στο μυθιστόρημα, ήθελα να προσθέσω ένα προσωπικό στοιχείο για να περιπλέξω ακόμη περισσότερο αυτόν τον υπολογισμό. Τι θα γινόταν αν κάποιος για τον οποίο ο Fry νοιαζόταν βαθιά χρειαζόταν βοήθεια; Πώς θα εξισορροπούσε αυτή την επιταγή με τις ανάγκες των άλλων, των ανθρώπων που έχουν πιο νόμιμες αξιώσεις για την προσοχή και τους πόρους του;».  

instagram./transatlanticnetflixtv

Το διεθνές cast του «Transatlantic» 

Ο Cory Michael Smith θα πρωταγωνιστήσει ως Varian Fry και η Gillian Jacobs θα υποδυθεί τη Mary Jayne Gold. Ο Lucas Englander θα υποδυθεί τον Albert Hirschman, έναν Γερμανοεβραίο οικονομολόγο που συνεργάστηκε με την Επιτροπή Διάσωσης Έκτακτης Ανάγκης για να βοηθήσει τους Εβραίους να διαφύγουν. Στο «Transatlantic» θα συμμετέχει επίσης ο ηθοποιός Corey Stoll, ο οποίος θα υποδυθεί τον Patterson, «τον Αμερικανό πρόξενο στη Μασσαλία που βλέπει τους πρόσφυγες ως υπαρξιακή απειλή για τις αμερικανικές αξίες». Το βασικό cast συμπληρώνουν οι Grégory Montel ως Philippe Frot, Ralph Amoussou ως Paul Kandjo, Deleila Piasko ως Lisa Fittko και Amit Rahhav ως Thomas Lovegrove. Στην σείρα συμμετέχει επίσης ο Luke Thompson του «Bridgerton» ως Hiram «Harry» Bingham, υποδύομενος τον Αμερικανό υποπρόξενος στη Μασσαλία. 

instagram./transatlanticnetflixtv

Τα γυρίσματα της σειράς στη  Μασσαλία  

Το «Transatlantic» γυρίστηκε στα αγγλικά, τα γερμανικά και τα γαλλικά το 2022. «Η ανθρώπινη ικανότητα να ζει κανείς ολοκληρωμένα, να βρίσκει τη χαρά και να διατηρεί την αίσθηση του χιούμορ ακόμα και στις πιο σκοτεινές στιγμές βρίσκεται στην καρδιά του Transatlantic. Ανυπομονώ να βάλω το κοινό σε αυτή την ιστορία», ανέφερε σε δήλωσή της η δημιουργός του Anna Winger. 

instagram./transatlanticnetflixtv

Η σειρά -Transatlantic- θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix στις 7 Απριλίου 2023, και το πρώτο trailer μας χαρίζει μία πολύ καλή μάτια στον κόσμο της σειράς λίγο πριν από την πρεμιέρα. Σε μια εντυπωσιακή στιγμή, ένας Γάλλος αστυνομικός λέει στον Varian Fry: «Είναι όλοι τους εγκληματικά στοιχεία». Εκείνος του φωνάζει πίσω: «Είναι πρόσφυγες!!!». 

instagram./transatlanticnetflixtv

Η σειρά έκανε την επίσημη πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Series Mania στη Lille στη Γαλλία στα τέλη Μαρτίου, ενώ ακολούθησε και η προβολή της στο Βερολίνο. Η μίνι σειρά εποχής θα περιλαμβάνει επτά επεισόδια. 

 

Διάβασε επίσης: 

A Spy Among Friend:Η νέα σειρά με τον Damian Lewis & τον Guy Pearce στη διάρκεια του Ψυχρού πολέμου

Η σειρά «A Spy Among Friends» αφηγείται την ιστορία της φιλίας μεταξύ των βρετανών κατασκόπων Kim Philby και Nicholas Elliott. Ο Philby, ως γνωστόν, ήταν διπλός πράκτορας της Σοβιετικής Ένωσης και αυτομόλησε στη Μόσχα το 1963, αφού αποκαλύφθηκε ότι ήταν κατάσκοπος των Σοβιετικών. Πέρασε τα τελευταία του χρόνια στη Μόσχα, μέχρι που πέθανε το 1988. 

Ο ηθοποιός Guy Pearce αναλαμβάνει το ρόλο του αξιωματικού της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών και διπλού πράκτορα της Σοβιετικής Ένωσης Kim Philby. Αλλά ήθελε πραγματικά ο Philby να αυτομολήσει το 1963 ή δεν είχε άλλη επιλογή; «Η ιστορία είναι τα επακόλουθα όλων των πραγμάτων που είχε κάνει», λέει στο Town & Country ο ηθοποιός Guy Pearce, ο οποίος υποδύεται τον Philby. «Βλέπουμε όλα τα πράγματα που έκανε, αλλά βλέπουμε και τα επακόλουθά τους, τα οποία είναι αρκετά συναρπαστικά». 

Βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Ben Macintyre, το «A Spy Among Friends» προσπαθεί να κατανοήσει γιατί ο Philby κατέφυγε στη Σοβιετική Ένωση και πώς γλίτωσε από το να είναι διπλός πράκτορας για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεν είναι πολλά γνωστά για το τι συνέβη στον Philby αφού έφυγε από το Ηνωμένο Βασίλειο, γεγονός που καθιστά την ιστορία του ιδανική για δραματοποίηση. Η απόφαση να επικεντρωθεί στην αποστασία του Philby και όχι στην επιλογή του να κατασκοπεύσει για τους Σοβιετικούς ήταν απλή για τον δημιουργό και συγγραφέα της σειράς Alexander Carey. «Δεν ξέρουμε τίποτα γι’ αυτό, οπότε μπορώ να επινοήσω ό,τι θέλω», αστειεύεται στο Town & Country. «Αλλά αυτό που είπαμε, βασίζεται στην αλήθεια και σε συζητήσεις με τον -συγγραφέα- Ben (Macintyre) και στη δική μου έρευνα επίσης. Αυτό που προσπαθούσα να φανταστώ ήταν πραγματικά μια κατάσταση του μυαλού που άρχισε να αλλάζει  και η λαβή του Philby πάνω στην υπερδύναμη του άρχισε να ξεφεύγει και να αντικαθίσταται από την αδιαφορία». 

Δες εδώ την υπόθεση της σειράς για τον Ψυχρό πόλεμο 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Marilyn Monroe
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
η Μαργκοτ Ρομπιε σε ροζ αυτοκινητοDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr