Now Reading
Ανακάλυψε πώς μπορείς να κάψεις περισσότερο λίπος κάνοντας διάδρομο

Ανακάλυψε πώς μπορείς να κάψεις περισσότερο λίπος κάνοντας διάδρομο

Avatar photo

Αν ο διάδρομος είναι η αγαπημένη σου μορφή άσκησης και θέλεις να έχεις τα μέγιστα οφέλη στην καύση λίπους από αυτόν, τα καλά νέα είναι ότι είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσεις την προσπάθεια σου. Για να αξιοποιήσεις στο έπακρο την προπόνηση στον διάδρομο, πρέπει να δώσεις προσοχή στον καρδιακό σου ρυθμό.

Υπάρχει μια ζώνη καύσης λίπους η οποία βασίζεται στον μέγιστο καρδιακό μας ρυθμό. Για να υπολογίσεις τον μέγιστο καρδιακό σου ρυθμό, αφαιρείς την ηλικία σου από το 220. Ο καρδιακός μας ρυθμός καύσης λίπους θα πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 55% και 75% αυτού του αριθμού. Σε αυτή τη ζώνη καρδιακών παλμών, το σώμα μας αρχίζει να χρησιμοποιεί το αποθηκευμένο λίπος για ενέργεια σε αντίθεση με τους υδατάνθρακες, γεγονός που μας δίνει περισσότερες ευκαιρίες να κάψουμε λίπος.

Συνιστάτε να περνάς τουλάχιστον 30 λεπτά σε αυτή τη ζώνη καρδιακών παλμών για μέγιστο αποτέλεσμα, αλλά το σημαντικό είναι να μπεις εξαρχής στη ζώνη καύσης λίπους. Ακολουθούν μερικοί τρόποι για να το πετύχεις αυτό στον διάδρομο. 

Αύξησε τη διάρκεια, την ταχύτητα ή την κλίση 

Για να δεις απώλεια λίπους, θα πρέπει πιθανότατα να γυμνάζεσαι τουλάχιστον πέντε ημέρες την εβδομάδα. Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να ταρακουνήσεις τα πράγματα και να αυξήσεις τις καύσεις λίπους είναι να ασκείσαι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα με σταθερό ρυθμό. Τούτου λεχθέντος, ο περισσότερος χρόνος μπορεί να μην είναι πρακτικός κάθε μέρα. Αν περπατάς τον περισσότερο χρόνο, μπορείς να δοκιμάσεις το τρέξιμο, το οποίο καίει πάνω από διπλάσιες θερμίδες από το περπάτημα ανά λεπτό. 

Μια άλλη επιλογή είναι η αύξηση της κλίσης του διαδρόμου. Έχοντας κατά νου τη ζώνη καρδιακών παλμών που καίει λίπος, αύξησε την κλίση οπουδήποτε μεταξύ 1% και 12% και στόχευσε στο να περπατάς με ταχύτητα μεταξύ 3,5 και 4 mph. Ένα από τα πλεονεκτήματα της αύξησης της κλίσης είναι ότι μπορείς να συνεχίσεις να περπατάς αντί να τρέχεις, κάτι που μπορεί να είναι καλύτερο αν έχεις πόνο στις αρθρώσεις ή τραυματισμούς.  

Δοκιμάστε διαστήματα 

Η διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης ή HIIT είναι ένας άλλος τρόπος για να ενισχύσετε την απώλεια λίπους στο διάδρομο. Η Jessica Mazzucco, πιστοποιημένη γυμνάστρια και ιδρύτρια του The Glute Recruit με έδρα τη Νέα Υόρκη, λέει στο U.S. News & World Report ότι η HIIT είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να κάψεις λίπος. Το HIIT είναι ένας συνδυασμός πολύ έντονων περιόδων άσκησης ανάμεσα σε περιόδους ασκήσεων χαμηλής έντασης. Το Today έχει μια εξαιρετική πρόταση για μια 20λεπτη διαλειμματική προπόνηση στον διάδρομο. Μετά την προθέρμανση με περπάτημα 2 έως 3 μίλια/ώρα για τρία λεπτά στο διάδρομο, τρέξε με ταχύτητα 5 μίλια/ώρα για 30 δευτερόλεπτα, ακολουθούμενη από περπάτημα με ταχύτητα 3 μίλια/ώρα για ένα λεπτό. Το κλειδί είναι να πιέσεις τον εαυτό σου για αυτά τα 30 δευτερόλεπτα. Για τα επόμενα δύο λεπτά, αύξησε την κλίση κατά 5% και περπάτησε με 3 μίλια/ώρα. Επαναλάβετε αυτή τη ρουτίνα δύο φορές πριν αρχίσει το σώμα να κρυώνει. 

 

Το HIIT είναι ένας καλός τρόπος για να κάψεις λίπος, αλλά δεν είναι κάτι που πρέπει να κάνεις κάθε μέρα. Στην πραγματικότητα, η υπερβολή μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της κορτιζόλης, πτώση του γλυκογόνου και διαταραχές του ύπνου και του μεταβολισμού και δεν είναι για όλους. Το Harvard Health Publishing αναφέρει ότι δεν είναι ιδανικό για ηλικιωμένους ανθρώπους που έχουν καρδιακές παθήσεις, σημειώνοντας ότι αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, θα πρέπει να μιλήσεις με το γιατρό σου πριν το επιχειρήσεις. 

 

Ανακάλυψε τα οφέλη που παρέχει το περπάτημα στην υγεία σου

Το περπάτημα για 30 λεπτά κάθε μέρα μπορεί να βελτιώσει την υγεία σου με περισσότερους τρόπους απ’ ό,τι ίσως περίμενες και πίστευες. Το περπάτημα δεν είναι μόνο μια φανταστική, χαμηλής όχλησης μορφή καρδιαγγειακής άσκησης, αλλά μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ψυχική και συναισθηματική σας υγεία και να βοηθήσει σε κάθε στόχο ευεξίας, από το άγχος μέχρι τον ύπνο.

Δεν αναγνωρίζουν πολλοί άνθρωποι το περπάτημα ως πραγματική προπόνηση. Ίσως είναι πολύ εύκολο, πολύ συνηθισμένο, πολύ ευχάριστο ή πολύ χαλαρωτικό για να θεωρηθεί μια σοβαρή μορφή άσκησης. Αλλά στην πραγματικότητα, το καλύτερο πράγμα σχετικά με αυτή την ευχάριστη δραστηριότητα είναι ότι είναι μία από τις πιο εύκολες ασκήσεις που μπορείς να κάνεις σε σταθερή βάση.

 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top