Now Reading
Αυτό είναι το μόνο εμπόδιο ανάμεσα σε εσένα και την επιτυχία λέει μία ψυχολόγος του Harvard

Αυτό είναι το μόνο εμπόδιο ανάμεσα σε εσένα και την επιτυχία λέει μία ψυχολόγος του Harvard

Avatar photo
Αυτό είναι το μόνο εμπόδιο ανάμεσα σε εσένα και την επιτυχία λέει μία ψυχολόγος από το Harvard

Μία ψυχολόγος από το Harvard μοιράζεται μαζί μας ποιο είναι το Νο. 1 πράγμα που βλέπει να εμποδίζει τους ανθρώπους από την επιτυχία.

Το άγχος, η δυσφορία και η αλλαγή είναι όλα μέρος της ζωής, αλλά δεν είναι και εχθροί. Ο Νο 1 σιωπηλός σαμποτέρ της επιτυχίας μας είναι το πώς αντιδρούμε σε αυτούς τους παράγοντες που μας εμποδίζουν να τα καταφέρουμε και να επιτύχουμε. «Ως ψυχολόγος του Harvard, έχω παρατηρήσει αυτόν τον αγώνα από πρώτο χέρι. Επινόησα μια ιδέα για αυτό, την «ψυχολογική αποφυγή», βασισμένη στην 20ετή ερευνητική και κλινική μου εργασία. Η ψυχολογική αποφυγή είναι οποιαδήποτε απάντηση σε μια αντιληπτή απειλή που φέρνει άμεση συναισθηματική ανακούφιση, αλλά έρχεται με μακροπρόθεσμες συνέπειες», λέει η Η Luana Marques, PhD, είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια ψυχιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Harvard, ιδρύτρια και διευθύντρια του Community Psychiatry Pride στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης και πρώην πρόεδρος της Ένωσης Άγχους και Κατάθλιψης της Αμερικής. Είναι η συγγραφέας των «Σχεδόν ανήσυχη: Είναι η ανησυχία ή η αγωνία μου (ή του αγαπημένου μου) πρόβλημα;» και «Τολμηρή κίνηση: ένα σχέδιο 3 βημάτων για τη μετατροπή του άγχους σε δύναμη».

Αυτό είναι το μόνο εμπόδιο ανάμεσα σε εσένα και την επιτυχία λέει μία ψυχολόγος από το Harvard

Για να ζήσουμε μια ικανοποιητική ζωή, πρέπει να μάθουμε να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις και τους φόβους μας κατά μέτωπο. Ακολουθούν τρία κοινά σημάδια ψυχολογικής αποφυγής και πώς να τα χειριστείς:

1. Υποχώρηση

Εάν έχεις έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με ένα λιοντάρι, το πρώτο σου ένστικτο μπορεί να είναι να τρέξεις. Αλλά στην καθημερινή μας ζωή, η υποχώρηση είναι πιο λεπτή. Μπορεί να επιχειρήσεις να ξεφύγεις από το άγχος πίνοντας ένα ποτήρι κρασί ή χάνοντας μια ευκαιρία εργασίας που περιλαμβάνει δημόσια ομιλία. Τι να κάνουμε αντ’αυτού: Πολλές φορές εκλογικεύουμε την υποχωρητική μας συμπεριφορά. Θα μπορούσαμε να πούμε, «Δεν φοβάμαι τα ύψη, απλώς δεν μου αρέσουν τα τρενάκια του λούνα παρκ» ή «Κανείς δεν θα προσέξει αν παρευρεθώ».

Αυτό είναι το μόνο εμπόδιο ανάμεσα σε εσένα και την επιτυχία λέει μία ψυχολόγος από το Harvard

Για να αλλάξεις τη σκέψη σου, προσδιόρισε μια σκέψη ή φόβο και, στη συνέχεια, αναρωτήσου: «Τι δεδομένα έχω για να το υποστηρίξω»; ή, «Τι θα έλεγε ο καλύτερος φίλος μου σε αυτήν την κατάσταση»; Τα εμπειρικά στοιχεία που βρίσκεις μπορούν να σε βοηθήσουν να βγεις από αυτήν την επιβλαβή νοοτροπία.

2. Αντιδρώντας

Το πρώτο βήμα είναι να κάνεις παύση και μετά να προσεγγίσεις την ενόχλησή ή το άγχος σου αντί να προσπαθήσεις να την εξαλείψεις. Εάν λάβεις μια ανησυχητική πρόγνωση από τον γιατρό σου, για παράδειγμα, και έχετε τη συνήθεια να αφιερώνεις ώρες αναζητώντας εναλλακτικές απαντήσεις στο διαδίκτυο, δοκίμασε να περάσεις ένα ή δύο λεπτά μέσα στη δυσφορία σου. Πάρε μερικές βαθιές αναπνοές και προσπάθησε να ονομάσεις τις αισθήσεις στο σώμα σου. Το πρόβλημα μπορεί να εξακολουθεί να υπάρχει, αλλά θα έχεις πιο ξεκάθαρο μυαλό για να το αντιμετωπίσεις.

Αυτό είναι το μόνο εμπόδιο ανάμεσα σε εσένα και την επιτυχία λέει μία ψυχολόγος από το Harvard

3. Απομένουν

Εάν έχεις την τάση να παραμένεις σε άβολες καταστάσεις, όπως μια ανθυγιεινή σχέση ή μια δουλειά που εξαντλεί ψυχικά και σωματικά. Μπορεί να λες στον εαυτό σου ότι η τρέχουσα κατάσταση δεν είναι «τόσο κακή» ή ότι «όλα θα πάνε καλά». Τυπικά, παραμένουμε όταν αποφεύγουμε την αβεβαιότητα της αλλαγής. Τι να κάνεις: Προσδιόρισε τι είναι πραγματικά σημαντικό για εσένα και κάνε ένα μικρό βήμα κάθε μέρα για να κινηθείς προς αυτή την κατεύθυνση.

Αυτό είναι το μόνο εμπόδιο ανάμεσα σε εσένα και την επιτυχία λέει μία ψυχολόγος από το Harvard

Εάν εκτιμάς την οικογένεια σου, προγραμμάτισε χρόνο για να συνδεθείς με τα αγαπημένα σας πρόσωπα κάθε μέρα. Εάν έχεις ένα δημιουργικό όνειρο, αφιέρωσε ένα μικρό κομμάτι από το πρόγραμμά σου για να το εξελίξεις. Ακόμη και 5 λεπτά πριν ξεκινήσεις τη δουλειά μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να αποτελέσουν τον καταλύτη για μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και επιτυχία.

Διάβασε επίσης:

Success story: Τα μαθήματα καριέρας που πήραμε από το Sex and the City

Aν και μπορεί να είναι περισσότερο γνωστό για την έμπνευση του στο κομμάτι της  μόδας και τις συμβουλές για τον έρωτα και τους άντρες, το Sex And The City άλλαξε και τον τρόπο που σκεφτόμαστε τη γυναικεία καριέρα. Από τη βαθιά εκτίμησή μου για τη γυναικεία φιλία μέχρι την αγάπη μου για το cosmo, είναι ασφαλές να πούμε ότι έμαθα πολλά παρακολουθώντας το Sex And The City. Ως δημοσιογράφος, γρήγορα συνειδητοποίησα ότι η δουλειά δεν μοιάζει με αυτό που κάνει η Carrie Bradshaw, αλλά ξέρω σίγουρα ότι βλέποντάς την να γράφει στον παλιό της υπολογιστή σήμαινε ότι δεν μπορούσα παρά να αναρωτιέμαι αν θα μπορούσα να το κάνω κι εγώ.

Sarah Jessica Parker: Οι εκφραστικές ρυτίδες της είναι το μυστικό της επιτυχίας της
@justlikethatmax

Όταν προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1998, η σειρά  παρουσιάστηκε και δικαίως ως πρωτοποριακή, όχι μόνο για την απεικόνισή της για το sex, την ανύπαντρη ζωή αλλά και για τη σταδιοδρομία των γυναικών. Αν και δεν προβλήθηκαν πολλά από την καθημερινότητα των ρόλων τους, οι χαρακτήρες περιείχαν τέλεια το είδος της νοοτροπίας «δούλεψε σκληρά, παίξε σκληρά» που αργότερα θα έδινε τη θέση του στο #RiseAndGrind και στα μηνύματα της Hustle Culture. Ανάμεσα στα power κοστούμια της Samantha, τη θέση υψηλής ισχύος της Miranda , το απίστευτο ποσοστό 2$ τη λέξη της Carrie και τον κομψό, καλλιτεχνικό τρόπο ζωής της Charlotte, θα ήταν πολύ εύκολο να χαρακτηριστεί το Sex And The City ως κορυφαία εικόνα καριέρας γυναικών στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Δες εδώ τι μας έμαθε το Sex and the City 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κιχώριο και καφέςDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr