Now Reading
5 steps που πρέπει να ακολουθήσεις αν θέλεις να ανακαλύψεις ξανά τον εαυτό σου

5 steps που πρέπει να ακολουθήσεις αν θέλεις να ανακαλύψεις ξανά τον εαυτό σου

Avatar photo
5 steps που πρέπει να ακολουθήσεις αν θέλεις να ανακαλύψεις ξανά τον εαυτό σου

Είσαι έτοιμη για μια αλλαγή; Αυτά είναι τα βήματα που μπορείς να κάνεις για να αλλάξεις το status quo σου.

Θέλησες ποτέ να εμφανιστείς στον κόσμο με διαφορετικό τρόπο; Ίσως νιώθεις ότι προορίζεσαι για κάτι μεγαλύτερο και θέλεις περισσότερα από αυτά που έχεις έως αυτή τη στιγμή στη ζωή σου; Η έκθεση της Gallup για το 2023 για την Κατάσταση του Παγκόσμιου Χώρου Εργασίας διαπίστωσε ότι το 60% των ανθρώπων είναι αποδεσμευμένοι από την εργασία, υποδεικνύοντας ότι οι περισσότεροι από εμάς δεν αισθανόμαστε ικανοποιημένοι — τουλάχιστον στην επαγγελματική μας ζωή.

Αντί να τα παρατήσεις, ο Craig Siegel, συγγραφέας του The Reinvention Formula: How to Unlock a Bulletproof Mindset to Upgrade Your Life και διοργανωτής του podcast CLS Experience προτείνει να εφεύρεις ξανά τη ζωή σου.

5 steps που πρέπει να ακολουθήσεις αν θέλεις να ανακαλύψεις ξανά τον εαυτό σου«Ένα υψηλό ποσοστό ανθρώπων μισούν αυτό που κάνουν για να ζήσουν. Ήμουν κι εγώ ένας από αυτούς κάποτε. Νομίζω ότι ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι δεν αλλάζουν είναι επειδή έχουν φόβο – φόβο αποτυχίας και φόβο για το τι θα μπορούσαν να σκεφτούν οι άνθρωποι εάν δεν πάει σωστά. Αντίθετα, ο no 1 φόβος σας θα πρέπει να είναι να παραμείνετε στο status quo, να μην σας βολέψουν και να ξυπνήσετε σε πέντε μήνες ή πέντε χρόνια από τώρα με λύπη».

Ξεκίνα από κάτι μικρό

«Εάν η πλήρης επανεφεύρεση της ζωής σου μπορεί να μην είναι μια επιλογή για εσένα αυτή τη στιγμή, είναι πιθανό να αλλάξεις ένα κομμάτι της ταυτότητάς σου», λέει ο Siegel. Για παράδειγμα, μπορείς να ανακαλύψεις εκ νέου την αυτοεκτίμησή σου. Ή μπορείς να ανακαλύψεις εκ νέου τον τρόπο που σκέφτεσαι για τα πράγματα, ώστε να γίνεις πιο ανοιχτόμυαλη.

5 steps που πρέπει να ακολουθήσεις αν θέλεις να ανακαλύψεις ξανά τον εαυτό σου

Κάνε έναν ενεργειακό έλεγχο

Μια άλλη μορφή επανεφεύρεσης είναι να κάνεις έναν ενεργειακό έλεγχο της ζωής σου. Προσδιόρισε τα πράγματα στη ζωή σου που σου δίνουν μεγάλη ενέργεια. Τότε να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου σχετικά με τα πράγματα και τις σχέσεις που εξαντλούν την ενέργειά σου. Για παράδειγμα, ορισμένες καταστάσεις ή άτομα μπορεί να σε κουράζουν.

Ξεκλείδωσε τις δυνατότητές σου

Εάν είσαι έτοιμη να προχωρήσεις περισσότερο στη διαδικασία επανεφεύρεσης αλλά δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις, αφιέρωσε χρόνο για αυτοστοχασμό. Το πρώτο βήμα είναι να ξέρεις ποιος θέλεις να γίνεις. Ο Siegel προτείνει να γίνουν δύο λίστες: Στη μία πλευρά μιας σελίδας, απαρίθμησε 10 πράγματα με τα οποία είσαι παθιασμένη. Αυτά μπορεί να είναι οτιδήποτε, από κριτικές ταινιών μέχρι συλλογή αθλητικών παπουτσιών έως γυμναστήριο.

5 steps που πρέπει να ακολουθήσεις αν θέλεις να ανακαλύψεις ξανά τον εαυτό σουΣτην άλλη πλευρά της σελίδας, κάνε μια λίστα με 10 δεξιότητες, υπερδυνάμεις ή Χ παράγοντες που κατέχεις. Στη συνέχεια, αναζήτησε κοινά σημεία μεταξύ των δύο λιστών. Για παράδειγμα, το πάθος του Siegel ήταν η προσωπική ανάπτυξη. Το συνδύασε με την ικανότητά του να επικοινωνεί αποτελεσματικά και από καμένος χρηματιστής στη Wall Street έγινε προπονητής επιδόσεων.

Πράξε

Για να συνεχίσει η επανεφεύρεση, ο Siegel λέει ότι πρέπει να αφοσιωθείς στη διαδικασία. «Στη ζωή, δεν παίρνεις αυτό που θέλεις, παίρνεις αυτό στο οποίο έχεις δεσμευτεί», λέει ο Siegel. «Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ του ενδιαφέροντος και του αφοσιωμένου. Οι περισσότεροι άνθρωποι ενδιαφέρονται και μετά καταρρέουν με το πρώτο σημάδι αντιξοότητας ή εμποδίου. Εάν είσαι δεσμευμένη, είσαι πρόθυμη να διαπραγματευτείς την τιμή εκ των προτέρων».

Η δέσμευση απαιτεί προσαρμοστικότητα. Εάν κάτι δεν λειτουργεί, θα πρέπει να καταλάβεις γιατί, λέει ο Siegel. «Πρέπει να είσαι πρόθυμη να κάνεις ακατάστατη δράση, κάτι που είναι πρόθυμο να κάνεις άβολα βήματα. Αν περιμένεις την τέλεια στιγμή ή μέχρι να νιώσεις άνετα, δεν θα ξεκινήσεις ποτέ. Δεν θα νιώθεις πάντα άνετα, ειδικά όταν δοκιμάζεις κάτι νέο».

5 steps που πρέπει να ακολουθήσεις αν θέλεις να ανακαλύψεις ξανά τον εαυτό σουΗ αυτογνωσία είναι το κλειδί για την επανεφεύρεση και μπορείς πάντα να επιλέξεις μια διαφορετική ιστορία για τον εαυτό σου.

Διάβασε επίσης:

8 πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα για να αλλάξεις τη ζωή σου προς το καλύτερο για πάντα

Όλοι θέλουμε να ζούμε την καλύτερη δυνατή ζωή μας καθημερινά και μερικές φορές οι πιο απλές προτάσεις μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Αν νιώθεις ότι ήρθε η ώρα για μια νέα αρχή, δες τις 10 λαμπρές συμβουλές μας που θα σε βοηθήσουν να αλλάξεις τα πράγματα προς το καλύτερο.

Πώς να κάνεις switch off μυαλό και υποχρεώσεις στις διακοπές σύμφωνα με έναν ψυχολόγο του HarvardΕτοιμάσου να αλλάξεις την καθημερινότητά σου και να πετύχεις τους στόχους σου με αυτές τις ιδέες που αλλάζουν τη ζωή σου κάνοντας τη καλύτερη και πιο χαρούμενη.

Δες εδώ πώς να αλλάξεις τη ζωή σου

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η διατροφή που θα σε ανακουφίσει από τους πόνους περιόδου και άλλα δυσάρεστα συμπτώματα
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς να μιλήσεις στα παιδιά σου ώστε να ακούνεDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr