Now Reading
8 πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα για να αλλάξεις τη ζωή σου προς το καλύτερο για πάντα

8 πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα για να αλλάξεις τη ζωή σου προς το καλύτερο για πάντα

Λινα Γριβογιάννη
Πώς να κάνεις switch off μυαλό και υποχρεώσεις στις διακοπές σύμφωνα με έναν ψυχολόγο του Harvard

Υπάρχουν πράγματα που όλοι μπορούμε να κάνουμε για να έχουμε μία καλύτερη καθημερινότητα και μία πιο όμορφη ζωή, ξεκίνα σήμερα να κάνεις αυτά  που θα σε βοηθήσουν να αλλάξεις προς το καλύτερο για πάντα.

Όλοι θέλουμε να ζούμε την καλύτερη δυνατή ζωή μας καθημερινά και μερικές φορές οι πιο απλές προτάσεις μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Αν νιώθεις ότι ήρθε η ώρα για μια νέα αρχή, δες τις 10 λαμπρές συμβουλές μας που θα σε βοηθήσουν να αλλάξεις τα πράγματα προς το καλύτερο. Ετοιμάσου να αλλάξεις την καθημερινότητά σου και να πετύχεις τους στόχους σου με αυτές τις ιδέες που αλλάζουν τη ζωή σου κάνοντας τη καλύτερη και πιο χαρούμενη.

1. Ο κανόνας των δύο λεπτών για να μένετε πάντα στην κορυφή των μικρών εργασιών

Αν κάτι μπορεί να γίνει σε λιγότερο από δύο λεπτά, κάντο αμέσως. Αυτή η απλή αλλά αποτελεσματική συμβουλή θα σε βοηθήσει να παραμείνεις στην κορυφή των μικρών εργασιών που έχεις να κάνεις και να μην τις συσσωρεύεις. Το να ακολουθείς πάντα αυτόν τον κανόνα θα κάνει μεγάλη διαφορά στο πόσο καλά κάνεις τα πράγματα και στο πώς αξιοποιείς τον χρόνο σου. Επιπλέον, η γρήγορη ολοκλήρωση απλών εργασιών θα σε κάνει να αισθάνεσαι πιο σίγουρη και επιτυχημένη, γεγονός που θα ενισχύσει τα κίνητρά σου και θα σε ενθαρρύνει να αναλάβεις μεγαλύτερα και πιο απαιτητικά καθήκοντα.

Ο θυμός στην περιεμμηνόπαυση και στην εμμηνόπαυση δεν πρέπει να βιώνεται ως ατομικό σφάλμα

2. Ο κανόνας 20-20-20 για την καταπόνηση των ματιών

Είναι εύκολο να χάσουμε την αίσθηση του χρόνου εξαιτίας του ότι κοιτάμε συνεχώς τις οθόνες, μια ατυχής απαίτηση για να λειτουργούμε σε αυτόν τον ψηφιακό κόσμο. Για να αποτρέψεις τις επιπτώσεις της καταπόνησης των ματιών και της κόπωσης, ακολουθήσε τον κανόνα 20-20-20: κάθε 20 λεπτά, κάνε ένα διάλειμμα και βρες ένα εστιακό σημείο σε απόσταση 6 μέτρων (20 πόδια) για να το κοιτάξεις για 20 δευτερόλεπτα. Αυτή η απλή συνήθεια θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις τους μυς των ματιών και να μειώσεις τον κίνδυνο καταπόνησης των ματιών, πονοκεφάλων και άλλων ενοχλήσεων που συνδέονται με τον παρατεταμένο χρόνο στην οθόνη. Τα μάτια σου σίγουρα θα σε ευχαριστούν!

3. Το κόλπο για την οργάνωση της ντουλάπας

Δοκίμασε αυτό το κόλπο με τις κρεμάστρες, αν έχεις πρόβλημα να κρατάς την ντουλάπα σου οργανωμένη. Στην αρχή του χρόνου, τοποθέτησε όλες τις κρεμάστρες των ρούχων προς την ίδια κατεύθυνση. Όταν φοράς ένα ρούχο, γύρισε την κρεμάστρα προς την αντίθετη κατεύθυνση. Μετά από μερικούς μήνες, θα μπορείς να καταλάβεις ποια αντικείμενα φοράς συχνά και ποια απλώς μαζεύουν σκόνη. Αυτή η προσέγγιση όχι μόνο θα σε βοηθήσει να αποσυμφορήσεις τη ντουλάπα σου αλλά και να πάρεις πιο έξυπνες αποφάσεις σχετικά με το τι να κρατήσεις και τι να χαρίσεις.

4. Επέμεινε στους στόχους σου

Χρησιμοποίησε δηλώσεις «αν-τότε» όταν θέτεις τους στόχους σου για να τους κάνεις πιο συγκεκριμένους και εφικτούς. Για παράδειγμα, αντί για αόριστες δηλώσεις όπως: «Θα γυμνάζομαι περισσότερο», πες: «Αν είναι 6 το απόγευμα της Δευτέρας, θα πάω για ένα 30λεπτο τρέξιμο». Περιγράφοντας με σαφήνεια τις συνθήκες υπό τις οποίες θα επιτύχεις τους στόχους σου, έτσι αυξάνεις τις πιθανότητες επιτυχίας σου.

5. Η τεχνική Pomodoro για τη διαχείριση του χρόνου

Η τεχνική Pomodoro είναι μια ισχυρή στρατηγική διαχείρισης χρόνου που περιλαμβάνει τον διαχωρισμό της εργασίας σε εστιασμένα διαστήματα των 25 λεπτών που ονομάζονται «πομοντόρο» (προέρχεται από την ιταλική λέξη για την «ντομάτα» και είναι εμπνευσμένη από τη χρήση ενός χρονοδιακόπτη κουζίνας σε σχήμα ντομάτας από τον δημιουργό της τεχνικής), ακολουθούμενη από πεντάλεπτα διαλείμματα. Σκέψου ένα μεγαλύτερο διάλειμμα, περίπου 15 έως 30 λεπτά, μετά από τέσσερα διαδοχικά διαστήματα εργασίας. Αυτή η μέθοδος θα διασφαλίσει ότι δεν θα κάνεις πολλά πράγματα ταυτόχρονα και, αντίθετα, θα αυξήσει την εστίασή σου σε μία εργασία κάθε φορά.

ουρολοίμωξη
6. Ο κανόνας των 5 δευτερολέπτων για τη λήψη αποφάσεων

Όταν βρίσκεσαι αντιμέτωπη με ένα δίλημμα ή μια ευκαιρία, ακολουθήσε τον κανόνα των 5 δευτερολέπτων: μέτρησε αντίστροφα από το 5 και όταν φτάσεις στο 1, ανέλαβε δράση. Αυτή η απλή μέθοδος μπορεί να σε βοηθήσει να ξεπεράσεις το φόβο, το δισταγμό και την αυτοαμφισβήτηση, επιτρέποντάς σου να αδράξεις νέες ευκαιρίες και να πάρεις αποφάσεις με αυτοπεποίθηση. Ο κανόνας των 5 δευτερολέπτων είναι πολύ χρήσιμος για να σπάσεις τον κύκλο της αναβλητικότητας και να παρακινήσεις τον εαυτό σου να κάνει το πρώτο βήμα προς την επίτευξη των στόχων σου.

7. Ο κανόνας 1-3-5 για τον καθημερινό προγραμματισμό

Ο κανόνας 1-3-5 είναι ένας βασικός τρόπος για να οργανώσεις και να ιεραρχήσεις τις καθημερινές σου εργασίες. Κάθε μέρα, επίλεξε μία μεγάλη εργασία, τρεις μεσαίες εργασίες και πέντε μικρές εργασίες για να ολοκληρώσεις. Θα νιώσεις ότι έχεις περισσότερο τον έλεγχο της ημέρας και είναι πιο πιθανό να πετύχεις τους στόχους σου αν χωρίσεις τη δουλειά σου σε διαχειρίσιμα κομμάτια και επικεντρωθείς σε ό,τι είναι πιο σημαντικό.

Πώς να κάνεις switch off μυαλό και υποχρεώσεις στις διακοπές σύμφωνα με έναν ψυχολόγο του Harvard

8. Αγκάλιασε τη δύναμη του «Όχι»

Το να μάθεις να λες «όχι» όταν χρειάζεται μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα για σένα τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική σου ζωή. Θα νιώσεις πιο δυνατή και πολύ πιο ευτυχισμένη όταν βάζεις πρώτα τις δικές σου ανάγκες σε προτεραιότητα. Το να θέτεις όρια και να μην επιτρέπεις στους άλλους να σε εκμεταλλεύονται, θα κάνει θαύματα όσον αφορά τη διαχείριση του χρόνου σου και την αύξηση των επιπέδων ενέργειάς σου.

Διάβασε επίσης:

10 λαμπερές stars μοιράζονται τις anti-stress μεθόδους που ακολουθούν

Δεν υπάρχουν φάρμακα κατά του στρες και του άγχους που λειτουργούν καλά για όλους. Το να βρεις τα καλύτερα, αυτά που ταιριάζουν καλύτερα στις ανάγκες σου και η κατανόηση του τρόπου αντίδρασης στο άγχος είναι σίγουρα μέρος ενός προσωπικού ταξιδιού.

Bella Hadid
@bellahadid

Όταν δοκιμάσεις διάφορες φυσικές θεραπείες κατά του στρες, καταφέρεις να εντοπίσεις μια που είναι πραγματικά αποτελεσματική και σε βοηθά να χαλαρώσεις και να καταπολεμήσεις τη νευρικότητα, τότε η αντιμετώπιση της καθημερινότητας φαίνεται να είναι λίγο πιο εύκολη.

Τουλάχιστον έτσι φαίνεται, εξετάζοντας τα μεθόδους κατά του στρες που ακολουθούν οι celebrities: Ο διαλογισμός και οι πρακτικές αναπνοήςη επαφή με τη φύση και η απομάκρυνση από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι μερικές μόνο από τις θεραπείες που ανακάλυψαν στη Vogue ότι λειτουργούν για αυτούς και τις οποίες εφαρμόζουν καθημερινά για να αντιμετωπίσουν το στρες και το άγχος.

Δες εδώ πώς διώχνουν οι σταρ το άγχος  

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το στρώμα γιόγκα που χρησιμοποιείς περιέχει τοξικές ουσίες για την υγεία σου και το περιβάλλον
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
γυναικα που κοιμαται σε ενα τραπεζιDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr