Now Reading
Μήπως κατά λάθος ενεργοποιείς τις κακές συμπεριφορές του συντρόφου σου; Να τι πρέπει να αποφύγεις

Μήπως κατά λάθος ενεργοποιείς τις κακές συμπεριφορές του συντρόφου σου; Να τι πρέπει να αποφύγεις

Avatar photo
-α

Υπάρχει μια κόκκινη γραμμή μεταξύ της υποστήριξης του συντρόφου σου και της ενεργοποίησης των όχι και τόσο σπουδαίων συμπεριφορών του.

Μερικές φορές, η αγάπη μπορεί να μας τυφλώσει σε συνήθειες που δεν είναι ωφέλιμες μακροπρόθεσμα στη σχέση μας. Όπως για παράδειγμα εν αγνοία μας να ενισχύουμε τις κακές συμπεριφορές του συντρόφου μας. Υπάρχουν κάποια σημάδια τα οποία δείχνουν πως εσύ η ίδια δίνεις «κόκκινη κάρτα» στον εαυτό σου. Η αναγνώριση αυτών των σημαδιών μπορεί να σε βοηθήσει να σταματήσεις να ενισχύεις ακούσια τις βλαβερές συνήθειες του συντρόφου σου.

Παρακάτω ακολουθούν τα σημάδια που οι ψυχολόγοι λένε ότι μπορεί να υποδηλώνουν ότι ενεργοποιείς εν αγνοία σου τις κακές συμπεριφορές του φίλου σου. Που ξέρεις μπορεί σε αυτόν τον οδηγό να βρεις τα λάθη που κάνεις απέναντι του!

Οι 8 κανόνες των γραπτών μηνυμάτων αν θέλεις να έχει διάρκεια αυτός που μόλις γνώρισεςΤα σημάδια που δείχνουν πως ενεργοποιείς τις κακές συμπεριφορές του φίλου σου

1) Παίζεις πάντα τον διασώστη
Το να δίνεις ένα χέρι βοήθειας είναι καλό, αλλά να σπεύδεις συνεχώς να βοηθήσεις τον σύντροφό σου σε καταστάσεις που μπορούν να χειριστεί και ο ίδιος; Αυτό είναι διαφορετικό. Παίζοντας πάντα τον διασώστη, μπορεί ασυνείδητα να σπρώχνεις τον συντρόφου σου να περιμένει από εσένα για την επίλυση προβλημάτων. Αυτό μπορεί να μοιάζει με αγάπη ή υποστήριξη, αλλά στην πραγματικότητα, θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι επιτρέπεις κακές συμπεριφορές. Είναι σημαντικό να ενθαρρύνεις την υπευθυνότητα και τις δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων στον σύντροφό σου.

2) Δικαιολογείς τις πράξεις του
Για παράδειγμα μπορεί ο σύντροφός σου να φτάνει αργά στα ραντεβού σας και αντί να ασχοληθείς με το θέμα να τον δικαιολογείς. Αυτή η συμπεριφορά, μας λέει η ψυχολογία, είναι μια μορφή ικανοποίησης. Προκαλώντας δικαιολογίες για την αρνητική συμπεριφορά του συντρόφου σου, του δίνεις έμμεσα την άδεια να συνεχίσει να ενεργεί με αυτόν τον τρόπο.

3) Φοβάσαι να βάλεις όρια
Μπορεί να φοβάσαι να εκφράσεις τα συναισθήματά σου ή να βάλεις όρια στη σχέση από φόβο μήπως προκαλέσεις σύγκρουση. Το να μην θέτεις όρια επειδή φοβάσαι την αντίδραση του συντρόφου σου είναι ένα σημαντικό σημάδι ότι επιτρέπεις την κακή συμπεριφορά του. Με άλλα λόγια, είναι στο χέρι μας να επιλέξουμε πώς θα αντιδράσουμε και τι θα ανεχόμαστε στις σχέσεις μας. Ο καθορισμός ορίων δεν είναι μόνο να λες «όχι» στον σύντροφό σου, είναι να πεις «ναι» στον σεβασμό και τη δυναμική της υγιούς σχέσης.

Μήπως κατά λάθος ενεργοποιείς τις κακές συμπεριφορές του συντρόφου σου; Να τι πρέπει να αποφύγεις4) Αγνοείς τις αρνητικές του συμπεριφορές
Είναι εύκολο να κάνεις τα στραβά μάτια στις αρνητικές συμπεριφορές του συντρόφου σου, ειδικά όταν είσαι βαθιά ερωτευμένη. Εάν ο σύντροφός σου δεν αντιμετωπίσει ποτέ τις συνέπειες των πράξεών του, δεν έχει κανένα λόγο να αλλάξει. Ο Tony Gaskins συγγραφέας, είπε στο Your Tango:«Διδάσκεις στους ανθρώπους πώς να σου συμπεριφέρονται με αυτά που επιτρέπεις, αυτά που σταματάς και αυτά που ενισχύεις». Όταν αγνοούμε τις αρνητικές συμπεριφορές του συντρόφου μας, του διδάσκουμε ότι αυτές οι ενέργειες είναι αποδεκτές. Είναι σημαντικό να αντιμετωπίζουμε αυτά τα ζητήματα ανοιχτά και ειλικρινά. Δεν είναι πάντα εύκολο, αλλά κάνει μεγάλη διαφορά στην υγεία της σχέσης σου.

5) Πιστεύεις ότι μπορείς να τις αλλάξεις
Είτε το πιστεύεις είτε όχι, το να πιστεύεις ότι μπορείς να αλλάξεις τις κακές συμπεριφορές του συντρόφου σου μπορεί να είναι σημάδι ότι ενεργοποιείς αυτές ακριβώς τις συμπεριφορές. Η προσπάθεια αλλαγής κάποιου μπορεί άθελά του να ενισχύσει τις αρνητικές του συμπεριφορές, καθώς μπορεί να αντισταθεί σε αυτόν τον αντιληπτό έλεγχο και να διπλασιάσει τις συνήθειές του. Η αποδοχή και η ενθάρρυνση για αυτοβελτίωση από ένα μέρος αγάπης και κατανόησης είναι συχνά πιο αποτελεσματικοί καταλύτες για αλλαγή.

Διάβασε επίσης: Τα 11 «κόκκινα» πρώιμα σημάδια που δείχνουν πως δεν θα είστε μαζί

6) Δίνεις προτεραιότητα στις ανάγκες του έναντι των δικών σου
Η ανιδιοτέλεια είναι ένα όμορφο χαρακτηριστικό σε μια σχέση, αλλά μπορεί να γίνει προβληματική όταν δίνεις σταθερά προτεραιότητα στις ανάγκες του συντρόφου σου σε σχέση με τις δικές σου. Σύμφωνα με τον διάσημο ψυχολόγο Abraham Maslow: «Είτε θα προχωρήσετε στην ανάπτυξη, είτε θα επιστρέψετε στην ασφάλεια». Το να δίνουμε προτεραιότητα στις δικές μας ανάγκες δεν είναι εγωιστικό, είναι απαραίτητο για την προσωπική ανάπτυξη και μια ισορροπημένη σχέση. Το να βάζεις τον εαυτό σου πρώτο δεν σημαίνει ότι παραμελείς τις ανάγκες του συντρόφου σου, φροντίζοντας τη δική σου ευημερία, είσαι σε καλύτερη θέση να υποστηρίξεις τον σύντροφό σου με υγιή τρόπο.

Μήπως κατά λάθος ενεργοποιείς τις κακές συμπεριφορές του συντρόφου σου; Να τι πρέπει να αποφύγεις7) Νιώθεις υπεύθυνη για την ευτυχία του
Αυτή η διαδικασία σκέψης δεν είναι μόνο εξαντλητική, αλλά μπορεί επίσης να ενεργοποιήσει τις κακές συμπεριφορές του συντρόφου σου. Το να νιώθεις υπεύθυνη για την ευτυχία ενός άλλου ατόμου μπορεί να οδηγήσει σε ενδυνάμωση, επειδή δημιουργεί μια δυναμική όπου ο σύντροφός σου μπορεί να μην αναλάβει την ευθύνη για τα δικά του συναισθήματα ή πράξεις. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι ο καθένας είναι υπεύθυνος για την ευτυχία του. Μπορούμε να υποστηρίξουμε τους αγαπημένους μας, αλλά δεν μπορούμε να σηκώσουμε τα βάρη τους για αυτούς.

8) Αποφεύγεις τις αντιπαραθέσεις
Μπορεί να φαίνεται αντιφατικό, αλλά η αποφυγή αντιπαραθέσεων μπορεί στην πραγματικότητα να επιτρέψει την κακή συμπεριφορά του συντρόφου σου. Αποφεύγοντας τις αντιπαραθέσεις , δεν αντιμετωπίζουμε τα υπάρχοντα ζητήματα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε δυσαρέσκεια και δυστυχία, επιτρέποντας επίσης να επιμείνουν αρνητικές συμπεριφορές. Η υγιής αντιπαράθεση είναι απαραίτητο μέρος κάθε σχέσης. Έχει να κάνει με την επικοινωνία και να εκφράσεις τα συναισθήματά σου ανοιχτά, αντί να επιτεθείς ή να κατηγορήσετε ο ένας τον άλλον.

9) Νιώθεις κουρασμένη και άδεια
Το να νιώθεις κουρασμένη ψυχολογικά και άδεια  μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι δεν καλλιεργείς τη δική σου πνευματική ανάπτυξη επειδή είαι απασχολημένη στη συμπεριφορά του συντρόφου σου. Είναι σημαντικό να φροντίζεις τον εαυτό σου και να διασφαλίζεις τη δική σου ευτυχία, βοηθώντας παράλληλα τον σύντροφό σου να αναπτυχθεί.Είναι μια ισορροπία που μπορεί να οδηγήσει σε μια πιο υγιή, πιο ευτυχισμένη σχέση.

Διάβασε επίσης: Συναισθηματικά απόμακρος; Έτσι θα τον καταλάβεις ότι σου λέει σ΄ αγαπώ

-α

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
-a
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
-α



Ακολούθησε το TheIssue.gr στο Google News και μάθε πρώτη όλα τα νέα!







OPINION POST

Dnews

theissue.gr

OPINION POST

Copyright © 2022 – 2024 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by OPINION POST