Now Reading
Success story: Τα μαθήματα καριέρας που πήραμε από το Sex and the City

Success story: Τα μαθήματα καριέρας που πήραμε από το Sex and the City

Λινα Γριβογιάννη
Sarah Jessica Parker: Οι εκφραστικές ρυτίδες της είναι το μυστικό της επιτυχίας της

Τα πιο σημαντικά μαθήματα καριέρας που μάθαμε από την Carrie, τη Samantha, τη Miranda και τη Charlotte στο Sex And The City.

Αν και μπορεί να είναι περισσότερο γνωστό για την έμπνευση του στο κομμάτι της  μόδας και τις συμβουλές για τον έρωτα και τους άντρες, το Sex And The City άλλαξε και τον τρόπο που σκεφτόμαστε τη γυναικεία καριέρα. Από τη βαθιά εκτίμησή μου για τη γυναικεία φιλία μέχρι την αγάπη μου για το cosmo, είναι ασφαλές να πούμε ότι έμαθα πολλά παρακολουθώντας το Sex And The City. Ως δημοσιογράφος, γρήγορα συνειδητοποίησα ότι η δουλειά δεν μοιάζει με αυτό που κάνει η Carrie Bradshaw, αλλά ξέρω σίγουρα ότι βλέποντάς την να γράφει στον παλιό της υπολογιστή σήμαινε ότι δεν μπορούσα παρά να αναρωτιέμαι αν θα μπορούσα να το κάνω κι εγώ.

Όταν προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1998, η σειρά  παρουσιάστηκε και δικαίως ως πρωτοποριακή, όχι μόνο για την απεικόνισή της για το sex, την ανύπαντρη ζωή αλλά και για τη σταδιοδρομία των γυναικών. Αν και δεν προβλήθηκαν πολλά από την καθημερινότητα των ρόλων τους, οι χαρακτήρες περιείχαν τέλεια το είδος της νοοτροπίας «δούλεψε σκληρά, παίξε σκληρά» που αργότερα θα έδινε τη θέση του στο #RiseAndGrind και στα μηνύματα της Hustle Culture. Ανάμεσα στα power κοστούμια της Samantha, τη θέση υψηλής ισχύος της Miranda , το απίστευτο ποσοστό 2$ τη λέξη της Carrie και τον κομψό, καλλιτεχνικό τρόπο ζωής της Charlotte, θα ήταν πολύ εύκολο να χαρακτηριστεί το Sex And The City ως κορυφαία εικόνα καριέρας γυναικών στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Σε όλες τις 6 σεζόν (και δύο ταινίες), τις παρακολουθούμε να παλεύουν με διαφορετικά εργασιακά διλήμματα. Η Miranda, η οποία ήταν πάντα η φασαριόζα, είναι αναμφισβήτητα η πιο ορμητική από την ομάδα. Μια δικηγόρος με σπουδές στο Harvard και καταπονημένη δικηγόρο σε μια ανδροκρατούμενη βιομηχανία, παλεύει, νιώθει ότι την εκμεταλλεύονται στη δουλειά και την εγκαταλείπουν επειδή είναι γυναίκα ισχύος. Στη 2η σεζόν, ενώ συλλογίζεται διπλά μέτρα γύρω από τις γυναίκες και την καριέρα τους με την εμβληματική φράση: «Θέλω να απολαύσω την επιτυχία μου, όχι να ζητήσω συγγνώμη για αυτήν».

Sarah Jessica Parker: Οι εκφραστικές ρυτίδες της είναι το μυστικό της επιτυχίας της
@justlikethatmax

Η PR- Icon,Samantha είναι επίσης εξαιρετικά επιτυχημένη, διαχειρίζεται πολλούς πελάτες, διασημότητες και βάζει πάντα τις φίλες της, στις πιο αποκλειστικές εκδηλώσεις, ωστόσο εξακολουθεί να αντιμετωπίζει άδικη μεταχείριση στο χώρο εργασίας. Όταν οι διασυνδέσεις της φέρνουν μια συνάντηση με τον διάσημο μεγιστάνα ξενοδοχείων, η συνάντηση αποκτά έναν σεξιστικό και απορριπτικό τόνο. Ωστόσο, η έντονη συμπεριφορά της που έχουμε δει από τις σχέσεις της την εξυπηρετεί καλά και στη δουλειά, και καταλήγει να συνεργαστεί τον Richard πριν ξεκινήσει μία σχέση μαζί του.

Στην 4η σεζόν, αφού παντρεύτηκε τον Trey, η Charlotte αποφασίζει να εγκαταλείψει τη δουλειά της ως επιτυχημένη επιμελήτρια μιας γκαλερί τέχνης, προς μεγάλο σοκ των άλλων γυναικών. Σε μια τηλεφωνική διαμάχη, η Miranda την κατηγορεί ότι είναι «μια από εκείνες τις γυναίκες που μισούμε και εργάζεται μέχρι να παντρευτεί», στην οποία η Charlotte απαντά προκλητικά: «Εγώ επιλέγω την επιλογή μου! Διαλέγω την επιλογή μου!» Ομοίως, μέχρι το τέλος της σειράς, η Carrie αναγκάζεται να αναθεωρήσει τις επιλογές της καριέρας της αφού συμφωνεί να μετακομίσει στο Παρίσι με τον Alexandr Petrofksi, αργότερα βρίσκοντας τον εαυτό της κυριευμένο από πλήξη και έλλειψη ταυτότητας χωρίς τη στήλη της.

Sarah Jessica Parker: Οι εκφραστικές ρυτίδες της είναι το μυστικό της επιτυχίας της
@justlikethatmax

Ακόμη και τώρα, καθώς παρακολουθούμε τη 2η  σεζόν της σειράς αναβίωσης And Just Like That, το πώς, το πότε και το γιατί λειτουργούν οι χαρακτήρες παίζει καθοριστικό ρόλο. Στην 11η σεζόν, ανακαλύπτουμε ότι η Miranda παράτησε τη δουλειά της κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Trump και αποφάσισε να επανεκπαιδευτεί ως δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Μαθαίνουμε επίσης ότι η κόντρα μεταξύ της Carrie και της Samantha προκλήθηκε από την ανάμειξη επιχειρήσεων και φιλίας. Για άλλη μια φορά υποστηρίζοντας τον εαυτό της και το ταλέντο της, η Samantha επέλεξε να κόψει την παλιά της φίλη αντί να αμφισβητήσει τον επαγγελματισμό της. Μια τολμηρή κίνηση, αλλά πρέπει να γίνει σεβαστή.

KIM CATRALL
ΠΗΓΗ:instagram.com/sexandthecitytv/

Και στην εποχή της ευέλικτης εργασίας, της εξουθένωσης και της ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, σε ποιον άλλον είναι καλύτερο να κοιτάξεις  από τη βασίλισσα του να κάνει πολύ λίγα, την ίδια την Carrie. Φυσικά, η Carrie, η Miranda, η Samantha και η Charlotte δεν είναι σε καμία περίπτωση τα τέλεια πρότυπα για να στηρίξεις την επαγγελματική σου ζωή. Άλλωστε, είναι ένα σύνολο εξαιρετικά προνομιούχων (και φανταστικών) Νεοϋορκέζων των οποίων η πραγματικότητα είναι εξαιρετικά διαφορετική από τη δική μας. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να μάθουμε τίποτα από αυτούς.

KIM CATRALL
ΠΗΓΗ:instagram.com/sexandthecitytv/

To Sex and the City, μαζί με το And Just Like That, μας σύστησε πολλές ισχυρές, ευημερούσες γυναίκες, από τη Lisa Todd Wexley και την Enid Frick μέχρι την Patty Aston και τη Nya Wallace, οι οποίες αλληλεπιδρούσαν με τον κόσμο με έναν δυνατό τρόπο. Αλλά είναι σημαντικό, όπως και οι άνθρωποι με τους οποίους έβγαιναν, οι δουλειές των χαρακτήρων δεν ήταν το σύνολο της ταυτότητάς τους. Οι αλληλεπιδράσεις τους, όπου η εργασία αναφέρεται μόνο περιστασιακά, αποδεικνύουν ότι μπορείς ακόμα να είσαι κύρια των επιτευγμάτων και της επιτυχίας σου, ενώ γνωρίζεις ότι η δουλειά σου δεν είναι το μόνο που είσαι.

Τελικά, παρ’ όλα τα ελαττώματα, τους περιορισμούς και τις προβληματικές στιγμές του, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ότι το Sex And The City δίδαξε σε πολλές γενιές γυναικών ότι έχουν αξία ανεξάρτητα από την ηλικία, τη σχέση ή την καριέρα τους.

Διάβασε επίσης:

Το Sex and the City γίνεται 25!And just like that…τα social media γεμίσαν με εικόνες από το 1998

Πριν από 25 χρόνια, το HBO παρουσίασε τέσσερις φίλες που βγαίνουν ραντεβού και ψάχνουν να βρουν τον έρωτα σε μια εμβληματική πόλη. Το «Sex and the City» διήρκησε για 6 σεζόν από το 1998 έως το 2004 και μετέτρεψε την Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker), τη Samantha Jones (Kim Cattrall), τη Miranda Hobbes (Cynthia Nixon) και τη Charlotte York (Kristin Davis) στις καλύτερες φίλες των τηλεθεατών και στις εμπνεύσεις της μόδας. 

«Όλη η διαδρομή του «Sex and the City» ήταν η μία έκπληξη μετά την άλλη», δήλωσε η Davis στο PEOPLE το 2016. «Ποτέ δεν πιστεύαμε ότι θα είχαμε πραγματικά επιτυχία. Δεν πιστεύαμε ότι θα κερδίζαμε ένα Emmy, δεν πιστεύαμε ότι θα καταφέρναμε να γυρίσουμε μια ταινία, πόσο μάλλον άλλη μια ταινία». Η σειρά προχώρησε στη δημιουργία μιας σειράς συνέχειας, «And Just Like That…», η οποία κάνει πρεμιέρα με τη δεύτερη σεζόν της στις 22 Ιουνίου στο Max. Αλλά για την 25η επέτειο από την πρεμιέρα της αρχικής σειράς, αναλύουμε τους αριθμούς που έχτισαν το «Sex and the City».

SEX AND THE CITY
ΠΗΓΗ:instagram.com/sexandthecitytv/

Η Sarah Jessica Parker αποτίει φόρο τιμής στα 25 χρόνια του «Sex and the City» με το εμβληματικό χρυσό κολιέ «Carrie» γράφοντας στη λεζάντα της ανάρτησής της «Είναι η ασημένια μας επέτειος, αλλά οι αναμνήσεις θα είναι πάντα χρυσές». Η σειρά ήταν βασισμένη στην ομώνυμη στήλη της εφημερίδας της Candace Bushnell.   

Καθώς περιμένουμε τη δεύτερη σεζόν του spin-off του SATC, And Just Like That, όπου θα δούμε την επιστροφή της εμβληματικής εκδότριας της Vogue της Candice Bergen -για να μην αναφέρουμε την επιστροφή του Aidan!-, ας ανατρέξουμε σε 25 γεγονότα για να γιορτάσουμε 25 χρόνια μόδας, φιλίας και των τεσσάρων καλύτερων της Νέας Υόρκης.

Δες εδώ τα 25 χρόνια από την πρεμιέρα του Sex and the City

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
102 της η Iris Apfel
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Fika break:To σουηδικό hack που θα σε κάνει πιο ευτυχισμένη και πιο παραγωγική στο γραφείοDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr