Now Reading
Μπες σε back to school διάθεση με 5 εύκολους και απλούς τρόπους

Μπες σε back to school διάθεση με 5 εύκολους και απλούς τρόπους

Avatar photo
back to school διάθεση

Κάνε την επιστροφή σου μετά το καλοκαίρι πιο βατή με 5 τρόπους που θα σε για να επιστρέψεις στη σχολική λειτουργία.

Η επιστροφή μετά το καλοκαίρι είναι αναμφισβήτητα το πιο συγκεχυμένο συναίσθημα για μαθητές -αλλά και εργαζόμενους ενήλικες μερικές φορές- όλων των ηλικιών. Από τη μια πλευρά, είσαι ενθουσιασμένη που επιστρέφεις στο σχολείο, στη σχολή ή ακόμα και στο γραφείο, βλέπεις τους φίλους σου και απολαμβάνεις όλη την ελευθερία που συνοδεύει την αίσθηση του όταν λείπεις από το σπίτι, και βρίσκεσαι μακριά από υποχρεώσεις. Από την άλλη πλευρά όμως είσαι πάλι πίσω σε διαλέξεις, σπουδές και εργασίες, με ανάμεικτα συναισθήματα σωστά;

back to school διάθεση

Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να επιστρέψεις σε «back to school» διάθεση όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

1. Επέστρεψε στο κανονικό σου πρόγραμμα

Οι διακοπές είναι για διασκέδαση, χαλάρωση και χαζομάρες με φίλους, αλλά κάθε διασκέδαση πρέπει να τελειώσει. Τώρα που τελείωσαν οι διακοπές, το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνεις είναι να επιστρέψεις στο κανονικό πρόγραμμα του σχολείου ή της δουλειάς. Αυτό σημαίνει να κοιμάσαι την κανονική σου ώρα, να ξυπνάς την κανονική σου ώρα, να τρως την ώρα του φαγητού και να μειώνεις τις χαλαρές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

back to school διάθεση

2. Επανεξέταση των σπουδών και της δουλειάς

Ώρα να ξεσκονίσεις εκείνες τις σημειώσεις και εργασίες που πετούσες στη γωνία όλο το καλοκαίρι. Αυτό θα σε βοηθήσει να εξοικειωθείς για άλλη μια φορά με σημειώσεις από το προηγούμενο εξάμηνο αν είσαι φοιτήτρια. Μπορείς επίσης να παρακολουθήσεις τα κουίζ και τις εργασίες σου, αυτό θα βοηθήσει πολύ στη μνήμη και θα σε επαναφέρει σε αυτή τη σχολική νοοτροπία που ξέχασες το καλοκαίρι.

back to school διάθεση

3.Δημιουργήσε μια Ομάδα Μελέτης

Στο σχολείο και το πανεπιστήμιο, ένας από τους πιο σημαντικούς πόρους που θα έχεις είναι οι φίλοι σου. Οι φίλοι κάνουν τα πάντα πιο διασκεδαστικά, συμπεριλαμβανομένης της μελέτης. Βρες μια ομάδα μελέτης που συναντιέται για να συζητήσει το υλικό του μαθήματος. Εάν δεν βρεις καμία από αυτές τις ομάδες, τότε δημιούργησε μία εσύ! Οι ομάδες μελέτης είναι συνήθως ένας ταχύτερος τρόπος διατήρησης πληροφοριών και επανεξοικείωσης με το πρόγραμμα σπουδών.

4. Γίνε η καλύτερη φίλη με τις σημειώσεις

Γνώρισε τον νέο σου καλύτερο φίλο: το σημείωμα Post-it. Σημείωσε υπενθυμίσεις για οτιδήποτε από και το πλύσιμο των ρούχων μέχρι τις τόσο σημαντικές πληροφορίες που είναι στη διάθεσή σου. Άφησε τα στο γραφείο, την πόρτα του υπνοδωματίου σου, στο ξυπνητήρι, στο σημειωματάριο, στον υπολογιστή όπου κι αν είναι και είσαι σίγουρη ότι θα το δεις.

back to school διάθεση

5. Προετοιμάσου

Φρόντισε να έχεις ό,τι χρειάζεσαι, από χαρτικά μέχρι βιβλία κ.λπ. Ακόμα κι αν δεν έχεις την οικονομική δυνατότητα να τα αγοράσεις, πήγαινε στη βιβλιοθήκη, και δανείσου. Τώρα είσαι έτοιμη να έχεις μια καταπληκτική ακαδημαϊκή χρονιά!

Διάβασε επίσης:

Post vacation blues: Οι λύσεις για να αντιμετωπίσεις την επιστροφή στην πόλη με στυλ

Ψυχολόγοι και ειδικοί συμφωνούν ότι η μελαγχολία μετά τις διακοπές είναι μια μορφή κατάθλιψης που ξεκινά στο τέλος των διακοπών ή και λίγες μέρες πριν, καταστρέφοντας έτσι τις τελευταίες στιγμές των ξέγνοιαστων στιγμών μας.

Στην πραγματικότητα, συμβαίνει να παθαίνει κανείς από ένα είδος κατάθλιψης, μόλις πατήσει το πόδι του στο σπίτι, σκεπτόμενος την καθημερινότητα. Ειδικά με την πανδημία και την έξυπνη εργασία ως την τρέχουσα μορφή εργασίας, οι παραθεριστές φοβούνται τη ρουτίνα δουλειά-σπίτι ακόμη και πριν την αναχώρηση, γνωρίζοντας ότι αυτό που θα βρουν κατά την επιστροφή θα είναι μια κανονικότητα που θα αποτελείται από απομόνωση, αγωνίες και εργασιακές και οικογενειακές υποχρεώσεις.eenPost vacation blues: Οι λύσεις για να αντιμετωπίσεις την επιστροφή στην πόλη με στυλ

Συμβαίνει συχνά όταν βρίσκεσαι σε ένα μέρος για μεγάλο χρονικό διάστημα όπου τελικά αισθάνεσαι χαλαρή. Το άγχος στην πραγματικότητα προκαλείται από την απογοήτευση και όχι από την έλλειψη ξεκούρασης – πράγματι, μερικές φορές είναι ακριβώς η επιτυχία των διακοπών που κάνει την επανεκκίνηση πιο κουραστική. Οι διακοπές σίγουρα μπορεί να είναι ευχάριστες αλλά αν επιστρέψεις σε μια μη ικανοποιητική καθημερινότητα, κινδυνεύεις να αγχωθείς περισσότερο από πριν.

Δες εδώ πώς θα αντιμετωπίσεις τη επιστροφή στην πόλη

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτή είναι η τροφή που καταστρέφει την ποιότητα των μαλλιών σου και οδηγεί σε αραίωση
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς να καταπολεμήσεις το καθημερινό στρες τρώγονταςDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr