Now Reading
Πώς να μεγαλώνεις όμορφα και με υγεία ακολουθώντας απλές συμβουλές βιοχημείας

Πώς να μεγαλώνεις όμορφα και με υγεία ακολουθώντας απλές συμβουλές βιοχημείας

Avatar photo
ΚΟΠΕΛΑ ΠΟΥ ΧΑΜΟΓΕΛΑΕΙ

Η υγιής γήρανση είναι μία σχετικά εύκολη υπόθεση αν μπορέσεις να εντάξεις στο καθημερινό σου πρόγραμμα αυτές τις 5 απλές συστάσεις από έναν ειδικό στη βιοχημεία και τη διατροφή.

Η αλήθεια είναι ότι όσο και αν θέλουμε δεν μπορούμε να σταματήσουμε μια φυσική διαδικασία, αλλά μπορούμε να την επιβραδύνουμε και να την κάνουμε όσο το δυνατόν πιο υγιή, με λιγότερη αντιγήρανση και περισσότερο προ-γήρανση (και περισσότερη συναισθηματική διαχείριση). Η υγιής γήρανση είναι εφικτή και συνιστάται ιδιαίτερα. Πολύ περισσότερο αν λάβουμε υπόψη ότι, όπως λένε οι ειδικοί στον τομέα όπως ο γιατρός Vicente Mera στο βιβλίο του Young at any age: «η γήρανση, σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό, μας αφορά όλους στο ανθρώπινο είδος από την ηλικίας 25 ετών μέχρι θανάτου».

Ωστόσο, η εμμονή με το να μη γερνάς δεν υπάρχει. Απλώς ρώτησε τον δισεκατομμυριούχο Bryan Johnson, ο οποίος έχει επενδύσει εκατομμύρια δολάρια στο έργο του Blueprint, για το οποίο έχει μια όμαδα επιστημόνων και γιατρών που εργάζονται ακούραστα για να αντιστρέψουν ριζικά τη διαδικασία γήρανσης στο σώμα του. Ένα πράγμα που απασχολεί τον Bryan Johnson εδώ και χρόνια και τον έχει οδηγήσει σε ένα εξαντλητικό πρόγραμμα αναζωογόνησης που συνορεύει με την εμμονή, γιατί στοχεύει στο αδύνατο: να έχει το δέρμα, το σώμα και τα όργανα ενός νεαρού άνδρα 18 έως 45 ετών.  Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι ότι δεν είναι δυνατόν να σταματήσουμε το βιολογικό μας ρολόι. Ούτε είναι υγιές να πιστεύουμε ότι μπορούμε να το κάνουμε. «Είναι σαφές ότι όλοι θέλουμε να αντισταθούμε στη μάχη του χρόνου και ότι φιλοδοξούμε, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, σε αυτήν την αιώνια νεότητα στον τομέα της ομορφιάς. Αλλά το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε για να αποφύγουμε την απογοήτευση είναι να αποδεχθούμε το πέρασμα του χρόνου. Πιστεύω ότι η αντιγηραντική εμπειρία του Bryan Johnson βασίζεται σε μια εμμονή, για να το θέσω ήπια, και δεν πρέπει ποτέ να θεωρείται ως παράδειγμα», λέει η Leticia Carrera, πτυχιούχος φαρμακευτική, ειδικός στη βιοχημεία και τη διατροφή και τεχνική διευθύντρια. του Κέντρου Felicidad Carrera. «Αν είσαι αρκετά τυχερός να γεράσεις, νομίζω ότι πρέπει να το γιορτάσεις»

Εάν η γενετική παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία, το ίδιο ισχύει και για όλα όσα κάνουμε σε καθημερινή βάση. Ακολουθούν άλλα δεδομένα από τους ειδικούς των Kobho Labs, μιας νέας μάρκας διατροφικών καλλυντικών που ειδικεύεται στη γήρανση με την οποία ο Dr. Vicente Mera συνεργάστηκε ενεργά: το ένα τρίτο της γήρανσης θα εξαρτηθεί από τη γενετική, αλλά τα δύο τρίτα θα είναι συνέπεια περιβαλλοντικών παραγόντων και του τρόπου ζωής μας. Για όλους αυτούς τους λόγους, και δεδομένου ότι η γενετική δεν μπορεί να αλλάξει, ας εστιάσουμε στο τι μπορούμε να κάνουμε.

1. Μεσογειακή διατροφή

Ορισμένα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι το 2023 είναι απαραίτητο να τρως καλά, μερικές φορές ακόμη και με συμπληρώματα. Επειδή, προς το παρόν, ο μισός ενήλικος πληθυσμός έχει έλλειψη βιταμίνης D, το 20% δεν έχει τα σωστά επίπεδα ωμέγα 3 ή φολικού οξέος. Για να μην αναφέρουμε την υπερβολική αύξηση των πρόσθετων στη διατροφή μας (κάποιες μελέτες εκτιμούν αυτή την αύξηση σε 3.000% σε σύγκριση με τον περασμένο αιώνα). Η Leticia Carrera μας υπενθυμίζει ότι η διατροφή, ο τρόπος ζωής και οι περιβαλλοντικοί παράγοντες έχουν πολύ μεγαλύτερη επίδραση στην κατάσταση του δέρματός μας από τη γενετική μας κληρονομιά. Είναι λοιπόν απαραίτητο να ακολουθείς μια υγιεινή και ισορροπημένη μεσογειακή διατροφή, πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, συνιστάται η κατανάλωση διπλάσιων λαχανικών και φρούτων από υδατάνθρακες και πρωτεΐνες.

Πώς να μεγαλώνεις όμορφα και με υγεία ακολουθώντας απλές συμβουλές βιοχημείας

2. Λιγότερη ζάχαρη και λιγότερος καφές

Για τη Leticia Carrera, το κύριο διατροφικό λάθος που επιταχύνει τη γήρανση είναι η κατάχρηση ζάχαρης. «Τα μόρια ζάχαρης προσκολλώνται στις ίνες κολλαγόνου σε μια διαδικασία γνωστή ως γλυκοζυλίωση και οδηγούν σε απώλεια ελαστικότητας στο δέρμα. Το ίδιο ισχύει όταν καταναλώνουμε ραφιναρισμένα αλεύρια, ρύζι ή πατάτες. Πρέπει επίσης να αποφεύγουμε το αλκοόλ, το αλάτι, τα τρανς λιπαρά οξέα και τον καφέ», λέει. Και εξηγεί γιατί δεν πρέπει να γίνεται κατάχρηση του καφέ. «Έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τα επίπεδα κορτιζόλης (ορμόνης του στρες), γεγονός που οδηγεί σε αυξημένη ινσουλίνη στο σώμα, καθώς και σε αυξημένη κυτταρική φλεγμονή και απώλεια ελαστικότητας του δέρματος», εξηγεί.

3. Φρόντισε την ψυχική σου υγεία

Όπως εξηγεί η Leticia Carrera, η βιολογική ηλικία (αυτή που αντανακλά την κατάσταση του δέρματός μας) δεν συμπίπτει απαραίτητα με τη χρονολογική ηλικία (αυτή που εμφανίζεται στην ταυτότητά μας). «Και η ψυχική υγεία έχει πολύ να κάνει με αυτό. Το άγχος επιταχύνει τις φυσικές αλλαγές στο DNA που είναι σημάδι γήρανσης, ενώ η καλή ψυχολογική ανθεκτικότητα και το να ξέρεις πώς να ρυθμίζεις τα συναισθήματά σου μπορεί να τα επιβραδύνει. Η συναισθηματική ευεξία προκαλεί αρνητικές σωματικές και ψυχολογικές καταστάσεις, όπως νευρικότητα, άγχος, απογοήτευση ή λύπη, που αλλάζουν τις πιο υγιεινές συνήθειες ζωής μας μακροπρόθεσμα. Με το στρες, εκκρίνουμε περισσότερη κορτιζόλη και μειώνονται τα επίπεδα κολλαγόνου και ελαστίνης. Αυτό οδηγεί σε πρόωρη γήρανση του δέρματος, η οποία εκδηλώνεται σε ρυτίδες και απώλεια σφριγηλότητας. Για να συμπληρώσουμε αυτή τη λίστα με τα μειονεκτήματα που συνδέονται με την κακή ψυχική υγεία, πρέπει να αναφέρουμε τη συνήθη έλλειψη ύπνου, τόσο σε ποσότητα όσο και σε ποιότητα. Η έλλειψη ξεκούρασης έχει ως αποτέλεσμα το θαμπό δέρμα, καθώς και πρήξιμο και μαύρους κύκλους που γερνά τα μάτια. Άλλα σημάδια στρες στο δέρμα είναι: ερυθρότητα, κνησμός, ακόμη και κνίδωση, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει ακμή και ακόμη και διαφορετικούς τύπους δερματίτιδας ή άλλες ασθένειες όπως η ψωρίαση», λέει. Επιπλέον, η απόλαυση στην ζωή μας είναι επίσης απαραίτητη για την υγιή γήρανση.

Πώς να μεγαλώνεις όμορφα και με υγεία ακολουθώντας απλές συμβουλές βιοχημείας

4. Αντιηλιακή προστασία, κατάλληλα καλλυντικά και κολλαγόνο ταχείας δράσης

Αυτή η τριάδα καλών καλλυντικών συνηθειών είναι επίσης απαραίτητη. Ένας καλός δείκτης προστασίας στο αντιηλιακό μας για 365 ημέρες το χρόνο, τα κατάλληλα καλλυντικά – τα αντιοξειδωτικά το πρωί και η ρετινόλη το βράδυ είναι γενικά ένας αποτελεσματικός συνδυασμός – και τα θρεπτικά καλλυντικά. Η Leticia Carrera συνιστά επίσης να πίνεις ένα διάλυμα καλής ποιότητας κολλαγόνου με άδειο στομάχι.

5. Ένα τίμιο και μινιμαλιστικό αισθητικό φάρμακο

Εάν αποφασίσεις να καταφύγεις σε μία από τις πολλές επιλογές που προσφέρει η αισθητική ιατρική για τη θεραπεία της γήρανσης με μη επεμβατικό τρόπο, το πρώτο βήμα, σύμφωνα με τη Leticia Carrera, για να αποφύγεις τις απογοητεύσεις και να επιτύχεις φυσικά αποτελέσματα, είναι να αποδεχτείς το πέρασμα του χρόνου. «Το σύνθημά μας ήταν πάντα η υπεράσπιση της φυσικής ομορφιάς, χωρίς τεχνάσματα, και δεσμευόμαστε να ακολουθούμε θεραπείες και ρουτίνες που μας βοηθούν να δείχνουμε πιο όμορφοι μπροστά στον καθρέφτη. Αλλά χωρίς ψεύτικες ελπίδες και χωρίς υπερβολές. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η ικανοποίηση του πελάτη ( και τα  φυσικά αποτελέσματα) εξαρτάται από τον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε τις προσδοκίες τους, και στην περίπτωσή μου, πάντα προτιμούσα να μην κάνω λάθος και να αντιμετωπίιζω την κάθε περίπτωση με την προσοχή», εξηγεί. Μερικές από τις αγαπημένες της επιλογές περιλαμβάνουν το Ultherapy για την πρόληψη και τη θεραπεία της χαλάρωσης του δέρματος σε μία συνεδρία, την κλασματική ραδιοσυχνότητα Morpheus8 για τη διάλυση λίπους ή το Zionic για τη θεραπεία της κυτταρίτιδας. Φυσικά, δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι για να πετύχουμε φυσικά αποτελέσματα δεν πρέπει να το παρακάνουμε τόσο σε ποσότητα όσο και σε συχνότητα εφαρμογής.

ΚΟΠΕΛΑ ΠΟΥ ΧΑΜΟΓΕΛΑΕΙ

Η επιλογή καλλυντικών και διατροφικών προϊόντων

Υπάρχουν πολλές επιλογές για τη σύνθεση μιας προληπτικής καλλυντικής ρουτίνας, αλλά ορισμένες χειρονομίες είναι απαραίτητες: καθημερινή προστασία με SPF50, καλλυντικά με βάση το υαλουρονικό οξύ για βαθιά ενυδάτωση, κεραμίδια για την ενίσχυση του δερματικού φραγμού και θρεπτικά καλλυντικά με βάση ενεργά συστατικά όπως το κολλαγόνο. Και όπως είπε η Iris Apfel, «αν είσαι αρκετά τυχερός να γεράσεις, νομίζω ότι πρέπει να το γιορτάσεις».

Διάβασε επίσης:

Διατροφή αποτοξίνωσης μετά τις καλοκαιρινές διακοπές για επαναφορά σώματος και πνεύματος

Γυρίζοντας στην καθημερινότητα της «πραγματικής ζωής» μας και αποχαιρετώντας την ξεγνοιασιά των διακοπών, είναι η καλύτερη στιγμή για να εφαρμόσουμε μία δίαιτα αποτοξίνωσης να ξεκουραστούμε μετά τις διακοπές για να ξεκινήσει η χρόνια πιο ελαφρά και εύκολα. Το κοινό μέρος για να βάλεις σε τάξη το μυαλό σου και ταυτόχρονα να έχεις πραγματικό όφελος για το σώμα; Η καλύτερη κοινή στρατηγική για την αποκατάσταση της ισορροπίας του οργανισμού μετά από υπερβολές των διακοπών και δεν είναι μόνο θέμα βάρους. Οι υπερβολές και οι επεξεργασμένες τροφές βαραίνουν τον οργανισμό όσον αφορά τη φλεγμονή και την αλλοίωση της μικροχλωρίδας. Γι’ αυτό ένα post-party remise en forme είναι το κλασικό κοινότοπο που μπορεί πραγματικά να χρειάζεται το σώμα.

κομμενο λεμονι και ποτηρι με νερο και λεμονι

Ένα αποτοξινωτικό διάλειμμα για να ξεκινήσεις πιο εύκολα τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά με ένα μενού που υποστηρίζει το συκώτι, το όργανο που μας επιτρέπει να αποβάλλουμε τις περιττές τοξίνες. Ανάμεσα στα λαχανικά που ευνοούνται για την αποτοξίνωση του ήπατος είναι η αγκινάρα. Ενώ τα πικρά λαχανικά, το κακάο, η πιπεριά τσίλι, καθώς και ο κουρκουμάς και το τζίντζερ βοηθούν στον καθαρισμό του σώματος από τα περιττά.

Δες εδώ την ιδανική διατροφή αποτοξίνωσης

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θέλεις να αποκτήσεις άμεσα επίπεδη κοιλιά; Δοκίμασε 3 αποτελεσματικές ασκήσεις Pilates
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr