Now Reading
17 χαρακτηριστικά που έχει ένας άντρας που απατάει

17 χαρακτηριστικά που έχει ένας άντρας που απατάει

Avatar photo
ανδρας με πρασινη μπλουζα

Κι όμως υπάρχουν συγκεκριμένα ψυχολογικά χαρακτηρίστηκα που διέπουν την προσωπικότητα του άνδρα που τείνει να απατάει.

Δεν υπάρχει κανένα θέμα σχέσης που να συζητείται τόσο έντονα όσο η απιστία. Σχεδόν οποιονδήποτε και αν ρωτήσεις έχει άποψη για την απιστία και μπορεί να την έχει ζήσει είτε από την πλευρά του θύτη, είτε από την πλευρά του θύματος. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν ένας άνδρας είναι το παραβατικό μέρος. Υπό το πρίσμα αυτό έχεις αναρωτηθεί πότε για το ποια είναι τα ψυχολογικά δεδομένα για έναν άνδρα που απατάει.  

Η απιστία είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο στις σχέσεις. Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες το κάνουν. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά ψυχολογικά γεγονότα σχετικά με την απιστία που ίσως δεν γνωρίζεις, για αυτό και θα επικεντρωθούμε προς το παρόν στη πλευρά των ανδρών. Είτε νιώθει δυστυχισμένος είτε ανασφαλής, υπάρχουν αρκετά ψυχολογικά χαρακτηριστικά για έναν άνδρα που απατάει.  

Τα ψυχολογικά χαρακτηρίστηκα του άνδρα που απατάει  

 1. Shaveducking: Όταν τα γένια του είναι πιο ελκυστικά από τον ίδιο Ψάχνει για μια διέξοδο

Μερικοί άνδρες απατούν επειδή φοβούνται πολύ να δώσουν τέλος στα πράγματα. Αν ψάχνει για διέξοδο και καταλαβαίνει ότι η απιστία είναι παραβίαση κανόνων, μπορεί να αποφασίσει να απατήσει. 

 1. Μπορεί να περνάει κάποια πράγματα

Ο σύντροφός εν αγνοία σου, μπορεί να περνάει προκλήσεις ψυχικής υγείας, συγκεκριμένα κατάθλιψη ή/και άγχος. Το αίσθημα άγχους μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα να πάρει παρορμητικές αποφάσεις. Πρόκειται για αποφάσεις που μπορεί κανονικά να μην είχε πάρει αν δεν είχε την ψυχική ασθένεια. Ανάλογα με τη σοβαρότητα της κατάστασής του, μπορεί να αποφασίσει να αναζητήσει μια διέξοδο για να βρει ανακούφιση.  

 1. Μερικοί άνδρες που απατούν είναι εθισμένοι στο σεξ

Ο αγαπημένος σου μπορεί να παλεύει με τον σεξουαλικό εθισμό. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, ένας από τους οποίους περιλαμβάνει τραύματα του παρελθόντος. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να προσπαθεί να ξεφύγει από τον συναισθηματικό πόνο αποσπώντας την προσοχή του με το σεξ. Μία άλλη αιτία του σεξουαλικού του εθισμού θα μπορούσε να είναι ότι αναζητά επιβεβαίωση.

 

 1. Όταν παρουσιαστεί η ευκαιρία…

Όπως οι ληστείες και οι επιθέσεις, η εξαπάτηση μπορεί να είναι ένα «έγκλημα» ευκαιρίας. Μια τυχαία συνάντηση με την ευκαιρία να απατήσει παρουσιάστηκε, και την εκμεταλλεύτηκε. 

 1. Αναζητά μια συναισθηματική σύνδεση

Μπορεί ο άνδρας σου να σε βρίσκει σωματικά ελκυστική και να τσεκάρεις όλα τα κουτάκια, αλλά απλά δεν υπάρχει σύνδεση. Μπορεί επίσης να σε απατήσει επειδή νιώθει ότι δεν λαμβάνει συναισθηματική υποστήριξη από σένα.  

 1. Έχει ναρκισσιστικές ή ψυχοπαθητικές τάσεις

Ορισμένοι άνδρες που απατούν έχουν μια κραυγαλέα αδιαφορία για τα συναισθήματα της συντρόφου τους. Αυτή είναι μια πτυχή της ναρκισσιστικής ή/και ψυχοπαθητικής συμπεριφοράς.  

 1. Δεν έχει σύστημα υποστήριξης από άντρες

Σε σύγκριση με τις γυναίκες, οι άνδρες έχουν λιγότερο κοινωνικό σύστημα υποστήριξης που αποτελείται από στενούς άνδρες φίλους. Ως αποτέλεσμα, δεν λαμβάνουν τη συμπόνια και την υποστήριξη από ανδρικές φιγούρες και είναι πιο επιρρεπείς στο να την υποδεχτούν από άλλες γυναίκες. Ενώ δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να έχει γυναίκες φίλες, μπορεί να αναπτύξει ρομαντικά συναισθήματα για μια γυναίκα που του δείχνει στοργή από αυτή την άποψη.

  

 1. Η συγκίνηση από κάτι καινούργιο

Ένας συνηθισμένος λόγος που ο σύντροφός σου μπορεί να απατήσει είναι επειδή αναζητά κάτι καινούργιο. Μπορεί να επιθυμεί κάτι διαφορετικό, ένα διάλειμμα από τη ρουτίνα, οπότε το βρίσκει σε κάποια άλλη. 

 1. Είναι εγωιστής

Είναι αυτονόητο ότι η απιστία μπορεί να προκαλέσει συναισθηματική οδύνη στο αθώο μέρος. Είναι λογικό ότι ένας άντρας που απατάει δεν ενδιαφέρεται για το πώς η συμπεριφορά του επηρεάζει τη σύντροφό του. Μπορεί να σκέφτεται μόνο τον εαυτό του και τις ανάγκες του και να μη σε υπολογίζει καθόλου. Αυτό είναι που πιθανότατα τον διευκολύνει να σε απατήσει. Πρόκειται για έλλειψη ακεραιότητας εκ μέρους του και δεν αποτελεί αντανάκλαση του εαυτού σου.  

 1. Είναι ανασφαλής

Το ρητό «Οι πληγωμένοι άνθρωποι πληγώνουν τους άλλους», ισχύει όταν πρόκειται για κάποιους άντρες που απατούν. Μπορεί όλα να πηγαίνουν καλά στη σχέση σας: μοιράζεστε τις ίδιες αξίες, συμφωνείτε για τους μελλοντικούς σας στόχους και πολλά άλλα. Αλλά εκείνος έχει αρνητικά συναισθήματα για τον εαυτό του που τον οδηγούν στο να σε απατήσει. Η απιστία του είναι μια αντανάκλαση των συναισθημάτων ανεπάρκειας που νιώθει, οπότε προσπαθεί να αναμετρηθεί αναζητώντας επιβεβαίωση από άλλες γυναίκες.

Shaveducking: Όταν τα γένια του είναι πιο ελκυστικά από τον ίδιο  

 1. Οι κανόνες δεν ισχύουν γι’ αυτόν

Καταλαβαίνει ότι η απιστία είναι λάθος και ότι μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για τη σχέση σας, αλλά απλά δεν τον νοιάζει. Οι κανόνες δεν ισχύουν γι’ αυτόν. Μπορεί να πιστεύει ότι είναι η εξαίρεση στον κανόνα και ότι μπορεί να κάνει ό,τι θέλει με όποιον θέλει. 

 1. Είναι ανώριμος

Μπορεί να μην είναι αρκετά ώριμος για να είναι πιστός ή να σε σέβεται ως σύντροφό του. Ορισμένοι άνδρες που απατούν δεν έχουν αρκετή εμπειρία σε σχέση για να κατανοήσουν τις συνέπειες της απιστίας.

μια παρεα ανδρων που γελαει και μιλαει

 1.  Έλλειψη αυτοελέγχου

Ο άντρας σου μπορεί να μην έχει την απαραίτητη πειθαρχία για να περιορίσει τις παρορμήσεις του και να μην σε απατήσει. 

 1. Δίψα για περιπέτεια

Μπορεί να έχει βαρεθεί τη ρουτίνα και την πεζότητα της ζωής του. Μερικοί άνδρες απατούν επειδή, ανάμεσα στη δουλειά, τη διαχείριση ενός νοικοκυριού και το να είσαι πατέρας, η καθημερινή ρουτίνα μπορεί να αλέσει τη διασκέδαση από τη ζωή. Αυτός είναι ο τρόπος τους να βάλουν πλώρη για μια νέα «περιπέτεια». 

 1. Κακή κατανόηση της δέσμευσης

Μπορεί να παρεξηγήσει τι χρειάζεται για να διατηρηθεί μια μακροχρόνια ρομαντική σχέση. Ορισμένοι άνδρες μπορεί να απατούν επειδή, αφού τα συναισθήματα έντασης της περιόδου του μέλιτος εξασθενήσουν, νομίζουν ότι αυτό είναι το τέλος της σχέσης. Αυτό όμως δεν ισχύει. Ένα γεγονός σχετικά με τις σχέσεις είναι ότι χρειάζεται δουλειά και δέσμευση.

 

  

 1. Δεν αισθάνεται ότι τον εκτιμούν

Ορισμένοι άνδρες που απατούν το κάνουν επειδή δεν αισθάνονται ότι εκτιμώνται στις σχέσεις τους. Η σύντροφός τους μπορεί να τους θεωρεί δεδομένους ή να μην τους σέβεται, οπότε αποφασίζει να απατήσει. Αυτό μπορεί να εμφανιστεί με διάφορους τρόπους. Μπορεί να μην επικοινωνείς μαζί του τόσο αποτελεσματικά όσο παλιά. Ή απλά δεν περνάς αρκετό χρόνο μαζί του όπως κάνατε πριν. Ένα άλλο παράδειγμα του ότι δεν τον εκτιμάς θα μπορούσε να είναι ότι είσαι πολύ συγκεντρωμένη σε άλλες πτυχές της ζωής σου, ώστε να αμελείς να δώσεις προτεραιότητα σε εκείνον. 

 1. Η εξέλιξη φταίει

Συχνά πιστεύεται ότι η βιολογία των ανδρών ευθύνεται για το ότι είναι πιο πιθανό να απατήσουν από ό,τι οι γυναίκες. Αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για έναν άνδρα που αποφασίζει να απατήσει. Μπορεί όμως να υπάρχουν εξελικτικοί λόγοι πίσω από αυτό. Ωστόσο, πρέπει να ειπωθεί ότι μπορεί να υπάρχουν και πολιτιστικοί παράγοντες που παίζουν ρόλο. Η κοινωνία είναι πιο επιεικής με τους άνδρες που απατούν -αν και αυτό αλλάζει σιγά σιγά- απ’ ό,τι είναι με τις γυναίκες που απατούν.

Διάβασε επίσης:

Μήπως σε απατάει; 12 σημάδια που το επιβεβαιώνουν κι εσύ απλώς τα προσπερνάς

Μελέτες δείχνουν ότι πάνω από το 20% των παντρεμένων ζευγαριών αντιμετωπίζουν την απιστία σε κάποιο σημείο της σχέσης τους. Ενώ η απιστία μπορεί να σημαίνει διαφορετικά πράγματα για διαφορετικούς ανθρώπους, γενικά αναφέρεται όταν ένα άτομο σε μια δεσμευμένη, μονογαμική σχέση συνάπτει συναισθηματική ή σεξουαλική σχέση με κάποιον άλλο χωρίς να το γνωρίζει ο άλλος σύντροφος.

Η απιστία μπορεί να ανατρέψει ζωές και να καταρρεύσει τα ίδια τα θεμέλια ενός γάμου. Οι περισσότερες σχέσεις δεν παραμένουν μυστικές και γίνονται εμφανείς με την πάροδο του χρόνου. Σε γενικές γραμμές, ο σύντροφος που έχει την ερωτική σχέση πρόκειται να συμπεριφερθεί διαφορετικά από ό,τι συνήθως. Αλλά το να κατηγορείς κάποιον για απιστία χωρίς αδιάσειστες αποδείξεις δεν είναι μικρή υπόθεση. Αν ψάχνεις το πώς θα καταλάβεις αν ο σύντροφός σου απατάει, οποιοδήποτε από τα παρακάτω σημάδια μπορεί να υποδεικνύει ότι κάτι συμβαίνει.

αγκαλιασμενο ζευγαρι

1.Είναι συναισθηματικά απόμακρος

Ο σύντροφός σου σε αποφεύγει και απομακρύνεται από το άγγιγμά σου, μερικές φόρες αποφεύγει την οπτική επαφή. Δεν θέλει να συνδεθεί συναισθηματικά και βρίσκει δικαιολογίες για να μην περνάει χρόνο μαζί σου, παρόλο που τον περνάει με άλλους ανθρώπους. Μπορεί ακόμα να σταματήσει να μιλάει για το μέλλον αφού δεν ξέρει αν θα είσαι μέρος αυτού του μέλλοντος.

Δες εδώ πώς θα καταλάβεις ότι σε απατάει 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ορμόνη της πείνας» ή γκρελίνη: Τι πρέπει να γνωρίζεις
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα οφέλη του σουσαμιούDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr