Now Reading
Θέλεις να ενισχύσεις τον μεταβολισμό σου; Δες εδώ το συμπλήρωμα που θα σε βοηθήσει να χάσεις βάρος

Θέλεις να ενισχύσεις τον μεταβολισμό σου; Δες εδώ το συμπλήρωμα που θα σε βοηθήσει να χάσεις βάρος

Avatar photo
Θέλεις να ενισχύσεις τον μεταβολισμό σου; Δες εδώ το συμπλήρωμα που θα σε βοηθήσει να χάσεις βάρος

Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β προσφέρουν ένα ισχυρό boost στον μεταβολισμό σου και σε βοηθούν να επιτύχεις τον στόχο απώλειας βάρους σου.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να λάβεις υπόψη ενώ προσπαθείς να χάσεις βάρος. Είναι σημαντικό να έχεις μια καλή ρουτίνα προπόνησης, να διατηρείς μια ισορροπημένη διατροφή και να κοιμάσαι αρκετά. Φυσικά, σημαντικό ρόλο παίζει και ο μεταβολισμός σου. Ενώ υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν το μεταβολισμό σου, μια επιλογή που πρέπει να εξετάσεις είναι η λήψη συμπληρωμάτων διατροφής για να παρέχεις στο σώμα σου τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται. Και όπως αποδεικνύεται, υπάρχει ένα είδος βιταμίνης συγκεκριμένα που θα μπορούσε να κάνει σημαντική διαφορά στο μεταβολικό σoυ ρυθμό.

Σύμφωνα με την εγγεγραμμένη διαιτολόγο Juliana Tamayo RD, MS of Fitness Clone που μίλησε στο She Finds.com μια βιταμίνη του συμπλέγματος Β είναι μια φανταστική επιλογή όχι μόνο για την ενίσχυση του μεταβολισμού σου, αλλά και για την υγεία σου συνολικά.

Πώς οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β μπορούν να ενισχύσουν το μεταβολισμό

Η διασφάλιση ότι λαμβάνεις αρκετές βιταμίνες του συμπλέγματος Β όπως θειαμίνη (Β1), πυριδοξίνη (Β6), φυλλικό οξύ (Β9) και κοβαλαμίνη (Β12) στη διατροφή σου είναι ένα κρίσιμο μέρος για να διατηρήσεις το σώμα σου όσο το δυνατόν πιο υγιές. Μπορεί ακόμη και να βελτιώσει τις πιθανότητές σου να χάσεις αυτά τα περιττά κιλά με τα οποία «παλεύεις», δίνοντας ώθηση στον μεταβολισμό σου.

Οι βιταμίνες Β προσφέρονται από μια σειρά τροφών που τρώμε σε καθημερινή βάση, όπως το κοτόπουλο, τα όσπρια, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα αυγά, τα ψάρια και πολλά άλλα. Ωστόσο, υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους μπορεί να θέλεις να πάρεις ένα συμπλήρωμα για να εξασφαλίσεις επαρκή πρόσληψη και απορρόφηση από τον οργανισμό. Παράγοντες όπως η ηλικία, η γενετική και πολλά άλλα μπορούν να επηρεάσουν τις ανάγκες του σώματός σου για αυτές τις βιταμίνες και μπορεί απλώς να μην τις λαμβάνεις αρκετά στη διατροφή σου. Όταν συμβαίνει αυτό, ένα συμπλήρωμα είναι μια φανταστική επιλογή.

Θέλεις να ενισχύσεις τον μεταβολισμό σου; Δες εδώ το συμπλήρωμα που θα σε βοηθήσει να χάσεις βάροςΣτις περισσότερες περιπτώσεις, η βιταμίνη Β12, η οποία σχετίζεται άμεσα με τον μεταβολισμό των κυττάρων, είναι η πιο σημαντική βιταμίνη που πρέπει να συμπληρωθεί. (Είναι ιδιαίτερα δύσκολο για τους vegans και τους χορτοφάγους να λάβουν αυτή τη βιταμίνη μέσω της διατροφής). Ομοίως, η θειαμίνη (Β1) είναι άμεσα απαραίτητη για τη μετατροπή των υδατανθράκων σε ενέργεια, η πυριδοξίνη (Β6) είναι απαραίτητη για τον μεταβολισμό των μακροθρεπτικών συστατικών και το φυλλικό οξύ (Β9) παίζει ρόλο στον μεταβολισμό των κυττάρων.

Για το λόγο αυτό, η λήψη μιας βιταμίνης του συμπλέγματος Β, η οποία προσφέρει και τις 8 βιταμίνες Β, είναι ένας καλός τρόπος για να υποστηρίξεις έναν υγιή μεταβολισμό. Αυτή η βιταμίνη μπορεί να σε βοηθήσει στον καλύτερο μεταβολισμό υδατανθράκων, πρωτεϊνών και λιπών. Εν τω μεταξύ, μια ανεπάρκεια θα μπορούσε να αναστείλει την ικανότητα του σώματός σου να εκτελεί αυτές τις λειτουργίες και μπορεί να το κάνει να αποθηκεύει αυτά τα θρεπτικά συστατικά ως λίπος.

Θέλεις να ενισχύσεις τον μεταβολισμό σου; Δες εδώ το συμπλήρωμα που θα σε βοηθήσει να χάσεις βάρος

Υπάρχουν και άλλοι κίνδυνοι που εγκυμονεί η ανεπάρκεια βιταμίνης Β: Όταν έχεις χαμηλά επίπεδα οποιασδήποτε από αυτές τις βιταμίνες, μπορεί να αισθάνεσαι κουρασμένη και να έχεις κακή διάθεση. Τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης Β12 και φολικού οξέος οδηγούν επίσης σε αναιμία, η οποία είναι μια κοινή ανεπάρκεια μεταξύ των ηλικιωμένων. Πέρα από τον μεταβολισμό, όλα αυτά μπορεί να δυσκολέψουν την απώλεια βάρους. Εξάλλου, χρειάζεσαι ενέργεια για να ολοκληρώσεις όλες τις προπονήσεις σου για την «ανατίναξη» του λίπους!

Θέλεις να ενισχύσεις τον μεταβολισμό σου; Δες εδώ το συμπλήρωμα που θα σε βοηθήσει να χάσεις βάρος

Διάβασε επίσης:

Αργός μεταβολισμός; Το υπερβολικό λίπος στο συκώτι μπορεί να είναι ο ένοχος- Πώς να το αντιστρέψεις

Από όλα τα μέρη του σώματος, το συκώτι συχνά παραβλέπεται και παραμελείται. Δεν δίνουμε τόση σημασία σε αυτό όσο σε άλλα όργανα όπως τον εγκέφαλο ή την καρδιά (επειδή ανησυχούμε για τη στεφανιαία νόσο) και φυσικά το δέρμα γιατί… πολύ απλά αποκτούμε ρυτίδες.

πώς να είσαι υγιής κι εσύ και το συκώτι σουΑυτό όμως -όπως υποστηρίζουν οι γιατροί- είναι λάθος γιατί το συκώτι είναι το όργανο που είναι υπεύθυνο για την αποβολή των τοξινών και τη ρύθμιση των θρεπτικών συστατικών του σώματός μας. Όταν δεν λειτουργεί σωστά, μπορεί να επηρεαστούν τα πάντα, από τον μεταβολισμό μέχρι τη διάθεσή μας, με πιθανές φλεγμονές και τελικά στη χειρότερη μορφή τη λιπώδη ηπατική νόσο.

Δες εδώ πώς να το αντιστρέψεις

 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτή είναι η προπόνηση που θα σου χαρίσει άμεσα δυνατό και γυμνασμένο σώμα χωρίς ιδιαίτερο κόποDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr