Now Reading
Υπάρχει μία τεχνική που μπορεί να κάνει όποιον θέλεις να σε ερωτευτεί. Είναι θέμα ψυχολογίας!

Υπάρχει μία τεχνική που μπορεί να κάνει όποιον θέλεις να σε ερωτευτεί. Είναι θέμα ψυχολογίας!

Avatar photo
ΖΕΥΓΑΡΙ ΠΟΥ ΦΙΛΙΕΤΑΙ

Κι όμως υπάρχει μία απλή τεχνική μπορεί να κάνει κάποιον να σε ερωτευτεί, ο ψυχολόγος Arthur Aron έκανε δύο αγνώστους να ερωτευτούν, χρησιμοποιώντας τη.

Αν είσαι ερωτευμένοι με κάποιον εδώ και αρκετό καιρό, τότε σίγουρα αυτά είναι τα νέα που θέλεις να ακούσεις. Γιατί αντίθετα με αυτά τα συναισθήματα αμφιβολίας, υπάρχει πραγματική πιθανότητα να μπορέσεις, τελικά, να κάνεις τον έρωτά σου να σε ερωτευτεί. 

Στην εφημερίδα New York Times, η Mandy Len Catron, έγραψε για τον ψυχολόγο Arthur Aron, και πώς, με μια απλή τεχνική, έκανε δύο αγνώστους να ερωτευτούν. Έγραψε επίσης για το πώς την εφάρμοσε τον τρόπο αυτό στη δική της ζωή και – ιδού – μαγεία και εκεί. 

Αυτό είναι το μόνο που πρέπει να κάνεις για να κάνεις κάποιον να σε ερωτευτεί: 

Η μελέτη του Dr. Aron αφορούσε μόνο ερωτήσεις και κοιτάγματα. Οι δύο συμμετέχοντες στη μελέτη έπρεπε να κάθονται ο ένας απέναντι από τον άλλον, ενώ απαντούσαν σε μια σειρά από ερωτήσεις σχετικά με τον θάνατο, τις οικογενειακές σχέσεις, τα όνειρα, την αγάπη και ούτω καθεξής. 

Κάθε ερώτηση γινόταν όλο και πιο προσωπική, με την τελική ερώτηση, ή μάλλον δήλωση, να είναι: «Μοιραστείτε ένα προσωπικό πρόβλημα και ζητήστε τη συμβουλή του συντρόφου σας για το πώς θα μπορούσε να το χειριστεί. Επίσης, ζητήστε από τον σύντροφό σας να σας αντανακλάσει το πώς φαίνεται να αισθάνεστε εσείς για το πρόβλημα που επιλέξατε». Αφού ολοκληρώθηκε αυτό το μέρος του πειράματος, οι δυο τους έπρεπε να κοιτάξουν ο ένας τα μάτια του άλλου για τέσσερα λεπτά. 

Μπορεί να φαίνεται απλό, αλλά αυτό που πραγματικά κάνει είναι να ανοίγει έναν δρόμο προς την ειλικρίνεια και την επικοινωνία μέσω της οικειότητας. Οι άγνωστοι σε εκείνη την αρχική μελέτη κατέληξαν να ερωτευτούν και παντρεύτηκαν έξι μήνες αργότερα. Έτσι, με αυτό ως έμπνευση, η Catron, έκανε το ίδιο με μια «πανεπιστημιακή γνωριμία» και είχε τα ίδια αποτελέσματα.  Αλλά πριν τρελαθούμε και αρχίσουμε να κυνηγάμε τον Ryan Gosling στους δρόμους, παρακαλώντας τον να μας κοιτάξει στα μάτια για τέσσερα λεπτά, ας κάνουμε ένα βήμα πίσω.

Όπως συμβαίνει με όλα τα πράγματα στη ζωή, δεν υπάρχει καμία εγγύηση. Αλλά αυτό που κάνει το πείραμα είναι «να δημιουργήσει εμπιστοσύνη και οικειότητα, τα συναισθήματα που χρειάζεται η αγάπη για να ευδοκιμήσει», και αυτό αποτελεί ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης. Υπάρχει επίσης κάτι πολύ έντονο στο να κοιτάς στα μάτια κάποιον για τέσσερα λεπτά. Όπως σημείωσε ο Catron: «Το να κοιτάζεις κάποιον επίμονα και έντονα, είναι σαν να τον κοιτάζεις επίμονα για ένα λεπτό: 

«Έχω κάνει σκι σε απόκρημνες πλαγιές και έχω κρεμαστεί από βράχο με ένα μικρό μήκος σχοινιού, αλλά το να κοιτάζω στα μάτια κάποιου για τέσσερα σιωπηλά λεπτά ήταν μια από τις πιο συναρπαστικές και τρομακτικές εμπειρίες της ζωής μου. Πέρασα τα πρώτα δύο λεπτά προσπαθώντας απλώς να αναπνεύσω σωστά. Υπήρχε πολύ νευρικό χαμόγελο μέχρι, τελικά, να κατασταλάξουμε. Ξέρω ότι τα μάτια είναι τα παράθυρα της ψυχής ή οτιδήποτε άλλο, αλλά το πραγματικό ζουμί της στιγμής δεν ήταν μόνο ότι έβλεπα πραγματικά κάποιον, αλλά ότι έβλεπα κάποιον που πραγματικά με έβλεπε». 

Όταν πρόκειται να είναι ανοιχτό. Όταν αποκαλύπτουμε τους εαυτούς μας, επιτρέπουμε σε κάποιον να μπει μέσα και να ψάξει κατά κάποιο τρόπο, και όταν αυτοί ανοίγονται, μπορούμε να κάνουμε το ίδιο. Βγάζουμε τα περίπλοκα πράγματα από τη μέση, παρακάμπτουμε το δράμα και βλέπουμε ο ένας τον άλλον για το ποιοι και τι πραγματικά είμαστε. Αυτό δεν είναι πάντα εύκολο στον σημερινό κόσμο, οπότε όταν βρίσκουμε χρόνο να το κάνουμε, μας εντυπωσιάζει. 

Θα ερωτευτείς απαντώντας σε 36 ερωτήσεις και στη συνέχεια κοιτάζοντας κάποιον στα μάτια για τέσσερα λεπτά; Δεν ξέρουμε ούτε μπορούμε να το εγγυηθούμε. Αλλά αυτό που ξέρουμε είναι ότι δεν είναι κακό να προσπαθήσουμε και αν δεν συμβεί, τότε ίσως θα πρέπει να το αποδώσουμε σε κάτι άλλο. 

 

«Η αγάπη δεν μας συνέβη», έγραψε η Catron, «Είμαστε ερωτευμένοι επειδή ο καθένας μας έκανε την επιλογή να είναι». 

Διάβασε επίσης:

Πώς να κάνεις τον άλλον να σε ερωτευτεί

Ο έρωτας, το συναίσθημα του ενθουσιασμού και της λαχτάρας, είναι όλα όσα αισθάνεσαι όταν αντικρύζεις κάποιον που σου αρέσει και θέλεις να νιώθει το ίδιο και για σένα. Ίσως να μην υπάρχει εγγυώμενος τρόπος αλλά υπάρχουν κάποιές έξυπνες κινήσεις που μπορείς να κάνεις και να του ξυπνήσεις αυτά τα συναισθήματα.   Αν υπάρχει ένα πράγμα που μας έχουν αφήσει οι ρομαντικές ταινίες, είναι η λαχτάρα να μας κοιτάξει κάποιος με τον πόθο που έχει ο χαρακτήρας του Ryan Gosling- Noah για την Allie της Rachel McAdams στο «The Notebook». Ή το πώς η Elizabeth Bennet έλκεται από τον περήφανο Mr. Darcy σε κάθε μεταφορά του βιβλίου της Jane Austen «Περηφάνια και Προκατάληψη». Υπάρχει αθάνατη αφοσίωση που αντέχει στο χρόνο.  

Το να ερωτεύεσαι είναι μια αξέχαστη εμπειρία, με κάποιους μάλιστα να πιστεύουν ότι ο έρωτας έρχεται τόσο εύκολα όσο η πρώτη ματιά. Ο ψυχολόγος Zick Rubin πιστεύει ότι η ρομαντική αγάπη αποτελείται από προσκόλληση, φροντίδα και οικειότητα. Άλλοι ερευνητές και θεωρητικοί έχουν δηλώσει ότι η αγάπη είναι ένα κοινωνικό κατασκεύασμα.

Ανεξάρτητα από το ποιος πιστεύεις ότι είναι ο ορισμός της αγάπης, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την επικράτησή της στον κόσμο γύρω σου. Πέρα από τις ταινίες, δεν θα σου πάρει πολύ να ξεχωρίσετε μερικά ερωτευμένα ζευγάρια από τον δικό σας κοινωνικό κύκλο. Είναι δυνατόν, όμως, να κάνεις εκείνο το άτομο που έχεις ερωτευτεί από τα τέλη του περασμένου έτους να σε ερωτευτεί παράφορα; Υπάρχει αλήθεια φόρμουλα για όλα αυτά; Είναι δυνατό να κάνεις το αντικείμενο του πόθου σου να σε ερωτευτεί…  

Δες εδώ πως θα κάνεις κάποιον να σε ερωτευτεί

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γλυκά
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ζώδια και ψυχραιμίαDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr