Now Reading
Μήπως σε απατάει; 12 σημάδια που το επιβεβαιώνουν κι εσύ απλώς τα προσπερνάς

Μήπως σε απατάει; 12 σημάδια που το επιβεβαιώνουν κι εσύ απλώς τα προσπερνάς

Avatar photo
αγκαλιασμενο ζευγαρι

Μπορεί να πιστεύεις ότι δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να σε απάτα ο σύντροφος σου και ότι η απιστία είναι κάτι εντελώς έξω από τον χαρακτήρα του. Πριν «βάλεις το χέρι σου στη φωτιά» για εκείνον ρίξε μία μάτια στα στοιχεία που δείχνουν το αντίθετο.

Μελέτες δείχνουν ότι πάνω από το 20% των παντρεμένων ζευγαριών αντιμετωπίζουν την απιστία σε κάποιο σημείο της σχέσης τους. Ενώ η απιστία μπορεί να σημαίνει διαφορετικά πράγματα για διαφορετικούς ανθρώπους, γενικά αναφέρεται όταν ένα άτομο σε μια δεσμευμένη, μονογαμική σχέση συνάπτει συναισθηματική ή σεξουαλική σχέση με κάποιον άλλο χωρίς να το γνωρίζει ο άλλος σύντροφος.

Η απιστία μπορεί να ανατρέψει ζωές και να καταρρεύσει τα ίδια τα θεμέλια ενός γάμου. Οι περισσότερες σχέσεις δεν παραμένουν μυστικές και γίνονται εμφανείς με την πάροδο του χρόνου. Σε γενικές γραμμές, ο σύντροφος που έχει την ερωτική σχέση πρόκειται να συμπεριφερθεί διαφορετικά από ό,τι συνήθως. Αλλά το να κατηγορείς κάποιον για απιστία χωρίς αδιάσειστες αποδείξεις δεν είναι μικρή υπόθεση. Αν ψάχνεις το πώς θα καταλάβεις αν ο σύντροφός σου απατάει, οποιοδήποτε από τα παρακάτω σημάδια μπορεί να υποδεικνύει ότι κάτι συμβαίνει.

ζευγαρι που κρατα ομπρελα και κοιτα τη λιμνη

1.Είναι συναισθηματικά απόμακρος

Ο σύντροφός σου σε αποφεύγει και απομακρύνεται από το άγγιγμά σου, μερικές φόρες αποφεύγει την οπτική επαφή. Δεν θέλει να συνδεθεί συναισθηματικά και βρίσκει δικαιολογίες για να μην περνάει χρόνο μαζί σου, παρόλο που τον περνάει με άλλους ανθρώπους. Μπορεί ακόμα να σταματήσει να μιλάει για το μέλλον αφού δεν ξέρει αν θα είσαι μέρος αυτού του μέλλοντος.

2.Υπάρχει κάποια καινούργια γνωριμία για την οποία δεν μπορεί να σταματήσει να μιλάει

Κάποιος φαίνεται να έχει τραβήξει την προσοχή του συζύγου σου με έναν τρόπο που φαίνεται να αποκτά όλο και μεγαλύτερη ένταση. Έχει δείξει τεράστιο ενδιαφέρον για μια γυναίκα συνάδελφο, μια φίλη που γνώρισε στο γυμναστήριο, μια γειτόνισσα ή μια νέα φίλη και μοιράζεται πάρα πολλές λεπτομέρειες για τη ζωή της. 

  1. Ξαφνικά νοιάζεται για το πώς φαίνεται προς τα έξω

Από πότε φοράει κολόνια στη δουλειά; Γιατί πλένει τόσο πολύ το αυτοκίνητό του; Αυτά είναι καινούργια ρούχα; Έχει γραφτεί σε γυμναστήριο; Μια ξαφνική αλλαγή στις συνήθειες προσωπικής περιποίησης μπορεί να υποδηλώνει ότι προσπαθεί να εντυπωσιάσει κάποια άλλη.

νεαρο ζευγαρι που φιλεται

4.Είναι μυστικοπαθής με το τηλέφωνό του

Στέλνει μηνύματα περισσότερο από το συνηθισμένο ή απομακρύνεται κρυφά για να χρησιμοποιήσει το τηλέφωνο. Αλλάζει τον κωδικό πρόσβασης στο τηλέφωνό του και δεν τον μοιράζεται μαζί σου. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιεί είναι αλλαγμένα σε ιδιωτικά και διαγράφει το ιστορικό του προγράμματος περιήγησης στον υπολογιστή του. Στην πραγματικότητα, σταματά να χρησιμοποιεί κοινές συσκευές συνολικά. Προφανώς, υπάρχει κάτι που δεν θέλει να δεις και έχει αλλάξει τον κωδικό πρόσβασης στο τηλέφωνο του.

  1. Επικοινωνεί διαφορετικά

Έχεις  παρατηρήσει τον σύντροφό σου να σε αγνοεί, να φαίνεται παρανοϊκός ή να εμφανίζεται ευαίσθητος στις ερωτήσεις; Αλλάζει θέμα ή φεύγει από το δωμάτιο χωρίς να πει λέξη. Είναι παθητικο-επιθετικός και χρησιμοποιεί απορριπτική γλώσσα του σώματος, όπως να γυρίζει τα μάτια ή να αποφεύγει το άγγιγμά σου. Οι κλήσεις σου πηγαίνουν στον τηλεφωνητή ή επικοινωνεί έπειτα από πολύ ώρα.

6.Είναι κυκλοθυμικός

Η διάθεσή του αλλάζει σε ανύποπτο χρόνο και χωρίς εξήγηση, επειδή η ενοχή του έχει μετατοπιστεί σε κατάθλιψη, θυμό ή άγχος. Ξαφνικά βρίσκει λάθη σε ό,τι κάνεις, επειδή προσπαθεί να πείσει τον εαυτό του ότι κάτι δεν πάει καλά μαζί σου, προκειμένου να ανακουφίσει τις ενοχές του.

ανδρας μονος μπροστα σε παραθυρο

7.Είναι υπερβολικά στοχαστικός

Είναι ξαφνικά ο κύριος «Τέλειος»; Ξεπερνάει τα όρια με δημόσιες εκδηλώσεις στοργής, χειρονομίες αγάπης εκτός χαρακτήρα και διαχυτικές φιλοφρονήσεις, ενώ αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ στη σχέση σας. Επιβεβαιώνει διαρκώς την αφοσίωσή του σε σένα και φαίνεται να λέει συνεχώς «σ’ αγαπώ». Το πιθανότερο είναι να υπερβάλλει εαυτόν επειδή νιώθει ένοχος.

8.Λείπει από το σπίτι περισσότερο από το συνηθισμένο

Η δουλειά του απαιτεί ξαφνικά πολλές ώρες εργασίας και πολλά επαγγελματικά ταξίδια εκτός πόλης, ή αποκτά ένα νέο χόμπι που τον κρατά μακριά από το σπίτι, αλλά δεν θέλει να το μοιραστεί μαζί σου. Ο σύντροφος σου, ξαφνικά αρχίζει να μένει έξω μέχρι αργά χωρίς να σου τηλεφωνεί και δεν απαντάει στο τηλέφωνό του όταν τον παίρνεις τηλέφωνο. Είναι ασαφής σχετικά με το πού ήταν, και όταν επιστρέφει στο σπίτι, είναι κουρασμένος ή γκρινιάρης και δεν ενδιαφέρεται για σεξ.

  1. Είναι απαθής

Ο αγαπημένος σου έχει χάσει το ενδιαφέρον του για πράγματα που κάνατε μαζί και πράγματα που αγαπούσατε και οι δύο. Είναι αδιάφορος απέναντί σου και δεν ενδιαφέρεται να περνάει χρόνο μαζί σου. Δεν ζηλεύει αν ένας άλλος άντρας προσπαθήσει να σε φλερτάρει και δεν ενδιαφέρεται πλέον για τις οικογενειακές εκδηλώσεις ή τις συγκεντρώσεις με φίλους.

10.Μυρίζεις κάτι ασυνήθιστο

Η μύτη σου ξέρει. Αν το πουκάμισό του μυρίζει σαν Chanel No. 5., ενώ εσείς δεν φοράς Chanel No. 5- αν μυρίζει σαν τσιγάρο και κανείς σας δεν καπνίζει… μπορεί να μυρίζεις την απιστία του.

  1. Τον πιάνεις να λέει λευκά ψέματα

Τα ψέματα ξεπηδούν γύρω από διάφορα πράγματα – όσο ασήμαντα κι αν είναι – ίσως για να κρύψει την παράνομη σχέση του. Ανεξάρτητα από τους λόγους, έχει συνηθίσει να λέει ψέματα και του είναι πλέον πιο εύκολο.

  1. Το σεξ μοιάζει επιφανειακό.

Επικεντρώνεται μόνο στις σωματικές πτυχές του σεξ, δεν δίνει προτεραιότητα στις ανάγκες σου και δεν είναι τόσο ρομαντικός στο κρεβάτι. Φαίνεται να σκέφτεται άλλα πράγματα και υπάρχει απώλεια της σύνδεσης ή ακόμα και απώλεια ενδιαφέροντος.

αγκαλιασμενο ζευγαρι

Το ένστικτό σου, ξέρει

Μερικές φορές είναι απλά το ένστικτό σου που λέει ότι κάτι δεν πάει καλά. Δυστυχώς, αν υποψιάζεσαι ότι έχει σχέση, οι πιθανότητες είναι ότι έχει. Τον ξέρετε καλύτερα από τον καθένα, οπότε αν το ένστικτο σου, μιλάει, άκουσε το. Οποιοδήποτε από τα παραπάνω σημάδια φανερώνει ότι οι πιθανότητες είναι ότι κάτι δεν πάει καλά, και ήρθε η ώρα για αυτή τη συζήτηση που όλοι φοβόμαστε. Ας ελπίσουμε ότι υπάρχει μια απολύτως λογική εξήγηση. Αλλά αν όχι, να θυμάσαι, η ψυχική σου ηρεμία είναι το πιο σημαντικό πράγμα.

Διάβασε επίσης:

Οι ψυχολογικοί λόγοι που επηρεάζουν τους ανθρώπους και τους οδηγούν στην απιστία

Σχεδόν όλοι όσοι ρωτάτε γι’ αυτό θα έχουν μια έντονη άποψη για την απιστία. Και μάλιστα για καλό λόγο. Πολλοί έχουν ψάξει στο διαδίκτυο για ψυχολογικά στοιχεία και παράγοντες που μιλούν σχετικά με την απιστία για να απαλύνουν την προδοσία και τον πόνο που βιώσαν. 

Υπάρχει κάτι στην απιστία που χτυπάει μια χορδή μέσα μας. Πονάει να σε πληγώνει τόσο πολύ κάποιος που αγαπάς πολύ. Είναι ακόμη χειρότερο όταν εμπλέκεται ένας φίλος ή κάποιος γνωστός σου και μπορεί να προκαλέσει πολύ άγχος με απροσδόκητους τρόπους.  Μπορεί να αναζητάς απαντήσεις στο γιατί ο σύντροφός σου σε απατά ή γιατί οι άνθρωποι γενικά απατούν. Δυστυχώς, η συμβατική σκέψη και οι συνήθεις ανταπαντήσεις που πιθανώς έχεις ακούσει στο παρελθόν δεν ευσταθούν όταν εξετάζουμε την ψυχολογία πίσω από την απιστία.

Ψυχολογικοί παράγοντες σχετικά με την απιστία 

Μπορεί να μην γνωρίζεις όλες τις αιτίες της απιστίας, αλλά στη συνέχεια θα διαβάσεις μία λίστα με σημαντικά γεγονότα σχετικά με την απιστία.

  1. Ένα άτομο που έχει απατήσει στο παρελθόν μπορεί να αλλάξει

Ένα άτομο που έχει κάνει λάθος μπορεί να αναλογιστεί τις κακές αποφάσεις που πήρε και να αποφασίσει να μην επαναλάβει τη συμπεριφορά του στο μέλλον.   Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει για τους «συνήθεις υπόπτους». Οι άνθρωποι που έχουν μια επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά εξαπάτησης συνεχίζουν να εξαπατούν, εκτός αν βρουν έναν τρόπο να σπάσουν τον κύκλο. Αυτό βεβαία προϋποθέτει την αποκάλυψη και την επίλυση βαθιά ριζωμένων ζητημάτων.

Δες εδώ τους λόγους που ένας άνδρας απιστεί 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θέλεις να αποκτήσεις άμεσα επίπεδη κοιλιά; Δοκίμασε 3 αποτελεσματικές ασκήσεις Pilates
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτές οι 10 τροφές πλούσιες σε μελατονίνη και τρυπτοφάνη θα σε βοηθήσουν να κοιμάσαι καλύτεραDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr