Now Reading
Αυτός είναι ο τύπος της σχέσης που δεν λειτουργεί ποτέ γι’ αυτό σταμάτα να προσπαθείς

Αυτός είναι ο τύπος της σχέσης που δεν λειτουργεί ποτέ γι’ αυτό σταμάτα να προσπαθείς

Avatar photo

Οι σχέσεις δεν είναι εύκολες, αυτό είναι ο μόνο σίγουρο. Αν και δεν υπάρχει μια μυστική συνταγή για την εγγυημένη επιτυχία των σχέσεων, υπάρχουν κάποιες σχέσεις που δεν λειτουργούν ποτέ και είναι πιο πιθανό να αποτύχουν από άλλες.

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους η συγκεκριμένη σχέση είναι τόσο προδιαγεγραμμένη να αποτύχει, καθιστώντας την κακή επιλογή αν αναζητάς σταθερότητα με έναν σύντροφο. Για όσους ψάχνουν να βρουν σύντροφο, χρησιμοποίησε αυτές τις πληροφορίες για να καθοδηγήσεις την απόφασή σου και θεώρησε τες ως την καλύτερη συμβουλή για τις σχέσεις που θα πάρεις πότε. Και για όσους έχουν ήδη συγκατοικήσει, χρησιμοποίησε αυτές τις πληροφορίες για να κάνεις κάποιες σοβαρές αξιολογήσεις. 

Το είδος της σχέσης που δεν φαίνεται να λειτουργεί ποτέ. Αλήθεια πόσο μεγάλη σημασία έχει πραγματικά η διαφορά ηλικίας σε μια σχέση; Γιατί αυτή είναι η μεγαλύτερη ένδειξη μιας σχέσης που είναι καταδικασμένη να αποτύχει. 

 

Σύμφωνα με μια μελέτη που διήρκεσε 13 χρόνια, τα ζευγάρια με μεγάλες ηλικιακές διαφορές έχει αποδειχθεί ότι είναι λιγότερο ικανοποιημένα στο γάμο τους. Η έρευνα σε χιλιάδες αυστραλιανά νοικοκυριά δείχνει ότι τα ζευγάρια που είναι πιο κοντά στην ηλικία τείνουν να είναι πιο συντονισμένα με το τι θέλει ο σύντροφός τους από τη ζωή. Πράγματα όπως τα παιδιά, οι καταναλωτικές συνήθειες και το ξεπέρασμα της οικονομικής παρακμής αντιμετωπίζονται πολύ καλύτερα από τα ζευγάρια που είναι πιο κοντά στην ηλικία. 

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι από τα άτομα που συμμετείχαν στην έρευνα, οι άνδρες που είχαν νεότερες συζύγους ήταν οι πιο ευτυχισμένοι. Και οι άνδρες που ήταν παντρεμένοι με γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας έτειναν να είναι οι λιγότερο ικανοποιημένοι.  

«Αν υπάρχει πολύ μεγάλο ηλικιακό χάσμα, κινδυνεύετε να θέλετε και οι δύο διαφορετικά πράγματα στη ζωή», λέει ο ειδικός σε θέματα γνωριμιών James Preece. «Ο ένας μπορεί να θέλει να ταξιδέψει, ενώ ο άλλος το έχει ήδη κάνει, για παράδειγμα. Τα επίπεδα ωριμότητας μπορεί να διαφέρουν δραματικά και οι διαφωνίες σχετικά με τη ζήλια και τα χρήματα μπορεί να είναι συνηθισμένες», δήλωσε στον Independent. 

  Ραντεβού για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Οι ερευνητές μάλιστα εξεπλάγησαν αρκετά όταν διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που ήταν παντρεμένες με ηλικιωμένους άνδρες ήταν οι πιο δυστυχισμένες, ενώ εκείνες που ήταν παντρεμένες με νεότερους άνδρες ήταν πιο ικανοποιημένες. Φαίνεται ότι στην περίπτωση και των δύο φύλων, ένας νεότερος σύντροφος είναι προτιμότερος. Ωστόσο, εκείνοι που ήταν πιο κοντά στην ηλικία ήταν οι πιο ευτυχισμένοι. 

«Αν εξετάσετε τους γάμους με την πάροδο του χρόνου, οι άνθρωποι που είναι παντρεμένοι με έναν πολύ μεγαλύτερο ή νεότερο σύζυγο τείνουν να έχουν μεγαλύτερη πτώση στη συζυγική ικανοποίηση σε σύγκριση με τους συζύγους που έχουν παρόμοια ηλικία», εξήγησε ο McKinnish σε ένα podcast του Πανεπιστημίου Boulder. 

 

Για τις σχέσεις που δεν λειτουργούν ποτέ, αποδεικνύεται ότι όσο πιο κοντά στην ηλικία είσαι με τον σύντροφο σου, τόσο το καλύτερο. Οπότε, ίσως να θέλεις να το σκεφτείς τον συγκεκριμένο παράγοντα ακόμα και δύο φορές περισσότερο. 

Διάβασε επίσης:

6 πράγματα που σκοτώνουν μια σχέση ξανά και ξανά

Η διατήρηση των ερωτικών σχέσεων δεν είναι εύκολη υπόθεση. Περίπου το 40% των πρώτων γάμων αποτυγχάνουν, ενώ οι επόμενοι γάμοι έχουν ακόμη λιγότερες πιθανότητες να πετύχουν. 

Τι είναι εκείνο λοιπόν που σκοτώνει μία σχέση; Οι λόγοι είναι τόσο ποικίλοι όσο και τα άτομα, αλλά, εκτός από την έλλειψη σεξ και τα οικονομικά προβλήματα, έξι από τους πιο συνηθισμένους δολοφόνους σχέσεων είναι τα ζητήματα εμπιστοσύνης, η απιστία και η ζήλια, οι δυσκολίες επικοινωνίας, η έλλειψη ισορροπίας, τα προβλήματα συμβατότητας και η καταχρηστική συμπεριφορά. 

ζευγαρι αγκαλιασμενο σε μία γέφυρα

1. Θέματα εμπιστοσύνης

Η εμπιστοσύνη είναι απολύτως απαραίτητη για τη συντροφικότητα και την οικειότητα που κρατούν τις σχέσεις ενωμένες. Ωστόσο, είναι επίσης ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα για να κερδηθεί και να διατηρηθεί. Τα ζητήματα εμπιστοσύνης καλύπτουν το φάσμα από τις οικονομικές επιλογές μέχρι τη συναισθηματική αξιοπιστία. 

Συχνά, υπάρχει ένα υποκείμενο ζήτημα που ποτέ δεν συζητήθηκε και δεν επιλύθηκε πλήρως, όπως η περιπέτεια του ενός συντρόφου στον τζόγο στο Λας Βέγκας ή η αδυναμία να συμφωνήσουν για το αν θα μετακομίσουν σε μια νέα πόλη. Με την πάροδο του χρόνου, αυτά τα άλυτα ζητήματα μπορεί να μεταφερθούν στην καθημερινή σας σχέση, ρίχνοντας ένα σύννεφο καχυποψίας και αμφιβολίας ακόμα και στις πιο καθημερινές καταστάσεις. 

Διάβασε τη συνέχεια εδώ 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
πριγκιπας Harry
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
γλυπτική


Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top