Now Reading
Πώς θα βρεις την πρωινή ρουτίνα που σου ταιριάζει για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Πώς θα βρεις την πρωινή ρουτίνα που σου ταιριάζει για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Avatar photo
το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις όταν ξυπνάς

Ξεκίνησε μια υγιεινή πρωινή ρουτίνα και  διατήρησε την κάνοντας τα πρωινά σου ευχάριστα. 

Τις καθημερινές, το ξυπνητήρι χτυπάει πολύ πρωί και συνήθως όλοι σηκωνόμαστε αμέσως από το κρεβάτι. Ετοιμαζόμαστε, τρώμε πρωινό και ξεκινάμε τη μέρα μας. Η ειδικός σε θέματα Fitness Dana Santas μοιράζεται τις υγιεινές πρωινές της συνήθειες και τις συμβουλές της για να παραμείνουμε σε μια ρουτίνα που μας ταιριάζει.
«Κάθε πρωί όταν επιστρέφουμε  με τον σύζυγο μου στο σπίτι γύρω στις 6:15 π.μ. μετά από την πρωινή μας προπόνηση μοιραζόμαστε την προετοιμασία του γεύματος: Ο σύζυγός μου φτιάχνει το πρωτεϊνούχο πρωινό μας, ενώ εγώ ετοιμάζω το γεύμα του για την ημέρα και ταΐζω το κουτάβι μας. Στη συνέχεια, καθόμαστε μαζί και τρώμε το πρωινό, συζητάμε για το πρόγραμμά μας για την ημέρα και εκείνος φεύγει για τη δουλειά. Στις 7 το πρωί, ανεβαίνω επάνω για να κάνω ντους και να ντυθώ για την ημέρα. Στη συνέχεια κάθομαι να διαβάσω, να γράψω ή/και να διαλογιστώ μέχρι να πάω στο γραφείο μου στο σπίτι για να ξεκινήσω τη δουλειά μου γύρω στις 8:30 π.μ..

Μαγειρική σόδα: Ένα τέλειο συστατικό περιποίησης για τη λιπαρή επιδερμίδα

Θα πρέπει να το προσαρμόσω την καθημερινότητα μου καθώς αλλάζει η ζωή μου. Το ξέρω γιατί γράφω στην 38η εβδομάδα της εγκυμοσύνης, πρόκειται να γεννήσω το πρώτο μου παιδί. Καταλαβαίνω πλήρως ότι η ρουτίνα που ήταν η άγκυρά μου πρόκειται να πάψει να υπάρχει. Θα πρέπει να βρω μια νέα άγκυρα, τελικά. Και δεδομένου του αντίκτυπου που έχουν τα μωρά στα δρομολόγια, μπορεί να πλέω χωρίς ένα για λίγο. Ακολουθούν τρία προβλήματα με τη μίμηση της πρωινής ρουτίνας άλλων ανθρώπων: Πρώτον, η αντιγραφή του τι τους ταιριάζει δεν σας δίνει την ευελιξία να καταλάβετε τι λειτουργεί καλύτερα για εσάς, τη ζωή που έχετε τώρα και τη ζωή που θέλετε να ζήσετε. Δεύτερον, ορισμένες από τις δραστηριότητές τους μπορεί να είναι ασήμαντες και να μην έχουν αντίκτυπο στο υπόλοιπο της ημέρας σας. Και τέλος, μπορεί να αισθάνεστε αγχωμένοι επειδή δεν έχετε καταλάβει τι είναι σωστό για εσάς και έτσι μπορεί να μείνετε με ένα ανησυχητικό συναίσθημα που κουβαλάτε μαζί σας όλη την υπόλοιπη ημέρα».

Πολλοί άνθρωποι έχουν παρόμοιους στόχους και φιλοδοξίες, αλλά όχι παρόμοιες μέρες και ευθύνες.  Πώς  μπορείς να παραμένεις συνεπής με μια πρωινή ρουτίνα, απάντησε στις παρακάτω ερωτήσεις:

• Ποια είναι τα τρία πράγματα που σε βοηθούν να νιώθω καλύτερα το πρωί;
• Πώς κατατάσσεις αυτά τα τρία πράγματα κατά σειρά τι σου φέρνει τη μεγαλύτερη χαρά;
• Πώς μπορείς να εφαρμόσεις το κορυφαίο πράγμα σε αυτήν τη λίστα αύριο το πρωί;
• Εάν κάτι παρεμποδίζει αυτό το κορυφαίο πράγμα, τι μπορείς να κάνεις γι’ αυτό;

Γυμναστική το καλοκαίρι

«Γνωρίζουμε ότι αν θέλετε να δημιουργήσετε μια νέα ρουτίνα, θα πρέπει να την σχεδιάσετε λεπτομερώς», μου είπε ο Milkman. «Αλλά η έρευνα δείχνει ότι όταν κάνουμε πολλαπλά λεπτομερή σχέδια για την επίτευξη πολλαπλών στόχων, αντί να μας βοηθάει, μας βλάπτει». Συμβουλεύει να επικεντρωνόμαστε στην ιεράρχηση ενός νέου στόχου κάθε φορά και στην οικοδόμηση ενός σχεδίου για την επίτευξη αυτού του στόχου όσον αφορά τις ρουτίνες. «Πες ότι θέλεις να διαλογιστείς και να ασκηθείς το πρωί και μην το κάνεις τώρα», είπε ο Milkman. «Ίσως είναι καλύτερο να διαλέξετε ένα για να δώσετε προτεραιότητα ως νέο στόχο που θα προσθέσετε στο πρωινό σας και να κάνετε ένα λεπτομερές σχέδιο για το πότε θα το κάνετε και πού θα το κάνετε».

το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις όταν ξυπνάς

Μόλις αυτό λειτουργήσει, μπορείς να δοκιμάσεις να προσθέσεις ένα άλλο στοιχείο στη ρουτίνα σου. Όταν σχεδιάζεις μια νέα πρωινή ρουτίνα, δώσε προτεραιότητα σε έναν νέο στόχο κάθε φορά και κατάστρώσε ένα σχέδιο για να επιτύχεις αυτόν τον στόχο, προτείνει ένας ειδικός. Το θέμα δεν είναι να αλλάξεις τα πάντα στο πρωινό σου μονομιάς. Είναι να επιλέξεις ένα ή δύο που σε εμπνέουν να ξεκινήσεις και να κυριαρχήσεις την επόμενη μέρα.

Διάβασε επίσης:

Χρησιμοποίησε τον χρονότυπο του ύπνου σου για να προσφέρεις στο σώμα σου ένα ισορροπημένο πρωινό 

Γνωρίζουμε καλά πόσο σημαντικό είναι το πρωινό για να έχουμε μια καλή ημέρα, όμως δεν έχουμε σκεφτεί πως μπορούμε να ρυθμίσουμε το πρωινό μας γεύμα έτσι ώστε να ευθυγραμμίζεται με τον χρονότυπο του ύπνου μας. Όπως αποδεικνύεται, ο χρονότυπος μας δεν υποδεικνύει μόνο τα φυσικά μας μοτίβα ύπνου-αφύπνισης. Ο κιρκάδιος ρυθμός μας επηρεάζει επίσης το πόσο πεινάμε και πότε, καθώς και το τι μπορεί να έχουμε τη φυσική τάση να φάμε μια δεδομένη στιγμή, συμπεριλαμβανομένου του ξυπνήματος.

Τα οφέλη της κατανάλωσης πρωινού σύμφωνα με τον χρονότυπο μας

Η Kelly Murray, σύμβουλος ύπνου παιδιών και ενηλίκων και λειτουργική διαγνωστική διατροφολόγος, αναφέρει στο Well+Good τη σημασία της κατανάλωσης ενός υγιεινού πρωινού, ανεξάρτητα από τον χρονολογικό μας τύπο. «Η παράλειψη του πρωινού ή η κατανάλωση του λάθος πρωινού μπορεί να προκαλέσει απορρύθμιση του σακχάρου στο αίμα», εξηγεί. Η ευθυγράμμιση του πρωινού μας γεύματος σύμφωνα με τους φυσικούς κιρκάδιους ρυθμούς μας μπορεί να κάνει καλύτερη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα—και επομένως να μας δώσει περισσότερη ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας και ακόμη καλύτερη νυχτερινή ανάπαυση.

Δες εδώ πώς λειτουργεί ο χρονότυπος του ύπνου 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα κοσμήματά σου βρίσκονται σ΄ένα χάος; 8 ιδέες θα σου δώσουν τη λύση
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Είσαι άνω των 40 και θέλεις να ενισχύσεις το μεταβολισμό σου;Δοκίμασε αυτές τις 3 πρωινές συνήθειεςDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr