Now Reading
Πώς θα σου φαινόταν να τρέχεις και να εργάζεσαι; Αυτή είναι η νέα εμμονή του TikTok

Πώς θα σου φαινόταν να τρέχεις και να εργάζεσαι; Αυτή είναι η νέα εμμονή του TikTok

Avatar photo
περπάτημα σε διάδρομο

Αν κάνεις καθιστική εργασία το TikTok σου βρήκε τη λύση για να γυμνάζεσαι.

Οι περισσότερες αναζητούμε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, από τη διατροφή μας μέχρι την άσκηση μας. Η διατήρηση της σωστής υγείας είναι σημαντική. Ωστόσο πολλές από εμάς κάνουμε καθιστική εργασία και αυτό φυσικά επιβαρύνει την υγεία μας. Η εργασία μπροστά από έναν υπολογιστή για μεγάλες περιόδους είναι επιβλαβής και δεν αρκεί μόνο να σηκωνόμαστε για ένα διάλειμμα.

Σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύτηκε στο thelist.com, οι μεγάλες περίοδοι καθιστικής εργασίας μπορούν να οδηγήσουν σε υψηλότερο κίνδυνο θνησιμότητας. Γνωρίζαμε ότι η εταιρική δουλειά ήταν επιβαρυντική, αλλά αυτή η έκθεση δίνει νέα τροπή στα πράγματα. Μελέτες δείχνουν ότι το επιθετικό κάθισμα οδηγεί σε παχυσαρκία, διαβήτη τύπου 2, καρδιαγγειακές παθήσεις και ανθυγιεινούς τρόπους διατροφής.

κοπέλα σε διάδρομο

Η νέα εμμονή στο TikTok

Οι διάδρομοι κάτω από το γραφείο έγιναν ένα δημοφιλές εργαλείο για την καταπολέμηση προβλημάτων που μπορεί να προκαλέσουν οι καθιστικές συνήθειες. Το θέμα αυτό έχει πάνω από 2,3 δισεκατομμύρια προβολές στο TikTok και με την επιστήμη να υποστηρίζει τα οφέλη του. Ας δούμε τα σημαντικότερα οφέλη.

https://www.tiktok.com/@jessicatrevino16/video/7204860190905158954?embed_source=121331973%2C71011722%2C120811592%2C120810756%3Bnull%3Bembed_masking&refer=embed&referer_url=www.thelist.com%2F1202522%2Finside-tiktoks-obsession-with-under-desk-treadmills%2F&referer_video_id=7153253233417260330

Τα σημαντικότερα οφέλη για την υγεία από τη χρήση ενός διαδρόμου κάτω από το γραφείο

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε από το iMovR ανέφερε ότι: «τα άτομα καίνε 5 φορές περισσότερες θερμίδες ανά ώρα περπατώντας 1,5 χλμ την ώρα σε σύγκριση με το να κάθονται ή να στέκονται στο γραφείο». Αυτή η αναλογία εκτινάσσεται σε σχεδόν 10 φορές περισσότερες θερμίδες που καίγονται όταν η ταχύτητα του περπατήματος αυξάνεται στα δυόμισι mph. «Η μετάβαση της εργασίας σε διάδρομο μπορεί να ενισχύσει τη σωματική δραστηριότητα των εργαζομένων κατά 4500 βήματα την ημέρα», σύμφωνα με έρευνα στο Occupational Health Science. Αυτό είναι σχεδόν 3,5χλμ περπάτημα, το οποίο είναι εξαιρετικό για την καρδιά, τα οστά και τους μύες.

κοπέλα που τρέχειΜια μελέτη στο Computers in Human Behavior αποκάλυψε μια βραχυπρόθεσμη πρόοδο στη μνήμη και την προσοχή για όσους χρησιμοποιούν διαδρόμους γραφείου. Εάν υπάρχει μια επιπλέον κουραστική εργασία στη δουλειά, το περπάτημα και η ολοκλήρωση της μπορεί να μας βοηθήσει να παραμείνουμε σε εγρήγορση και συγκεντρωμένες. Μια δοκιμή στο Journal of Occupational Health Psychology κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι εργαζόμενοι που περπατούσαν πέτυχαν τα τέσσερα οφέλη έναντι των συναδέλφων τους που έκαναν καθιστική εργασία. Αλλά πόσο εφικτή είναι η εργασία εν κινήσει;

Είναι παραγωγικό να περπατάς και να δουλεύεις ταυτόχρονα;

Ο πρωταρχικός σκοπός ενός γραφείου με διάδρομο είναι να ασκείσαι ενώ εργάζεσαι, αλλά είναι εφικτό αυτό το είδος πολλαπλών εργασιών; Η πληκτρολόγηση ενώ περπατάς δεν ακούγεται εύκολη, και δεν είναι. Ο John Schuna, Ph.D., λέει με ρυθμό 4χλμ. την ώρα, «πιθανότατα θα αρχίσετε να ιδρώνετε· μερικοί άνθρωποι μπορεί ακόμη και να αρχίσουν να έχουν πιο επίπονη ή βαριά αναπνοή». Ο Schuna, επίκουρος καθηγητής άσκησης και αθλητικής επιστήμης στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Όρεγκον, αμφισβητεί την παραγωγικότητα αυτού του συνδυασμού εργασίας-περπάτημα, αλλά αναγνωρίζει ότι παρέχει καλύτερο σωματικό τρόπο ζωής από την καθιστική εργασία.

@jazzy_ad

Under desk treadmill… life changing #blackgirltiktok #curvytiktok #plussizeedition #underdesktreadmill #desktreadmill #wfhlife #wfhhacks #amazonfinds #hotgirlwalk #walkwithme

♬ original sound – thee Purple Room

Ωστόσο, η εξάσκηση μπορεί να είναι το μόνο που χρειάζεσαι. Ο Jamie Airmet, καλλιτεχνικός διευθυντής της μάρκας γυμναστικής LifeSpan, λέει ότι: «δε θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να κατακτήσετε το περπάτημα ενώ εργάζεστε. Ορισμένες δεξιότητες όπως η γραφή θα είναι δύσκολες στην αρχή. Η πληκτρολόγηση θα έχει επίσης μια περίοδο εκμάθησης. Αυτό δε θα διαρκέσει περισσότερο από μία εβδομάδα περίπου, και σύντομα αυτές οι εργασίες θα γίνουν και πάλι δεύτερη φύση».

περπάτημα σε διάδρομο Εάν μπορούμε να κάνουμε αυτά τα επιπλέον βήματα, να αυξήσουμε τη βραχυπρόθεσμη λειτουργία του εγκεφάλου και να δημιουργήσουμε συνήθειες υγιεινού τρόπου ζωής, γιατί όχι;

Διάβασε επίσης:

Τα απροσδόκητα οφέλη που μας παρέχει το περπάτημα στην υγεία

Το περπάτημα για 30 λεπτά κάθε μέρα μπορεί να βελτιώσει την υγεία σου με περισσότερους τρόπους απ’ ό,τι ίσως περίμενες και πίστευες. Το περπάτημα δεν είναι μόνο μια φανταστική, χαμηλής όχλησης μορφή καρδιαγγειακής άσκησης, αλλά μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ψυχική και συναισθηματική σας υγεία και να βοηθήσει σε κάθε στόχο ευεξίας, από το άγχος μέχρι τον ύπνο.

Δεν αναγνωρίζουν πολλοί άνθρωποι το περπάτημα ως πραγματική προπόνηση. Ίσως είναι πολύ εύκολο, πολύ συνηθισμένο, πολύ ευχάριστο ή πολύ χαλαρωτικό για να θεωρηθεί μια σοβαρή μορφή άσκησης. Αλλά στην πραγματικότητα, το καλύτερο πράγμα σχετικά με αυτή την ευχάριστη δραστηριότητα είναι ότι είναι μία από τις πιο εύκολες ασκήσεις που μπορείς να κάνεις σε σταθερή βάση.

Διάβασε εδώ τη συνέχεια.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
πρασινο τσαι
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
χαπι


Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top