Now Reading
Πώς θα φτιάξεις το δικό σου διατροφικό πρόγραμμα για να δεις αποτέλεσμα στο σώμα σου

Πώς θα φτιάξεις το δικό σου διατροφικό πρόγραμμα για να δεις αποτέλεσμα στο σώμα σου

Avatar photo
-a

Έρευνα αποκρυπτογραφεί τις μοριακές ανάγκες κάθε ατόμου, γιατί σίγουρα δεν είμαστε όλοι ίσοι όταν πρόκειται για τα ίδια τρόφιμα.

Παρόλο που το Instagram εξακολουθεί να αγαπά το avocado toast, η εξατομικευμένη διατροφή κάνει το δικό της ντεμπούτο παγκοσμίως. Η αρχή: να στοχεύσεις στις πραγματικές μεταβολικές ανάγκες του σώματος σου όπως έχουν αποκρυπτογραφηθεί από την επιστήμη. Ανάλυση γονιδίων, μικροχλωρίδας , ύπνος, έλεγχος υγείας, αθλητικό πηλίκο, εκτίμηση προσωπικότητας και περιβαλλοντικών κινδύνων: όλες αυτές οι παράμετροι λαμβάνονται υπόψη για να μπορέσεις να δημιουργήσεις ένα ιδανικό, εξατομικευμένο μενού.

Αντί να βασίζεται στην τροφική πυραμίδα, η βιοπληροφορική αναλύει για παράδειγμα τα μιτοχόνδριά σου, αυτούς τους «μικροκινητήρες» μέσα στα κύτταρά σου: ποια πηγή ενέργειας μπορεί να χρησιμοποιηθεί καλύτερα σύμφωνα με το προφίλ σου;

Ενίσχυσε την αποτελεσματικότητα των θρεπτικών συστατικών με τον κατάλληλο συνδυασμό τροφών  «Στο μέλλον, θα μπορούμε να ξεκινήσουμε αναζητήσεις σε παγκόσμιες βάσεις δεδομένων για να επιλέξουμε τις υπερτροφές προσαρμοσμένες σε κάθε άτομο και να εφευρίσκουμε τις δικές τους γκουρμέ συνταγές », εξηγούν στη Vogue οι ερευνητές αντιγήρανσης από τις κλινικές του San Diego, επειδή «χωρίς την ευχαρίστηση του ουρανίσκου, η επιστήμη της δίαιτας είναι μάταιη ». Η αισθητηριακή χημεία κάνει τα πρώτα της βήματα με εφαρμογές που ήδη συνδυάζουν την οπτική απόλαυση με τη μέτρηση θερμίδων: Το gyrosco.pe για παράδειγμα, μπορεί να εξάγει το διατροφικό του προφίλ από μια φωτογραφία ενός πιάτου, έτοιμου για αρχειοθέτηση.

Παρακολούθηση υδατανθράκων

Διατροφή των «30φυτών»: Η δίαιτα αποτοξίνωσης που βάζει τέλος στον πόνο στο στομάχιΚαι επειδή η μελέτη του διαβήτη είναι μια εθνική έκτακτη ανάγκη στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα gadget που προορίζονται για την καταγραφή της συνεχούς γλυκόζης έχουν εγκαταλείψει τον ιατρικό τομέα για να εισβάλουν στην ευεξία. Μέσω βραχιολιών, μπορεί κανείς να παρακολουθήσει τις άμεσες επιπτώσεις στο αίμα της απορρόφησης οποιασδήποτε τροφής. Ακόμη και το Apple Watch το έχει θέσει ως προτεραιότητα: η παρακολούθηση των αυξήσεων της γλυκόζης και της ινσουλίνης προσθέτει έναν πολύτιμο βιοδείκτη στη διατροφή. Ο στόχος είναι η βελτιστοποίηση των θερμίδων που απορροφώνται και ο κορεσμός, χωρίς να χρειάζεται να τρως ένα σνακ σε τακτά χρονικά διαστήματα για την καταπολέμηση της κούρασης. Η Silicon Valley τρελαίνεται με αυτές τις τεχνικές που έχουν αναβιώσει τη μόδα της διαλειμματικής νηστείας: Συντομεύοντας τον χρόνο κατανάλωσής σας σε ένα παράθυρο 6 ωρών την ημέρα (από τις 8 π.μ. έως τις 2 μ.μ., για παράδειγμα, ή από το μεσημέρι έως τις 6 μ.μ.), πλησιάζετε τον κόσμο των ζώων και τον κιρκάδιο ρυθμό του, ενώ βελτιώνετε την ευαισθησία σας στην ινσουλίνη», λένε ειδικοί από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ.

Προσαρμοσμένα λιπίδια

Διατροφή των «30φυτών»: Η δίαιτα αποτοξίνωσης που βάζει τέλος στον πόνο στο στομάχιΗ επιγενετική αποδεικνύει καθημερινά ότι τα κύτταρά σου αντλούν την πηγή ενέργειας τους διαφορετικά ανάλογα με τις προδιαθέσεις σου σε σχέση με άλλα άτομα. Τα τελευταία χρόνια, η μόδα για τη δίαιτα keto έχει ευνοήσει τα λίπη, ιδιαίτερα τα ζωικά, δαιμονοποιώντας τα σάκχαρα. Αυτή η τάση έχει τουλάχιστον επιστήσει την προσοχή στη σημασία των λιπιδίων για τη ζωτικότητα, έναν κρίσιμο παράγοντα για τους αθλητές. Η genopalate.com προσφέρει ακόμη και μια υπηρεσία αποκρυπτογράφησης DNA με στόχευση λιπιδίων: «Το 58% των ανθρώπων χρειάζονται μέτρια κατανάλωση λιπών, έναντι 42% που πρέπει να καταναλώνουν ένα αυστηρό ελάχιστο». Η Mayo Clinic επιμένει επίσης στη σημασία του DNA για την επιλογή των «καλών» λιπαρών, που επαναπροσδιορίζονται ως εκείνα που είναι προσαρμοσμένα στο δικό σου προφίλ. Ο κίνδυνος, διαφορετικά, είναι να αποδυναμωθεί το ανοσοποιητικό σύστημα και να επιταχυνθούν τα φλεγμονώδη φαινόμενα που ευθύνονται για τη γήρανση.

Πεπτίδια αλληλουχίας

Διατροφή των «30φυτών»: Η δίαιτα αποτοξίνωσης που βάζει τέλος στον πόνο στο στομάχι

Οι κλινικές στη Florida έχουν φιλοξενήσει vegan πελάτες, που ανησυχούν για την αποφυγή προβλημάτων υγείας λόγω έλλειψης ζωικής πρωτεΐνης. Έτσι ανοίξε τον δρόμο για την πεπτολογία της Dr.Heather Smith-Fernandez . Μελετά τις επιπτώσεις των πεπτιδίων σε ζωντανά όντα, ανθρώπινα ή μη. 400 γονίδια διαχειρίζονται 65 οικογένειες πρωτεϊνών: και εδώ, ανάλογα με τα προφίλ, οι αλυσίδες αμινοξέων μπορούν να αναγεννηθούν ή να μεθύσουν, να ενισχύσουν ορισμένες βιολογικές λειτουργίες ή να τις επιβραδύνουν. Με την αλληλουχία, την ανασύνθεση, μπορούν επίσης να προσαρμοστούν στους κυτταρικούς υποδοχείς για να αντισταθμίσουν ένα έλλειμμα. Πεπτίδια με γενικό προφίλ όπως το epitalon ή η γλουταθειόνη μπορούν να εγχυθούν, να διαχυθούν σε σπρέι ή να απορροφηθούν με τη μορφή χαπιών. Αντιοξειδωτικές βόμβες, αναγεννούν τους ιστούς για την αύξηση της μυϊκής μάζας, για την καταπολέμηση λοιμώξεων ή εποχικής κατάθλιψης, ειδικά μεταξύ των vegans που μερικές φορές το στερούνται.

Διάβασε επίσης:

Δίαιτα χωρίς υδατάνθρακες: Πόσο ασφαλής είναι και για πόσο χρονικό διάστημα μπορείς να την ακολουθήσεις

Όταν στοχεύεις στην απώλεια βάρους η πρώτη στρατηγική κίνηση που σου έρχεται στο μυαλό είναι να βγάλεις το ψωμί, τα ζυμαρικά και την πίτσα από το διατροφικό σου πλάνο. Είσαι όμως σίγουρη ότι οι υδατάνθρακες βρίσκονται μόνο εκεί; Και, κυρίως, πότε έχει νόημα η δραστική μείωση τους;

Δίαιτα χωρίς υδατάνθρακεςΣύμφωνα με τη Vogue και τη Monica Artoni, Διαιτολόγο Διατροφολόγο υπεύθυνη για τις ιατρικές Μελέτες Montecatini διευκρινίσαμε αν είναι δυνατόν να ζεις χωρίς υδατάνθρακες. Και η απάντηση είναι κατηγορηματικά, όχι. Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάς ότι οι υδατάνθρακες είναι η κύρια πηγή ενέργειας του σώματος. Είναι απαραίτητοι για τη σωστή λειτουργία του κεντρικού νευρικού συστήματος και απαραίτητοι για τους μύες και τα ερυθρά αιμοσφαίρια. Ως εκ τούτου, η διατροφή που δεν περιλαμβάνει τους υδατάνθρακες για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να είναι επιβλαβής για την υγεία.

Δες εδώ για τη δίαιτα χωρίς υδατάνθρακες

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
-α
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
-α



Ακολούθησε το TheIssue.gr στο Google News και μάθε πρώτη όλα τα νέα!







OPINION POST

Dnews

theissue.gr

OPINION POST

Copyright © 2022 – 2024 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by OPINION POST