Now Reading
3 εύκολες ασκήσεις για να «κάψεις» λίπος και παράλληλα να σταματήσεις τους πόνους στη μέση σου

3 εύκολες ασκήσεις για να «κάψεις» λίπος και παράλληλα να σταματήσεις τους πόνους στη μέση σου

Avatar photo
Ασκήσεις yoga που σε βοηθούν στη μέση

Η yoga είναι μία ειδική κατηγορία από μόνη της που συνδυάζει τη χαλάρωση με την ελαφριά άσκηση, ανάλογα με το είδος που επιλέγεις.

Mελέτη από το Τμήμα Νοσηλευτικής Έρευνας και Μεταβατικής Επιστήμης στο Εθνικό Κλινικό Κέντρο Υγείας το 2016, διαπίστωσε ότι η yoga μειώνει το σωματικό λίπος και την περίμετρο της μέσης. «Ο καλύτερος τρόπος για μικρότερη μέση είναι η επιλογή μιας προπόνησης σχεδιασμένης να καίει θερμίδες και να συσφίγγει τους κοιλιακούς μύες», μας λέει η πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια γιόγκα Brittany Hackman του Bulldog Yoga Online, προτείνοντας Power Yoga και Διαλειμματική Προπόνηση Υψηλής Έντασης (HIIT) ως η τέλεια μέθοδος για την επίτευξη αυτού του στόχου.

3 κινήσεις γιόγκα

«Η θερμότητα που παράγει στο σώμα σου κατά τη διάρκεια μιας ακολουθίας power yoga σε βοηθά να κάψεις τις απαραίτητες θερμίδες για να τονώσεις την απώλεια βάρους», λέει. Επιπλέον, ο συνδυασμός οικοδόμησης δύναμης και καρδιαγγειακής άσκησης με δύναμη και HIIT yoga σημαίνει ότι έχεις μια προπόνηση για όλο το σώμα, «που όχι μόνο είναι αυστηρή και αναζωογονητική, αλλά θα δεις επίσης τη μέση σου να συρρικνώνεται στη διαδικασία».

Οι παρακάτω κινήσεις power yoga θα στοχεύουν στην μέση και στο σωματικό λίπος:

Ασκήσεις yoga που σε βοηθούν στη μέση

Πλαϊνή σανίδα

«Αυτή η άσκηση, γνωστή και ως Thread-the Needle Crunches, είναι μια απίστευτη άσκηση για τον πυρήνα του σώματος που στοχεύει τους μύες του πυρήνα σου, ειδικά τους λοξούς, ενώ δημιουργεί επίσης δύναμη στον ώμο και το άνω μέρος της πλάτης σου», εξηγεί η Brittany.

Πως να το κάνεις: Ξεκινώντας σε πόζα ψηλής σανίδας (πάνω από ένα push-up), άρχισε να λυγίζεις τους αγκώνες σου και τους τοποθετείς προς τα κάτω στη θέση των καρπών, φτάνοντας στους πήχεις σου σε μια σανίδα του αντιβραχίου. Από την σανίδα του αντιβραχίου, φέρε τον δεξιό σου καρπό προς τον αριστερό αγκώνα και άρχισε να μετατοπίζεις το βάρος του σώματός σου στη δεξιά πλευρά και στο αντιβράχιο,  φέρνοντας τα πόδια σου μαζί στο πίσω μέρος του χαλιού, οι αστραγάλοι και οι μηροί αγγίζουν.

Bicycle Crunches

Το Αμερικανικό Συμβούλιο το 2001 θεώρησε No.1 για τη μέση και την ενδυνάμωση του ορθού κοιλιακού την άσκηση Bicycle Crunches. Πως να το κάνεις: Ξεκίνησε ξαπλώνοντας ανάσκελα στο χαλάκι και λύγισε τα γόνατα και τα πόδια ίσια στο χαλάκι και πίεσε το κάτω μέρος της πλάτης σου επίσης στο χαλάκι. Φέρε τις άκρες των δακτύλων σου στα αυτιά σου με τους αγκώνες και τοποθέτησε τα γόνατά σου πάνω από τους γοφούς σου. Άρχισε να ισιώνεις το αριστερό σου πόδι μπροστά σου ενώ σηκώνεις το στήθος σου και τσακίζεις τον αριστερό σου αγκώνα στο δεξί σου γόνατο. Επέστρεψε στο κέντρο, με τα δύο γόνατα λυγισμένα και τους αγκώνες φαρδιούς.

High Boat Pose

Η στάση High Boat Pose απαιτεί μεγάλη δύναμη στους κοιλιακούς μας. Κρατώντας αυτή τη στάση δύναμης για διαστήματα ή μετρήσεις των 30 δευτερολέπτων είναι μια έντονη άσκηση που δυναμώνει τους κοιλιακούς και τους μυς του πυρήνα και τελικά «τονώνει» κοιλιά!

Πως να το κάνεις: Για να μπεις στην σωστή πόζα ακούμπα στο χαλάκι με λυγισμένα γόνατα και τα πόδια σου επίπεδα μπροστά. Οι παλάμες μπορεί να έρθουν πίσω για να ξεκινήσεις, με τα δάχτυλά στραμμένα προς το μέρος σου στο χαλάκι. Γείρε ελαφρώς προς τα πίσω για να άρχισε να ισορροπείς στην ουρά σου, κρατώντας τη σπονδυλική σου στήλη μακριά και σε γωνία με το χαλάκι σου, και άρχισε να σηκώνεις και τα δύο πόδια προς τα πάνω, φέρνοντας τα πόδια σε γωνία 90 μοιρών με το πάνω μέρος του σώματός σου. Τα χέρια απλώνονται μπροστά σου, προς τον ουρανό ή πίσω από τα πόδια.

Διάβασε επίσης:

Τέλειοι γλουτοί σε μόλις 7 λεπτά- Αυτή είναι η top άσκηση που πρέπει να δοκιμάζεις

Εάν θέλεις χαλαρή γυμναστική κατά την περίοδο των εορτών και όχι προπονήσεις σαν το HIIT, η γυμνάστρια Britany Williams μάς προτείνει μια γυμναστική χαμηλής έντασης στοχεύοντας στους γλουτούς σε μόλις 7 λεπτά. Δεν χρειάζεσαι ούτε εξοπλισμό, μόνο αν επιθυμείς ένα χαλάκι γιόγκα για επιπλέον προστασία κάτω από τα γόνατά σου.

Η προπόνηση αυτή ονομάζεται Barre όπου θα χρησιμοποιήσεις έναν συνδυασμό επαναλαμβανόμενων κινήσεων και ισομετρικών κρατημάτων για να χτίσεις δύναμη και ευλυγισία. Τείνουν να εστιάζουν στον πυρήνα και στο κάτω μέρος του σώματος.

Οι ασκήσεις που προτείνει η Williams βοηθούν στην ενίσχυση του πυρήνα, των οπίσθιων μηριαίων και στη βελτίωση της κινητικότητας του ισχίου. Ακολούθησε το παρακάτω βίντεο για να αντιγράψεις την τεχνική. Αν ψάχνεις για παρόμοιες μορφές άσκησης χαμηλής έντασης που θα σε βοηθήσουν να παραμείνεις σε φόρμα κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων, η γιόγκα και το πιλάτες είναι δύο άλλες κορυφαίες επιλογές.

Διάβασε τη συνέχεια ΕΔΩ. 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top