Now Reading
Πώς θα περιορίσεις τη ζάχαρη ακόμα και αν θες να τρως γλυκό κάθε μέρα

Πώς θα περιορίσεις τη ζάχαρη ακόμα και αν θες να τρως γλυκό κάθε μέρα

Avatar photo
κυβοι ζαχαρης

Λαχτάρας πάντα ένα επιδόρπιο μετά το δείπνο ή το μεσημεριανό γεύμα, υπάρχει τρόπος για να καταπολεμήσεις την επιθυμία σου για ζάχαρη μετά τα γεύματα.

Η επιθυμία για ζάχαρη δεν πρέπει να συγχέεται με τη λαιμαργία, είναι ένα σύμπτωμα ενός εμμονικού εθισμού που μπορεί να βλάψει το σώμα μας, συμπεριλαμβανομένου του δέρματός μας. Τα λεγόμενα «Sugar Cravings» αναφέρεται στην ακαταμάχητη επιθυμία για γλυκά και ζάχαρη σε οποιαδήποτε μορφή, η οποία μπορεί να μας πιάσει οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας και δεν πρέπει να συγχέεται με την απλή λαιμαργία: μετά από ένα γεύμα, το βράδυ μπροστά στο Netflix, ή το απόγευμα μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή, όταν τα επίπεδα ενέργειας πέφτουν είναι μια καλή στιγμή για να αρπάξουμε την πρώτη ενεργειακή μπάρα, σοκολάτα ή γλυκό που έχουμε στα χέρια μας. 

ζαχαρη  

Το ότι η ζάχαρη είναι εχθρός της υγείας δεν είναι κάτι καινούργιο. Ωστόσο, δεν γνωρίζουν όλοι ότι είναι επιζήμια και για την ομορφιά μας, καθώς διασπά το κολλαγόνο του δέρματός μας, καθιστώντας άχρηστες τις αντιγηραντικές θεραπείες και κρέμες που εφαρμόζουμε. Ουσιαστικά το να ενδίδεις στην επιθυμία για ζάχαρη δεν είναι ποτέ καλή ιδέα. Πώς όμως μπορείς να διατηρήσεις τον έλεγχο, αυτό είναι το ζήτημα που χρειάζεται απάντηση.  

Γιατί έχεις πάντα λαχτάρα για γλυκά 

Οι λιγούρες για ζάχαρη είναι εκείνες οι λιγούρες που εμφανίζονται για διάφορους λόγους, αν και οι κύριες αιτίες είναι το στρες, οι ορμονικές ανισορροπίες και οι κακές συνήθειες. Η διαφορά μεταξύ όσων έχουν λαχτάρα για ζάχαρη και όσων έχουν όρεξη για γλυκό είναι ότι όσοι αγαπούν τα γλυκά επιδίδονται σε αυτά περιστασιακά, ενώ όσοι έχουν λαχτάρα για ζάχαρη είναι συχνά εθισμένοι στη ζάχαρη και αυτός ο εθισμός μπορεί να επηρεάσει τόσο ψυχικά όσο και σωματικά.

Σου κάνει κακό να τρως πολλή ζάχαρη 

Η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης, για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να προκαλέσει υπέρταση, αύξηση βάρους, τερηδόνα και γήρανση του δέρματος, επειδή ο μεταβολισμός των ενώσεων που απελευθερώνει η ζάχαρη βλάπτει όλα τα όργανά μας, συμπεριλαμβανομένου του δέρματος. 

κυβοι ζαχαρης σε βαζο  

Ποιες είναι οι κύριες αιτίες της λαχτάρας για ζάχαρη 

Η πιο συνηθισμένη αιτία είναι το στρες, το οποίο προκαλεί την απελευθέρωση ορμονών όπως η κορτιζόλη, η οποία αναγκάζει το πάγκρεας να παράγει περισσότερη ινσουλίνη. Αυτή η επιπλέον ινσουλίνη καίει τη ζάχαρη για την παραγωγή ενέργειας, αλλά αφήνει το σώμα εξαντλημένο από τη ζάχαρη, η οποία στέλνει σήματα στον εγκέφαλο, απαιτώντας περισσότερη. Όσοι έχουν χαμηλά επίπεδα ενέργειας αποζητούν τη ζάχαρη για να πάρουν τη δόση ενέργειας που χρειάζονται. Οι ορμονικές ανισορροπίες, κατά τη διάρκεια του εμμηνορροϊκού κύκλου για παράδειγμα, προκαλούν επίσης τον ίδιο μηχανισμό. Ορισμένοι άνθρωποι έχουν απλώς την κακή συνήθεια να τρώνε ένα γλυκό σνακ την ίδια ώρα ή να καταναλώνουν τουλάχιστον μια δόση ζάχαρης κάθε μέρα, ανεξάρτητα από την ώρα της ημέρας. 

Γιατί θέλεις πάντα επιδόρπιο μετά από ένα γεύμα ή το απόγευμα

Συχνά τα εξευγενισμένα, επεξεργασμένα ή έτοιμα τρόφιμα μπορεί να έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι, γεγονός που οδηγεί σε επιθυμία για ζάχαρη για να το αντισταθμίσει. Αλλά η πιο συνηθισμένη αιτία είναι ο όγκος του ίδιου του γεύματος. Ο οργανισμός χρειάζεται πολλή ενέργεια για την πέψη και έτσι υπάρχει έντονη επιθυμία για ζάχαρη για να προσφέρει αυτή την ενέργεια. Η απογευματινή λιγούρα, από την άλλη πλευρά, συχνά οφείλεται σε χαμηλά επίπεδα ενέργειας από τη χρήση ζάχαρης κατά τη διάρκεια της ημέρας για την εργασιακή δραστηριότητα. 

καρδιά ζάχαρη  

Μπορούμε να καταπολεμήσουμε αποτελεσματικά την επιθυμία για ζάχαρη 

Κάνοντας κάποιες αλλαγές στον τρόπο ζωής και στη διατροφή μπορούμε να κάνουμε τεράστια διαφορά στον έλεγχο της επιθυμίας για γλυκά τρόφιμα που μπορεί να καταναλώνουμε, όπως: 

κυβοι ζαχαρης

  1. Βεβαιώσου ότι τα γεύματά που καταναλώνεις περιέχουν αρκετές πρωτεΐνες, σύνθετους υδατάνθρακες και υγιεινά λίπη, ώστε να παρέχουν σταθερή ροή ενέργειας, ώστε να μην αυξομειώνονται τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Ένα πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνες βοηθά στη μείωση της επιθυμίας για γλυκά. 2
  2. Για να ικανοποιήσεις την επιθυμία σου για ζάχαρη, αντικατάστησε τα συσκευασμένα σνακ με φρέσκα φρούτα, όπως μπανάνες και χουρμάδες. Μην εξαλείψεις εντελώς τη ζάχαρη από τη διατροφή σου, καθώς αυτό μπορεί να σε κάνει αρχικά να αισθανθείς αδιαθεσία. Αντίθετα κάνε σταδιακά μια σειρά από αλλαγές για να φτάσεις στο στόχο σου. 3.
  3. Ο κακός ύπνος μπορεί επίσης να προκαλέσει λιγούρες για ζάχαρη για την καταπολέμηση της κούρασης και της έλλειψης συγκέντρωσης. Προσπάθησε να έχεις έναν ποιοτικό ύπνο, και αν δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς καλά, πάρε ένα συμπλήρωμα με μελατονίνη και βότανα που λειτουργούν για να χαλαρώσουν το σώμα και το μυαλό και να προκαλέσουν ύπνο, χωρίς να προκαλούν υπνηλία το επόμενο πρωί. 
  4. Αν το άγχος είναι η αιτία της επιθυμίας σας για ζάχαρη, σκέψου ασκήσεις αναπνοής ή απλώς το περπάτημα για να μειώσεις τις ορμόνες του στρες.  

Διάβασε επίσης:

Η ζάχαρη κάνει κακό – 5 πιο υγιεινές εναλλακτικές λύσεις για να μη σου λείπει η γλυκάδα

Η ζάχαρη αποτελεί βασικό συστατικό της διατροφής πολλών ανθρώπων, αλλά η κατανάλωσή της έχει συνδεθεί με μια σειρά από αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία. Ενώ μια μικρή ποσότητα φυσικής ζάχαρης είναι μια χαρά, η υπερβολική κατανάλωσή της μπορεί να οδηγήσει σε πλήθος προβλημάτων υγείας, όπως η παχυσαρκία, ο διαβήτης τύπου 2 και οι καρδιακές παθήσεις. Η υπερκατανάλωση ζάχαρης έχει γίνει μια αυξανόμενη ανησυχία, με πολλούς ανθρώπους να τρώνε και να πίνουν πολύ περισσότερη ζάχαρη από ό,τι συνειδητοποιούν.  

Είτε προσπαθείς να διατηρήσεις μια καλή υγεία είτε να υιοθετήσεις έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, η κατανόηση των αρνητικών επιπτώσεων της ζάχαρης είναι ένα σημαντικό βήμα. Μετά την ανακάλυψη των αρνητικών επιδράσεων της ζάχαρης, πολλοί άνθρωποι αναζητούν πιο υγιεινές εναλλακτικές λύσεις.

  1.  Στέβια

Η Στέβια είναι ένα φυσικό γλυκαντικό που προέρχεται από τα φύλλα του φυτού Stevia rebaudiana. Δεν περιέχει θερμίδες και είναι έως και 300 φορές πιο γλυκιά από τη ζάχαρη, έτσι ώστε να χρειάζεται μόνο μια μικρή ποσότητα για να γλυκάνεις τα τρόφιμα και τα ποτά. Η Στέβια έχει αποδειχθεί ότι έχει ελάχιστη επίδραση στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και έχει εγκριθεί ως ασφαλής εναλλακτική λύση της ζάχαρης. 

Δες εδώ ενναλακτικές και πιο υγιεινές λύσεις από τη ζάχαρη 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Pancakes
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and SnakesDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr