Now Reading
6 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να καθαρίσεις με το πιεστικό

6 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να καθαρίσεις με το πιεστικό

Avatar photo
αυτοκίνητο πλύσιμο

Μην πλύνεις ποτέ με το πιεστικό κάποια πράγματα αν δε θέλεις να σου καταστραφούν.

Όταν φτάνει η ώρα των βαριών εργασιών καθαρισμού στο σπίτι μας όλες σκεφτόμαστε την πρακτικότητα και τη γρηγοράδα εξίσου. Αυτές οι δύσκολες δουλειές καθαρισμού μπορεί να είναι από το να πλύνουμε τα έπιπλα κήπου τώρα που τον προετοιμάζουμε ή ακόμη και να θέλουμε να πλύνουμε την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού μας. Αν διαθέτουμε πιεστικό αμέσως σκεφτόμαστε πως τίποτα δεν μπορεί να ξεπεράσει τον πόσο καλά θα καθαρίσει την όποια επιφάνεια.

Αυτό το εύχρηστο εργαλείο θα απομακρύνει τη βρωμιά και τους σκληρούς λεκέδες σε χρόνο μηδέν, και όλα αυτά με το πάτημα ενός κουμπιού. Όμως, ενώ μπορεί να αντιμετωπίσει τις πιο απαιτητικές οικιακές εργασίες, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να καθαρίσουμε με το πιεστικό. Εάν το χρησιμοποιήσουμε μπορεί να καταστρέψουμε ή να γρατσουνίσουμε επιφάνειες και να προκαλέσουμε περισσότερο κακό παρά καλό. Στη χειρότερη περίπτωση, μπορεί και να τραυματιστούμε εάν δεν χρησιμοποιήσουμε σωστά.

κυρίες σε κήπο σπιτιούΈνα μηχάνημα πίεσης χρησιμοποιεί πίδακα νερού υψηλής πίεσης και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το βγάλσιμο βρωμιάς, βρύα, λειχήνες, κοινώς αγριόχορτα, από σκληρές επιφάνειες. Αυτά είναι ιδιαίτερα ιδανικά για να καθαρίσουμε αίθρια, τα πεζοδρόμια έξω από το σπίτι μας και πέτρινα πλακάκια, ειδικά τώρα που θέλουμε να ανανεώσουμε τον κήπο μας. Σύμφωνα με το tomsguide.com υπάρχουν 6 πράγματα που καλό είναι να μην τα καθαρίσουμε με αυτό το μηχάνημα.

1. Παράθυρα

παράθυρα καθάρισμα

Τα παράθυρα μπορούν εύκολα να βρωμίσουν και, ενώ μπορεί να φαίνεται γρήγορο να καθαρίσουμε το γυαλί, δεν πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το πιεστικό. Η υψηλή πίεση του νερού θα είναι πολύ ισχυρή για τους εύθραυστους υαλοπίνακες και μπορεί να τους σπάσει. Επιπλέον, η δύναμη του ψεκασμού μπορεί να καταστρέψει τις στεγανοποιήσεις γύρω από τα παράθυρα μας, κάτι που θα επιτρέψει να εισχωρήσουν διαρροές, δημιουργώντας πιθανά προβλήματα μούχλας. Επιπλέον, εάν έχεις παλαιότερα κουφώματα παραθύρων, οι κατεστραμμένες τσιμούχες θα τα ραγίσουν ή θα τα παραμορφώσουν. Είναι πάντα καλύτερο να καθαρίζουμε τα παράθυρα με τα χέρια μας, με σαπούνι πιάτων και νερό, ενώ το λευκό ξύδι είναι εξαιρετικό για να βγάλουμε τα άλατα.

2. Αυτοκίνητα

ρόδα αυτοκινήτου

Όλοι θέλουμε τα αυτοκίνητα μας να φαίνονται τόσο καθαρά και γυαλιστερά όσο όταν έφυγαν από τον εκθεσιακό χώρο, αλλά το πλύσιμο των οχημάτων μπορεί επίσης να είναι χρονοβόρο. Και ενώ μπορεί να βρούμε συγκεκριμένα μηχανήματα πίεσης κατάλληλα για το πλύσιμο οχημάτων με χαμηλή πίεση, συνιστάται να μην καθαρίζουμε τα αυτοκίνητα με αυτό το ισχυρό εργαλείο. Εάν χρησιμοποιηθεί λανθασμένα, η ισχύς ψεκασμού ενός πλυντηρίου πίεσης μπορεί κυριολεκτικά να αφαιρέσει τη βαφή, αφήνοντας βαθουλώματα. Επιπλέον, οποιαδήποτε μακροχρόνια ζημιά μπορεί να προκαλέσει σκουριά ή διάβρωση στο αμάξωμα ή ακόμα και σοβαρή ζημιά στον κινητήρα του οχήματος, με αποτέλεσμα δαπανηρές επισκευές. Είναι πάντα καλύτερο να πλένουμε στο χέρι με ένα μαλακό σφουγγάρι ή ένα πανί εμποτισμένο με σαπουνόνερο και να το ξεπλένουμε με ένα λάστιχο. Ωστόσο, εάν χρειάζεται να το χρησιμοποιήσεις, κράτησε το περίπου 15εκ. μακριά από το αυτοκίνητο και πλύνε το ή ξέπλυνε το.

3. Φωτιστικά

φωτιστικά Τα εξωτερικά φώτα τοποθετημένα στην αυλή ή τη βεράντα μας είναι βέβαιο ότι θα λερωθούν με την πάροδο του χρόνου. Όμως, ενώ έχουν σχεδιαστεί για να αντέχουν κάθε είδους καιρικές συνθήκες, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούμε να τα καθαρίσουμε με ένα ισχυρό πιεστικό. Η υψηλή πίεση από το jet spray είναι αρκετή για να σπάσει τυχόν τζάμια ή λαμπτήρες στο φωτισμό μας. Επιπλέον, αυτό μπορεί να αφαιρέσει το εξάρτημα από τη βάση του εντελώς, καταστρέφοντας τα όμορφα φώτα μας. Επίσης, δεν θέλουμε να εισχωρήσει νερό στα εσωτερικά ηλεκτρικά στοιχεία. Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσουμε τα φώτα εξωτερικού χώρου είναι να αφαιρέσουμε προσεκτικά τη λάμπα από το εξάρτημα και να σκουπίσουμε με ένα καθαρό υγρό πανί από μικροΐνες. Στη συνέχεια, μπορούμε με  ένα παλιό πινέλο να απομακρύνουμε τα υπολείμματα, τα νεκρά ζωύφια ή τους ιστούς αράχνης έξω από το εξάρτημα, πριν καθαρίσουμε με ένα υγρό μαλακό πανί ή σφουγγάρι με σαπουνόνερο.

4. Βαμμένες ή λεκιασμένες επιφάνειες

έπιπλα κήπουΕίτε πρόκειται για βρώμικο τοίχο, ξύλινο δάπεδο ή έπιπλα εξωτερικού χώρου, μην καθαρίζεις ποτέ βαμμένες ή λεκιασμένες επιφάνειες με πλυντήριο πίεσης. Εάν το κάνεις, το ισχυρό σπρέι θα αφαιρέσει το χρώμα ή θα λερώσει από τις επιφάνειες, προκαλώντας το ξεφλούδισμα, την κοπή ή θα κάνει την εμφάνιση αντιαισθητική. Επίσης, το ηλεκτρικό πλύσιμο μπορεί να αφαιρέσει τυχόν προστατευτικά στεγανωτικά που μπορεί να έχεις εφαρμόσει στις βαμμένες επιφάνειες. Αυτό θα το έκανε πιο ευαίσθητο σε ζημιές από το νερό, παραμόρφωση ή ακόμα και μούχλα.

5. Τοίχος με τούβλα

τοίχος με τούβλοΜπορεί να έχεις μια επιφάνεια με τούβλα που να έχει βρωμίσει αλλά δεν πρέπει να καθαρίσεις με πιεστικό. Ο λόγος είναι επειδή το τούβλο είναι ένα πορώδες υλικό, το οποίο μπορεί εύκολα να απορροφήσει το νερό. Μόλις απορροφήσει πολύ υγρασία, θα διαστέλλεται και στη συνέχεια θα συστέλλεται καθώς στεγνώνει, προκαλώντας ρωγμές στην πλινθοδομή. Επιπλέον, ο ψεκασμός υψηλής πίεσης μπορεί να φθείρει το κονίαμα που συγκρατεί τα τούβλα μαζί.

6. Κλιματιστικά

κλιματιστικόΑπόφυγε να πλύνεις την εξωτερική μονάδα κλιματιστικού με πιεστικό. Αν και θα βγάλει γρήγορα τη βρωμιά από το εξωτερικό του κουτιού, η δύναμη του ψεκασμού θα μπορούσε επίσης να λυγίσει ή να συνθλίψει τα ευαίσθητα μεταλλικά πτερύγια που περιορίζουν τη ροή αέρα στη μονάδα. Συνιστάται να απομακρύνονται τυχόν υπολείμματα ή βρωμιά με μια μαλακή βούρτσα ανάμεσα στα πτερύγια και να χρησιμοποιούμε ένα λάστιχο για να ξεπλύνουμε προσεκτικά τυχόν βρωμιά.

αυτοκίνητο πλύσιμο

Διάβασε επίσης:

Το λάθος που κάνουν όλοι και καταστρέφουν την οθόνη του υπολογιστή όταν την καθαρίζουν

Είτε πρόκειται για την οθόνη του υπολογιστή σου στη δουλειά είτε για τον φορητό υπολογιστή στο γραφείο στο σπίτι, οι οθόνες των υπολογιστών λερώνονται πολύ εύκολα. Η απαλλαγή από τη σκόνη είναι μια σημαντική ανησυχία καθώς συσσωρεύεται συνεχώς με συνέπεια να μπορεί να παραμορφώσει το χρώμα ή τη φωτεινότητα της οθόνης σου.

Πώς να καθαρίσεις την οθόνη του υπολογιστή σουΤα λιπαρά δακτυλικά αποτυπώματα είναι ένας άλλος λόγος που προκαλεί βρωμιές στην οθόνη καθώς τα δακτυλικά αποτυπώματα  γίνονται ιδιαίτερα ορατά όταν η οθόνη είναι μαύρη. Τέλος, τα μικρόβια είναι πάντα ένα μεγάλο ζήτημα!

Δες εδώ πώς να καθαρίσεις.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ταξίδι
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
χάρτινο καλαμάκιDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr