Now Reading
Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις όταν ανοίγεις ένα νέο πακέτο ζάχαρης

Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις όταν ανοίγεις ένα νέο πακέτο ζάχαρης

Avatar photo
κουταλι με ζαχαρη

Το άνοιγμα μιας σακούλας με ζάχαρη μπορεί να είναι η καλύτερη αφορμή για να θυμηθείς να καθαρίσεις τον μύλο του καφέ σου.

Όταν πρόκειται για θυμηθείς σχετικά με το τι χρειάζεται καθαρισμό και πότε πρέπει να καθαριστεί, μας αρέσουν πολύ οι τα έξυπνα tips που βοηθούν στο να γίνει η δουλειά ακόμα πιο γρήγορα και ακόμα καλύτερα.  

Το συγκριμένο tip καθαρισμού είναι ένας τρόπος για να θυμηθείς τι πρέπει να κάνεις στην καθημερινή ζωή για να καταφέρεις να κάνεις ακόμα και εκείνες τις δουλειές που όλοι μας συχνά ξεχνάμε. Αυτή η πρακτική στην πραγματικότητα χτίζει συνήθειες και αφαιρεί την πίεση της υπενθύμισης από το υπερφορτωμένο μυαλό μας. Ένα πράγμα μπορεί να μας υπενθυμίζει να κάνουμε ένα άλλο. Τα εναύσματα που κάνουν τις συνήθειες να μας μένουν και να τις θυμόμαστε είναι ένας από τους αγαπημένους τρόπους των οργανωτικών ανθρώπων για να κρατάνε το σπίτι τους καθαρό, λειτουργικό και οργανωμένο με λίγη προσπάθεια.   

κρυσταλινο μπολ με ζαχαρη

Η σημερινή συμβουλή διαμορφώνει καλές συνήθειες και στην προκείμενη περίπτωση μίλα για κάτι ευρηματικό και πρακτικό που μπορείς να κάνεις με τη ζάχαρη, εκτός από το να τη μετατρέψεις σε γλύκα. Το άνοιγμα μιας νέας σακούλας ζάχαρης είναι το τέλειο έναυσμα για να σου θυμίσει μια από τις αφανείς χρήσεις της όπως είναι ο καθαρισμός του μύλου του καφέ.  

Χρησιμοποίησε τη ζάχαρη για να καθαρίσεις τον μύλο του καφέ  

Οι λεπίδες του μύλου του καφέ είναι δύσκολες στον καθαρισμό τους, ειδικά αν ο καφές αποτελεί το αγαπημένο σου ρόφημα. Αυτό που ίσως δεν σκεφτόμαστε συχνά είναι πώς τα έλαια από τους κόκκους καφέ εναποτίθενται στις λεπίδες. Τα έλαια γίνονται σάπια, συσσωρεύονται κατακάθια καφέ και ο συνδυασμός αυτός τελικά αλλοιώνει τη γεύση του ροφήματός. Οι μύλοι καφέ συνήθως δεν μπορούν να πλυθούν και η προσπάθεια να βγάλουμε όλα τα σκουπίδια μόνο με μια χαρτοπετσέτα δεν είναι η πιο ενδελεχής, ασφαλής ή γρήγορη επιλογή.  

μπολ με ζαχαρη

Βάλε τη φρέσκια ζάχαρη δηλαδή τις πρώτες κουταλιές της σούπας  από τη σακούλα που μόλις άνοιξες μέσα στον μύλο. Η ζάχαρη είναι ιδανική για τον καθαρισμό των λεπίδων επειδή είναι απορροφητική και αρκετά ουδέτερη, οπότε θα απορροφήσει τα έλαια από τις λεπίδες και δεν θα αφήσει πίσω της καμία παρατεταμένη γεύση. Απλά βάλε περίπου 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη στο μύλο, άλεσε την σε λεπτή σκόνη, άδειασε τη σε ένα βάζο και στη συνέχεια σκούπισε το μύλο με μια υγρή χαρτοπετσέτα. Αυτό το κόλπο είναι  εξαιρετικό για τον καθαρισμό του μύλου του καφέ αφού τον χρησιμοποιήσεις για να αλέσεις ακόμα μπαχαρικά. 

  κουταλι με ζαχαρη

Το πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζεις τον μύλο σου εξαρτάται από το πόσο συχνά τον χρησιμοποιείς, αλλά γενικά, καλό είναι να τον καθαρίζεις τον κάθε φορά που παρατηρείς συσσώρευση ή, κάθε φόρα που ανοίγεις μία σακούλα με ζάχαρη, εάν το κάνεις 2-3 φόρες θα σου γίνει συνήθεια, δεν θα το ξεχάσεις πότε ξανά και θα έχεις πάντα έναν πεντακάθαρο μύλο.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πως να προλάβεις τη σκόνη στο σπίτι πριν καν σχηματιστεί

Όπου κι αν ζεις, ένα πράγμα που αναπόφευκτα θα πρέπει να αντιμετωπίσεις είναι η σκόνη. Η ανεπιθύμητη και άκρως εκνευριστική σκόνη που σχηματίζεται στην τηλεόραση, στα ράφια, στις γωνίες και κάτω από τα έπιπλά, είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για όλους. Τι θα γινόταν όμως αν υπήρχε ένας τρόπος να αντιμετωπίσεις προληπτικά τη σκόνη πριν σχηματιστεί, αντί να καθαρίζεις συνεχώς τα επακόλουθα; Είτε το πιστεύεις είτε όχι, αυτό είναι εφικτό. Υπάρχουν μερικά απλά μέτρα συντήρησης που μπορείς να πάρεις για να ελαχιστοποιήσεις τη σκόνη στο σπίτι, όπως η τακτική αλλαγή των φίλτρων αέρα, η περιποίηση των κατοικίδιων ζώων σας και το συχνό πλύσιμο των κλινοσκεπασμάτων σας.   

Ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους με τους οποίους η σκόνη εισέρχεται στο σπίτι είναι μέσω του εξωτερικού χώρου. Η σκόνη μπορεί να μπει μέσα από ανοιχτά παράθυρα και πόρτες, ρωγμές στους τοίχους, καθώς και από εμάς τους ανθρώπους. Στην πραγματικότητα, εμείς μπορούμε να είμαστε η κύρια πηγή που φέρνει τη σκόνη στο σπίτι μας. 

 ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
βιώσιμη φούστα
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top