Now Reading
Μην πετάξεις τις φθαρμένες πετσέτες της κουζίνας-Δες πώς να τις αξιοποιήσεις

Μην πετάξεις τις φθαρμένες πετσέτες της κουζίνας-Δες πώς να τις αξιοποιήσεις

Avatar photo
πετσέτα κουζίνας πάνω σε πάγκο κουζίνας

Οι φθαρμένες πετσέτες της κουζίνας μπορούν να χρησιμοποιηθούν και με άλλο τρόπο.

Οι πετσέτες της κουζίνας εκτός από πρακτικές είναι και διακοσμητικές. Άλλες τις χρησιμοποιούμε για τα χέρια μας, άλλες για να σκουπίζουμε τα πιάτα μας και άλλες τις χρησιμοποιούμε για το μαγείρεμα μας. Όπως και να έχει η χρήση τους γίνεται σε καθημερινή βάση και για την ακρίβεια λερώνονται πολύ γρήγορα, οπότε πρέπει να τις αντικαθιστούμε πολύ συχνά.

Αποτέλεσμα αυτής της έντονης χρήσης είναι ότι φθείρονται, και από ένα σημείο κι έπειτα δεν είναι κατάλληλες για χρήση. Όμως δε χρειάζεται να τις πετάξεις καθώς μπορείς να τις αξιοποιήσεις κι έτσι με αυτόν τον τρόπο να μειώσεις και τα απορρίμματα. Κάποια φθαρμένα αντικείμενα μπορούμε να τα ξανά χρησιμοποιήσουμε (όπως και με τις πετσέτες) και να τα κρατήσουμε για διαφορετικές χρήσεις.

πετσέτες κουζίνας

Κόψε τις παλιές πετσέτες της κουζίνας σε πανάκια

Μετέτρεψε τις πετσέτες κουζίνας σε πανάκια πολλών χρήσεων. Αν τις κόψεις σε τετράγωνα ή σε όποιο μέγεθος σε βολεύει, αποκτούν ένα τέλειο πανάκι για να καθαρίζεις τα νερά. Είναι πιο απορροφητικές από πετσέτες με μικροΐνες, και είναι η καλύτερη λύση  όταν καθαρίζουμε ένα ποτήρι με νερό που χύθηκε. Με ένα τέτοιο πανί μπορούμε να καθαρίζουμε, να ξεπλένουμε μια επιφάνεια ή και να την στεγνώνουμε.

πετσέτες κουζίνας διπλωμένες

Μπορούμε επίσης να καθαρίζουμε τα μπάνια μας με αυτές  ή και τα παράθυρα μας, καθώς δεν αφήνουν σημάδια. Αν έχεις γάτα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια τέτοια πετσέτα όταν της πλένεις τη λεκάνη της, μετά να τη σκουπίζεις καθώς είναι πιο απορροφητική από ένα χαρτί κουζίνας. Ένα τέτοιο πανί επίσης είναι χρήσιμο και ιδανικό για την απορρόφηση λαδιών.

πετσέτα κουζίνας πάνω σε πάγκο κουζίνας

Ανεξάρτητα από το τι σκοπεύεις να κάνεις με τις πετσέτες κουζίνας, το να τις κόψεις με το ψαλίδι και να τους δώσεις νέα ζωή ως κουρέλια είναι μια λιτή και επινοητική επιλογή.

Διάβασε επίσης:

Οι καλύτερες συμβουλές για να καθαρίζεις το σπίτι που θα ευχόσουν να ήξερες νωρίτερα

Με τον κορωνοϊό να εξακολουθεί να απειλεί την ευημερία όλων μας και πολλούς ανθρώπους να περνούν περισσότερο χρόνο στο σπίτι από ποτέ, το να κάνεις ένα καθημερινό βαθύ καθαρισμό σπιτιού δεν ήταν ποτέ τόσο επιτακτική προτεραιότητα όσο τώρα. 

Ωστόσο, μόνο και μόνο επειδή καθαρίζεις το σπίτι σου πιο συχνά δεν σημαίνει ότι πρέπει να αφιερώνεις περισσότερο χρόνο σε αυτήν τη συχνά άχαρη εργασία. Οι ειδικοί σε θέματα καθαρισμού και απολύμανσης μας χαρίζουν τις  συμβουλές τους σε θέματα απολύμανσης που θα σας εξοικονομήσουν χρόνο και χρήμα μακροπρόθεσμα.  

πληκτρολόγιο με κούπα καφέ και πορτοφόλι

1. Απολύμανε το πληκτρολόγιό σου με μια οδοντόβουρτσα και λίγο ξύδι

Θα εκπλαγείς από το πόσα βακτήρια ζουν στο πληκτρολόγιο του υπολογιστή σου. Μια μελέτη του 2018 που δημοσιεύθηκε στο International Journal of Environmental Research and Public Health  δοκίμασε διάφορα πληκτρολόγια και διαπίστωσε ότι περιείχαν στελέχη όλων, από Bacillus -που μπορεί να προκαλέσει μια σειρά από ασθένειες- έως  Staphylococcus aureus -που μπορεί να προκαλέσει λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος-. 

Τα καλά νέα είναι ότι η  απολύμανσή του και η καθαριότητα του είναι απλή. Βούτηξε μια οδοντόβουρτσα σε διάλυμα μισού ξιδιού, μισού νερού και τρίψτε πάνω και ανάμεσα στα πλήκτρα για να εξαλείψεις τα μικρόβια, Και απολυμάνετε τα σφουγγάρια σας στο φούρνο μικροκυμάτων. 

Διάβασε εδώ τη συνέχεια.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top