Now Reading
Πώς να ξεχωρίσεις κάθε χρώμα στα τριαντάφυλλα ανάλογα με τη σημασία τους

Πώς να ξεχωρίσεις κάθε χρώμα στα τριαντάφυλλα ανάλογα με τη σημασία τους

Λινα Γριβογιάννη
τριαντάφυλλα

Άφησε τα λουλούδια να μιλήσουν και διάλεξε το κατάλληλο χρώμα τριαντάφυλλο για να εκφράσεις αυτό που θέλεις.

Στη βικτωριανή εποχή, ήταν δημοφιλής ο συνδυασμός λουλουδιών με ειδικές έννοιες, ακόμη και μέχρι το συγκεκριμένο χρώμα του κάθε λουλουδιού είχε τη δίκη του ερμηνεία. Έτσι, ενώ κάποιοι μπορεί να πιστεύουν ότι «το τριαντάφυλλο είναι ένα τριαντάφυλλο», θα θέλαμε να διαφωνήσουμε και να βοηθήσουμε να εμπλουτιστούν οι γνώσεις τους. Εξάλλου, τα ρομαντικά λουλούδια υπάρχουν σε περισσότερες από 100 αποχρώσεις. Ανακάλυψε τη «μυστική γλώσσα» πίσω από την αγαπημένη σου απόχρωση τριαντάφυλλου.

Κόκκινο για ρομαντισμό; Ροζ για ευγνωμοσύνη; Λευκό για την αθωότητα; Κίτρινο για φιλία; Κάθε απόχρωση κουβαλά το δικό της ιδιαίτερο μήνυμα. Τι γίνεται όμως με το πορτοκάλι και το ροδακίνι; Ας εξερευνήσουμε τη σημασία του χρώματος του τριαντάφυλλου σε μεγαλύτερη έκταση καθώς ρίχνουμε μια εις βάθος ματιά σε αυτές τις αποχρώσεις.

1.Κόκκινο τριαντάφυλλο
Έννοια: Αγάπη, ομορφιά, πάθος, επιθυμία, θάρρος, συγχαρητήρια, θαυμασμός, θεραπεία
Βαθύ μπορντό τριαντάφυλλο
Έννοια: Ασυνείδητη ομορφιά

Τα κόκκινα τριαντάφυλλα είναι ένα κλασικό σύμβολο αγάπης, ομορφιάς και πάθους. Με τη βαθιά κόκκινη απόχρωση τους, αυτά τα λουλούδια προκαλούν έντονα συναισθήματα. Από ανοιχτό ρουζ έως σκούρο claret, τα κόκκινα τριαντάφυλλα έρχονται σε μια σειρά αποχρώσεων. Ανεξάρτητα από την απόχρωση, όλες οι ποικιλίες κόκκινου τριαντάφυλλου αντιπροσωπεύουν αληθινή αγάπη και θαυμασμό για κάποιον ξεχωριστό.

Τι σημαίνει κάθε χρώμα τριαντάφυλλου για να ξέρεις πώς να επιλέξεις
Τα κόκκινα τριαντάφυλλα έχουν συνδεθεί εδώ και πολύ καιρό με τον ρομαντισμό και την παθιασμένη αγάπη από τη ρωμαϊκή εποχή, όταν χρησιμοποιούνταν ως έκφραση αφοσίωσης μεταξύ δύο ανθρώπων. Το χρώμα θεωρείται συχνά ως το απόλυτο σημαίνον της ρομαντικής δέσμευσης και έχει γίνει συνώνυμο με τους εορτασμούς του Αγίου Βαλεντίνου σε όλο τον κόσμο. Εκτός από το ότι αντιπροσωπεύουν τον ρομαντισμό, τα κόκκινα τριαντάφυλλα δηλώνουν θάρρος και σεβασμό, γεγονός που τα καθιστά ένα κατάλληλο δώρο για περιπτώσεις όπως επετείους, αποφοίτηση ή παραστάσεις επί σκηνής.

Πώς να προστατέψεις τις τριανταφυλλιές από τις 7 μεγαλύτερες ασθένειές τους
2.Λευκό τριαντάφυλλο
Έννοια: Γοητεία, αθωότητα, αγνότητα, αξιοπρέπεια, ταπεινότητα, αιώνια αγάπη

τριαντάφυλλα

Τα λευκά τριαντάφυλλα είναι ένα κλασικό σύμβολο αθωότητας, αγνότητας και αιώνιας αγάπης. Μπορούν επίσης να επικοινωνήσουν θαυμασμό, ευγνωμοσύνη και απόλαυση. Σε ορισμένα πλαίσια, μπορούν να αποτελέσουν ένδειξη μνήμης ή συμπάθειας. Με τόσες πολλές σημασίες που συνδέονται με τα λευκά τριαντάφυλλα, δεν είναι περίεργο που παραμένουν δημοφιλή.Για να διασφαλιστεί η υγεία και η ομορφιά τους στον κήπο, τα λευκά τριαντάφυλλα πρέπει να φυτεύονται σε έδαφος πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά με καλή αποστράγγιση και να εκτίθενται σε έξι ώρες άμεσου ηλιακού φωτός καθημερινά.

3.Κίτρινο τριαντάφυλλο
Έννοια: Χαρά, φιλία, απόλαυση, υπόσχεση μιας νέας αρχής, συγγνώμη, απιστία, ζήλια, ανάμνηση, φροντίδα, φιλία, καλωσόρισμα

Τα κίτρινα τριαντάφυλλα έχουν έναν ιδιαίτερο συμβολισμό και συνδέονται με τη χαρά, τη φιλία, την πίστη και τη γιορτή. Υπάρχει μια σειρά διαφορετικών αποχρώσεων, που κυμαίνονται από ανοιχτόχρωμες λεμόνι έως βαθιές χρυσές αποχρώσεις. Επειδή ο συμβολισμός των κίτρινων τριαντάφυλλων είναι μια έκφραση χαράς, φιλίας και συγχαρητηρίων, είναι μια δημοφιλής επιλογή για πολλές περιστάσεις.

Τι σημαίνει κάθε χρώμα τριαντάφυλλου για να ξέρεις πώς να επιλέξεις

4.Ροζ τριαντάφυλλο
Έννοια: Τέλεια ευτυχία, χάρη, ευγνωμοσύνη, αυτοπεποίθηση, κομψότητα, ευτυχία, χαρά, ενέργεια, ρομαντισμός, ευχαριστώ και γλύκα

Τα ροζ τριαντάφυλλα είναι ένα κλασικό σύμβολο αγάπης και θαυμασμού, αλλά αντιπροσωπεύουν επίσης την ευγνωμοσύνη, τη χάρη, τη χαρά και την εκτίμηση. Από το πιο απαλό ροζ μέχρι τις βαθιές ροζ αποχρώσεις, αυτά τα όμορφα άνθη έρχονται σε πολλά διαφορετικά χρώματα.

τριαντάφυλλο
Όσον αφορά τον συμβολισμό των ροζ τριαντάφυλλων, η σημασία τους ποικίλλει ανάλογα με την απόχρωση που θα επιλέξεις. Τα ανοιχτόχρωμα ροζ μπορεί να υποδηλώνουν ευγένεια ή θαυμασμό, ενώ τα σκούρα ροζ τείνουν να υποδηλώνουν ευγνωμοσύνη ή εκτίμηση. Ανεξάρτητα από το μήνυμα που θέλεις να μεταδώσεις με το δώρο των λουλουδιών σου, υπάρχει μια τέλεια απόχρωση για κάθε περίσταση.

5.Μωβ τριαντάφυλλο
Έννοια: Έρωτας με την πρώτη ματιά, γοητεία, μαγεία, γοητεία, χλιδή, μοναδικότητα, ιδιαιτερότητα, θαυμασμός

6.Πορτοκαλί τριαντάφυλλο
Έννοια: Γοητεία
Ροδακινί τριαντάφυλλο
Έννοια: Αθανασία, σεμνότητα

Τα τριαντάφυλλα πορτοκαλί/ροδακινί είναι πολύ δημοφιλή! Οι κηπουροί συχνά επιλέγουν πορτοκαλί και ροδακινί τριαντάφυλλα, δύο από τις πιο προτιμώμενες αποχρώσεις. Και οι δύο συνδέονται με τη χαρά, την αγάπη και τη ζεστασιά. Συμβολικά μιλώντας, τα πορτοκαλί τριαντάφυλλα συμβολίζουν το πάθος και την επιθυμία, ενώ τα ροδάκινα αντιπροσωπεύουν την ευγνωμοσύνη ή την εκτίμηση. Όσον αφορά τις αποχρώσεις αυτών των τριαντάφυλλων χρωμάτων, είναι διαθέσιμη μια μεγάλη ποικιλία.

Τι σημαίνει κάθε χρώμα τριαντάφυλλου για να ξέρεις πώς να επιλέξεις

Τα πορτοκαλί τριαντάφυλλα μπορούν να βρεθούν σε μια ευρεία ποικιλία αποχρώσεων, από ανοιχτό κίτρινο-πορτοκαλί έως σκούρο βερίκοκο. Τα ροδακινί τριαντάφυλλα τείνουν να είναι πιο διακριτικά στις χρωματικές τους παραλλαγές, αλλά μπορούν επίσης να εμφανιστούν σε πιο ανοιχτόχρωμες ροζ αποχρώσεις καθώς και σε βαθύτερες κοραλί αποχρώσεις.

7.Πράσινο Τριαντάφυλλο
Έννοια: Γονιμότητα

τριαντάφυλλαΔιάβασε επίσης:

Πώς θα αναστήσεις τις μαραζωμένες τριανταφυλλιές στον κήπο σου

Τα τριαντάφυλλα είναι από τα πιο μαγευτικά φυτά που μπορείς να έχεις στον κήπο σου ωστόσο απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή για να ευδοκιμήσουν. Όταν δεις μαραμένα άνθη, φύλλα και μίσχους στο φυτό σου τότε πρέπει να κινητοποιηθείς γιατί ζητάει βοήθεια. Μην απελπίζεσαι διότι μπορείς να τα ξανά ζωντανέψεις παρέχοντας τους αυτό που χρειάζονται: νερό ή να τους προσθέσεις θρεπτικά συστατικά.

τραιντάφυλλα

Όμως κάτι άλλο που μπορεί να τα έχει επηρεάσει είναι το πολύ νερό με αποτέλεσμα να έχουν σαπίσει οι ρίζες τους. Αυτή η κατάσταση εμφανίζεται όταν το τριαντάφυλλο εκτίθεται σε πάρα πολύ νερό, το οποίο μπορεί να αυξήσει τον αριθμό των βακτηρίων που υπάρχουν, υπερνικώντας τη ρίζα του τριαντάφυλλου. Κάτι άλλο που μπορεί να τα «σοκάρει» είναι αν τα έχεις μετακινήσει. Όποια κι αν είναι η αιτία μπορείς να αναλάβεις δράση για να αναζωογονήσεις τα άνθη σου.

Δες εδώ πώς θα ζωντανέψεις τις τριανταφυλλιές σου

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΚΟΜΜΕΝΑ ΑΥΓΑ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
κουζιναDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr