Now Reading
Πώς θα αναστήσεις τις μαραζωμένες τριανταφυλλιές στον κήπο σου

Πώς θα αναστήσεις τις μαραζωμένες τριανταφυλλιές στον κήπο σου

Ιωάννα Σαλαμουρα
τριανταφυλλιά

Τα τριαντάφυλλα είναι γνωστό πως απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή για να ευδοκιμήσουν.

Τα τριαντάφυλλα είναι από τα πιο μαγευτικά φυτά που μπορείς να έχεις στον κήπο σου ωστόσο απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή για να ευδοκιμήσουν. Όταν δεις μαραμένα άνθη, φύλλα και μίσχους στο φυτό σου τότε πρέπει να κινητοποιηθείς γιατί ζητάει βοήθεια. Μην απελπίζεσαι διότι μπορείς να τα ξανά ζωντανέψεις παρέχοντας τους αυτό που χρειάζονται: νερό ή να τους προσθέσεις θρεπτικά συστατικά.

Όμως κάτι άλλο που μπορεί να τα έχει επηρεάσει είναι το πολύ νερό με αποτέλεσμα να έχουν σαπίσει οι ρίζες τους. Αυτή η κατάσταση εμφανίζεται όταν το τριαντάφυλλο εκτίθεται σε πάρα πολύ νερό, το οποίο μπορεί να αυξήσει τον αριθμό των βακτηρίων που υπάρχουν, υπερνικώντας τη ρίζα του τριαντάφυλλου. Κάτι άλλο που μπορεί να τα «σοκάρει» είναι αν τα έχεις μετακινήσει. Όποια κι αν είναι η αιτία μπορείς να αναλάβεις δράση για να αναζωογονήσεις τα άνθη σου.

τριαντάφυλλα

Ποτίζοντας τα μαραμένα τριαντάφυλλα

Η έλλειψη επαρκούς νερού είναι μια συνηθισμένη αιτία πεσμένων, τσαλακωμένων τριαντάφυλλων σε έναν κήπο. Πίεσε τα δάχτυλα σου 5-6εκ. στο χώμα στη βάση του φυτού για να προσδιορίσεις εάν αυτό είναι το υποκείμενο πρόβλημα. Είναι στεγνό; Μάλλον αυτό είναι το πρόβλημα. Εάνβάλεις όμως τα δάκτυλα σου στο χώμα και είναι υγρό παντού, αυτό είναι ένα καλό σημάδι. Η σύσταση του εδάφους έχει επίσης σημασία. Το χώμα που έχει πολλή άμμο μέσα θα στεγνώσει πιο γρήγορα, πράγμα που σημαίνει ότι θα χρειαστεί να ποτίζεις πιο συχνά από το πιο παχύ χώμα που συγκρατεί καλά την υγρασία.

Εάν τα τριαντάφυλλα είναι έτσι καιρό προσπάθησε να τα ποτίζεις 1-2 φορές την εβδομάδα. Στόχος είναι να διατηρείται το έδαφος γύρω από τη ρίζα υγρό αλλά όχι κορεσμένο με νερό. Εάν υπάρχει σωστή αποστράγγιση, το νερό θα πρέπει να εισχωρήσει στο έδαφος και να απλωθεί. Αν κάθεται και δεν διεισδύει, τότε είναι πολύ ποτισμένα. Επίσης, ορισμένες ποικιλίες τριαντάφυλλων χρειάζονται περισσότερο ή λιγότερο πότισμα από άλλες. Μερικά είναι πιο ανθεκτικά στην ξηρασία από άλλα, όπως τα τριαντάφυλλα Κίνας, οι ποικιλίες Knock Out και οι Rugosas, που απαιτούν πολύ λιγότερο πότισμα από τα περισσότερα.

τριαντάφυλλο

Άλλες ανησυχίες που οδηγούν σε μαραμένα τριαντάφυλλα

Σύμφωνα με το housedigest.com, μια δοκιμή εδάφους μπορεί να σου δώσει μια καλύτερη εικόνα για το επίπεδο των θρεπτικών συστατικών που υπάρχουν. Σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη για ένα συμπλήρωμα θρεπτικών συστατικών με βάση το τι συμβαίνει με το τριαντάφυλλο. Για παράδειγμα, εάν τα πάνω μέρη των τριαντάφυλλων μαραίνονται, αυτό είναι ένδειξη ότι το έδαφος έχει έλλειψη ασβεστίου. Θα παρατηρήσεις επίσης ότι το φύλλωμα αρχίζει να στεγνώνει και να μαυρίζει. Ένας καλός τρόπος για να βάλεις ασβέστιο είναι μέσω της προσθήκης φυτικής τροφής με βάση το τριαντάφυλλο ή οστεάλευρου, που συνήθως βρίσκεται στο κέντρο του κήπου.

τριανταφυλλιά

Το στρες από τις αλλαγές θερμοκρασίας μπορεί επίσης να προκαλέσει μαρασμό στο τριαντάφυλλο. Τα τριαντάφυλλα τείνουν να τα πάνε καλά σε θερμοκρασίες γύρω στους 60 έως 75 βαθμούς και σε ελαφρώς χαμηλότερη θερμοκρασία τα βράδια. Σημαντικές μετατοπίσεις εκτός αυτού του εύρους μπορεί να στρεσάρουν τις ανθοφορίες, οδηγώντας σε ζημιά. Συχνά, αυτά τα τριαντάφυλλα είναι επίσης πιο πιθανό να σταματήσουν να ανθίζουν λόγω της υψηλής θερμότητας. Τα τριαντάφυλλα σου χρειάζονται ηλιακό φως, αλλά μπορείς να μειώσεις την ποσότητα του άμεσου ηλιακού φωτός που λαμβάνουν σε ακραίες αλλαγές θερμοκρασίας, τοποθετώντας μια σκιά πάνω τους. Επίσης μια καλή ιδέα να αυξήσεις το πότισμα όταν οι θερμοκρασίες είναι πολύ υψηλές.

τριανταφυλλιά

Διάβασε επίσης:

Πώς να φυτέψεις σωστά τις αγαπημένες σου ορτανσίες σε γλάστρες για να ανθίζουν κάθε σεζόν

Oι ορτανσίες είναι εξαιρετικά δημοφιλείς ανθισμένοι θάμνοι που μπορούν να αναπτυχθούν υπέροχα σε γλάστρες, προσφέροντας μοναδικά άνθη. Αν και γνωρίζουμε πολύ καλά πως το συγκεκριμένο φυτό – που είναι πραγματικά παραμυθένιο όταν ανθίζει- είναι πολύ ευαίσθητο στο φως, τη ζέστη και τον αέρα, όλες θέλουμε ένα τέτοιο στον κήπο μας.

Ορτανσίες

Για να πετύχεις την καλλιέργεια ορτανσιών σε γλάστρες, υπάρχουν μερικές βασικές παράμετροι που πρέπει να κάνεις σωστά. Εκτός από την επιλογή της σωστής ποικιλίας, πρέπει να φυτέψεις την ορτανσία σε μια μεγάλη γλάστρα και να συνεχίσεις να την ποτίζεις και να ρίχνεις το σωτό λίπασμα.

Διάβασε εδώ πώς να τις φυτέψεις σωστά.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τραπεζαρια με χαλί
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
κουζιναDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr