Now Reading
Φτιάξε το δικό σου καθαριστικό με λεμόνι και ξύδι και κάνε την ντουζιέρα να αστράφτει

Φτιάξε το δικό σου καθαριστικό με λεμόνι και ξύδι και κάνε την ντουζιέρα να αστράφτει

Avatar photo
cleaning spray

Αυτό το σπιτικό καθαριστικό, μπορεί να αντικαταστήσει πολλά από τα καθαριστικά της αγοράς, που έχουν αρκετά μεγάλο κόστος βοηθώντας μας να κάνουμε εξοικονόμηση χρημάτων.

Οι γυάλινες πόρτες και οι τοίχοι ντους είναι κομψοί, πρακτικοί και παρουσιάζουν έναν όμορφο συνδυασμό με τα πλακάκια. Όμως, μετά από κάθε ντους, οι σταγόνες νερού και τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε για το σώμα προσκολλώνται στην επιφάνεια. Και, αν οι πόρτες δεν είναι αστραφτερές, το μπάνιο σου δεν είναι πραγματικά καθαρό!

Ο καθαρισμός των γυάλινων θυρών του ντους είναι πολύ απλός. Εάν δεν είσαι επιμελής, τα υπολείμματα σαπουνιού που δημιουργούνται από τα μέταλλα στο νερό και το σαπούνι μπορούν να χαράξουν μόνιμα το γυαλί, αφήνοντας ένα ομιχλώδες χάος.

 γυάλινες πόρτες του ντους

Ενώ υπάρχουν αμέτρητα εμπορικά προϊόντα καθαρισμού γυαλιού, μπορείς να δημιουργήσεις τα δικά σου με λίγα μόνο υλικά από το ντουλάπι σου. Το κόλπο είναι να τα χρησιμοποιείς τακτικά! Ακολούθησε αυτά τα βήματα για να καθαρίσεις τις γυάλινες πόρτες ντους και να τις διατηρήσεις αστραφτερές.

Πόσο συχνά να καθαρίζεις τις γυάλινες πόρτες ντους

Για να διατηρήσεις τις γυάλινες πόρτες του ντους λαμπερές, θα πρέπει να καθαρίζονται μετά από κάθε χρήση. Απλώς ένας γρήγορος ψεκασμός με ένα εμπορικό καθαριστικό ή DIY καθαριστικό προστατεύει από το να γίνει μεγάλο πρόβλημα. Εάν δεν μπορείς να μπεις να ακολουθήσεις αυτή τη ρουτίνα, πρέπει τουλάχιστον να καθαρίζονται κάθε εβδομάδα.

 

cleaning spray

Τι θα χρειαστείς: 

 • Αποσταγμένο λευκό ξύδι
 • Απεσταγμένο νερό
 • χυμό λεμονιού
 • Πετσέτες χωρίς χνούδι
 • Μπουκάλι σπρέι
 • Εργαλίο προς απόμαξη ύδατος
 • Αμμωνία χωρίς αφρό
 • Μαγειρική σόδα
 • Υγρό πιάτων
 • Χαρτοπετσέτα
 • Παλιό πανί
 • Σφουγγάρι
 • Οδοντόβουρτσα
 • Γυάλινο μπολ

Πώς να καθαρίσεις τις πόρτες ντους με ξύδι

Το αποσταγμένο λευκό ξύδι περιέχει οξικό οξύ που θα κόψει την αφρού του σαπουνιού. Ωστόσο, το οξύ μπορεί να βλάψει τη μη σφραγισμένη φυσική πέτρα. Μην χρησιμοποιείς αυτή τη μέθοδο σε πέτρινα ντους.

Για καθημερινό ή εβδομαδιαίο καθαρισμό, ανακάτεψε δύο μέρη αποσταγμένου λευκού ξιδιού με δύο μέρη απεσταγμένου νερού σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Πρόσθεσε ένα τέταρτο κουταλάκι του γλυκού υγρό πιάτων για να βοηθήσις το διάλυμα να κολλήσει στο ποτήρι.

Ξεκινώντας από την κορυφή της γυάλινης πόρτας ή των τοίχων, ψέκασε άφθονα το διάλυμα πάνω στο γυαλί. Άφησε το διάλυμα να δράσει για τουλάχιστον πέντε λεπτά για να αρχίσει η διάσπαση της αφρού του σαπουνιού. Εάν χρησιμοποιείς αυτό το διάλυμα μετά από κάθε ντους ενώ το ποτήρι είναι βρεγμένο, δεν χρειάζεται να περιμένεις.

Σκουπίστε το διάλυμα ξεκινώντας από την κορυφή με ένα μη λειαντικό σφουγγάρι ή μάκτρο για να σκουπίσετε το γυαλί. Εάν το διάλυμα ξυδιού έχει στεγνώσει, πρόσθεσε λίγο ακόμα.

Εάν χρησιμοποιείς σφουγγάρι για καθαρισμό, ξέπλυνε το ποτήρι και στέγνωσε με μια πετσέτα που δεν αφήνει χνούδι. Εάν καθαρίζεις με μάκτρο, χρησιμοποίησε την πετσέτα για να αφαιρέσεις τυχόν μουτζούρες ή κηλίδες.

Πώς να της καθαρίσεις με χυμό λεμονιού

Ο χυμός λεμονιού περιέχει κιτρικό οξύ που δεν είναι τόσο ισχυρό όσο το οξικό οξύ στο ξύδι και πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για καθημερινό καθάρισμα. Παρόλο που είναι πιο ήπιο, δεν πρέπει να χρησιμοποιείται γύρω από ντους με φυσική πέτρα.

Για καθημερινό καθαρισμό, ανακάτεψε ίσα μέρη χυμό λεμονιού και απεσταγμένο νερό με ένα τέταρτο κουταλάκι του γλυκού υγρό πιάτων σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Ξεκίνησε από την κορυφή του ποτηριού και ψέκασε την επιφάνεια με το διάλυμα. Άφησε το να δράσει για περίπου πέντε λεπτά και στη συνέχεια σκούπισε το ποτήρι με ένα σφουγγάρι ή μάκτρο.

Ξέπλυνε οποιοδήποτε διάλυμα ή εάν χρησιμοποιείς μάκτρο, το ξέβγαλμα μπορεί να μην είναι απαραίτητο. Χρησιμοποίησε μια πετσέτα μικροϊνών για να στεγνώσεις το γυαλί και να αφαίρεσε ραβδώσεις και μουτζούρες.

 

Διάβασε επίσης:

Χρειάζονται μόνο 5 λεπτά για να καθαρίσεις τον λευκό σου καναπέ

Άκουσε το σενάριο. Έχεις αποκτήσει επιτέλους τον λευκό καναπέ των ονείρων σου. Είναι μαλακός, ευρύχωρος και λειτουργεί υπέροχα στο σαλόνι σου. Ίσως είναι βελούδινος λευκός μικροϊνών ή όμορφος λευκός δερμάτινος. Ανεξάρτητα από το γούστο σου, κάθε φορά που περνάς την πόρτα, ο καναπές σου είναι εκεί και περιμένει, έτοιμος να σε ξεκουράσει και να σε δεχτεί μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά.

Ξαφνικά, όλα πάνε τρομερά στραβά. Ένα ποτήρι κόκκινο κρασί ή ένα μπολ με μακαρόνια χύνεται και ο όμορφος λευκός σου καναπές έχει παραμορφωθεί με έναν φρικτό λεκέ! Ασφυκτιάς με τρόμο καθώς αναρωτιέσαι πώς θα μπορέσεις ποτέ να αφαιρέσεις τον λεκέ από τον αγαπημένο σου καναπέ.

Πως να καθαρίσεις τον καναπέ σου

Σου θυμίζει κάτι; Όπως όλοι γνωρίζουμε, οι λευκοί καναπέδες -και τα λευκά ρούχα και υφάσματα, για την ακρίβεια- είναι γνωστό ότι καθαρίζονται δύσκολα. Ευτυχώς, υπάρχει ελπίδα. Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές για να μάθεις πώς να βγάλεις τους λεκέδες από έναν λευκό καναπέ για πάντα και άλλες ιδέες καθαρισμού που θα κρατήσουν τα έπιπλά σου σε καλή κατάσταση όλο το χρόνο -ακόμα και αν έχεις κατοικίδια-.

Διάβασε τη συνέχεια ΕΔΩ. 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
κοτσανια λεβαντας και μια πεταλουδα
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top