Now Reading
Θες την ιδιωτικότητα σου; Δες πώς να αφαιρέσεις τα προσωπικά σου στοιχεία από το διαδίκτυο

Θες την ιδιωτικότητα σου; Δες πώς να αφαιρέσεις τα προσωπικά σου στοιχεία από το διαδίκτυο

Avatar photo
Πώς θα αφαιρέσεις τα προσωπικά σου στοιχεία από το internte

Ο κόσμος του διαδικτύου για τους περισσότερους από εμάς είναι κάτι απλό και αθώο, όμως πολλές φόρες τα προσωπικά μας δεδομένα μπορεί να γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης, ξέρουμε όμως πώς μπορείς  να προστατευτείς. 

Είτε το συνειδητοποιείς είτε όχι, υπάρχει μια αξιοπρεπής πιθανότητα οι πληροφορίες των προσωπικών σου δεδομένων να αγοράζονται και να πωλούνται στο διαδίκτυο. Ευτυχώς, είναι δυνατό να αποκτήσεις τον έλεγχο του απορρήτου σου και να αφαιρέσεις τις πληροφορίες αυτές από τον κόσμο του διαδικτύου, οι ειδικοί  από την Incogni το καθιστούν απίστευτα εύκολο.

Ποιος πουλάει τις πληροφορίες μας

Έχεις κάνει ποτέ μια Αναζήτηση Google για το όνομά σου; Μπορεί να εκπλαγείς με το πόσα αποτελέσματα θα εμφανιστούν. Πιθανότατα υπάρχουν άλλα άτομα στον κόσμο που μοιράζονται το όνομα και το επώνυμό σας, αλλά αν το περιορίσεις συμπεριλαμβάνοντας την πόλη ή τον αριθμό τηλεφώνου σου, μπορείς γρήγορα να μάθετε πόσο διαδεδομένα είναι τα προσωπικά σου στοιχεία στο διαδίκτυο. Πολλοί ιστότοποι «αναζήτησης ατόμων» προσφέρουν αυτού του είδους τα προσωπικά στοιχεία, συχνά σε οποιονδήποτε επιθυμεί να πληρώσει τη συνδρομή. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει το όνομά σου, την τρέχουσα και την προηγούμενη διεύθυνση, τη διεύθυνση email, τον αριθμό τηλεφώνου και πολλά άλλα.

Πώς να ξεκλειδώσεις το iPhone σου αν έχεις ξεχάσει το PIN ή τον κωδικό πρόσβασης

Ακόμη χειρότερα, υπάρχει επίσης ένας ολόκληρος κλάδος άλλων «μεσολαβητών δεδομένων» που θα πουλήσουν ευχαρίστως τις πληροφορίες σας σε υποψήφιους εργοδότες, ασφαλιστικές εταιρείες και πολλά άλλα. Αυτές οι εταιρείες δεν είναι τόσο εύκολο να εντοπιστούν μέσω μιας Αναζήτησης Google. Ακόμη και το να προσδιορίσεις μόνο πού εμφανίζονται οι πληροφορίες είναι από μόνο του τρομακτικό. Εν τω μεταξύ, η Incogni έχει πολυετή εμπειρία στο να συναλλάσσεται με πολλούς «μεσίτες» δεδομένων παγκοσμίως για να βρει πού πωλούνται τα δεδομένα των πελατών της.

Πώς να αφαιρέσεις τα δεδομένα σου από το Διαδίκτυο

Αν και αυτοί οι μεσίτες δεδομένων μπορεί να φαίνονται δυσοίωνοι, είναι πιθανό, τις περισσότερες φορές, να ζητήσουν απλώς να αφαιρέσουν τις πληροφορίες σας από τα αρχεία τους. Έτσι, το πρώτο σας βήμα για να ανακτήσεις το απόρρητό σου στο διαδίκτυο είναι να επιστρέψεις στην προαναφερθείσα αναζήτηση Google για το όνομά σου και να δημιουργήσετε μια λίστα με όλους τους ιστότοπους που εμφανίζουν τις πληροφορίες σχετικά με εσένα.

Αφού συλλέξεις τη λίστα, θα πρέπει να επικοινωνήσεις με τον καθένα ξεχωριστά και να ζητήσεις να αφαιρέσουν τα προσωπικά σου δεδομένα. Βέβαια αυτό δεν είναι πάντα μια απλή διαδικασία, επειδή οι «μεσίτες» ή οι ιστότοποι αναζήτησης μπορούν να αμφισβητήσουν την αξίωσή σου για κάτι τέτοιο, απαιτώντας περισσότερη γραφειοκρατία, περισσότερο χρόνο και περισσότερη προσπάθεια. Δυστυχώς αυτές οι αφαιρέσεις είναι, συχνά μόνο προσωρινές. Μόλις ένας ιστότοπος αναζήτησης ατόμων ή ένας «μεσίτης» συλλέξει τα δεδομένα σου ξανά με διαφορετικό τρόπο, αυτές οι πληροφορίες μπορούν συχνά να δημιουργηθούν αμέσως αντίγραφα ασφαλείας προς πώληση. 

φορητος υπολογιστης και τηλεφωνο

Κάνε το απόρρητο εύκολο με το Incogni

Η εταιρεία κυβερνοασφάλειας Surfshark αναγνώρισε τις αρνητικές επιπτώσεις αυτών των μεσιτών δεδομένων και δημιούργησε την Incogni για να δώσει στους ανθρώπους την ευκαιρία να αφαιρέσουν τις πληροφορίες τους από το Διαδίκτυο και να διεκδικήσουν ξανά το απόρρητό τους. Το Incogni είναι μια συνδρομητική υπηρεσία που αντιμετωπίζει τους μεσίτες δεδομένων για λογαριασμό σας. Το πιο σημαντικό, το κάνει επανειλημμένα και επίμονα. Με πολυετή εμπειρία σε αυτή τη δουλειά, η Incogni τους γνωρίζει όλους και κάνει ό,τι χρειάζεται για να προστατεύσει τους πελάτες της, ακόμη και να χειρίζεται τυχόν αμφισβητούμενες αξιώσεις. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να καθίσεις αναπαυτικά και να παρακολουθήσεις την Incogni να λειτουργεί. Μέσω του διαδικτυακού πίνακα ελέγχου, μπορείς να παραμένεις ενημερωμένη για κάθε αίτημα κατάργησης και να γνωρίζεις ότι το Incogni σε προστατεύει.

Επομένως, εάν είσαι έτοιμη να ανακτήσεις τον έλεγχο του απορρήτου σου και να αφαιρέσεις τα δεδομένα σου από το Διαδίκτυο, τότε το Incogni θα πρέπει να είναι η πρώτη σου επιλογή. Επιπλέον, με εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών, δεν είναι κακό να το δοκιμάσεις για να δεις ακριβώς τι μπορεί να κάνει.

Πώς θα αφαιρέσεις τα προσωπικά σου στοιχεία από το internte

Διάβασε επίσης:

Οι εκπληκτικοί τρόποι με τους οποίους τα κινητά τηλέφωνα άλλαξαν τη ζωή μας

Η πρώτη κλήση που έγινε ποτέ με κινητό τηλέφωνο ήταν μια συνομιλία πριν από 50 χρόνια μεταξύ δύο αντιπάλων που ανέπτυξαν την τεχνολογία κινητών τηλεφώνων. Από τότε, οι συσκευές βρήκαν κάποιες απροσδόκητες χρήσεις.

Το 1973, ο Joel Engel, ένας Αμερικανός μηχανικός που είχε εργαστεί στο πρόγραμμα Apollo της NASA, ηγήθηκε μιας προσπάθειας για τη δημιουργία του πρώτου φορητού κινητού τηλεφώνου στον κόσμο. Η έρευνα που διεξήχθη στα εργαστήρια Bell, όπου εργαζόταν ο Engel, είχε συμβάλει αρκετές δεκαετίες νωρίτερα στην ανάπτυξη άβολων τηλεφώνων αυτοκινήτου που επέτρεπαν την πραγματοποίηση κλήσεων εν κινήσει. Η ομάδα του προσπαθούσε τώρα να πάει την τεχνολογία ένα βήμα παραπέρα – μια συσκευή που μπορούσε να μεταφερθεί παντού.

Πώς να ξεκλειδώσεις το iPhone σου αν έχεις ξεχάσει το PIN ή τον κωδικό πρόσβασης

Στις 3 Απριλίου, ωστόσο, χτύπησε το σταθερό τηλέφωνο στο εργαστήριο του Engel. Εκείνος το σήκωσε: «Γεια, Joel», είπε η φωνή στην άλλη άκρη της γραμμής. Ήταν ο Martin ‘Marty’ Cooper, ο αρχηγός μιας αντίπαλης ερευνητικής ομάδας σε μια εταιρεία ραδιοφώνου και ηλεκτρονικών που ονομάζεται Motorola. «Σε καλώ σε κινητό, αλλά αληθινό», είπε ο Cooper. «Ένα προσωπικό, φορητό κινητό τηλέφωνο.»

Ο αγώνας κερδήθηκε και μάλιστα με κάποιο στυλ. Όρθιος μπροστά σε δημοσιογράφους και φωτογράφους, ο Cooper είχε κάνει την κλήση μπροστά από το ξενοδοχείο Hilton Midtown στην 6η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης – περίπου 30 μίλια (48 χιλιόμετρα) από τα Bell Labs στο Νιου Τζέρσεϊ, όπου ο Engel στεκόταν σιωπηλός στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής. Σύντομα θα είναι δυνατή η πραγματοποίηση συνομιλιών με ένα άλλο άτομο –και ακόμη και πολλά άτομα ταυτόχρονα– από οπουδήποτε και ανά πάσα στιγμή. Στη συνέχεια θα ακολουθούσε η δυνατότητα αποστολής σύντομων μηνυμάτων κειμένου και αργότερα εικόνων και τελικά emoji. Όμως, ενώ τα κινητά τηλέφωνα άλλαξαν τον τρόπο με τον οποίο το είδος μας επικοινωνεί μεταξύ του, μόλις και μετά βίας γρατσουνίζει την επιφάνεια αυτού που έχουν ενεργοποιήσει.

Δες εδώ πώς τα κινητά άλλαξαν τη ζωή μας

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φωλίτσες brownie γεμισμένες με σοκολάτα χωρίς ζάχαρη χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλουτένη
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
10 κλασικές πασχαλινές ταινίες για να απολαύσεις τη Μεγάλη Εβδομάδα



Ακολούθησε το TheIssue.gr στο Google News και μάθε πρώτη όλα τα νέα!







OPINION POST

Dnews

theissue.gr

OPINION POST

Copyright © 2022 – 2024 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by OPINION POST