Now Reading
«Move-out»: Η νέα μέθοδος τακτοποίησης που έχει γίνει viral (και ναι, δοκίμασέ τη λειτουργεί)

«Move-out»: Η νέα μέθοδος τακτοποίησης που έχει γίνει viral (και ναι, δοκίμασέ τη λειτουργεί)

Avatar photo
Τακτοποίηση

Η νέα τάση στην τακτοποίηση του σπιτιού σε φέρνει στο σημείο να «φύγεις από το σπίτι»!

Το διαδίκτυο είναι γεμάτο νέους όρους και τάσεις που προσπαθούν να γίνουν viral σε καθημερινή βάση. Το πιο πρόσφατο που εμφανίστηκε στο ραντάρ μας είναι η μέθοδος «move-out». Έχουμε εμμονή με τις συμβουλές τακτοποίησης και καθαρισμού από τότε που ήρθε στη ζωή μας η Marie Kondo, οπότε αν υπάρχει ένας αποτελεσματικός νέος τρόπος για να το κάνουμε, θέλουμε να το μάθουμε και να το κάνουμε σωστά!

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (κυρίως το Tiktok και το Instagram) είναι συνήθως η γενέτειρα αυτής της καινοτομίας του όρου, είτε πρόκειται για την τάση για την τακτοποίηση των πραγμάτων στο σαλόνι σου είτε για τα ποτήρια στα ράφια της κουζίνας. Μερικοί είναι καλοί και έξυπνοι τρόποι που εφαρμόζονται στην πραγματικότητα, ενώ άλλοι μένουν απλώς στη σφαίρα της φαντασίας.  Σε ποια κατηγορία ανήκει η μέθοδος «move-out ; Οι ειδικοί της οργάνωσης συμβουλεύουν.

Τακτοποίηση σπιτιουΠοια είναι η μέθοδος «move-out»

Πριν αποφασίσεις αν θα πρέπει να υιοθετήσεις αυτή τη μέθοδο, πρέπει να γνωρίζεις ακριβώς τι είναι. Ουσιαστικά είναι ο τρόπος που χρειάζεται να σκέφτεσαι. Ας υποθέσουμε πως μετακομίζεις σε νέο σπίτι , για παράδειγμα σε εκείνο των ονείρων σου. Τι θα ήθελες να πάρεις μαζί σου; Στη συνέχεια, (πρόκειται σαν συνεδρία σε ψυχολόγο) συσκευάζεις τα αντικείμενα που θέλεις να κρατήσεις, αφήνεις τα υπόλοιπα και, στη συνέχεια τα ξεπακετάρεις.
Αυτό το σύστημα μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε περίπτωση: αν πραγματικά μετακομίζεις ή απλά θέλεις να απαλλαγείς από περιττά πράγματα και να ελευθερώσεις χώρο στο σπίτι.

Η μέθοδος «move-out» μπορεί να θεωρηθεί από μερικούς ακραία – ουσιαστικά καθαρίζοντας έναν ολόκληρο χώρο, ώστε να μπορείς να ταξινομήσεις τα υπάρχοντά σου σαν να ετοιμάζεσαι να μαζέψεις πολλά άχρηστα αντικείμενα ή και να μετακομίσεις σε άλλο σπίτι. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό μπορεί να λειτουργήσει καλά για κάποιους – λαμβάνοντας το ως έργο, π.χ. φίλοι που έρχονται για να μείνουν στο σπίτι σου, οπότε πρέπει πραγματικά να τακτοποιήσεις το εφεδρικό δωμάτιο! Αλλά μπορεί να είναι πολύ κουραστικό συναισθηματικά για μερικούς.
Μπορεί να είναι αποτελεσματικό για όσους θέλουν πραγματικά να κάνουν αλλαγές, αλλά πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για την ενέργεια και τη διανοητική ικανότητα που μπορεί να πάρει (δεν είμαστε όλοι ψυχολογικά έτοιμοι να φέρουμε τα πάνω κάτω στο σπίτι). Είναι ένας καλός τρόπος να βλέπεις πραγματικά τα πράγματά σου και να εκτιμάς αν αυτό που έχεις σου δίνει αξία και υποστηρίζει τη ζωή σου με θετικό τρόπο ή όχι.

Συμβουλή:

ΤακτοποίησηΑν δυσκολεύεσαι να πάρεις αποφάσεις αλλά θέλεις να μπεις σε αυτή τη διαδικασία, τότε βεβαιώσου ότι έχεις κάποιον μαζί σου, είτε επαγγελματία είτε φίλο ή μέλος της οικογένειάς σου, που θα μπορούσε να σε βοηθήσει να κάνεις τις σωστές ερωτήσεις και να σε κρατήσει σε καλό δρόμο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Δεν χρειάζεται να καταπιέζεσαι. Εξάλλου η διαδικασία της τακτοποίησης πρέπει να είναι μια χαρούμενη διαδικασία και όχι αγκαρία που γεννά άγχος και στρες.

Διάβασε επίσης:

Σπίτι πάντα τακτοποιημένο; 5 συνήθειες είναι το κλειδί της επιτυχίας

Ο βασικός στόχος για την ευτυχία ολόκληρου του σπιτιού, είναι να το διατηρείς έτσι ώστε να σου προκαλεί ηρεμία και χαλάρωση. Έχοντας στη διάθεση σου τις καλύτερες συμβουλές και προτάσεις που θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις το πιο τακτοποιημένο, πιο άνετο, το πιο όμορφο σπίτι μέχρι σήμερα, έχεις φτάσει στον στόχο σου. Είναι ένα ασφαλές στοίχημα ότι λίγοι άνθρωποι θα έλεγαν ότι τους αρέσει πραγματικά η ακαταστασία. Φαίνεται ότι όσο κι αν βρίσκουμε μια θέση για τα πάντα στο σπίτι μας, πριν το καταλάβουμε, τα πράγματα αρχίζουν να φαίνονται ξανά ακατάστατα.

5 εύκολες συνήθειες για να διατηρήσεις το σπίτι σου πάντα τακτοποιημένοΜην φοβάσαι ποτέ, είναι απολύτως εφικτό να ζεις σε ένα σπίτι που είναι φυσικά απαλλαγμένο από ακαταστασία. Προτού συμβεί αυτό, όμως, θα πρέπει πιθανώς να κάνεις λίγη αναζήτηση «ψυχής». Όπως λέει η επαγγελματίας διοργανώτρια Laura Cattano, «Δεν είναι το θέμα το σπίτι. Είσαι εσύ.»

Δες τις 5 συνήθειες που αποτελούν το κλειδί της επιτυχίας

 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα 6 πιο βρώμικα μέρη στην κουζίνα που δεν πάει το μυαλό σου
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φτιάξε το Italian Grinder Sandwich που συνδυάζει αλμυρά αλλαντικά και κρεμώδες τυρί προβολόνεDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr