Now Reading
Ορός και κρέμα προσώπου: Το «αχώριστο» ντουέτο περιποίησης που κάνει θαύματα στο δέρμα σου

Ορός και κρέμα προσώπου: Το «αχώριστο» ντουέτο περιποίησης που κάνει θαύματα στο δέρμα σου

Αλεξάνδρα Τρύφωνος
Πώς να αναγνωρίσεις την τέλεια ενυδατική κρέμα για το πρόσωπό σου

Κάθε δέρμα έχει διαφορετικές ανάγκες. Επομένως χρειάζεται μια διαφορετική ρουτίνα περιποίησης.

Το κλασικό «less is more» μπορεί επίσης να μετατραπεί σε ένα μεγάλο πλεονέκτημα για την τη φροντίδα και την ενυδάτωση της επιδερμίδας του προσώπου. Στην πραγματικότητα, η χρήση ενυδατικής κρέμας μετά τον ορό μπορεί να μην είναι πλέον απαραίτητη – θεωρούμε ωστόσο ότι αυτός δεν είναι ένας καθολικός κανόνας που ισχύει για όλες τις περιπτώσεις και ότι η επιτυχία της περιποίησης της επιδερμίδας έγκειται στην εξατομίκευση της ρουτίνας.

Από αυτή την άποψη, η δερματολόγος Natalia Jimenez του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ramón y Cajal στη Μαδρίτη, στο βιβλίο της Ponte en tu piel (Aguilar) καταρρίπτει ορισμένους μύθους για την περιποίηση του δέρματος, ένας από τους οποίους αφορά την ανάγκη να χρησιμοποιείται πάντα κρέμα για την ενυδάτωση του δέρματος του πρόσωπο.

But first skincare: Τα ενεργά συστατικά που συνδυάζονται υπέροχα μεταξύ τους«Για πολύ καιρό πίστευαν ότι ήταν απαραίτητη η χρήση τόσο του ορού όσο και της ενυδατικής κρέμας, υπονοώντας με μια ορισμένη έννοια ότι ο ορός δεν ήταν ένα πλήρες προϊόν. Αυτό όμως είναι ένας ψευδής μύθος, γιατί μπορεί να υπάρχουν γυναίκες που δεν το ακολουθούν και ο ορός τους είναι αρκετός», εξηγεί η γιατρός.

Προφανώς, κάθε κατάσταση πρέπει να αναλυθεί ειδικότερα: υπάρχει δέρμα που χρειάζεται και τα δύο προϊόντα – αλλά σε περιπτώσεις λιπαρής επιδερμίδας, η χρήση αποκλειστικά ενός  ορού μπορεί να είναι επαρκής. Ή αντίθετα, στην περίπτωση των γυναικών που θέλουν να αντιμετωπίσουν τα πρώτα σημάδια γήρανσης, μπορεί να είναι αρκετό να χρησιμοποιήσουν απλώς μια κρέμα ρετινόλης για τη νύχτα.

Πώς να αναγνωρίσεις την τέλεια ενυδατική κρέμα για το πρόσωπό σου«Πάντα πιστεύαμε ότι ο ορός είχε υψηλότερη συγκέντρωση ενεργών συστατικών από την κρέμα, αλλά αυτό δεν ισχύει απαραίτητα. Για παράδειγμα, ένας ορός βιταμίνης C μπορεί να είναι λιγότερο συμπυκνωμένος από μια κρέμα με ρετινόλη», εξηγεί ο ειδικός.

Η περίπτωση του λιπαρού δέρματος

Πολυγλουταμινικό οξύ: To skincare συστατικό που είναι πιο ενυδατικό από το υαλουρονικό οξύΣε αυτή την περίπτωση μπορεί να αρκεί -όπως επισημαίνει ο δερματολόγος- να χρησιμοποιείς μόνο ορό με AHA ή ρετινόλη χωρίς να ακολουθεί η εφαρμογή κρέμας, ειδικά τη νύχτα . Ωστόσο, για να διευκρινιστούν τυχόν αμφιβολίες, είναι σημαντικό να λάβεις εξατομικευμένη καθοδήγηση από τον  δερματολόγο σου.

Διάβασε επίσης:

Η θεραπεία ομορφιάς που ανανεώνει τα κύτταρα και χαρίζει φωτεινότητα στο πρόσωπο

Το χημικό ή το μηχανικό peeling προσώπου αντιπροσωπεύει το δεύτερο βήμα της κορεατικής ρουτίνας ομορφιάς. Πρόκειται για μια απαραίτητη κίνηση φροντίδας, ειδικά από την ηλικία των 30 ετών και μετά, όταν εμφανίζονται οι πρώτες λεπτές ρυτίδες.

Face peeling: Πώς να κάνεις μόνη με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα απολέπιση προσώπουΤα προϊόντα απολέπισης που βασίζονται σε άλφα και βήτα υδροξυοξέα διεγείρουν τον κυτταρικό κύκλο, ελαχιστοποιώντας τις κηλίδες και τις γραμμές έκφρασης και δίνοντας φωτεινότητα και λάμψη στην επιδερμίδα . Είναι φυσικά οξέα που προέρχονται από τα φρούτα και βοηθούν το δέρμα να απελευθερωθεί από τα νεκρά κύτταρα, προσφέροντας ένα «Baby Skin Effect».

Δες εδώ τη θεραπεία ομορφιάς

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
10 μύθοι που πρέπει να καταρρίψουμε για να καταπολεμήσουμε αποτελεσματικά την κυτταρίτιδαDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr