Now Reading
Αυτή είναι η καλύτερη ημέρα για να κλείσεις τα πιο φθηνά αεροπορικά εισιτήρια

Αυτή είναι η καλύτερη ημέρα για να κλείσεις τα πιο φθηνά αεροπορικά εισιτήρια

Avatar photo
αεροπλάνο επιβίβαση

Βρες ποια είναι η καλύτερη εποχή για να αγοράσεις αεροπορικά εισιτήρια και να πετάξεις φθηνότερα.

Το να γνωρίζεις πότε να αγοράσεις εισιτήρια και πότε να πετάξεις μπορεί να σου εξοικονομήσει χρήματα από τα αεροπορικά εισιτήρια. Η ταξιδιωτική έκρηξη μετά την πανδημία δεν δείχνει σημάδια επιβράδυνσης αυτό το καλοκαίρι και αυτή η υψηλή ζήτηση συνεχίζει να ανεβάζει τις τιμές των εισιτηρίων. Το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων αυξάνεται με διπλάσιο ρυθμό από τον πληθωρισμό το 2023. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη τρόποι για να πετύχεις φθηνότερες τιμές.  Πολλές πιστωτικές κάρτες προσφέρουν αεροπορικά μίλια και ταξιδιωτικά προνόμια, όπως TSA Precheck και πρόσβαση σε αίθουσες αναμονής αεροδρομίων. 

Τα μυστικά προνόμια των αεροπορικών εταιρειών προς όλους τους επιβάτες που δεν ήξερες ότι υπάρχουν  

Το να ξέρεις πότε να πετάξεις και πότε να αγοράσεις το εισιτήριό σου μπορεί επίσης να σου εξοικονομήσει χρήματα. Το Google Flights εξέτασε δεδομένα αεροπορικών εισιτηρίων πέντε ετών για να βρει μοτίβα σχετικά με τις φθηνότερες ημέρες για να πετάξεις και την καλύτερη στιγμή για να κλείσεις τις πτήσεις σου. Οι φθηνότερες ημέρες και εποχές του έτους για να αγοράσετε αεροπορικά εισιτήρια.

Αυτή τη μέρα της εβδομάδας δεν πρέπει να αγοράζεις αεροπορικά εισιτήρια   

Ποια είναι η φθηνότερη ημέρα για να πετάξεις 

Σύμφωνα με τη Google, τα εισιτήρια είναι φθηνότερα αν πετάξεις στη μέση της εβδομάδας και όχι το Σαββατοκύριακο. Τα τελευταία πέντε χρόνια, οι πτήσεις που απογειώνονταν από Δευτέρα έως Τετάρτη ήταν, κατά μέσο όρο, 12% έως 20% φθηνότερες από τις πτήσεις του Σαββατοκύριακου. Οι Κυριακές είναι μια ιδιαίτερα ακριβή ημέρα για να αναχωρήση, δήλωσε η Google. 

Υπάρχει μια συγκεκριμένη ημέρα που πρέπει να αγοράσεις εισιτήρια 

Ενώ ορισμένοι ειδικοί επιμένουν ότι οι τιμές πέφτουν την Τρίτη, αφού οι αεροπορικές εταιρείες αξιολογήσουν τις πωλήσεις του Σαββατοκύριακου, η πραγματικότητα είναι ότι οι αερομεταφορείς προσαρμόζουν συνεχώς τις τιμές τους. Τα εισιτήρια που αγοράστηκαν μεταξύ Τρίτης και Πέμπτης ήταν, κατά μέσο όρο, μόλις 1,9% φθηνότερα από εκείνα που αγοράστηκαν το Σαββατοκύριακο.  

Πόσο μακριά πρέπει να κλείσετε μια πτήση; 

Είναι καλύτερο να αγοράζεις αεροπορικά εισιτήρια αρκετά νωρίτερα. Αν και η Google δεν είχε στοιχεία για τα διεθνή ταξίδια, η εταιρεία δήλωσε ότι, για τις πτήσεις εσωτερικού, οι τιμές είναι γενικά στο χαμηλότερο επίπεδό τους 21 έως 60 ημέρες πριν από την απογείωση.

βαλίτσα σε αεροδρόμιο

  

Η καλύτερη στιγμή για να κλείσεις μια πτήση σε κάθε εποχή 

Ενώ οι πτήσεις είναι συνήθως φθηνότερες από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο, μερικές φορές δεν έχεις την ευελιξία ως προς το πότε πρέπει να ταξιδέψεις.  

-Ανοιξιάτικες διακοπές. Για τις πτήσεις εσωτερικού τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, η Google δήλωσε ότι οι τιμές είναι συνήθως χαμηλότερες 23 έως 59 ημέρες πριν από την αναχώρηση, ενώ η χαμηλότερη τιμή φτάνει στις 38 ημέρες πριν από την αναχώρηση.

Αυτή τη μέρα της εβδομάδας δεν πρέπει να αγοράζεις αεροπορικά εισιτήρια    

– Καλοκαιρινές διακοπές. Για πτήσεις εσωτερικού τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο, οι τιμές είναι συνήθως χαμηλότερες 14 έως 44 ημέρες πριν από την αναχώρηση, φτάνοντας στο χαμηλότερο σημείο 21 ημέρες πριν από την αναχώρηση. 

– Χριστούγεννα. Οι φθηνότερες πτήσεις κατά τη διάρκεια των χειμερινών διακοπών είναι συνήθως διαθέσιμες μεταξύ 36 και 74 ημερών πριν από τις διακοπές. Για τα Χριστούγεννα, άρχισε να παρακολουθείς τα εισιτήρια 88 ημέρες νωρίτερα -στα τέλη Σεπτεμβρίου-. Οι τιμές φτάνουν στο χαμηλότερο επίπεδό τους 22 ημέρες πριν από την αναχώρηση, αλλά κινδυνεύεις να εξαντληθούν πολλές πτήσεις πριν από αυτό.

 Η Google προτείνει να συγκρίνεις τις τρέχουσες τιμές με τις προηγούμενες ημέρες για να δεις αν έχουν τη χαμηλότερη τιμή. Σύγκρινε τα σημερινά αεροπορικά εισιτήρια με παλαιότερες τιμές. Αναζητήστε τον προορισμό σας στο Google και συγκρίνετε τη σημερινή τιμή με παρόμοιες πτήσεις των τελευταίων 12 μηνών.   

Ενεργοποίησε την επιλογή Παρακολούθηση τιμών και συμπεριελάβε τις ημερομηνίες του ταξιδιού σου και η Google θα σου στείλει mail εάν οι τιμές αλλάξουν. Αν δεν έχεις στο μυαλό μια συγκεκριμένη εβδομάδα, μπορείς να επιλέξεις οποιεσδήποτε ημερομηνίες για να λάβεις ειδοποίηση αν η τιμή πέσει για πτήσεις που αναχωρούν τους επόμενους τρεις έως έξι μήνες. 

Διάβασε επίσης:

Τι μπορείς να τρως σε μία πτήση και τι δεν πρέπει καταναλώσεις ποτέ

Φάε αυτό, όχι εκείνο: Όταν πρόκειται για έναν υγιεινό τρόπο ζωής, υπάρχουν πολλοί κανόνες που πρέπει να τηρήσεις. Δυστυχώς, όταν πρόκειται για πτήσεις και ταξίδια, αυτοί οι κανόνες δεν είναι καθόλου ευκολότεροι. Αλήθεια το ήξερες ότι υπάρχουν ορισμένες τροφές που δεν πρέπει να τρως όταν πετάς για να αποφύγεις το φούσκωμα και άλλα πεπτικά προβλήματα στο αεροπλάνο; Και γνώριζες ότι η κατανάλωση ορισμένων τροφών μπορεί στην πραγματικότητα να μειώσει το φρικτό «φούσκωμα του αεροπλάνου» που πολλοί από εμάς νιώθουμε κάθε φορά που μπαίνουμε στο αεροπλάνο;

Ποτέ μην το τρώς αυτό σε αεροπλάνο

Ενώ πολλές αεροπορικές εταιρείες απογειώνουν τις εμπειρίες τους σε θέματα εστίασης, οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες δεν φαίνεται να ενδιαφέρονται να βοηθήσουν τους επιβάτες να τρώνε πιο υγιεινά ενώ πετούν, με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να πακετάρουν τα δικά τους σνακ όταν πετούν. Ο Dr. Kyle Staller, M.D., γαστρεντερολόγος από το Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης, λέει ότι η διατάραξη των τακτικών συνηθειών, ιδίως όσον αφορά το τι βάζουμε στο στόμα μας, είναι ο κύριος ένοχος που συμβάλλει στη δυσφορία στα αεροπλάνα. «Συχνά, τα ταξίδια μας αναγκάζουν να τρώμε τροφές που μπορεί να μην έχουμε συνηθίσει να τρώμε, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική παραγωγή αερίων, καθώς τα βακτήρια στο πεπτικό μας σύστημα “τρώνε” και ζυμώνουν αυτές τις νέες τροφές».

Δες εδώ τι δεν πρέπει να τρως σε μία πτήση

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς μπορείς να ξεφορτωθείς τον παλιό καναπέ που είχες στο σαλόνι σου
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι Νιγηριανοί χτίζουν αντισεισμικά σπίτια από πλαστικά μπουκάλιαDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr