Now Reading
Πώς να πακετάρεις μια χειραποσκευή με το σωστό τρόπο για ένα ταξίδι χωρίς άγχος

Πώς να πακετάρεις μια χειραποσκευή με το σωστό τρόπο για ένα ταξίδι χωρίς άγχος

Ιωάννα Σαλαμουρα
βαλίτσα με ρούχα

Μάθε πώς να πακετάρεις μια χειραποσκευή και ποια βασικά αντικείμενα μπορείς να μεταφέρεις.

Μια χειραποσκευή είναι ένα από τα πιο βασικά κομμάτια αποσκευών που μπορείς να έχεις ενώ ταξιδεύεις. Μέσα εκεί μπορεί να έχεις τα τιμαλφή σου αλλά και τις συσκευές με τις οποίες μπορείς να διασκεδάσεις στο ταξίδι σου αλλά να έχεις μερικά αντικείμενα, όπως κάποιο extra ρούχο σε περίπτωση που κάτι συμβεί με τις αποσκευές σου. Το ταξίδι μπορεί να είναι αρκετά αγχωτικό, αλλά με τη σωστή τσάντα χειραποσκευής και τα σωστά βασικά αντικείμενα που είναι συσκευασμένα σε αυτήν, μπορείς να μην έχεις άγχος για το ταξίδι σου.

βαλίτσα σε αεροδρόμιοΟι καλύτερες χειραποσκευές ταξιδιού

Μέγεθος

Το πρώτο και το πιο σημαντικό που πρέπει να έχεις υπόψη σου είναι το σωστό μέγεθος. Οι κανονισμοί της Διοίκησης Αεροπορίας λένε ότι οι χειραποσκευές δεν μπορούν να υπερβαίνουν τις διαστάσεις των 55×35εκ. και βάρος μέχρι 8 κιλά. Ο γενικός κανόνας είναι ότι πρέπει να χωράει κάτω από το κάθισμα ή στον κλειστό αποθηκευτικό χώρο που υπάρχει στο αεροπλάνο.

Ασφάλεια

Εάν αποφασίσεις να έχεις μαζί σου ηλεκτρονικά είδη όπως φορητό υπολογιστή, iPad ή άλλο tablet, η χειραποσκευή σου θα πρέπει ιδανικά να έχει ξεχωριστή θήκη για μια ασφαλή συσκευασία. Βεβαιώσου ότι αυτά τα «διαμερίσματα» στην αποσκευή σου είναι εύκολα προσβάσιμα, καθώς στα σημεία ελέγχου, η ασφάλεια θα σου ζητήσει να αφαιρέσεις τις ηλεκτρονικές συσκευές και να τις τοποθετήσεις στον πλαστική λεκάνη των ακτινών Χ.

Άνεση

Θα χρειαστεί να κουβαλήσεις τη χειραποσκευή ή τη βαλίτσα στο αεροδρόμιο και σε μεγάλους διαδρόμους και ίσως χρειαστεί να τρέξεις για να μην χάσεις την πτήση σου. Σκέψου αν χρειάζεσαι λαβές με επένδυση ή ιμάντες με μαξιλάρια ή ένα σακίδιο ή μια κυλιόμενη βαλίτσα για μεγαλύτερη ευκολία.

σακ βουαγιάζ

Πώς να πακετάρεις τη χειραποσκευή σου με τον σωστό τρόπο

Παρόλο που το τι θα πάρεις στη χειραποσκευή σου εξαρτάται τελικά από τις προτιμήσεις σου, υπάρχουν μερικές οδηγίες για τον καλύτερο τρόπο να πακετάρεις τις αποσκευές σου:

1. Συσκεύασε τα αντικείμενα σε στρώσεις (παπούτσια ένα στρώμα, ρούχα ένα στρώμα, ηλεκτρονικά ένα στρώμα, κ.λπ.).
2. Συσκεύασε τα πράγματα που θα χρησιμοποιήσεις λιγότερο στο κάτω μέρος της τσάντας. Κράτησε τα περισσότερα από τα τιμαλφή στις χειραποσκευές σου και φύλαξε τα σε πλαϊνές θήκες ή τοποθετημένα με ασφάλεια γύρω από άλλα αντικείμενα. Τοποθέτησε πολύτιμα αντικείμενα στο κάτω μέρος της τσάντας, μακριά από το άνοιγμα. Κράτησε το πορτοφόλι, τις πιστωτικές κάρτες και τα μετρητά σου σε μια εσωτερική τσέπη, ώστε να είναι πιο δύσκολο να σου τα κλέψουν.

Φτιάξε μια μικρή, ξεχωριστή τσάντα για προϊόντα περιποίησης. Τα υγρά, τα τζελ και οι κρέμες, η κάθε συσκευασία τους πρέπει να είναι λιγότερο από 100ml και όλα αυτά πρέπει να χωράνε σε ένα διαφανές τσαντάκι ανά επιβάτη. Καλό είναι τα ρούχα σου να τα έχεις κάνει αρκετά compact ώστε να εξοικονομήσεις χώρο στη βαλίτσα σου. Μερικές φορές μπορεί να συμβεί και να χάσεις τις αποσκευές σου. Συμβαίνει. Αν και είναι απογοητευτικό, είναι σημαντικό να πακετάρεις ένα εφεδρικό σετ ρούχων (συμπεριλαμβανομένων κάλτσες και εσώρουχα) στη χειραποσκευή σου μέχρι να βρεθούν και να επιστραφούν οι τσάντες σου. Πάρε μαζί σου ρούχα που τυλίγονται εύκολα και τοποθετούνται στο κάτω μέρος της τσάντας σου.

έτοιμη βαλίτσα

Απαραίτητα αντικείμενα για τη χειραποσκευή σου

Σύμφωνα με το cnet.com, υπάρχουν μερικά αντικείμενα που είναι καλύτερα να τα έχεις μαζί στη χειραποσκευή σου και είναι καλύτερο να τα έχεις μέσα στο αεροπλάνο. Τα περισσότερα από αυτά τα απαραίτητα είναι αντικείμενα που θα ήταν δύσκολο να αντικαταστήσεις ή να αγοράσεις όταν φτάσεις στον προορισμό σου. Και αυτά είναι:

1. Συνταγές και φάρμακα.
2. Φακοί επαφής ή γυαλιά.
3. Πολύτιμα αντικείμενα όπως κοσμήματα, πορτοφόλια, διαβατήρια, ταυτότητες και κάρτες επιβίβασης.
4. Κάμερες και smartphone.
5. Ψυχαγωγία όπως tablet, βιβλία και φορητοί υπολογιστές.
6. Ακουστικά για να παρακολουθήσεις τηλεόραση ή ταινίες σε περίπτωση μεγαλύτερης πτήσης.
5. Φορτιστές για ηλεκτρονικά.
6. Έντυπο δρομολόγιο ή επιβεβαιώσεις ξενοδοχείων και πτήσεων.
Με αυτά τα tips θα μπορέσεις να έχεις μια καλύτερη εικόνα του τι πρέπει να έχεις μαζί σου μέσα στο αεροπλάνο. Καλό σου ταξίδι!

βαλίτσα με ρούχα

Διάβασε επίσης:

5 βασικά βήματα για να δημιουργήσεις μια multicolor «capsule-γκαρνταρόμπα» αυτή την άνοιξη

Η έννοια του να έχουμε μια «capsule-γκαρνταρόμπα» είναι πλέον μια mainstream υποχρέωση όλων μας καθώς έχει να κάνει με τη φιλικότητα προς το περιβάλλον και του γενικού μινιμαλισμού που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια. Μια «capsule-γκαρνταρόμπα» υπό κανονικές συνθήκες λέγεται πως πρέπει να περιέχει μέχρι 50 αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων ρούχων, παπουτσιών και αξεσουάρ.

φίλες
Launchmetrics Spotlight

Ο στόχος μιας τέτοιας ντουλάπας είναι να εξοικονομήσεις χρήματα, χώρο, χρόνο και ψυχική ενέργεια. Μια καλοσχεδιασμένη γκαρνταρόμπα αποτελείται από κλασικά μεμονωμένα κομμάτια που το καθένα μπορεί —με ελάχιστες εξαιρέσεις— να συνδυαστεί με 3 άλλα κομμάτια για να δημιουργήσει διαφορετικά σύνολα.

Δες εδώ τα βήματα.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το show μόδας SS'24 της Bottega Veneta αποκαλύπτει την ομορφιά της πολυπολιτισμικότητας
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτές είναι οι 4 πιο trendy γειτονίες που πρέπει να εξερεύνησεις στο ΛονδίνοDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr