Now Reading
Το απλό tip για τα καράτια που πρέπει να γνωρίζεις αν ψάχνεις δαχτυλίδι αρραβώνων

Το απλό tip για τα καράτια που πρέπει να γνωρίζεις αν ψάχνεις δαχτυλίδι αρραβώνων

Ιωάννα Σαλαμουρα
δαχτυλίδι

Υπάρχει μια λεπτομέρεια που θα σου εξοικονομήσει χρήματα αν ψάχνεις να βρεις δαχτυλίδι αρραβώνων.

Ο αρραβώνας αποτελεί μια ρομαντική και ιδιαίτερη στιγμή στη ζωή των ζευγαριών. Η ονειρική στιγμή όμως μπορεί να χαθεί τη στιγμή που θα αρχίσεις να ψάχνεις για το δαχτυλίδι αρραβώνων και θα δεις τις τιμές. Πριν αρχίσεις να ανησυχείς όμως σου έχουμε μια συμβουλή: Δεν υπάρχει πραγματικά κανένα σωστό ποσό για να ξοδέψεις για ένα τέτοιο δαχτυλίδι. Μπορείς να εξοικονομήσεις χρήματα και να αποκτήσεις αυτό που θέλεις με αυτό το απλό tip για τα ψώνια κοσμημάτων.

Ο ευκολότερος τρόπος για να εξοικονομήσεις χρήματα σε ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι είναι να αγοράσεις μια πέτρα μικρότερου μεγέθους. Για κάποιους, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θα αποκτήσουν ένα φινετσάτο διαμάντι που είναι κομψό και διακριτικό. Ωστόσο, εάν έχετε λίγο περισσότερο budget, υπάρχει ένας τρόπος να ψάξεις για μεγαλύτερα μεγέθη διαμαντιών χωρίς να ξεπεράσεις το όριο εξόδων σου.

δαχτυλίδιΠώς να εξοικονομήσεις χρήματα σε ένα δαχτυλίδι αρραβώνων

Όταν προσπαθείς να εξοικονομήσεις χρήματα σε ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι αρραβώνων, τα κλάσματα είναι φίλοι σου. Σύμφωνα με το glam.com, τα διαμάντια αποτιμώνται από το μέγεθος τους σε καράτια αλλά οι τιμές δεν αυξάνονται πάντα αναλογικά. Οι τιμές καθορίζονται συνήθως με βάση το εύρος μεγέθους αντί να αυξάνονται σταδιακά με κάθε κλάσμα καρατίου. Έτσι, ενώ ένα διαμάντι 1,9 καρατίων και ένα διαμάντι 2 καρατίων έχουν μόνο ένα δέκατο διαφορά στο μέγεθος, η πέτρα των 2 καρατίων θα είναι σημαντικά πιο ακριβή από την 1,9, επειδή τα διαμάντια 2 καρατίων μπαίνουν σε ένα νέο εύρος τιμών. Η βιομηχανία διαμαντιών αποκαλεί αυτά τα μεγέθη καρατίων «μαγικούς αριθμούς» όπου η τυπική τιμή του διαμαντιού θα αυξηθεί.

Αυτό έχει τραβήξει την προσοχή μας λόγω ενός δημοφιλούς κλιπ από το «Indian Matchmaking» του Netflix που έγινε viral στο TikTok. Δείχνει έναν ιδρυτή  κοσμημάτων Sonu Company (@sonu.company) να εξηγεί: «Κάθε φορά που χτυπάμε αυτόν τον αριθμό, οι τιμές των διαμαντιών αυξάνονται πάρα πολύ». Σύμφωνα με τη σύσταση του κοσμηματοπώλη, όποιος ψάχνει να αγοράσει ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι θα πρέπει να αφαιρέσει μερικά δέκατα του καρατιού από το επιθυμητό μέγεθος που θέλει για να αποφύγει να ξοδέψει περισσότερα χρήματα.

δαχτυλίδι

Αυτό θα σκεφτείς πως σημαίνει ότι θα αγοράσεις μια μικρότερη πέτρα από αυτή που θέλεις. Τεχνικά το διαμάντι θα είναι μικρότερο αλλά μια κλασματική διαφορά στο μέγεθος των καρατίων δεν είναι αισθητή στο ανθρώπινο μάτι, επομένως αυτό δε θα αλλάξει κάτι στην αγορά αυτού του κομματιού.

Εναλλακτικές λύσεις για τα διαμαντένια δαχτυλίδια αρραβώνων

Η πιο εύκολη λύση σε ένα ακριβό διαμαντένιο δαχτυλίδι αρραβώνων είναι να αποκτήσεις μια πέτρα μικρότερου μεγέθους. Μερικές φορές αυτό σημαίνει ότι μειώνεται ένα κλάσμα του καρατιού, αλλά αν χρειάζεται να μειώσεις σημαντικά το μέγεθος θα πρέπει να κοιτάξεις το σχήμα. Μειώνοντας τη συνολική επιφάνεια και το βάρος ενός διαμαντιού και αγοράζοντας μια άλλη κοπή, μπορεί να αλλάξει και η τιμή του διαμαντιού. Οι άνθρωποι σπάνια κοιτάζουν τόσο προσεκτικά τις πλευρές ενός διαμαντιού και θα συνεχίσεις να έχεις το ίδιο οπτικό αποτέλεσμα που θα είχες και με μια μεγαλύτερη πέτρα. Ορισμένα σχήματα διαμαντιών είναι γνωστό ότι είναι λιγότερο ακριβά.

δαχτυλίδι Ένας άλλος τρόπος για να εξοικονομήσεις χρήματα σε ένα δαχτυλίδι αρραβώνων είναι να κοιτάξεις για εναλλακτικές πέτρες. Μπορείς να αλλάξεις ένα φυσικό διαμάντι με ένα διαμάντι που καλλιεργείται σε εργαστήριο, το οποίο έχει όλες τις ίδιες ιδιότητες ενός διαμαντιού, αλλά έρχεται με μικρότερη τιμή. Άλλες δημοφιλείς εναλλακτικές πέτρες περιλαμβάνουν το moissanite, το opal και το aquamarine.

Όπως και να έχει είτε μειώσεις το μέγεθος του διαμαντιού, είτε τελικά αλλάξεις την πέτρα με μια πιο οικονομική, σίγουρα μπορείς να βρεις ένα δαχτυλίδι που να θυμίζει αυτή την ιδιαίτερη στιγμή στη σχέση σας.

δαχτυλίδι

Διάβασε επίσης:

«I do» και οι πιο hot τάσεις του δαχτυλιδιού αρραβώνων που θα συναντήσουμε το 2023

Φέτος μπορεί να είναι η χρονιά που ο καλός σου θα σου κάνει πρόταση γάμου και η χαρά σου φυσικά θα είναι απεριόριστη! Την πρόταση όμως επειδή θα την περίμενες, μπορεί ήδη να έχεις κάνει μια έρευνα αγοράς για τα σχέδια των δαχτυλιδιών αρραβώνων που κυκλοφορούν. Αφού λοιπόν του πεις το «i do», θα πρέπει να τον βοηθήσεις να σου βρει αυτό το δαχτυλίδι που θα σου ταιριάζει.

ΜΟΝΟΠΕΤΡΟΗ απόφαση για το σχέδιο του δαχτυλιδιού αρραβώνων είναι κατανοητά πολύ πιο συναισθηματική, οπότε πιθανότατα θα θέλεις να το σκεφτείς πολύ. Από παραδοσιακά σχέδια μέχρι πιο μοντέρνα σχέδια, θα δούμε ποια στιλ πρόκειται να είναι πιο trend το 2023. Οι επιλογές είναι πολλές και τα σχέδια ποικίλουν, σημασία έχει όμως να φοράς στα δάχτυλα σου αυτό που είσαι εσύ.

Δες εδώ τις τάσεις.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα fashion trends της δεκαετίας του '70 που δεν θα φύγουν ποτέ από τη μόδα
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τσάντα μέσης: Το πιο απολαυστικό gadget που είδαμε στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας ΥόρκηςDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr