Now Reading
Θες πιο ξεκούραστο ύπνο; Αυτή είναι η σωστή θέση του κρεβατιού σύμφωνα με το Vastu shastra

Θες πιο ξεκούραστο ύπνο; Αυτή είναι η σωστή θέση του κρεβατιού σύμφωνα με το Vastu shastra

Avatar photo
Κρεβατοκάμαρα και παράθυρο

Ποια είναι η σωστή θέση του κρεβατιού σε ένα υπνοδωμάτιο για να αισθάνεσαι πιο ξεκούραστη, χωρίς άγχος και γεμάτη ενέργεια όλη την ημέρα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας, οι πολιτισμοί όλων των ειδών έχουν αναπτύξει τη δική τους προσέγγιση για τη δημιουργία των πιο άνετων και θεραπευτικών χώρων. Η Κίνα έχει Feng shui η Δανία έχει hygge και η Ιαπωνία έχει wabi-sabi. Το Vastu shastra είναι η προσέγγιση της Ινδίας. Βασισμένη στις Βεδικές αρχές, αυτή η πρακτική αναπτύχθηκε για να εξισορροπήσει τα πέντε στοιχεία – γη, φωτιά, αέρα, νερό και διάστημα – και να προωθήσει την ευημερία και την ευτυχία στο σπίτι.

Ενώ η επιστήμη του vastu shastra περιλαμβάνει σχεδόν κάθε μέρος της δημιουργίας ενός σπιτιού, από την επιλογή της γης έως το χρώμα των κουρτινών, μπορείς ακόμα να χρησιμοποιήσεις μερικές από τις αρχές στον υπάρχοντα χώρο σου για να μεγιστοποιήσεις τα οφέλη που θα αποκομίζεις. Τι καλύτερο μέρος για να ξεκινήσεις από την κρεβατοκάμαρα; Η εσωτερική διακόσμηση επηρεάζει σημαντικά τα συναισθήματα και τα επίπεδα άγχους σου, επομένως το να ακολουθείς το vastu shastra σε έναν χώρο που προορίζεται για ύπνο μπορεί να σε βοηθήσει να αισθάνεσαι πιο ξεκούραστη, χωρίς άγχος και γεμάτη ενέργεια όλη την ημέρα σου.

Κρεβατοκάμαρα με παράθυρο

Πού πρέπει να τοποθετήσεις το κρεβάτι σου

Εάν έχεις την επιλογή, ο Vaastu Shastra λέει ότι η κύρια κρεβατοκάμαρά σου πρέπει να βρίσκεται στο νοτιοδυτικό μέρος του σπιτιού, καθώς είναι δεμένο με το στοιχείο της γης. Αυτό θεωρείται το πιο σημαντικό στοιχείο στο vastu shastra και πηγή δύναμης και βαρύτητας — ιδανικό για να ενθαρρύνει την ξεκούραση και την επαναφόρτιση. Εάν το σπίτι σου είναι ήδη διαμορφωμένο και η κρεβατοκάμαρά σου δεν βρίσκεται στη νοτιοδυτική γωνία, μην ανησυχείς, υπάρχουν ακόμα άλλα πράγματα που μπορείς να κάνεις για να βοηθήσεις στην ενεργειακή ροή του δωματίου.

Φως από το παράθυρο

Το κρεβάτι πρέπει να τοποθετείται κατά μήκος των νότιων ή δυτικών τοίχων του υπνοδωματίου σου, αλλά ποτέ να μην βλέπει ή να φράζει την πόρτα. Εάν η τοποθέτηση του σε αυτή τη γωνία δεν είναι δυνατή λόγω της διάταξης του δωματίου ή των θυρών, θα πρέπει να απέχει τουλάχιστον 4 ίντσες από τον τοίχο σε κάθε πλευρά, με το κεφάλι του κρεβατιού να κοιτάζει προς οποιαδήποτε κατεύθυνση εκτός από το βορρά.

Πως μπορείς να ενισχύσεις την ενέργεια στο χώρο

Αφού βρεις που θα τοποθετήσεις το κρεβάτι σου, υπάρχουν μερικά άλλα πράγματα που μπορείς να κάνεις για να ενισχύσεις την ενέργεια της γης. Πρώτον, προτίμησε τους γήινους τόνους όπως το καφέ, το κρεμ ακόμη και αποχρώσεις του πράσινου, μια εύκολη αλλαγή λαμβάνοντας υπόψη τα μοντέρνα χρώματα του 2023. Ο Vaastu Shastra λέει ότι πρέπει να αποφύγεις τα μεταλλικά κουφώματα κρεβατιού και αντ’ αυτού να κολλήσεις με κάτι πιο οργανικό, όπως το ξύλο, σε κανονικό, ορθογώνιο σχήμα.

Κρεβατοκάμαρα και παράθυρο

Διάβασε επίσης:

Να τι σημαίνει ένα άγαλμα ελέφαντα στην είσοδο του σπιτιού- Μήπως να το υιοθετήσεις;

Οταν αναδιαμορφώνεις το χώρο σου μπορεί να σου έχει περάσει από το μυαλό να εφαρμόσεις την αρχαία κινεζική πρακτική της δημιουργίας ροής και ισορροπίας στο σπίτι, την γνωστή κατά κόσμο, Feng Shui.

Η παραδοσιακή αυτή πρακτική βοηθά στην αποσυμφόρηση και την οργάνωση των αντικειμένων, με τέτοιο τρόπο που να φέρνει θετική ενέργεια στο χώρο σου. Κάτι που ενισχύει την καλή τύχη και το καλώς όρισμα είναι η προσθήκη εδωλίων όπως οι δράκοι, οι πάπιες ή οι ελέφαντες.

Για ποιο λόγο να έχεις έναν ελέφαντα κοντά στην πόρτα σου

Σε πολλούς πολιτισμούς ένα ελέφαντας συμβολίζει: την καλή τύχη, τη δύναμη, τη σοφία και τη γονιμότητα. Εδώ είναι που το Feng Shui μπορεί να σου φανεί σκόπιμο του πως θα τοποθετήσεις τα αντικείμενα μέσα στο χώρο καθώς η διακόσμηση περνάει σε ένα άλλο επίπεδο και δεν μένει στην επιφάνεια!

Οι δυο σημασίες των ειδωλίων ελεφάντων στην είσοδο σου

Ένα άγαλμα ελέφαντα κοντά στην είσοδο του σπιτιού σου φέρνει τύχη, ειδικά αν τον βάλεις με την ουρά να κοιτάζει την πόρτα. Ο ελέφαντας που κοιτάζει την είσοδο του σπιτιού προστατεύει το σπίτι, ειδικά από την αρνητική ενέργεια. Αν και μπορεί να τοποθετείς τα αγάλματα ελέφαντα με πρόθεση, το βέβαιο είναι πως αποτελούν κι εξαιρετική διακόσμηση. Θα τα βρεις σε διάφορα υλικά, όμως ο ορείχαλκος είναι από τα πιο δημοφιλή υλικά.

Διάβασε τη συνέχεια ΕΔΩ. 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
διακόσμηση
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
σαλόνι


Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top