Now Reading
Body Positivity: Πώς να αγκαλιάσεις και να αγαπήσεις το σώμα σου πραγματικά

Body Positivity: Πώς να αγκαλιάσεις και να αγαπήσεις το σώμα σου πραγματικά

Αλεξάνδρα Τρύφωνος
πώς να αποδεχτείς το σώμα σου

Μικρά μυστικά για να μάθεις να αγαπάς το σώμα σου.

Αν αγωνίζεσαι να αγαπήσεις και να αγκαλιάσεις το σώμα σου, δεν είσαι μόνη. Δεν έχω γνωρίσει κανέναν άνθρωπο που να μου έχει πει ότι δεν θα άλλαζε τίποτα στο σώμα του, συμπεριλαμβανομένων και ανθρώπων που είναι απίστευτα σε φόρμα ή έχουν μεγάλη αυτοεκτίμηση. Όλοι μας μπορεί να είμαστε λίγο υπερβολικά σκληροί με τον εαυτό μας μερικές φορές. Είναι σχεδόν σαν να είμαστε υποχρεωμένοι να βρούμε κάτι λάθος ή ότι έχουμε εξαρτηθεί, ειδικά ως γυναίκες, να πιστεύουμε ότι το να νιώθουμε καλά με το σώμα μας μας κάνει ναρκισσιστές. πώς να αποδεχτείς το σώμα σου
Ανασφάλειες μπορεί να προκύψουν όταν είμαστε σε μικρή ηλικία, ιδίως με μηνύματα που λαμβάνουμε από την τηλεόραση και τις πιέσεις των social media. Κάνοντας συγκεκριμένα βήματα, μπορούμε να μάθουμε να αποδεχόμαστε και ακόμη και να αγκαλιάζουμε το σώμα μας. Αυτό όχι μόνο φέρνει άμεσα αποτελέσματα, αλλά βοηθά επίσης στη διαμόρφωση υγιούς συμπεριφοράς για τις μελλοντικές γενιές.

πώς να αποδεχτείς το σώμα σου

1.Αγκάλιασε την ατομικότητά σου. Το να συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους προκαλεί άγχος και δεν είναι ρεαλιστικό. Κανείς δεν είναι τέλειος – ό,τι και να σημαίνει «τέλειο».

2.Κάνε μια λίστα με αυτά που αγαπάς στον εαυτό σου. Για όλα όσα είσαι ευγνώμων. Σκέψου κάποια από τα κομπλιμέντα που έχεις λάβει μέσα στα χρόνια και γράψε τα. Ίσως είναι το χρώμα των ματιών σου, κάποιο στοιχείο της προσωπικότητάς σου, η καλή κατάσταση της υγεία σου ή το χαμόγελό σου.

πώς να αποδεχτείς το σώμα σου

3.Συνδέσου με τη διαίσθησή σου. Όρισέ την ως την απόλυτη πηγή αυτοαγάπης, αποδοχής του εαυτού σου, καθοδήγησης και προστασίας. Είναι διαθέσιμο σε όλους, χωρίς κρίση ή ανάγκη εκτέλεσης. Μου αρέσει να σκέφτομαι την αγάπη που λαμβάνουμε από τη διαίσθησή μας, όπως την αγάπη που λαμβάνουμε από τα κατοικίδια ζώα μας — άνευ όρων. Το να βοηθήσω τους ανθρώπους να μάθουν να εμπιστεύονται και να ακούν τη διαίσθησή τους είναι μια από τις πιο σημαντικές και ανταποδοτικές πτυχές.

4.Εργάσου για να θεραπεύσεις το τραύμα και να αφήσεις τις σκέψεις και τα συναισθήματα που δεν σε εξυπηρετούν. Το τραύμα αποθηκεύεται στα κύτταρα και τη φυσική σου μνήμη και οδηγεί σε ένα αίσθημα αποσύνδεσης. Είναι δύσκολο να αγκαλιάσεις το σώμα σου αν δεν νιώθεις ότι είναι μέρος σου. Ασκήσεις γείωσης, όπως η ύπαρξη στη φύση, η λήψη λουτρών με αλάτι Epsom και ο διαλογισμός είναι χρήσιμες. Το βιβλίο The Body Keeps the Score του Bessel van der Kolk, M.D., είναι μια εξαιρετική πηγή για να μάθεις περισσότερα για το πώς αποθηκεύεται το τραύμα στο φυσικό μας σώμα.

5.Κάνε κάτι που σε κάνει να νιώσεις καταπληκτικά. Βάψε τα νύχια σου, τηλεφώνησε σε έναν αγαπημένο σου φίλο, φόρεσε ένα ρούχο που αγαπάς και βρες την κίνηση που σου αρέσει, όχι ό,τι απλώς αισθάνεσαι υποχρεωμένος να κάνεις. Εάν αισθάνεσαι καλύτερα με τον εαυτό σου, μπορεί επίσης να διαπιστώσεις ότι το άγχος σου μειώνεται σημαντικά. Έχω δει ότι το άγχος μπορεί να είναι μια από τις βαθύτερες αιτίες γιατί οι άνθρωποι προσηλώνονται σε πράγματα όπως η φυσική εμφάνιση.

πώς να αποδεχτείς το σώμα σου

Να θυμάσαι πως στο τέλος της ημέρας είμαστε ο εσωτερικός μας κόσμος κι όχι η εικόνα μας!

Διάβασε επίσης:

Πώς είναι η ενέργειά σου και πώς την εκπέμπεις στους άλλους

Δεν υπάρχει ούτε ένα άτομο σε αυτόν τον πλανήτη που να μη θέλει να νιώθει καταπληκτικά. Δυστυχώς, οι περισσότεροι από εμάς βρισκόμασταν σε καταστάσεις όπου  πέφτουμε θύματα τοξικής ενέργειας. Μερικές φορές, μπορεί να νιώθουμε σαν να περπατάμε μέσα από ένα ναρκοπέδιο  που καθιστά δύσκολο να κρατάμε ψηλά το κεφάλι και την καρδιά μας ανοιχτή. Λοιπόν, πώς μπορούμε να επιστρέψουμε στις φυσικές μας ενεργειακές δονήσει, σε μια κατάσταση δηλαδή που νιώθουμε θετικότητα, στοργή και συναισθηματικά και πνευματικά συνδεδεμένοι με τους ανθρώπους;

ενέργεια

Πολλοί άνθρωποι σε ένα ταξίδι για την αυτοβελτίωσή τους αναρωτιούνται πώς μπορούν να προστατεύσουν την ευδαιμονία τους από τους εισβολείς. Και ανεξάρτητα από το πόσο προσεκτικοί και πνευματικοί είμαστε, η ζωή μπορεί να μας ρίξει σε μερικές κακοπροαίρετες συμπεριφορές – συμπεριλαμβανομένων των συναδέλφων που κουστομπολεύουν, των χρονίως θυμωμένων συγγενών και φίλων που μοιάζουν περισσότερο με εχθρους. Αν και μπορεί να μην είναι δυνατό να τα αποφύγουμε εντελώς, μπορούμε να διατηρήσουμε την ηρεμία μας ενσωματώνοντας μερικές απλές πρακτικές.

Δες εδώ πώς εκπέμπεις την ενέργειά σου

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
τύπος αλκοόλ που δεν πρέπει ποτέ να πίνεις
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣDnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top