Now Reading
Πώς είναι η ενέργειά σου και πώς την εκπέμπεις στους άλλους

Πώς είναι η ενέργειά σου και πώς την εκπέμπεις στους άλλους

Avatar photo
ενέργεια

3 τρόποι για να διατηρήσεις την ενέργειά σου καθαρή και υγιή, μακριά από τοξικές συμπεριφορές.

Δεν υπάρχει ούτε ένα άτομο σε αυτόν τον πλανήτη που να μη θέλει να νιώθει καταπληκτικά. Δυστυχώς, οι περισσότεροι από εμάς βρισκόμασταν σε καταστάσεις όπου  πέφτουμε θύματα τοξικής ενέργειας. Μερικές φορές, μπορεί να νιώθουμε σαν να περπατάμε μέσα από ένα ναρκοπέδιο  που καθιστά δύσκολο να κρατάμε ψηλά το κεφάλι και την καρδιά μας ανοιχτή. Λοιπόν, πώς μπορούμε να επιστρέψουμε στις φυσικές μας ενεργειακές δονήσει, σε μια κατάσταση δηλαδή που νιώθουμε θετικότητα, στοργή και συναισθηματικά και πνευματικά συνδεδεμένοι με τους ανθρώπους;

Πολλοί άνθρωποι σε ένα ταξίδι για την αυτοβελτίωσή τους αναρωτιούνται πώς μπορούν να προστατεύσουν την ευδαιμονία τους από τους εισβολείς. Και ανεξάρτητα από το πόσο προσεκτικοί και πνευματικοί είμαστε, η ζωή μπορεί να μας ρίξει σε μερικές κακοπροαίρετες συμπεριφορές – συμπεριλαμβανομένων των συναδέλφων που κουστομπολεύουν, των χρονίως θυμωμένων συγγενών και φίλων που μοιάζουν περισσότερο με εχθρους. Αν και μπορεί να μην είναι δυνατό να τα αποφύγουμε εντελώς, μπορούμε να διατηρήσουμε την ηρεμία μας ενσωματώνοντας μερικές απλές πρακτικές. 

Η προστασία των υψηλών δονήσεών μας από την τοξική ενέργεια ισοδυναμεί με προληπτική υγεία. Είναι πολύ πιο εύκολο να αποφύγεις την αποστράγγιση της ενέργειάς σου (ναι αυτοί οι άνθρωποι που το κάνουν λέγονται «βαμπίρ») για να διατηρήσεις την ενέργειά σου καθαρή και υγιή.

1.Μην κρίνεις

θετική ενέργειαΤις περισσότερες φορές, η τοξική συμπεριφορά προέρχεται από ένα μέρος βαθιάς ανασφάλειας. Οι άνθρωποι που καταφεύγουν σε αυτές τις δραστηριότητες γενικά δεν αισθάνονται καλά με τον εαυτό τους, επομένως είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα επιβάλλουν να νιώσουν καλύτερα, ακόμα κι αν είναι μόνο προσωρινό. Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι μερικοί άνθρωποι επιδίδονται σε τοξικές συνήθειες, όπως το κουτσομπολιό, για να δημιουργήσουν μια σύνδεση με άλλους – κάτι που οι ψυχολόγοι έχουν αναγνωρίσει ως το είδος της κοινωνικής συνοχής που προέρχεται από την απογοήτευση».

Μπορείς να απαλλαγείς από κακές συνήθειες επιλέγοντας να μην κρίνεις το άτομο που εμφανίζει αρνητική ενέργεια. Αντίθετα, υπενθύμισε στον εαυτό σου ότι αυτό το άτομο δεν σε γνωρίζει  καλά και μπορεί να προσπαθεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες του με ανθυγιεινό τρόπο. Μπορείς να διατηρήσεις τη θετική σου ενέργεια επιλέγοντας να στείλεις στον άλλον αγάπη και ειρήνη αντί για θυμό. Πιθανότατα γνωρίζετε το ρητό, «Όταν δείχνεις ένα δάχτυλο σε κάποιον άλλο, υπάρχουν τρία δάχτυλα που δείχνουν προς το μέρος σου». Έτσι, ακόμα κι αν σου προκύψουν κρίσεις, μπορεί να είναι χρήσιμο να τις αντιστρέψεις λαμβάνοντας υπόψη ότι τείνουμε να κρίνουμε τους άλλους με αυτό που θα έπρεπε να κρίνουμε τον εαυτό μας. Αναγνώρισε τα μέρη όπου μπορεί να χρειαστεί να κάνεις κάποια εσωτερική δουλειά και δώσε στον εαυτό σου φροντίδα και συμπόνια.

2.Θέσε τα κατάλληλα όρια

Ίσως αναρωτιέσαι «Πώς μπορώ να στείλω σε κάποιον αγάπη αν με βρίζει;». Στην πραγματικότητα, η διατήρηση σταθερών ορίων είναι ένας βασικός τρόπος έκφρασης της αγάπης. Για παράδειγμα, αν κάποιος υψώνει τη φωνή του ή μιλάει άσχημα, μπορείς να πεις πολύ ευγενικά  «Σεβάσου ότι δεν θέλω να κάνω αυτή τη συζήτηση». Μην προσπαθήσεις να δικαιολογήσεις την απόφασή σου – σε τελική ανάλυση, το «όχι» είναι μια πλήρης πρόταση-. Αν είναι κάποιος που σε αγαπάει, το πιθανότερο είναι ότι θα το καταλάβει. Η προθυμία σου να αντιμετωπίσεις τη διαρροή ενέργειας μπορεί ακόμη και να είναι ο καταλύτης που θα τον/την επαναφέρει στη θετικότητα ή θα ξεκινήσει το ταξίδι τους προς την αυτομεταμόρφωση.

ενέργεια3.Διώξε από πάνω σου τη νοοτροπία του θύματος

Όταν σε εκμεταλλεύεται κάποιος νιώθεις αμέσως αυτή την αίσθηση του θύματος. Όταν αισθανόμαστε θύμα, δεν είμαστε σε μια ισχυρή θέση, δεν έχουμε θετική διάθεση. Είμαστε τόσο απασχολημένοι με το να κατηγορούμε τους άλλους που ξεχνάμε να αναρωτηθούμε πώς μπορεί να έχουμε συμβάλει στην κατάσταση ή πώς μπορούμε να κάνουμε τα πράγματα διαφορετικά στο μέλλον. Σκέψου πως αυτός δεν είναι λόγος να καταδικάζουμε τους εαυτούς μας , αλλά είναι ένας τρόπος να ευθυγραμμιστούμε με την πιο θετική και στοργική αντίληψη για το ποιοι είμαστε: ένας ισχυρός άνθρωπος, με την ενέργειά του συνδεδεμένη με το σύμπαν. Όταν δημιουργούμε μια πραγματικότητα στην οποία είμαστε υπεύθυνοι, γίνεται ευκολότερο να συγχωρούμε τους άλλους (που απελευθερώνει επίσης την τοξική ενέργεια που έχει στραφεί πάνω μας) και να προσελκύουμε το είδος της ειρήνης και της καλοσύνης που ξέρουμε ότι αξίζουμε.

Διάβασε επίσης:

Πώς με ένα πανεύκολο κόλπο θα προσελκύσεις καλή τύχη κι ευημερία στο σπίτι σου

Feng shui  σημαίνει άνεμος και νερό. Η έννοια προήλθε από ένα αρχαίο ποίημα που μιλάει για την ανθρώπινη σύνδεση με το περιβάλλον γύρω μας και πώς πρέπει να ρέουμε μαζί του. Το Feng Shui είναι η πρακτική της διευθέτησης του χώρου διαβίωσης σου με τρόπο που να δημιουργεί ειρήνη και ισορροπία με τον υπόλοιπο κόσμο.

Ο απώτερος στόχος είναι να δημιουργήσεις μια συνέργεια μεταξύ του εαυτού σου και του περιβάλλοντος σου με αποτέλεσμα την απόλυτη αρμονία. Το Feng shui λειτουργεί θεωρώντας ότι τα πάντα, συμπεριλαμβανομένου του κόσμου στον οποίο ζούμε, επηρεάζονται από αόρατες δυνάμεις και ενέργειες. Ο στόχος της πρακτικής είναι να «ξεμπλοκάρει» το μονοπάτι, αφήνοντας τη θετική ενέργεια να ρέει ελεύθερα για να δημιουργηθεί ένας ήρεμος και γαλήνιος χώρος.

Feng shui και η σημασία της εξώπορτας μας

Χρησιμοποιώντας το Feng shui , ένας εύκολος τρόπος για να προσκαλέσεις την τύχη και τον πλούτο στο σπίτι σου είναι να καθαρίσεις την εξώπορτα σου.
Στο Feng shui η μπροστινή πόρτα είναι πολύ σημαντική. Είναι το πρώτο πράγμα που αγγίζεις όταν μπαίνεις στο σπίτι σου. Πιστεύεται ότι είναι το σημείο όπου η ενέργεια και ο πλούτος μπαίνουν στο σπίτι σου. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ξέρεις για την μπροστινή σου πόρτα είναι ότι αν βλέπει προς άλλες εξωτερικές πόρτες, όπως μπαλκόνι ή συρόμενη γυάλινη πόρτα, είναι γρουσουζιά. Τα χρήματα και η καλή τύχη θα μπουν μέσα αλλά θα συνεχίσουν να βγαίνουν κατευθείαν έξω. Μια λύση σε αυτό είναι να χτίσεις έναν τοίχο ή ένα φράγμα για να παγιδεύσεις την καλή ενέργεια και την τύχη, επιτρέποντας της να κυκλοφορεί.

Διάβασε τη συνέχεια ΕΔΩ

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
αυτοεκτίμηση
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
πιατο με τηγανιτες


Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top