Now Reading
Ο οίκος Dior θα παρουσιάσει την pre-fall 2023 συλλογή στο εμβληματικό μνημείο της Πύλης της Ινδίας

Ο οίκος Dior θα παρουσιάσει την pre-fall 2023 συλλογή στο εμβληματικό μνημείο της Πύλης της Ινδίας

Ιωάννα Σαλαμουρα
dior επίδειξη ινδία

Η επερχόμενη παράσταση του Dior, pre-fall’23, στην Ινδία είναι και μια ωδή στη φιλία.

Η  πόλη της Ινδίας, Βομβάη, θα ζήσει μια ιστορική στιγμή με τον οίκο Christian Dior. Ο οίκος θα παρουσιάσει γύρω από το εμβληματικό μνημείο της Πύλης της Ινδίας, την pre-fall συλλογή του για το ’23 παρουσιάζοντας τις  δεξιότητες της σχολής χειροτεχνίας Chanakya School of Craft. Η παράσταση δεν θα είναι μοναδική μόνο για την επιλογή της χώρας και την τοποθεσία της πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά και για το γεγονός ότι εμπνεύστηκε από την Ινδία.

Τεράστια υλικοτεχνικά μέτρα και μέτρα ασφαλείας είχαν τεθεί σε εφαρμογή καθώς περισσότεροι από 850 καλεσμένοι αναμένεται να παρευρεθούν στην εκδήλωση, η οποία θα είναι η πρώτη παγκόσμια παρουσίαση αυτής της κλίμακας στην Ινδία. Η Maria Grazia Chiuri, καλλιτεχνική διευθύντρια των γυναικείων συλλογών του Dior, είναι συγκινημένη κι έτοιμη καθώς είπε στο WWD σε μια αποκλειστική συνομιλία ότι η επίδειξη αυτή ετοιμαζόταν πολλά χρόνια: «Είμαι πολύ συναισθηματική, αυτή η παράσταση στη Βομβάη ήταν ένα όνειρο εδώ και πολύ καιρό», είπε. Η παράσταση αυτή είναι μια ωδή στη φιλία.

Η Chiuri δεν διστάζει να αποδώσει τα εύσημα στην Karishma Swali, η οποίος διευθύνει τα ατελιέ Chanakya και τη Chanakya School of Craft στη Βομβάη. «Γνωριστήκαμε πριν από περισσότερα από 25 χρόνια και αμέσως δημιουργήθηκε μια βαθιά σχέση. Αυτό προέκυψε επίσης λόγω της αριστείας της χειροτεχνίας, του savoir faire μιας συνδυασμένης γλώσσας και του εορτασμού της τέχνης και των χωρών μας συλλογικά», είπε, «Μερικές φορές η ευθυγράμμιση των ενεργειών μπορεί να δημιουργήσει υπέροχα πράγματα με διαφορετικό τρόπο. Θυμάμαι όταν γνώρισα την Karishma και τον Nehal, τον άλλο συνιδρυτή, το όνειρο μου ήταν να πραγματοποιήσω αξεσουάρ με κέντημα κάτι που δεν ήταν συνηθισμένο για εκείνη την εποχή. Ξεκινήσαμε με αυτή την ιδέα, που ήταν λίγο τρελή για εκείνη την εποχή. Ξεκινήσαμε μόνο με πάθος και με την ιδέα της δημιουργικότητας — αυτό για εμάς ήταν πολύ συναρπαστικό για την εποχή».

Η Swali θυμήθηκε την αποφασιστικότητα της Chiuri να το κάνει αυτό όταν ήταν εκείνη την εποχή στο Fendi και αργότερα στο Valentino. «Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 ήταν επαναστατικό να έχουμε αυτό το επίπεδο χειροτεχνίας στα αξεσουάρ, αλλά ήταν πολύ προσηλωμένη και αποφασισμένη – και αυτό σηματοδοτεί την αρχή του ταξιδιού μας μαζί», είπε. Το ίδιο το Chanakya ήταν ήδη στον χάρτη για τα ωραία κεντήματα και υψηλό επίπεδο δημιουργικότητας. Καθώς η συνεργασία και η φιλία έχει μεγαλώσει με το πέρασμα των χρόνων μεταξύ της Swali και της Chiuri, εμφανίστηκε μια άλλη διάσταση: η Chanakya School of Craft, ένα μέσο διατήρησης της παράδοσης της χειροτεχνίας ζωντανή, καθώς και η προώθηση του πάθους της Chiuri για την ενδυνάμωση των γυναικών.

«Η Maria Grazia διαπίστωσε ότι παραδοσιακά η τέχνη μεταβιβαζόταν από πατέρα σε γιο στην Ινδία και οι γυναίκες δεν είχαν πραγματικά την ευκαιρία να εκφραστούν δημιουργικά, να έχουν οικονομική ανεξαρτησία και αυτονομία, οπότε αποφασίσαμε να αφιερώσουμε το σχολείο στις γυναίκες. Καταλήξαμε σε ένα πρόγραμμα σπουδών που είναι πραγματικά δύσκολο αλλά τις προετοιμάζει για να κατακτήσουν μια δεξιότητα. Μόλις αποκτήσουν τη μαεστρία, μπορούμε να καθίσουμε και να παρακολουθήσουμε την αυτοπεποίθηση και πόσο καλά μπορούν να εκφραστούν δημιουργικά. Νιώσαμε επίσης αυτή την επιτακτική ανάγκη να διατηρήσουμε τις τέχνες μας μέσω της εκπαίδευσης και της καινοτομίας», πρόσθεσε η Swali. «Έχουμε εκπαιδεύσει συλλογικά περισσότερες από 1.000 γυναίκες και είμαστε πολύ χαρούμενοι που μπορούμε να τις παρακολουθήσουμε σήμερα ως μέρος μιας βιοτεχνικής κοινότητας που πραγματικά υπερασπίζεται τον πολιτισμο μας», είπε.

Το Chanakya School of Craft, που βρίσκεται στο Lower Parel στη Βομβάη, φαίνεται να έχει σχεδιαστεί να εμπνέει και από τον χώρο του. Το ίδιο το ατελιέ έχει δημιουργήσει μια βιτρίνα από τη μαγεία που δημιουργήθηκε με τον Dior τα τελευταία χρόνια, δείχνοντας ένα μέρος του έργου με περισσότερα από 50 κομμάτια που αναδεικνύουν ορισμένες από τις συνεργασίες Chiuri-Swali, ενσαρκώνοντας τα κεντήματα και μια ποικιλία χειροτεχνιών που έφτιαξαν.

dior επίδειξη ινδία
[email protected]

Η Swali με την Chiuri έχουν ένα κοινό όραμα που ισχύει και στο ατελιέ και στο σχολείο: η έμπνευση είναι παντού — απρόσκοπτη και χωρίς σύνορα.

Διάβασε επίσης:

Η G-Star Raw καινοτομεί και δημιουργεί ρούχα μέσω της τεχνητής νοημοσύνης AI

Έχουμε αντιληφθεί πως κάτι αλλάζει στον χώρο της μόδας και παρακολουθούμε την τεχνολογία να μπαίνει πολύ έντονα στο σχεδιαστικό κομμάτι. Μετά τα σκυλιά-ρομπότ που εμφανίστηκαν στην επίδειξη του οίκου Coperni, έρχεται μια ακόμη επωνυμία να μπαίνει βαθύτερα στον τεχνολογικό χώρο με την τελευταία του κυκλοφορία των jeans της και είναι η G-Star Raw.

τζην κάπαΣύμφωνα με το wwd.com, η μάρκα συνεργάστηκε με την εφαρμογή AI Midjourney για να δημιουργήσει 12 σχέδια που μοιάζουν με γλυπτά. Τα σχέδια που δημιουργήθηκαν από την εφαρμογή με την G-Star Raw θα εκτεθούν στο κατάστημα που έχει η μάρκα στην Αμβέρσα.

Δες εδώ το φωτογραφικό υλικό με τα ρούχα.

 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Naomi Campbell
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
εσπαντρίγιεςDnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top