Now Reading
4 είναι τα μυστικά για να διατηρείς το σπίτι σου καθαρό όταν έχεις μικρά παιδιά

4 είναι τα μυστικά για να διατηρείς το σπίτι σου καθαρό όταν έχεις μικρά παιδιά

Avatar photo
παιδιά παίζουν μαξιλαροπόλεμο

Το να παραμείνει το σπίτι καθαρό όταν έχεις παιδιά είναι δύσκολο. Όμως υπάρχουν μυστικά που θα σε βοηθήσουν να το τακτοποιήσεις σε χρόνο dt!

Όλες μας επιθυμούμε να μένει το σπίτι καθαρό 7 ημέρες την εβδομάδα, όμως όταν έχουμε μικρά παιδιά δεν μπορούμε να το καταφέρουμε. Ακαταστασία, ψίχουλα, παιχνίδια πεταμένα παντού είναι συνήθως η εικόνα που αντιμετωπίζεις λίγες ώρες αφού καθάρισες.  Το κόλπο για να έχεις τακτοποιημένο το σπίτι σου είναι να βρεις τεχνικές που εξοικονομούν χρόνο ή μειώνουν την εργασία, ώστε να μπορείς να το κάνεις χωρίς αυτό να αναλαμβάνει ολόκληρο το πρόγραμμά σου. Ακολουθούν συμβουλές καθαρισμού που αφορούν πολυάσχολους γονείς, οι οποίες θα σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις τις δουλειές του σπιτιού με ευκολία.

Πλύνε πολλά ρούχα κάθε μέρα

Μόλις αποκτήσεις παιδιά οι συνήθειες σου αλλάζουν όπως ο σωρός των ρούχων μεγαλώνει εκθετικά. Από τα σχολικά ρούχα και τις αθλητικές στολές μέχρι τις πετσέτες και τις πιτζάμες, το πλύσιμο μιας εβδομάδας θα μπορούσε εύκολα να καλύψει μια ολόκληρη μέρα. Για να αποφύγεις τη συσσώρευση, ξεχώρισέ τα και πλύνε τα λίγα λίγα. Μην αφήνεις μεγάλο όγκο το οποίο πρέπει να το πλύνεις όλο σε μια μέρα.

4 είναι τα μυστικά για να διατηρείς το σπίτι σου καθαρό όταν έχεις μικρά παιδιά

Καθάρισε όσα περισσότερα μπορείς τις καθημερινές

Οι περισσότεροι από εμάς επιλέγουμε να κάνουμε τις δουλειές του σπιτιού το Σαββατοκύριακο αντί να χαλαρώσουμε και να ξεκουραστούμε. Με τη μετάβαση στο να κάνεις το μεγαλύτερο μέρος του καθαρισμού τις καθημερινές, θα ελευθερώσεις το Σαββατοκύριακο για άλλες δραστηριότητες. Παρόλο που μπορεί να χρειαστεί να αντιμετωπίσεις λίγη κούραση τις καθημερινές, θα ξυπνήσεις το Σαββατοκύριακο σε ένα καθαρό σπίτι με περισσότερο χρόνο για χαλάρωση.

Καθάρισε σωστά το πλυντήριο πιάτων

Mε την πάροδο του χρόνου, το πλυντήριο πιάτων μπορεί να αφήσει τα μαχαιροπήρουνά σου με μια θαμπή εμφάνιση. Δεδομένου ότι κανένας γονέας δεν θέλει να σπαταλήσει λίγο από τον ελεύθερο χρόνο για να γυαλίσει τα ασημικά του, δοκίμασε αυτό το hack. Τύλιξε μια μπάλα από αλουμινόχαρτο, τοποθέτησε τη στο κουφάρι του πλυντηρίου πιάτων σου και βάλε το κανονικά. Χάρη στη χημική αντίδραση μεταξύ του απορρυπαντικού του πλυντηρίου πιάτων και του αλουμινίου, αφαιρεί τυχόν υπολείμματα και αστραφτερά καθαρά μαχαιροπήρουνα.

4 είναι τα μυστικά για να διατηρείς το σπίτι σου καθαρό όταν έχεις μικρά παιδιά

Φτιάξε το δικό σου σπρέι κατά της σκόνης

Ανεξάρτητα από το πόσο συχνά καθαρίζεις επιφάνειες, η σκόνη φαίνεται να συσσωρεύεται γρήγορα. Αντί να χρησιμοποιείς ένα κανονικό καθαριστικό επιφανειών για να σκουπίσεις τη σκόνη, δοκίμασε ένα απωθητικό σπρέι σκόνης. Απλώς συνδύασε δύο φλιτζάνια νερό, ένα φλιτζάνι λευκό ξύδι, δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και μια σταγόνα σαπούνι πιάτων σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Όταν το ψεκάζεις στα τραπέζια, τα ράφια και τα ντουλάπια θα δημιουργήσει μια επίστρωση που ωθεί τη σκόνη από τις επιφάνειες και το πάτωμα επεκτείνοντας το χρόνο για ξεσκόνισμα.

4 είναι τα μυστικά για να διατηρείς το σπίτι σου καθαρό όταν έχεις μικρά παιδιά

Διάβασε επίσης:

Καθάρισε τον φούρνο σου με οδοντόβουρτσα και άλλα φυτικά καθαριστικά που ήδη έχεις στην κουζίνα σου

Η καθαριότητα του φούρνου είναι ίσως από τα πιο βαρετά πράγματα που έχεις να κάνεις, αλλά πρέπει. Αφορά την υγεία σου και μόνο, οπότε δε χωράει λόγος να το αφήσεις για κάποια άλλη μέρα. Είναι από τις ηλεκτρικές συσκευές που χρησιμοποιούμε πάρα πολύ και καλό είναι να την συντηρούμε.

Στην καθαριότητα του φούρνου συνήθως για γρηγοράδα χρησιμοποιούμε έντονα χημικά προϊόντα, τα οποία είναι βλαβερά για τον οργανισμό μας αλλά και μυρίζουν πολύ έντονα. Υπάρχουν τρόποι πιο φυσικοί να καθαρίσεις το φούρνο σου και είναι και αποτελεσματικοί. Ακολουθούν χρηστικά hacks για να κάνεις έναν πλανήτη πιο βιώσιμο!

4 είναι τα μυστικά για να διατηρείς το σπίτι σου καθαρό όταν έχεις μικρά παιδιά

1. Καθάρισε τον φούρνο σου με ηλεκτρική σκούπα, είναι η αρχή του παντός

Όποια μέθοδο κι αν επιλέξεις για να καθαρίσεις το φούρνο σου, ξεκίνησε να καθαρίσεις με ηλεκτρική σκούπα από τη βρωμιά, τη σκόνη, τα ψίχουλα και τα υπολείμματα. Θα πρέπει επίσης να σκουπίσεις με ηλεκτρική σκούπα και μετά την εκτέλεση του κύκλου αυτοκαθαρισμού.  Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το σωλήνα της ηλεκτρικής σκούπας ή αν αυτό σου φαίνεται πολύ ισχυρό, δοκίμασε το εξάρτημα για τις σχισμές.

Διάβασε τη συνέχεια ΕΔΩ. 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Burger χορτοφαγικό με μανιτάρια και barbecue sauce
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
10 διαφορετικοί τύποι εστιατορίων που θα βρεις στην Ιταλία και πώς θα τα ξεχωρίσεις



Ακολούθησε το TheIssue.gr στο Google News και μάθε πρώτη όλα τα νέα!







OPINION POST

Dnews

theissue.gr

OPINION POST

Copyright © 2022 – 2024 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by OPINION POST