Now Reading
Η κίνηση «ματ» που πρέπει να κάνεις πριν κλείσεις τη σακούλα των σκουπιδιών

Η κίνηση «ματ» που πρέπει να κάνεις πριν κλείσεις τη σακούλα των σκουπιδιών

Avatar photo

Η μια κίνηση που πρέπει να κάνουμε πριν πετάξουμε τα σκουπίδια που είναι αποτελεσματική.

Η διατήρηση μιας μαζεμένης κουζίνας σίγουρα δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Η ακαταστασία είναι εύκολο να δημιουργηθεί αν για λίγο χαλαρώσουμε. Ο λόγος που καθιστά δύσκολη τη συντήρηση της συμμαζεμένης κουζίνας είναι διότι υπάρχουν πολλά και διαφορετικά σημεία που πρέπει συνέχεια να έχουμε στον νου μας να είναι τακτοποιημένα. Από τα ντουλάπια με τα τρόφιμα μέχρι και τα συρτάρια με τα εργαλεία της μαγειρικής που πρέπει να είναι προσβάσιμα.

Το ψυγείο επίσης πρέπει να είναι τακτοποιημένο, ώστε όλοι να μπορούν να βλέπουν και να χρησιμοποιούν τα τρόφιμα πριν χαλάσουν. Και όλα αυτά είναι ένα μικρό μέρος από αυτά που πρέπει να προσέχουμε καθημερινά μέσα στην κουζίνα μας. Όμως κάνοντας καθημερινά μικρές δουλειές  διατηρείς την κουζίνα καθαρή και λειτουργική, όπως για παράδειγμα να βάζεις πλυντήριο πιάτων το βράδυ και να το αδειάζεις την άλλη μέρα το πρωί.

Δουλειές που ξεχνάμε να κάνουμε

Υπάρχουν κάποιες δουλειές που ξεχνιούνται εύκολα σε σχέση με άλλες δουλειές που πρέπει να κάνουμε αλλά υπάρχουν τρόποι για να διασφαλίσουμε πως δε θα δημιουργήσουμε παραπάνω ακαταστασία στον πιο «ζωντανό» οργανισμό του σπιτιού μας. Για παράδειγμα, μπορείς να αδειάζεις το πλυντήριο πιάτων όσο περιμένεις  να ετοιμαστεί ο καφές ή μπορείς να πλύνεις τυχόν πιάτα που βρίσκονται στον νεροχύτη όσο βράζεις το νερό για μακαρόνια.

Αλλά υπάρχει μια άλλη πολύ σημαντική και εύκολα παραλειπόμενη αγγαρεία που μπορούμε να τη συνδέσουμε όμως με μια εργασία που την κάνουμε σχεδόν καθημερινά. Και αυτή η αγγαρεία είναι το άδειασμα του ψυγείου μας λίγο πριν βγάλουμε τα σκουπίδια. Μπορεί να έχεις συνηθίσει να τσεκάρεις το ψυγείο σου για αντικείμενα που δεν είναι καλά, όπως περισσεύματα φαγητών που ξέχασε να φας, μαϊντανό ή κρέας που χάλασε, γάλα που έχει λήξει, και αυτό σημαίνει πως δε θα χρειαστεί να αφιερώσεις άλλη μέρα για το καθάρισμα του. Ψάχνοντας στο ψυγείο για αντικείμενα που πρέπει να πετάξουμε λίγο πριν βγάλουμε τα σκουπίδια, αξιοποιούμε και τον τελευταίο  χώρο στη σακούλα των σκουπιδιών. Επιπλέον, και το πιο σημαντικό, αποφεύγουμε να γεμίζουμε τον κάδο απορριμμάτων της κουζίνας μας με χαλασμένα τρόφιμα και αποφεύγουμε τις δυσάρεστες οσμές που συνοδεύουν αυτό!

Υιοθετώντας αυτή τη νέα συνήθεια στον τρόπο λειτουργίας της κουζίνας μας, κερδίζουμε χώρο στο ψυγείο μας, το διατηρούμε καθαρό και μειώνουμε τις μυρωδιές στην κουζίνα. Κι έτσι οργανώνοντας ακόμη και αυτή τη μικρή δουλειά  έχουμε εξοικονομήσει και χρόνο από τις στιγμές που θέλουμε να χαλαρώσουμε.

Διάβασε επίσης:

Πως με τη μέθοδο των 25 λεπτών μπορείς να κάνεις τις δουλειές εύκολα και γρήγορα

Όσο μεγαλώνουμε διαπιστώνουμε πως δεν έχουμε αρκετές ώρες για να προλάβουμε να τα κάνουμε όλα, πόσο δει μάλλον αν δυσκολευόμαστε να βγάλουμε εις πέρας το καθημερινό μας πρόγραμμα και να πρέπει να ξοδέψουμε και τη λιγοστή  μας ενέργεια για να καθαρίσουμε το σπίτι. Αλλά δυστυχώς είναι κάτι που πρέπει να γίνει. Οι περισσότερες από εμάς αφιερώνουμε ένα ολόκληρο πρωινό ή και απόγευμα του Σαββάτου για τακτοποιήσουμε το σπίτι μας, με αποτέλεσμα να αφήνουμε πίσω άλλα πράγματα που θα μπορούσαμε να κάνουμε, όπως το να πάμε μια βόλτα με την οικογένεια μας ή να πιούμε καφέ με μια φίλη μας.

Κι όμως υπάρχει τρόπος να αποφύγουμε το κλείσιμο όλης της μέρας μας στο καθάρισμα κι έτσι να μπορέσουμε να απολαύσουμε το Σαββατοκύριακο μας και με άλλες ασχολίες πλην του καθαρίσματος. Αυτή η τεχνική είναι εμπνευσμένη από την τεχνική Pomodoro, μια 25λεπτη μέθοδο διαχείρισης  του χρόνου. Η τεχνική Pomodoro, αναπτύχθηκε από τον Francesco Cirilo, στα τέλη της δεκαετίας του 1980, που χρησιμοποιεί το χρονόμετρο για να σπάσει τον χρόνο εργασίας σε 25λέπτα, χρονικά διαστήματα, που αποκαλούνται pomodoro, ντομάτα, όπως την κόβουμε στα τέσσερα, ίσα διαστήματα.

Διάβασε τη συνέχεια εδώ!

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μπισκότα
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top