Now Reading
Τι πρέπει να αποφεύγεις πριν πας στον γιατρό ή πριν κάνεις εξετάσεις

Τι πρέπει να αποφεύγεις πριν πας στον γιατρό ή πριν κάνεις εξετάσεις

Avatar photo
Εξετάσεις σε γιατρό

Όλες οι εξετάσεις δεν είναι ίδιες, ορισμένες απαιτούν να έχουμε κάνει συγκεκριμένη διατροφή ακόμα και ώρες πριν προκειμένου να μην αλλοιωθούν τα αποτελέσματα.

Εάν είναι η περίοδος για το ετήσιο check up σου δεν απαιτείται κανενός είδους νηστεία, καθώς δεν επηρεάζεται το αποτέλεσμα των ιατρικών εξετάσεων. Υπάρχον ωστόσο ιδιαίτερες περιπτώσεις εξετάσεων που αποτελούν εξετάσεις. Σύμφωνα με το thehealthy.com, δες πώς να αξιοποιήσεις στο έπακρο την επόμενη επίσκεψή σου στο γιατρό.

 1. Μην πίνεις καφέ πριν από το τεστ αρτηριακής πίεσης

Η αρτηριακή σου πίεση πιθανότατα θα μετρηθεί σε έναν έλεγχο, επομένως απόφυγε τον καφέ αμέσως πριν το ραντεβού σου καθώς μπορεί να επηρεάσει τα αποτελέσματα . «Η χρήση καφέ ή άλλης καφεΐνης όπως ενεργειακά ποτά ή κόλα μέσα σε μια ώρα από τη μέτρηση της αρτηριακής σου πίεσης μπορεί να κάνει τον αριθμό τεχνητά υψηλότερο», λέει ο James Dewar, MD, αντιπρόεδρος οικογενειακής ιατρικής στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ (UPMC). «Το ίδιο ισχύει για τα προϊόντα καπνού και τα αποσυμφορητικά φάρμακα που δεν συνταγογραφούνται», πρόσθεσε.

 2. Μην τρως ένα γεύμα με πολλά λιπαρά πριν πάρεις αίμα

Θα πρέπει επίσης να παραλείψεις το fettucini alfredo πριν από μια τακτική εξέταση αίματος. «Αν συνήθως δεν τρως ένα γεύμα πλούσιο σε λιπαρά, μην το κάνεις ούτε εκείνη την περίοδο, ώστε ο γιατρός σου να έχει μια ακριβή εικόνα της υγείας σου», λέει η Deepa Iyengar, MD, αναπληρωτής καθηγητής οικογενειακής και κοινοτικής ιατρικής στην Ιατρική Σχολή McGovern στο UTHealth και θεράπων ιατρός στο Ιατρικό Κέντρο Memorial Hermann-Texas. Τα ασυνήθιστα μεγάλα γεύματα θα μπορούσαν να αλλοιώσουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Στην πραγματικότητα, μπορεί να χρειαστεί να αποφύγεις το φαγητό γενικά. «Εάν η εξέταση αίματος περιλαμβάνει μέτρηση της χοληστερόλης ή άλλων λιπών, είναι καλύτερο να αποφύγεις τυχόν θερμίδες για οκτώ έως δέκα ώρες πριν από τη λήψη του τεστ», λέει ο Δρ Dewar. «Το σάκχαρό σου και ορισμένα λίπη στο αίμα που ονομάζονται τριγλυκερίδια μπορούν να αυξηθούν για λίγο μετά το φαγητό», πρόσθεσε.

 3. Πιες πολύ νερό πριν από την επίσκεψη στο γιατρό

Γενικά, είναι καλή ιδέα να ενυδατώνεσαι πριν επισκεφτείς τον γιατρό για έλεγχο. «Το να είσαι καλά ενυδατωμένος την ώρα της σωματικής άσκησης θα κάνει τον σφυγμό και την αρτηριακή σου πίεση στα καλύτερά τους», λέει ο Δρ Dewar. «Εάν κάνεις αιματολογικές εξετάσεις ή εξετάσεις ούρων, η ήπια αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει τεχνητές ανωμαλίες στην εξέταση που μπορεί να μπερδέψουν τα αποτελέσματα».

 4. Τρως όπως θα έκανες συνήθως πριν από ένα check up

Δεν χρειάζεται να αλλάξεις τις διατροφικές σου συνήθειες πριν από ένα ετήσιο ραντεβού, ακόμα κι αν θέλεις να φαίνεσαι υγιείς. «Θα πρέπει να είσαι ειλικρινείς και εκ των προτέρων σχετικά με τον τρόπο ζωής και τη διατροφή σου, ώστε να μπορούν οι εξετάσεις να έχουν ακριβές ιστορικό της υγείας σου και να σου παρέχουν οι γιατοί την καλύτερη δυνατή φροντίδα», λέει ο Gregory John Galbreath, MD, ιατρός υγείας του PIH στο Whittier. CA. Εξάλλου, λίγες μέρες πιο υγιεινής διατροφής μάλλον δεν θα έχουν σημασία. «Χρειάζεται πολύς χρόνος για μια δίαιτα να αλλάξει τη χοληστερόλη και το σάκχαρο στο αίμα, επομένως μια διατροφική αλλαγή μερικών ημερών ή γευμάτων δεν πρόκειται να κάνει πολλά», λέει ο Δρ Dewar.

Εξετάσεις σε γιατρό

 5. Μην παίρνεις φάρμακα για το κρυολόγημα πριν από μια επίσκεψη ασθενούς 

Όταν είσαι άρρωστη, ο γιατρός σου μπορεί να θέλει να αξιολογήσει τα συμπτώματά σου χωρίς τις επιπτώσεις οποιωνδήποτε φαρμάκων χωρίς ιατρική συνταγή. «Εάν είναι δυνατόν, μην πάρεις τίποτα, ώστε ο γιατρός σου να δει τυχόν μη φυσιολογικά ευρήματα και να αξιολογήσει την κατάστασή σου», λέει ο Δρ Iyengar. «Ορισμένα φάρμακα μπορεί να αυξήσουν την αρτηριακή πίεση και ο γιατρός σου δεν θα γνωρίζει εάν το φάρμακο ή η ασθένεια μπορεί να είναι η αιτία». Εάν δεν μπορείς ν τα αγνοήσεις και πάρεις φάρμακα θα πρέπει οπωσδήποτε πιεις στον γιατρό τι έχεις πάρει.

6. Μην καταναλώσεις αλκοόλ πριν από ένα τεστ χοληστερόλης

Απόφυγε οτιδήποτε μεταβάλλει τα τριγλυκερίδια σου (ένα από τα τέσσερα συστατικά που μετρώνται στο προφίλ χοληστερόλης), καθώς αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε άσκοπα ανησυχητικά αποτελέσματα. «Η προφύλαξη για αποχή 24 ώρες πριν από μια εξέταση χοληστερόλης βασίζεται στην πιθανή αύξηση των τριγλυκεριδίων που θα μπορούσε να προκύψει αμέσως μετά την κατανάλωση αλκοόλ», λέει ο Joon Sup Lee, MD, επικεφαλής καρδιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ. Θα πρέπει επίσης να αποφεύγεις τα γλυκά, τις τροφές με πολλά λιπαρά και γενικά την υπερκατανάλωση τροφής πριν από την εξέταση. «Όλα αυτά σε μεγάλες ποσότητες μπορούν να επηρεάσουν τα τριγλυκερίδια βραχυπρόθεσμα», λέει ο Δρ Lee.

7. Μην καταναλώσεις  καφεΐνη πριν από κάποια stress test

Αν κάνεις ένα τεστ άγχους που περιλαμβάνει φαρμακολογικούς παράγοντες, μην πιεις καφεΐνη εκ των προτέρων. «Η καφεΐνη εξουδετερώνει το φάρμακο – αδενοσίνη ή ρεγαδενοσίνη – που χρησιμοποιείται για την προσομοίωση του στρες στο «χημικό» τεστ άγχους», λέει ο Δρ Lee.

Διάβασε επίσης:

Αφαίρεσε τις τοξίνες από τον οργανισμό σου υιοθετώντας 5 εύκολες καθημερινές συνήθειες

Οι συνταγές και οι φόρμουλες για «Αποτοξίνωση 3 ημερών» ή «Στιγμιαία αποτοξίνωση» είναι πολύ συνηθισμένες στο διαδίκτυο και στα περιοδικά υγείας. Αυτές οι μόδες συνήθως ενθαρρύνουν την κατανάλωση κάποιου είδους πράσινου smoothie, την κατάποση λίτρων νερού και την κατανάλωση άφθονων ποσοτήτων μαρουλιού. Δυστυχώς, αυτά τα συστήματα άμεσης αποτοξίνωσης μπορούν στην πραγματικότητα να βλάψουν το σώμα και παραβλέπουν το γεγονός ότι η αποτοξίνωση δεν είναι ένα φαινόμενο που συμβαίνει μέσα σε μια νύχτα. 

Άκουσε πώς έχουν τα πράγματα: η πραγματική, αποτελεσματική αποτοξίνωση δεν συμβαίνει από τη μια μέρα στην άλλη. Δεν γίνεται μέσα σε μια εβδομάδα. Η υγιής αποτοξίνωση του οργανισμού στηρίζεται σε μια θρεπτική διατροφή και στη διαχείριση του στρες. Μπορούμε, ωστόσο, να χρησιμοποιήσουμε πρόσθετες ασφαλείς και ήπιες μεθόδους για να υποστηρίξουμε τις διαδικασίες αποτοξίνωσης του σώματός μας. Οι παρακάτω καθημερινές ρουτίνες αποτοξίνωσης είναι αποτελεσματικές και λειτουργούν με το σώμα μας, όχι εναντίον του. 

Διάβασε τη συνέχεια ΕΔΩ. 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Garner
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
τζιντζερ σε ξύλο κοπης και κουρκουμας σε κουταλι

Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top