Now Reading
Η επιστήμη δίνει απάντηση για τη μακροζωία- Αυτά τα αθλήματα «χαρίζουν» επιπλέον χρόνια ζωής

Η επιστήμη δίνει απάντηση για τη μακροζωία- Αυτά τα αθλήματα «χαρίζουν» επιπλέον χρόνια ζωής

Avatar photo
Τα σπορ που ενισχύουν τη μακροζωία

Η επιστήμη έχει την απάντηση σχετικά με τα αθλήματα που θα μας βοηθήσουν να ζήσουμε περισσότερο.

Κάνοντας την κατάλληλη άθληση μπορεί να αποβεί καθοριστική για την ποιότητα της ζωής μας. Ωστόσο όπως φαίνεται από μελέτη υπάρχουν ορισμένα σπορ που αν τα ακολουθήσουμε θα ενισχύσουν τις προσπάθειές μας για μακροζωία.

Σύμφωνα με τα δεδομένα από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) η άσκηση μπορεί να μας βοηθήσει να αποτρέψει πολλές χρόνιες ασθένειες, να χάσουμε βάρος ή να διατηρήσουμε ένα υγιές βάρος, να βελτιώσουμε την ψυχική υγεία και πολλά άλλα.

μπασκετ

Το περιοδικό Mayo Clinic Proceedings δημοσίευσε έρευνα που περιλαμβάνει δεδομένα από τη μελέτη της καρδιάς της πόλης της Κοπεγχάγης (CCHS) που δείχνουν πώς ορισμένα αθλήματα μπορούν να σε βοηθήσουν να ζήσεις πιο δυνατά και περισσότερο. Πάνω από 25 χρόνια παρακολούθησης περισσότερων από 8.500 ατόμων, διαπίστωσαν ότι αυτά τα αθλήματα και οι δραστηριότητες αύξησαν το προσδόκιμο ζωής των ενεργών συμμετεχόντων περισσότερο σε σύγκριση σε καθιστικούς συνομηλίκους:

  • Τένις: 9,7 χρόνια
  • Μπάντμιντον: 6,2 χρόνια
  • Ποδόσφαιρο: 4,7 χρόνια
  • Ποδηλασία: 3,7 χρόνια
  • Κολύμβηση: 3,4 ετών
  • Τζόκινγκ: 3,2 χρόνια

σπορ

Μελέτη δείχνει ότι η άσκηση κάνει τους ανθρώπους πιο ευτυχισμένους από τα χρήματα

Μια μελέτη του 2019 που δημοσιεύτηκε στο BMC Public Health προσθέτει στα αυξανόμενα στοιχεία ότι οι κοινωνικοί παράγοντες παίζουν μεγάλο ρόλο. Ιάπωνες επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η συνεχής άσκηση συνδέεται με τη μακροζωία και όσοι αναφέρουν ότι ιδρώνουν με την οικογένεια και τους φίλους τους έχουν ακόμη μεγαλύτερο προσδόκιμο υγιούς ζωής από εκείνους που την έκαναν μόνοι τους.

Αν και μπορεί να φαίνεται περίεργο το ότι με το ποιος ασκείσαι κάνει τη διαφορά μαζί με το πώς και πόσο ασκείσαι, είναι λογικό με βάση αυτά που γνωρίζουμε για τη σημασία των κοινωνικών σχέσεων. Πολυάριθμες μελέτες έχουν αποδείξει ότι η κοινωνική απομόνωση σχετίζεται με αυξημένη θνησιμότητα, επομένως ο συνδυασμός δύο υγιεινών συνηθειών (κοινωνική άσκηση) μπορεί να είναι κερδοφόρος για την ευημερία σας.

Τα σπορ που ενισχύουν τη μακροζωία

Διάβασε επίσης:

10 τρόποι να μείνεις υγιής και γυμνασμένη χωρίς να ξετινάξεις τον τραπεζικό σου λογαριασμό

Μπορεί να αναρωτιέσαι πώς να ενσωματώσεις στην καθημερινότητα σου υγιεινές συνήθειες, όπως τη γυμναστική ή την αγορά βιολογικών προϊόντων, αλλά σε τρομάζει η ιδέα στο πόσα χρήματα θα πρέπει να ξοδέψεις. Κι όμως δε χρειάζεται να ξοδέψεις πολλά για να γίνεις fit. Το να παραμείνεις υγιής με χαμηλό προϋπολογισμό είναι απολύτως εφικτό και, στην πραγματικότητα γίνεται ακόμη πιο απλό μόλις το βάλεις στο μυαλό σου.

Δυστυχώς, οι απλοί τρόποι για να παραμείνεις υγιής με χαμηλό προϋπολογισμό συχνά δε δημοσιοποιούνται επειδή δεν αποφέρουν κέρδος στους ειδικούς. Μόλις όμως καταγράψεις τις απλές καθημερινές συνήθειες που μπορούν πραγματικά να κάνουν τη διαφορά στη ζωή σου, δε θα αναρωτηθείς ξανά για το πόσα χρήματα πρέπει να ξοδεύεις τον μήνα για είσαι fit.

Διάβασε τη συνέχεια ΕΔΩ.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
τσαι
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top