Now Reading
Τα πλεονεκτήματα του να είσαι, να σκέφτεσαι και να λειτουργείς με θετικό τρόπο

Τα πλεονεκτήματα του να είσαι, να σκέφτεσαι και να λειτουργείς με θετικό τρόπο

Avatar photo

Σίγουρα θα έχεις ακούσει ξανά και ξανά ότι πρέπει να σκέφτεσαι θετικά και να λειτουργείς έτσι στην καθημερινότητα σου. Ίσως να μην είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται, αλλά η αλήθεια είναι ότι έχει μερικά αδιαμφησβήτητα πλεονεκτήματα που αξίζει να επανεξετάσεις.

Αν δεν θεωρείς τον εαυτό σου από τους ανθρώπους που βλέπουν πάντα τη θετική πλευρά των πραγμάτων, ίσως θα ήταν καλό να ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από τα πλεονεκτήματα του να είσαι θετικός άνθρωπος στην σκέψη και τη συμπεριφορά! 

Το να είσαι θετικός άνθρωπος δεν σημαίνει να φοράς ροζ γυαλιά και να μην είσαι ρεαλιστής. Υπάρχουν πραγματικά πλεονεκτήματα του να είσαι θετικός και να μάθεις να βλέπεις τα πράγματα με διαφορετικό μάτι! 

  

  1. Δούλεψε πιο έξυπνα 

Ένα από τα λιγότερο γνωστά πλεονεκτήματα του να είσαι θετικός είναι ότι μπορεί πραγματικά να σε βοηθήσει να εργαστείς πιο έξυπνα και όχι πιο σκληρά. Υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι οι θετικοί άνθρωποι ξεπερνούν τους αρνητικούς σε εργασιακά περιβάλλοντα, καθώς το θετικό περιβάλλον ευνοεί τη βελτίωση της απόδοσης. Αν και η μελέτη που έχει καταλήξει σε αυτά τα συμπεράσματα έγινε σε εργασιακό περιβάλλον, το ίδιο μπορεί να υποτεθεί και για το σχολείο ή άλλα περιβάλλοντα όπου εργάζεσαι με άλλους.  

2. Απομάκρυνε το άγχος  

Ξέρεις αυτούς τους ανθρώπους. Εκείνους τους ανθρώπους που έχουν μόνιμο χαμόγελο και φαίνεται να μην αφήνουν ποτέ τίποτα να τους καταβάλει και είτε προσποιούνται είτε όχι, ένα πλεονέκτημα του να είσαι θετικός άνθρωπος είναι ότι μπορείς να αντιμετωπίσεις καλύτερα το στρες! Είναι λογικό, αν είσαι σε θέση να εστιάζεις στη θετική πλευρά της ζωής, σίγουρα μπορείς να αντιμετωπίσεις το στρες και όλα τα στραβά που σου πετάει η ζωή καλύτερα από το να μένεις στα αρνητικά.  

   

3. Ενθάρρυνε τους άλλους  

Ας το παραδεχτούμε, ο κόσμος μπορεί να είναι πολύ σκληρός και απάνθρωπος μερικές φορές. Και ένας καλός λόγος για να είσαι αισιόδοξοι είναι να ενθαρρύνεις και να εμπνέεις τους άλλους σε δύσκολες στιγμές. Σίγουρα δεν είναι εύκολη δουλειά, αλλά ο κόσμος χρειάζεται θετικούς ανθρώπους για να οδηγήσουν τους άλλους να σκέφτονται θετικά και να κάνουν καλό στους γύρω τους. Η Mayo Clinic αναφέρει επίσης τη θετικότητα ως ένα χαρακτηριστικό που μας βοηθά να αντιμετωπίζουμε καλύτερα τις δυσκολίες. Σκέψου πόσο σκοτεινός και ζοφερός θα ήταν ο κόσμος χωρίς τις δυνάμεις της θετικότητας.  

4. Βελτιωμένη υγεία  

Ένας άλλος φανταστικός λόγος για να είσαι αισιόδοξοι είναι ότι μπορείς να έχεις και να απολαμβάνεις καλύτερη υγεία! Το Χάρβαρντ διεξήγαγε μια μελέτη με μια ομάδα 25χρονων φοιτητών, τους παρακολούθησε καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους και διαπίστωσε ότι οι αισιόδοξοι είχαν καλύτερη υγεία από τους απαισιόδοξους στις ηλικίες 45 και 60 ετών. Άλλες μελέτες έχουν εντοπίσει μια σχέση μεταξύ των κινδύνων για την υγεία και της απαισιοδοξίας. Βλέπεις λοιπόν, αξίζει να είσαι θετικος! 

  

  

  

5. Καλύτερη και μεγαλύτερη ανθεκτικότητα  

Το να είσαι ανθεκτικός είναι ένα ακόμα πλεονέκτημα του να είσαι θετικός άνθρωπος, από το οποίο μπορούμε όλοι να επωφεληθούμε. Η ανθεκτικότητα μας επιτρέπει να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες με δύναμη και αποφασιστικότητα. Οι αισιόδοξοι έχουν την αξιοθαύμαστη ικανότητα να εστιάζουν στο τι μπορούν να κάνουν για να βελτιώσουν την κατάσταση όταν έρχονται αντιμέτωποι με δύσκολες καταστάσεις. Κάτι τέτοιο τελικά τους βοηθά να συνεχίσουν και να ξεπεράσουν τις προκλήσεις της ζωής.  

  1. Αυξημένη ευημερία

Όπως μπορείς να καταλάβεις, υπάρχουν άπειρα οφέλη από το να είσαι θετικός άνθρωπος. Ένας άλλος λόγος για να είσαι αισιόδοξη είναι ότι βιώνεις μεγαλύτερη συνολική ευεξία! Αυτό είναι απόλυτα λογικό, αφού το να είσαι θετική μπορεί να σε βοηθήσει να βελτιώσεις το ανοσοποιητικό σου σύστημα, να είσαι πιο ανθεκτική και να αντιμετωπίζεις καλύτερα το στρες. Οι θετικοί άνθρωποι έχουν έναν καλό λόγο να είναι αισιόδοξοι και χαρούμενοι, αισθάνονται υπέροχα. 

  

 

  1. Οι θετικοί άνθρωποι ζουν περισσότερο

Μελέτες έχουν δείξει ότι οι αισιόδοξοι τείνουν να ζουν περισσότερο και να αντιμετωπίζουν τις ασθένειες καλύτερα από τους απαισιόδοξους ομολόγους τους. Η διατήρηση μιας θετικής προοπτικής δεν θα διορθώσει μαγικά τα πάντα. Αλλά η καλή στάση μπορεί να είναι ένας σημαντικός μηχανισμός αντιμετώπισης και να βοηθήσει πολύ όταν αντιμετωπίζεις μια μακροχρόνια ασθένεια, σύμφωνα με μελέτες που αναφέρει το BBC News. 

Το να είσαι θετικός άνθρωπος δεν είναι πάντα εύκολο, αλλά τα οφέλη αξίζουν τον κόπο και ωφελεί τόσο τους άλλους όσο και τον εαυτό σου, οπότε είναι σίγουρα κάτι για το οποίο πρέπει να είσαι περήφανη. Αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι πρέπει να αλλάξουν την προσωπικότητά τους, αλλά υπάρχουν στιγμές όπου η διατήρηση μιας αισιόδοξης προοπτικής μπορεί να φανεί εξυπηρετική.  

 

Οι χρήσιμες αποφάσεις σου που θα κάνουν το 2023 να ξεκινήσει με τον σωστό τρόπο

Οι αποφάσεις που έπαιρναν οι Βαβυλώνιοι για τη νέα χρόνια, αποτελούσε περισσότερο μία θρησκευτική πρακτική παρά για κοσμική πράξη που έπρεπε να τεθεί σε εφαρμογή. Και ενώ οι Βαβυλώνιοι έδιναν υποσχέσεις στους θεούς τους όσον αφορά το πώς θα ξεπληρώσουν αυτά που χρωστούσαν ή θα διασφαλίσουν ότι θα επιστρέψουν πράγματα σε ανθρώπους από τους οποίους είχαν δανειστεί, στις μέρες μας, οι αποφάσεις της Πρωτοχρονιάς είναι κάτι σαν υποσχέσεις που δίνουμε στον εαυτό μας για να βελτιώσουμε κάτι στη ζωή μας. 

Μια απόφαση που αφορά το νέο έτος μπορεί να αφορά στην εσωτερική ή στην εξωτερική μας ζωή. Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τις αποφάσεις ως έναν τρόπο να κρατούν τον εαυτό τους υπόλογο, και άλλοι παίρνουν αποφάσεις γνωρίζοντας πολύ καλά ότι μπορεί να μην τις τηρήσουν. Ο καθορισμός ενός ή δύο πρωτοχρονιάτικων αποφάσεων ή στόχων μπορεί να είναι βαθιά προσωπικός ή κάτι που μοιράζεσαι με άλλους.  

 Σκέφτεσαι τις δίκες σου και δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις; Σου έχουμε ετοιμάσει μερικές ιδέες που μπορεί να σε βοηθήσουν να ξεκινήσεις από κάπου ή να προστεθούν στην λίστα που ήδη έχεις ξεκινήσεις να διαμορφώνεις ή με αποφάσεις που θα ήθελες να αρχίσεις και να τηρήσεις το νέο έτος. 

 Διάβασε τη συνέχεια ΕΔΩ 

 

 

 

 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top