Now Reading
Γιατί οι φθινοπωρινοί μήνες είναι η ιδανική ευκαιρία για να αποκτήσεις τη ζωή των ονείρων σου

Γιατί οι φθινοπωρινοί μήνες είναι η ιδανική ευκαιρία για να αποκτήσεις τη ζωή των ονείρων σου

Avatar photo

Το φθινόπωρο είναι μια τόσο συναρπαστική, μια απίστευτη εποχή του χρόνου για να ενεργοποιήσεις την πρακτική της εκδήλωσής των ονείρων σου και να ξεκαθαρίσεις όλα όσα θέλεις να αρχίσεις να κάνεις πραγματικότητα στη ζωή.

Το φθινόπωρο και κυρίως ο Νοέμβριος αποτελεί πάντα την καλύτερη αφορμή για νέα ξεκινήματα, ξεκαθαρίσματα και όνειρα. Αν δεν είσαι εξοικειωμένη με την «εκδήλωση επιθυμιών» θα πρέπει να γνωρίζεις ότι είναι μια πρακτική που σου επιτρέπει να οραματίζεσαι και να θέτεις τις προθέσεις για αυτό που επιθυμείς να προσελκύσεις στη ζωή σου.

Σου επιτρέπει επίσης να ξεκινήσεις να στέλνεις την ενέργεια θέλεις να προσελκύσεις προς εσένα. Τεχνικά, δεν υπάρχει «λάθος» χρόνος για να ξεκινήσεις μια πρακτική εκδήλωσης, αλλά υπάρχουν παράθυρα κατά τη διάρκεια του έτους που παρουσιάζουν πιο γόνιμο έδαφος για να φυτέψεις τους σπόρους.

Είτε είσαι αρχάρια σε αυτή τη πρακτική,  είτε θέλεις να ενισχύσεις την πρακτική σου, σου έχουμε τους λόγους που αυτή η εποχή είναι ιδανική να αφιερώσεις επιπλέον χρόνο σε αυτό, την συγκεκριμένη εποχή του χρόνου.

1.Υπάρχει έντονα η ενέργεια της «νέας αρχής»

Μην περιμένεις μέχρι να έρθει η νέα χρονιά για να οραματιστείς αυτό που θέλεις και να το «καλέσεις» στη ζωή σου. Το φθινόπωρο έχουμε τις μεγαλύτερες επιστροφές, από το back to school μέχρι την επιστροφή στο γραφείο. Μπορεί ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος να σηματοδοτεί την επιστροφή σε αυτές τις καθημερινές συνήθειες που ενώ μας δυσκολεύουν μάς βάζουν εντούτοις σε ένα πρόγραμμα, ο Νοέμβριος μας προτρέπει να προσαρμοστούμε σε μια νέα νοοτροπία δίνοντας έμφαση στις εσωτερικές μας σκέψεις και επιθυμίες.

Είναι μια περίοδος κατά την οποία οι άνθρωποι αισθάνονται ανανεωμένοι, αναζωογονημένοι και έτοιμοι για ό,τι έρχεται στη συνέχεια. Είναι η ιδανική στιγμή για να ονειρευτείς τι θα ήθελες να αποκομίσεις από τη χρονιά που έρχεται. Επιπλέον, είναι να σημαντικό να γνωρίζεις ότι το να ονειρεύεσαι αυτά που θες, είναι το πρώτο βήμα προς την υλοποίηση τους, αξιοποίησε τη δημιουργική σου ενέργεια και γράψε στόχους. Είναι η ιδανική ευκαιρία για να αρχίσεις τον διαλογισμό, για το είδος της ζωής που θα ήθελες να χτίσεις επόμενους μήνες.

  1. Είναι η πιο μυστικιστική εποχή του χρόνου

Πιθανότατα να μην είσαι και τόσο εξοικειωμένη με τις φθινοπωρινές γιορτές όπως το Halloween και το Día de los Muertos. Ωστόσο, μπορεί να μην γνωρίζεις ότι ορισμένες από τις ρίζες τους μπορούν στην πραγματικότητα να εντοπιστούν σε μια κέλτικη γιορτή που ονομάζεται Samhain, η οποία σηματοδοτεί το τέλος της περιόδου συγκομιδής. Το Halloween, το Día de los Muertos και το Samhain ενστερνίζονται την πεποίθηση ότι το φθινόπωρο σηματοδοτεί τη «ανάληψη του πέπλου» μεταξύ του φυσικού και του πνευματικού κόσμου. Στην πραγματικότητα, κατά τη διάρκεια του Samhain, οι άνθρωποι συχνά φορούσαν κοστούμια για να προσπαθήσουν να αποφύγουν τα πιο άτακτα ξωτικά, ναι, από εκεί προέρχεται η παράδοση των αποκριάτικων στολών.

Ανεξάρτητα από τις θρησκευτικές ή πνευματικές σου πεποιθήσεις, πολλές παραδόσεις αναγνωρίζουν μια ισχυρή σύνδεση με την πνευματικότητα αυτή την εποχή του χρόνου. Αξιοποίησε αυτή την ενέργεια για να ανοίξεις λίγο περισσότερο το μυαλό σου στην πιθανότητα των θαυμάτων και της μαγείας όταν οραματίζεσαι το μέλλον, οι εκδηλώνεις τις επιθυμίες σου.

 3.Το φθινόπωρο είναι η εποχή για να θερίσεις

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο η γιορτή Samhain είναι τόσο εφαρμόσιμη στην εκδήλωση των επιθυμιών μας είναι ότι συνδυάζει τον μυστικισμό με κάτι πολύ πιο απτό: τη συγκομιδή. Το Samhain είναι μια γιορτή του άφθονου καλοκαιριού, που επιτρέπει στην κοινότητα να προετοιμαστεί για τον μακρύ χειμώνα.

Στην «εκδήλωση» αυτή μπορεί να φαίνεται ότι όλα έχουν να κάνουν με το μέλλον, αλλά ένα βασικό μέρος που συνήθως ξεχνιέται είναι να νιώθεις επίσης ευγνωμοσύνη για το πόσο μακριά έχεις ήδη φτάσει.

Όταν αφιερώνεις χρόνο για να εκτιμήσεις αυτά που έχεις ήδη καταφέρει στη ζωή σου, όσο μικρά κι αν είναι αυτά, σου ανοίγει την πόρτα  στη δυνατότητα να δεις περισσότερα καλά πράγματα.

Για παράδειγμα :

-Κάνε έναν σύντομο απολογισμό του πού βρίσκεσαι σήμερα. Κάνε μια λίστα με το τι λειτουργεί, τι μπορεί να μην λειτουργεί και τι θα ήθελες να προσελκύσεις στη ζωή σου.

-Καταγράψτε τους στόχους σου σε ένα ημερολόγιο, όταν φτιάχνεις τη λίστα σου, διαλογίσου πάνω στους τρόπους με τους οποίους μπορείς να γίνεις το άτομο που επιθυμείς.

-Κάνε μικρά βήματα προς τα εμπρός.

– Νιώσε ότι μπορείς να τα καταφέρεις και ότι έχεις ήδη αυτό που ονειρεύεσαι. Δούλεψε επάνω στα όνειρά σου και αυτό είναι από μόνο του ένα απίστευτο κατόρθωμα. Αν είσαι σε θέση να συνεχίσεις να κινείσαι προς την κατεύθυνση των επιθυμιών σου, θα τα καταφέρεις.

Το σημαντικό είναι να εμπιστεύεσαι τον ένστικτό σου και να αποκτήσεις την σιγουριά ό,τι όλα όσα ονειρεύεσαι θα γίνουν πραγματικότητα σύντομα! Και φυσικά θυμάσαι πάντα ότι  οι αναποδιές μπορεί μερικές φορές να είναι μεταμφιεσμένα βήματα προς τα εμπρός.

 

 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.gr    theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top