Now Reading
Μπορείς να αλλάξεις έναν άντρα; Μην προσπαθήσεις να το παίξεις μητέρα Τερέζα, δεν πιάνει

Μπορείς να αλλάξεις έναν άντρα; Μην προσπαθήσεις να το παίξεις μητέρα Τερέζα, δεν πιάνει

Avatar photo
ζευγάρι

Όλοι οι άντρες έχουν κάτι λάθος. Και αυτό είναι μία αντικειμενική αλήθεια και με συμπόνια: Κανείς δεν είναι τέλειος, ειδικά οι άντρες.

Υπάρχει κάποια αλήθεια στο κλισέ ότι οι γυναίκες συχνά θέλουν να «φτιάξουν» τους άντρες που έχουν σχέση. Ποιος δεν έχει ακούσει ποτέ: «Θα ήταν τέλειο αν»… «ήξερε πώς να επικοινωνεί καλύτερα», «αν σταματούσε να φλερτάρει με άλλες γυναίκες» ή «αν έλεγε ότι με αγαπά πιο συχνά». Είναι γνωστό ότι στις γυναίκες αρέσουν οι προκλήσεις. Αλλά πόσο πολύ μπορούμε να περιμένουμε να αλλάξουν οι σύντροφοι μας για εμάς; Και προσπαθώντας να βελτιώσουμε τον χαρακτήρα τους δείχνουμε γενναιοδωρία ή αναλαμβάνουμε το πιο δύσκολο έργο στον κόσμο; Γιατί μπορείς πραγματικά να αλλάξεις έναν άντρα;

Η αλλαγή ενός ανθρώπου μπορεί να είναι περίπλοκη

Τι γίνεται, όμως, αν αναζητάτε βαθύτερες αλλαγές από το να μεταμορφώνεις μικρές λεπτομέρειες του σπιτιού, από ένα κακώς στρωμένο κρεβάτι σε μια τεχνική φιλιού; Μπορείς να αλλάξεις έναν άντρα; Όχι. «Αν είστε τυχεροί, μπορείτε να διαμορφώσετε λίγο αυτό που εμφανίζεται στην επιφάνεια», παραδέχτηκε η Kaitlin Phillips. «Αν ένας άντρας πίνει κακό κρασί, δεν είναι δύσκολο να βελτιώσει τα γούστα του. Αλλά ελαττώματα όπως εγωισμός ή, χειρότερα, ανασφάλεια, είναι απελπιστικό. Αν ο φίλος σου είναι γάιδαρος, θα είσαι πάντα το κορίτσι που βγαίνει ραντεβού με έναν γάιδαρο, δεν μπορούν να αλλάξουν τον σκληρό πυρήνα γύρω από τον οποίο έχουν οικοδομήσει την προσωπικότητά τους».
Αυτό μπορεί να είναι το ηλεκτροσόκ που χρειαζόμαστε. «Η χειρότερη δυναμική σχέσης είναι όταν το ένα άτομο προσπαθεί να κάνει τον άλλο καλύτερο ή να τον εξουδετερώσει», λέει η Phillips, φανερά ενοχλημένη από την ιδέα.

 

χαρουμενο ζευγαρι που φιλιεται

Τότε όλοι αυτοί οι άνθρωποι που παραπονιούνται συνεχώς για τον σύντροφό τους, τελικά φαίνονται χειρότεροι από αυτούς. Αντισταθμίζοντας τις ανασφάλειές τους σαν νευρωτική μητέρα. «Τα ζευγάρια που δουλεύουν καλύτερα είναι αυτά που δέχονται ο ένας τα ελαττώματα του άλλου, ακόμα και όταν το παρακάνουν»,  είπε η ειδικός Phillips.

Πρέπει να μάθεις να αποδέχεσαι τον άλλον

Κάποτε ένας σοφός είπε: «Είναι λάθος να βγαίνεις ραντεβού με κάποιον βάσει των δυνατοτήτων του». Δεν μπαίνουμε όλοι σε μια σχέση ελπίζοντας ότι θα αναπτυχθούμε και θα μάθουμε ; Αλλά όσο περισσότερο το σκέφτομαι, τόσο πιο συγκαταβατικό μου φαίνεται να λέω: «Σε διάλεξα για αυτόν που νομίζω ότι μπορείς να είσαι». Οπότε ναι, οι άντρες έχουν ελαττώματα. Αλλά προφανώς υποτίθεται ότι τους αγαπάμε γι’ αυτό. Ίσως το κλειδί για μια ευτυχισμένη σχέση είναι να βρεις κάποιον που σου αρέσει παρά τις ιδιορρυθμίες του, παρά έναν άντρα με το τέλειο σώμα και πρόσωπο.

Διάβασε επίσης:

7 πράγματα που όλοι οι άντρες χρειάζονται σε μια σχέση αλλά ποτέ δεν θα τα πουν

Είτε φταίει η κοινωνική θέση που μας έχουν επιβάλλει είτε η ανικανότητα να επικοινωνήσουμε τις ανάγκες μας, οι άνδρες που τείνουν να είναι οι λιγότερο επικοινωνιακοί σύντροφοι στις στενές σχέσεις είναι επιρρεπείς στο να υποφέρουν σιωπηλά όταν οι συναισθηματικές τους ανάγκες δεν ικανοποιούνται από τις συντρόφους τους. Είτε είσαι άνδρας είτε γυναίκα που διάβασε παρακάτω για να αποκτήσεις μία μεγαλύτερη σαφήνεια για τον εαυτό σου, τον σύντροφό σου και για το ποιες είναι οι ανάγκες σου και του στη σχέση σας.ζευγαρι αγκαλιασμενο σε μία γέφυρα

Εδώ είναι 7 πράγματα που όλοι οι άντρες χρειάζονται σε μια σχέση, αλλά δεν θα τα πουν ποτέ: 

  1. Έπαινος και έγκριση

Οι άντρες έχουν διαβόητα τρυφερούς εγωισμούς. Χρειάζονται συχνή επιβεβαίωση για τον εαυτό τους, την επαγγελματική τους πορεία, την αποτελεσματικότητά τους ως σύντροφοι, τη σεξουαλική τους ικανότητα και την ελκυστικότητά τους. 

Αν και μπορεί να είναι αλήθεια ότι οι άνδρες χρειάζονται σχετικά λιγότερο συχνά λεκτικούς επαίνους από ό,τι οι γυναίκες συντρόφους τους, αυτή δεν είναι μία κίνηση που απαιτεί να κρατάμε λογαριασμό. Κυρίες μου, λοιπόν, αφήστε τον θαυμασμό σας ελεύθερο και πείτε στον άντρα σας τι ακριβώς βρίσκετε ελκυστικό σε αυτόν. Ενημέρωσε τον για το ποια σωματικά χαρακτηριστικά του είναι τα αγαπημένα σας. Πες του πόσο ελκυστικό το βρίσκεις όταν λέει κάτι με έναν συγκεκριμένο τρόπο, όταν καταφέρνει κάτι ή όταν βγαίνετέ ραντεβού. Ο έπαινος και ο θαυμασμός σου δεν θα τον κάνει αλαζονικό- θα τον βοηθήσει να νιώσει ότι τον αγαπάς. 

Δες εδώ τι θέλουν οι άντρες 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συναισθηματικο στρες
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr