Now Reading
Αυτοί είναι οι 5 λόγοι για τους οποίους οι άνδρες εγκαταλείπουν τις γυναίκες που αγαπούν

Αυτοί είναι οι 5 λόγοι για τους οποίους οι άνδρες εγκαταλείπουν τις γυναίκες που αγαπούν

Avatar photo

Κι όμως υπάρχει λόγος που μπορεί να κάνει έναν άνδρα να θέλει να χωρίσει με μια γυναίκα όταν όλα φαινομενικά είναι εντάξει και δεν υπάρχει κάποιο καταλυτικό κίνητρο.

Αν και οι λόγοι για τους οποίους οι άνδρες εγκαταλείπουν τις γυναίκες που αγαπούν μπορεί να ποικίλλουν, υπάρχουν μερικοί ξεχωριστοί λόγοι για τους οποίους οι άνδρες εγκαταλείπουν τις σχέσεις τους με γυναίκες που αγαπούν αντί να παραμείνουν και να αποκαταστήσουν ή να βοηθήσουν τις σχέσεις τους. Οι έρευνες δείχνουν ότι ενώ οι άνδρες και οι γυναίκες είναι πολύ διαφορετικοί, υπάρχουν μερικές σταθερές ανδρικές συμπεριφορές που οι γυναίκες πρέπει να γνωρίζουν. Τα λάθη που κάνουμε σαν γυναίκες απέναντι στους άνδρες μερικές φορές μπορεί να αποβούν μοιραία και ανεπανόρθωτα.  

Εδώ είναι πέντε «σπαρακτικοί» λόγοι για τους οποίους οι άνδρες αφήνουν τις γυναίκες που αγαπούν: 

  1. Δυσκολεύεται να συνδεθεί μαζί σου συναισθηματικά

Ενώ οι γυναίκες συνήθως πιστεύουν ότι η ανδρική συμπεριφορά δεν υπαγορεύεται από το συναίσθημα, το αντίθετο είναι γενικά η αλήθεια. 

 

Οι άνδρες απαιτούν θετικές συναισθηματικές συνδέσεις για να θέλουν να παραμείνουν σε μια σχέση. Οι γυναίκες συχνά νιώθουν την ανάγκη να του πουν όλα όσα νιώθουν τη δεδομένη στιγμή, αφήνοντάς τον εξαντλημένο και απρόθυμο να μοιραστεί τα δικά του συναισθήματα. 

Αν ένας άντρας νιώθει ότι θα τον μαλώσουν επειδή ανοίγεται στη σύντροφό του, τελικά θα κλείσει και θα στρέψει τα συναισθήματά του προς τα μέσα. Αυτό οδηγεί σε μια συναισθηματική συσσώρευση, με αποτέλεσμα να είναι αποστασιοποιημένος τόσο από τη σύντροφό του όσο και από τα δικά του συναισθήματα. Μόλις ένας άντρας νιώσει μόνος σε μια σχέση, αρχίζει να χάνει την αγάπη και να ψάχνει για κάποιον άλλον που θα καλύψει τις συναισθηματικές του ανάγκες.  

  1. Νιώθει ότι είναι το έργο σου

Οι γυναίκες έχουν την τάση να προσπαθούν να «φτιάξουν τον άντρα με τον οποίο συνάπτουν σχέση. Μόλις μια γυναίκα νιώσει ότι δεν παίρνει αυτό που της αξίζει από τον άντρα της, συχνά θα αρχίσει να απαιτεί να αλλάξει. Αντί να επικοινωνεί τις ανάγκες της αποτελεσματικά και ήρεμα, μπορεί να ξεσπάσει ή να γκρινιάζει συνεχώς στον άντρα της. Με την πάροδο του χρόνου, αυτή η πίεση για αλλαγή αποτελεί ισχυρό κίνητρο για έναν άνδρα να απομακρυνθεί από τη σχέση. 

Ο τρόπος που το βλέπουν οι άντρες είναι ότι αν δεν μπορεί να σε κάνει ευτυχισμένη με συνέπεια, τότε δεν υπάρχει λόγος να μείνει μαζί σου. Η έλλειψη σεβασμού που συνεπάγεται το να θέλεις να γίνει κάποιος άλλος από αυτό που πραγματικά είναι, τελικά θα γίνει υπερβολική για να την αντέξεις. 

 

  1. Φοβάται ότι θα χάσει την ελευθερία του

Πολλοί άνθρωποι βλέπουν τον φόβο της απώλειας της ελευθερίας ως ζήτημα δέσμευσης, αλλά αυτό δεν ισχύει απαραίτητα. Αν ένας άντρας νιώθει παγιδευμένος σε μια σχέση από μια γυναίκα που θέλει πάντα να ξέρει πού βρίσκεται, τι κάνει και πού πηγαίνει, είναι λιγότερο φόβος δέσμευσης και περισσότερο η απώλεια της ελευθερίας που φοβάται. 

Φυσικά, κάθε σχέση πρέπει να περιλαμβάνει αφοσίωση του ενός προς στον άλλον, αλλά είναι παράλογο ο ένας σύντροφος να αντιμετωπίζει τον άλλον σαν παιδί. Αν δώσεις χώρο σε έναν άνθρωπο, πιθανότατα θα ανακαλύψει ότι θέλει να είναι μαζί σου και δεν θα χρειάζεται να φοβάται ότι θα χάσει την ελευθερία του.  

  1. Είσαι ανέντιμη και τον απατάς

Προφανώς, αν ένας άντρας ανακαλύψει ότι η σύντροφός του τον απατά ή του λέει ψέματα θα είναι πιο πιθανό να την αφήσει πίσω του.  Οι άνδρες εγκαταλείπουν ευκολότερα τις γυναίκες αν ανακαλύψουν ότι τους έχουν απατήσει και η ανεντιμότητα ακολουθεί στενά αυτό. Όπως σε κάθε υγιή σχέση, η αφοσίωση και η εμπιστοσύνη είναι εξαιρετικά σημαντικές και μπορούν να κάνουν ή να διαλύσουν τη σχέση σας.  

  1. Σεξουαλική δυσαρέσκεια

Το σεξ είναι πολύ σημαντικό σε κάθε ρομαντική σχέση. Οι άνδρες οδηγούνται από την επιθυμία να αναπαραχθούν και να βρουν συναισθηματική ικανοποίηση με μια σύντροφο με την οποία απολαμβάνουν το σεξ. Η επικοινωνία και το ανοιχτό μυαλό μπορούν να βοηθήσουν πολύ στο να διατηρηθεί η σχέση τόσο συναρπαστική όσο και σέξι. Αν όμως το σεξ είναι βαρετό και ρουτίνα ένας άνδρας μπορεί να βρει μια δικαιολογία για να φύγει. 

 

Διάβασε επίσης:

Τι δεν πρέπει ποτέ, μα ποτέ να κάνεις για έναν άντρα

Υπάρχουν πολλές εικασίες σχετικά με το πότε έχουμε βρει πραγματικά «τον ένα και μοναδικό». Αλλά δεν υπάρχει ακριβής επιστήμη στην αγάπη. Δεν υπάρχει καμία φόρμουλα, λίστα ελέγχου ή σύνολο δοκιμών για να αποκρυπτογραφήσεις αν έχεις τελικά συναντήσει την αδελφή ψυχή σου. Δυστυχώς, όλα εξαρτώνται από το ένστικτο.  Το να ακολουθήσεις το ένστικτό σου, ωστόσο, μπορεί να είναι δύσκολο. Με όλους αυτούς τους περισπασμούς και τα ανάμεικτα σήματα εκεί έξω, χανόμαστε στην ιδέα της αγάπης και ξεχνάμε πώς να την εντοπίσουμε στην πραγματικότητα. 

Πάρα πολλοί από εμάς ακολουθούμε προκατασκευασμένες κυρίως χολιγουντιανές αντιλήψεις για τον ρομαντισμό. Νομίζουμε ότι η αγάπη είναι ένα μεγάλο δράμα γεμάτο σκαμπανεβάσματα και αποτυχίες, μηνύματα που δεν απαντήθηκαν και συνεχή αγωνία. Νομίζουμε ότι αν δεν κλαίμε γι’ αυτόν κάθε βράδυ, δεν είναι σωστό. Νομίζουμε ότι αν η αγάπη δεν συνοδεύεται από μεγάλες χειρονομίες και έντονες ερωτικές σκηνές, δεν είναι σωστή. 

Δεν μπορούμε να σου δώσουμε μια ακριβή συνταγή ή μια λίστα για να τσεκάρεις κουτάκια για να ξέρεις αν έχεις βρει τον κατάλληλο, αλλά υπάρχουν κάποια σημάδια όταν σίγουρα δεν τον έχεις βρει. Το πρώτο πράγμα που αφορά τους ανθρώπους που κάνουν εικασίες για το πότε έχουν συναντήσει τον έναν και μοναδικό: Αν πρέπει να αναρωτιέσαι, τότε αυτό το άτομο δεν είναι ο ένας και μοναδικός. 

Ο άνθρωπος με το οποίο είναι γραφτό να είστε μαζί είναι εκείνος που απάντα όλες τις ερωτήσεις και ηρεμεί τις ανησυχίες σου. Ενώ κάθε σχέση είναι τόσο διαφορετική όσο και κάθε αγάπη, υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν χρειάζεται ποτέ να γίνουν σε μια σχέση αγάπης. Αν πιάνεις τον εαυτό σου να κάνει κάποιο από τα παρακάτω πράγματα, δεν είσαι με τον κατάλληλο. 

Διάβασε τη συνέχεια εδώ

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σύνδρομο ξεχασμένου παιδιούDnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top