Now Reading
Άγχος στο πρώτο ραντεβού; Θα περάσει με 5 tips

Άγχος στο πρώτο ραντεβού; Θα περάσει με 5 tips

Avatar photo
Άγχος στο πρώτο ραντεβού; Θα περάσει με 5 tips

Το άγχος για το ραντεβού είναι μία πραγματικότητα και μπορεί να υποφέρεις από αυτό άλλα να μην το αναγνωρίζεις ή αν μην θες να το παραδεχτείς. Είναι σημαντικό όμως να καταλάβεις αν είναι όντως κάτι που σου συμβαίνει και να το ξεπεράσεις.

Η σκέψη του να συναντήσεις έναν άγνωστο από το διαδίκτυο πρόσωπο με πρόσωπο, προκειμένου να δεις αν υπάρχει προοπτική για μία ρομαντική σχέση, μοιάζει με ένα αυτόματο κάθετο ΟΧΙ. Είναι πολύ άβολο αν ο ένας ή και οι δύο δεν ενδιαφέρονται, και ανατριχιάζεις ίσως στην ιδέα να κάθεσαι εκεί όταν ήδη ξέρεις ότι δεν θέλεις να ξαναδείς ποτέ αυτό το άτομο. 

Επίσης, τι γίνεται αν είναι εγκληματίας; Ή, φτάνεις στο σημείο να υπάρχει ένα πραγματικό σχέδιο, και ακριβώς πριν το ραντεβού, τα μάτια σου νιώθουν βαριά. O εγκέφαλός αρχίζει να σκέφτεται, λέγοντας σου: «Ο ΥΠΝΟΣ είναι αυτό που πραγματικά χρειάζομαι – ΟΧΙ έναν άντρα»!  Ή ίσως δεν έχεις καν επίγνωση του άγχους σου για τα ραντεβού. Απλά λες στον εαυτό σου και στον κόσμο ότι είσαι «Τόσο πολυάσχολη!» που τελικά δεν προλαβαίνεις να ασχοληθείς με αυτό, αλλά αν με κάποιο τρόπο συναντήσεις από κοντά το σωστό άτομο, θα είσαι ανοιχτή σε αυτό. 

  ενας αντρας και μια γυναικα περπατουν κρατωντας χερια

Εδώ είναι τα καλά νέα: 

Το άγχος για ραντεβού είναι απόλυτα φυσιολογικό.  

Στην πραγματικότητα, είναι περίεργο να μην βιώνεις καμία μορφή άγχους. 

Ειδικά όταν αρχίζεις να συμπαθείς πραγματικά το άτομο. 

Άγχος στο πρώτο ραντεβού; Θα περάσει με 5 tips

Φυσικά, όλοι θέλουν να κάνουν το άγχος των ραντεβού τους να εξαφανιστεί, αλλά να γιατί αυτό δεν λειτουργεί: Όταν ψάχνεις να βρεις τον άνθρωπο σου, η επιθυμία σου είναι υψηλή, σε συνδυασμό με το φόβο μήπως πληγωθείς, καθώς και το φόβο μήπως σε κρίνουν, -ειδικά αν έχεις βιώσει απόρριψη και γελοιοποίηση σε προηγούμενες σχέσεις-, οπότε δικαιολογημένα, ο εγκέφαλός σου θα νιώσει άγχος όταν βγεις ξανά προς τα έξω. Έτσι, αυτό που θέλω να σου προσφέρω είναι ότι όταν αναπόφευκτα εμφανίζεται το άγχος σου για τα ραντεβού, μαθαίνεις πώς να το διαχειρίζεσαι, αντί να το ξεφορτωθείς. 

Άγχος στο πρώτο ραντεβού; Θα περάσει με 5 tips

Έτσι, εδώ είναι 5 τρόποι για να διαχειριστείς το άγχος σου για ραντεβού, όχι να απαλλαγείς από αυτό:   

  1. Αποδέξου ότι το άγχος είναι μέρος της διαδικασίας

Όταν επιτρέπεις στο άγχος να υπάρχει, είσαι πιο διατεθειμένη να συνεχίσεις την αναζήτηση αγάπης, έναντι του να ενδώσεις στο άγχος, να αντιδράσεις από αυτό και στη συνέχεια να αποφασίσεις να μην κυνηγήσεις αυτό που πραγματικά θέλεις, δηλαδή την αληθινή αγάπη.  

  1. Εντόπισε τι είναι αυτό που στην πραγματικότητα σας κάνει τόσο αγχωμένους.

    Το άγχος για ραντεβού θα είναι διαφορετικό για τον καθένα, οπότε βρες τι ακριβώς σας κάνει να φρικάρεις.

Φοβάσαι ότι θα σε απορρίψουν;  Αντιστέκεσαι στο να αφιερώσεις πολύτιμο χρόνο σε ένα σωρό ανθρώπους που τελικά είναι όχι;  Φοβάσαι ότι όλοι οι καλοί έχουν φύγει; Η καλλιέργεια της επίγνωσης σχετικά με το ποια είναι η πραγματική αιτία του άγχους σου για τα ραντεβού μπορεί συχνά να το εκτονώσει απλά και μόνο φτάνοντας στη ρίζα του.   

  1. Διαχειρίσου τον λόγο για τον οποίο είσαι τόσο ανήσυχη

Είσαι ανασφαλής για την εμφάνισή σου ή την τρέχουσα οικονομική σου κατάσταση;  Ανησυχείς ότι θα σου διαφύγουν κάποια σημαντικά Red Flags -κόκκινες σημαίες-; Αυτό το βήμα μπορεί να σου φαίνεται αντιφατικό, γιατί από τη μία πλευρά, σου προτείνω να αποδεχτείς το άγχος σου στο πρώτο βήμα, αλλά από την άλλη, έχεις την ευκαιρία να εξασκηθείς σε νέους τρόπους διαχείρισης ό,τι είναι αυτό που συγκεκριμένα σε κάνει να αισθάνεσαι αγχωμένη.  

  Άγχος στο πρώτο ραντεβού; Θα περάσει με 5 tips

Για παράδειγμα, αν ανησυχείς ότι κάποιος δεν θα σε συμπαθήσει για αυτό που είσαι , η δουλειά σου είναι να μάθεις πώς να «Σ’ αγαπάς για αυτό ακριβώς που είσαι και όχι να μεταμορφώνεσαι σε κάποια που δεν είσαι με την ελπίδα ότι θα ενδιαφερθεί για σένα.». Ή, αν έχεις βαρεθεί να βγαίνεις ένα σωρό ραντεβού με ακατάλληλους ανθρώπους που νομίζεις ότι σπατάλησαν τον χρόνο σου, σου προτείνουμε να επανασυνδεθείς με την επιθυμία σου να βρεις την αγάπη και να δεις αν μπορείς να μετατοπίσεις τις σκέψεις σου σχετικά με το αν είναι αλήθεια ότι κάποιος που τελικά δεν σε ενδιαφέρει πραγματικά σπατάλησε τον χρόνο σου.  Ίσως, η ανάμνηση του «γιατί» πίσω από την αναζήτησή σου για αγάπη να εμπνέει την προθυμία να πας σε 200 ραντεβού προκειμένου να βρεις τον άνθρωπο σου. 

  1. Να είσαι πρόθυμη να δεχτείς την απογοήτευση στο ταξίδι των ραντεβού  

Να είσαι πρόθυμη να δεχτείς την απογοήτευση στο ταξίδι των γνωριμιών και των ραντεβού.  Να είσαι πρόθυμη να βιώσεις την απογοήτευση προκειμένου να βρεις τον κατάλληλο άνθρωπο για σένα. Και να συνεχίζεις να αποδέχεσαι ότι μπορεί να έχεις  άγχος πριν από το ραντεβού, αλλά μπορείς να το διαχειριστείς εντοπίζοντας τι σε έκανε να αγχώνεσαι και στη συνέχεια να το επεξεργαστείς συνειδητά χωρίς να χρειάζεται να φύγεις, αλλά η ειρωνεία εδώ είναι ότι αυτό θα σε βοηθήσει να διαλυθεί το άγχος.  

Άγχος στο πρώτο ραντεβού; Θα περάσει με 5 tips

  1. Να θυμάσαι ότι τα ραντεβού μπορούν να είναι ακόμα και διασκεδαστικά

Μην ξεχνάς ότι ψάχνεις για αγάπη. Και η αγάπη είναι συναρπαστική, ευτυχισμένη, μαγική. Ακόμα κι αν δεν είναι τελικά ο άνθρωπός σου, μπορεί να έχεις μια υπέροχη ιστορία για τα βιβλία ή ένα μάθημα που δεν ήξερες ότι χρειαζόσουν και που τελικά θα σε οδηγήσει στον σωστό άνθρωπο.  

Τι σου φαίνεται διασκεδαστικό; Ποια θέματα συζήτησης είναι διασκεδαστικά και ευχάριστα; Το να ετοιμαστείς για το βράδυ του ραντεβού σου είναι διασκεδαστικό; Αν ναι, αγόρασε  ένα χαριτωμένο μπλουζάκι ή φόρεμα. Διάλεξε ένα όμορφο μέρος για να συναντηθείτε. Όταν κάνεις το ταξίδι των ραντεβού διασκεδαστικό, θα προσελκύσεις καλά αποτελέσματα, και ακόμη καλύτερα θα διαλύσεις σίγουρα μέρος του φυσικού άγχους που βιώνεις κατά τη διαδικασία. 

Διάβασε επίσης

Πριν ακυρώσεις ένα ραντεβού, ακόμη κι αν δεν θες να πας, κάνε αυτές τις ερωτήσεις στον εαυτό σου

Οι έξοδοι με φίλους και παρέες λειτουργούν σαν αποσυμπίεση στο καθημερινό και βαρύ μας πρόγραμμα. Είναι οι στιγμές που θα χαλαρώσουμε και θα βγάλουμε από το κεφάλι μας στρες, άγχος, και δουλειές. Για μερικούς ανθρώπους το να έχουν ένα πρόγραμμα γεμάτο από καλέσματα λειτουργεί δυναμωτικά και θετικά.

Ενώ για κάποιους άλλους τα πολλά σχέδια μπορεί να φέρουν τα αντίθετα αποτελέσματα. Οι άνθρωποι που ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία θα βρουν πολύ δελεαστικό να παρατήσουν τα σχέδια που ενδεχομένως να έχουν κάνει. Αλλά όταν τίθεται η ερώτηση «Πρέπει να ακυρώσω τα σχέδια;» που μπορεί να μπαίνει στο μυαλό μας, οι ειδικοί λένε ότι πρέπει να σκεφτούμε περισσότερα από απλώς τι είναι αυτό που θέλουμε να κάνουμε.

φίλεσ σε ποτάμι

Η ευημερία που δημιουργείται κάνοντας πράγματα για τον εαυτό μας

Το να αφιερώσουμε χρόνο για να αποσυμπιεστούμε από τους καθημερινούς στρεσογόνους παράγοντες και να έχουμε λίγο χρόνο δικό μας είναι σημαντικό για την ευημερία μας, όπως και η επιβολή των προσωπικών μας ορίων σχετικά με τον τρόπο που περνάμε τον χρόνο μας. Αλλά όταν έχεις ένα υπάρχον σχέδιο που θέλεις να ακυρώσεις, να έχεις κατά νου ότι δεν είσαι το μόνο άτομο που μπορεί να επηρεαστεί από την επιλογή. Η υποχώρηση μπορεί να είναι βλαβερή και ενοχλητική και η συνήθεια να ακυρώνεις τακτικά σχέδια μπορεί να βλάψει τις σχέσεις σου, καθώς οι άνθρωποι μπορεί να αισθάνονται ότι δεν μπορούν να βασίζονται με σιγουριά σε εσένα.

«Η εμπιστοσύνη είναι ένα σημαντικό κομμάτι των σχέσεων γενικά, ακόμη περισσότερο σε μια φιλία», λέει ο θεραπευτής Shontel Cargill, LMFT. «Όσον αφορά τις ακυρώσεις, είναι σημαντικό να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας σχετικά με τη διαθεσιμότητα σας και να προσπαθήσετε να μην υπερδεσμευτείτε. Όταν δεν ακολουθείς αυτά τα σχέδια, αλλάζει η δυναμική της φιλίας και της εμπιστοσύνης με την πάροδο του χρόνου».

Σίγουρα η ζωή είναι απρόβλεπτη και μερικές φορές υπάρχουν βάσιμοι λόγοι για να ακυρώσουμε σχέδια, ακόμα και την τελευταία στιγμή. Ασθένειες, καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και άλλες απρόβλεπτες περιστάσεις μπορούν να ακυρώσουν τα καλύτερα σχεδιασμένα σχέδια. Και μερικές φορές, μπορεί να χρειαζόμαστε πραγματικά μια μέρα ψυχικής υγείας. «Οι άνθρωποι τείνουν να είναι επιεικείς όταν εμφανίζονται έκτακτες ανάγκες ή όταν το ακυρωμένο σχέδιο δεν είναι ο κανόνας», λέει η Diane Gottsman, ειδικός σε θέματα εθιμοτυπίας και ιδρύτρια της Σχολής Πρωτοκόλλου του Τέξας, «Αλλά θα είναι λιγότερο αν γίνει συνήθεια».

 

Διάβασε τη συνέχεια εδώ 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
-a
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα 11 «κόκκινα» πρώιμα σημάδια που δείχνουν πως δεν θα είστε μαζί



Ακολούθησε το TheIssue.gr στο Google News και μάθε πρώτη όλα τα νέα!







OPINION POST

Dnews

theissue.gr

OPINION POST

Copyright © 2022 – 2024 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by OPINION POST