Now Reading
Καθηγητής Γεροντολογίας: Τι ώρα να τρως βραδινό για να ζήσεις περισσότερο

Καθηγητής Γεροντολογίας: Τι ώρα να τρως βραδινό για να ζήσεις περισσότερο

Avatar photo
Καθηγητής Γεροντολογίας: Τι ώρα να τρως βραδινό για να ζήσεις περισσότερο
Unsplash/ Roxana Zerni

Παίζει ρόλο το τι ώρα θα φας βραδινό για να κερδίσεις χρόνια ζωής; Φυσικά. Εδώ είναι όλα όσα αποκάλυψε η επιστήμη.

Η ώρα που καταναλώνεις το τελευταίο γεύμα της ημέρας, δηλαδή το βραδινό σου, παίζει καθοριστικό ρόλο στη ζωή σου – και όχι μόνο όσον αφορά τη μείωση του σωματικού λίπους ή την απώλεια βάρους. Αντιθέτως, το βραδινό μπορεί να επηρεάσει ακόμη και τη διάρκεια της ζωής σου και τη συνολική σωματική ευεξία.

Ίσως έχεις παρατηρήσει ότι τα βράδια το σώμα σου ζητά περισσότερη τροφή και η αίσθηση της πείνας είναι πιο έντονη. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Η αυξημένη ανάγκη για φαγητό οφείλεται στους κιρκάδιους ρυθμούς που ρυθμίζουν τις λειτουργίες του οργανισμού λίγο πριν τον νυχτερινό ύπνο!

Καθηγητής Γεροντολογίας: Τι ώρα να τρως βραδινό για να ζήσεις περισσότερο
Unsplash/ Annie Spratt

Διάβασε επίσης: Αυτές είναι οι τροφές που μειώνουν το στρες

Η επιστήμη μίλησε: Αυτή είναι η καλύτερη ώρα να τρως βραδινό για να ζήσεις περισσότερο

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη «HuffPost UK», όλα μέσα στον οργανισμό σου είναι αλληλένδετα — από την ώρα που απολαμβάνεις τον καφέ σου, μέχρι την ποιότητα, την ποσότητα και την ώρα των γευμάτων σου. Όλοι αυτοί οι παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν τον ύπνο, τους καρδιακούς παλμούς, ακόμη και τις εγκεφαλικές και γνωστικές λειτουργίες.

Αναλυτικότερα, ο διευθυντής του Ινστιτούτου Μακροζωίας της Νότιας ΚαλιφόρνιαValter Longo, επισήμανε πως η ιδανική ώρα για να καταναλώνεις το τελευταίο γεύμα της ημέρας, είναι τρεις ώρες πριν από τον ύπνο και ουσιαστικά, δώδεκα ώρες πριν από το πρωινό γεύμα της επόμενης ημέρας.

Αυτή η ώρα είναι η ιδανική, καθώς το φαγητό αργά το βράδυ μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ποιότητα του ύπνου, ιδιαίτερα στη μέση ηλικία και μετ’ έπειτα τις λειτουργίες του εγκεφάλου, που έχουν καθοριστικό ρόλο για την ποιότητα και την ποσότητα της ζωής.

Παράλληλα, ο Δρ Will Bulsiewicz, δήλωσε πως σε περίπτωση παθολογικών προβλημάτων που σχετίζονται με την γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, το βραδινό θα πρέπει να έρχεται τουλάχιστον τέσσερις ώρες νωρίτερα από τον ύπνο.

Κλείνοντας, η διαιτολόγος, Alexis Supan, εξήγησε πως το φαγητό αργά το βράδυ, απορυθμίζει τους κιρκάδιους ρυθμούς του οργανισμού. Η ίδια δε, προτείνει ελαφριές τροφές με χαμηλά λιπαρά καθώς η αντίσταση στην ινσουλίνη αυξάνεται κατά τις βραδινές ώρες, και έτσι είναι πιθανό να αποθηκευτούν από το σώμα ως λίπος, μειώνοντας τον κορεσμό.

Διάβασε επίσης: Δίαιτα «MIND»: Η νέα μέθοδος που μπορεί να ενισχύσει την υγεία του εγκεφάλου σου

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι 3 τροφές που μειώνουν τις λιγούρες και λειτουργούν σαν Ozempic, σύμφωνα με τους επιστήμονες
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θερινό ηλιοστάσιο 2025: Πότε είναι – Τα 3 ζώδια που θα ωφεληθούν περισσότερο



Ακολούθησε το TheIssue.gr στο Google News και μάθε πρώτη όλα τα νέα!


Site Footer
Dnews
theissue.gr

Site Footer