Now Reading
Και ζήσαν αυτοί καλά! Κι αν είναι έτοιμος όμως να σε χωρίσει; Κατάλαβέ το από τη γλώσσα του σώματος

Και ζήσαν αυτοί καλά! Κι αν είναι έτοιμος όμως να σε χωρίσει; Κατάλαβέ το από τη γλώσσα του σώματος

Avatar photo
ζευγαρι που περπαταει στον δρομο

Υπάρχουν συμπεριφορές και λόγια που δείχνουν ότι μία σχέση οδεύει προς το τέλος της, υπάρχουν όμως και τα σιωπηλά σημάδια της γλώσσας του σώματος που μπορούν να σε βοηθήσουν να καταλάβεις ότι ο σύντροφος σου θέλει να χωρίσετε.

Οι σχέσεις είναι πολύπλοκες: είτε εσύ και ο σύντροφός σου είστε μαζί για χρόνια, είτε μόλις βγήκατε από τη φάση του μέλιτος, δεν είναι εύκολο να καταλαβαίνεις πάντα την ψυχική κατάσταση του αγαπημένου σου. Καθώς οι δυο σας αισθάνεστε πιο άνετα και μπαίνετε σε μια ρουτίνα, μπορεί γρήγορα να βρεθείτε προ εκπλήξεως όταν ο σύντροφός σας αποκαλύψει ξαφνικά ότι δεν είναι ευτυχισμένος στη σχέση σας. Αν ανησυχείς ότι ο σύντροφός σου μπορεί να έχει δεύτερες σκέψεις, υπάρχουν πρώιμα προειδοποιητικά σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσεις. 

ζευγαρι που κανει ποδηλατο  

Όταν είσαι σε επιφυλακή για τις κόκκινες σημαίες της σχέσης, δώσε μεγάλη προσοχή στη γλώσσα του σώματος του συντρόφου σου. Είναι σύνηθες να παραβλέπετε τη γλώσσα του σώματος του συντρόφου σου ή να τη θεωρείς μέρος των φυσικών συνήθειων του. Αλλά με μια πιο προσεκτική ματιά, ο τρόπος που κάθεται ο σύντροφός σου, οι χειρονομίες, ακόμα και το πού επιλέγει να κοιτάξει ενώ σου μιλάει, μπορεί να σου δώσει ενδείξεις για το ενδεχόμενο να σκέφτεται να χωρίσει μαζί σου. 

Ο Jess Ponce III, ειδικός στη γλώσσα του σώματος, προπονητής επικοινωνίας και συγγραφέας του βιβλίου «A.W.E.S.O.M.E.», έδωσε στο The List έναν αποκλειστικό οδηγό για την κατανόηση της γλώσσας του σώματος του ερωτικού μας συντρόφου και για το πώς να εντοπίσουμε τα αδιόρατα σημάδια που δείχνουν ότι η σχέση μας μπορεί να έχει προβλήματα.

ζευγαρι που περπαταει  

Δώσε μεγάλη προσοχή στα περιπλανώμενα μάτια του συντρόφου σου

Όταν εσείς και ο σύντροφός σου έχετε μια έντονη συζήτηση, αφιέρωσε λίγο χρόνο για να παρατηρήσεις πού κοιτάζει. Η άμεση οπτική επαφή θεωρείται συχνά ως ένδειξη σεβασμού οι άνθρωποι που κοιτούν κάποιον απευθείας στα μάτια είναι πιο πιθανό να λένε την αλήθεια. Ο ειδικός στη γλώσσα του σώματος Jess Ponce III αποκάλυψε ότι η γραμμή των ματιών ενός ατόμου είναι ένας τεράστιος δείκτης του πώς αισθάνεται για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται. 

Αν ο σύντροφός σου κοιτάζει προς το ταβάνι ή προς το πάτωμα όταν προσπαθεί να απαντήσει σε μια ερώτηση, μπορεί να αποφασίζει ποιες πληροφορίες, αν υπάρχουν, θέλει να μοιραστεί μαζί σου. Ο Ponce αποκαλεί αυτό το σημείο «σημείο σκέψης» – όταν ο σύντροφός σου κοιτάζει επανειλημμένα προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση ενώ μιλάει, αυτό θα μπορούσε να υποδηλώνει ότι νιώθει άβολα ή ότι κρύβει κάτι. Η αποφυγή της οπτικής επαφής συνολικά είναι μια τεράστια κόκκινη σημαία, ο Ponce προειδοποιεί ότι ο καλός σου μπορεί να ετοιμάζεται να πει κάτι δυσάρεστο που ξέρει ότι θα σε πληγώσει ή προσπαθεί να αγνοήσει τα δικά του δυσάρεστα συναισθήματα. 

ζευγαρι που περπαταει στον δρομο 

Παρατήρησε πού βάζει ο σύντροφός σου τα χέρια του όταν μιλάτε 

Όσο ερωτευμένοι κι αν είστε, εσύ και ο σύντροφός σου δεν μπορείτε να είστε πάντα χέρι με χέρι. Το πού τοποθετεί ο σύντροφός σου τα χέρια του ενώ μιλάτε μπορεί να σου δώσει κάποια εικόνα για το πώς αισθάνεται για τη σχέση σας. Οι μεγάλες, παθιασμένες (αλλά ασφαλείς και με σεβασμό) χειρονομίες υποδηλώνουν σημασία. «Το κράτημα της καρδιάς», ένας όρος που επινόησε ο Jess Ponce III, είναι όταν ο σύντροφός σου κρατάει τα χέρια του στο στήθος του, σχεδόν κυριολεκτικά «μοιράζοντας την καρδιά του μαζί σας». Αντίθετα, βάζοντας τα χέρια στις τσέπες ή πίσω από την πλάτη του μπορεί να υπονοεί ότι ο σύντροφός σου δεν ακούει ή δεν ενδιαφέρεται για το θέμα. 

Ο σύντροφός σας μπορεί να επιλέξει να σταυρώσει τα χέρια του. Ο Ponce λέει ότι αυτό θα μπορούσε να είναι ο τρόπος του συντρόφου σου να παραμείνει σε έναν «αυτοπροστατευμένο χώρο», νιώθοντας πιο ασφαλής όταν βάζει ένα φράγμα ανάμεσα στους δυο σας, τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά. Όταν αποκωδικοποιείς την πρόθεση του συντρόφου σου πίσω από τα σταυρωμένα χέρια του, λάβε υπόψη και άλλους παράγοντες που μπορεί να σου δώσουν χρήσιμες πληροφορίες για το πώς αισθάνεται, όπως το θέμα της συζήτησης, ο τόνος της φωνής του και το βλέμμα του. 

Ο σύντροφός σου μπορεί να απομακρύνει σωματικά τους δυο σας 

Μία από τις μεγαλύτερες ενδείξεις ότι ο σύντροφός σου μπορεί να σκέφτεται να χωρίσετε είναι αν δεν ενδιαφέρεται να είναι κοντά σου. Σε μια σχέση, οι άνθρωποι κάνουν προσφορές για σύνδεση καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, σε μια προσπάθεια να κερδίσουν την προσοχή και τη στοργή του συντρόφου τους. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Gottman, αυτές οι προσφορές μπορεί να είναι οτιδήποτε, από το να κάνεις στον σύντροφό σου ένα κομπλιμέντο μέχρι να ξεκινήσεις μια συμπεριφορά οικειότητας. Όταν αυτές οι προσφορές για σύνδεση κλείνουν συνεχώς, μπορεί να αρχίσεις να αισθάνεσαι την απόσταση να μεγαλώνει ανάμεσα σε εσένα και τον σύντροφό σου.

ζευγαρι που περπαταει στον δρομο  

Αυτό που μπορεί να ξεκινήσει ως συναισθηματική απόσταση μπορεί γρήγορα να εκδηλωθεί στον τρόπο με τον οποίο ο σύντροφός σου αλληλεπιδρά σωματικά μαζί σου. Είναι σημαντικό να σεβαστείς την ανάγκη του συντρόφου σου για χώρο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και να επικοινωνήσεις προφορικά μαζί του αν ελπίζεις να συνδεθείς σωματικά μόλις τα πράγματα αποκλιμακωθούν. 

Διάβασε επίσης:

Πώς οι άνθρωποι απατούν και δεν τους καταλαβαίνει κανείς

Υπάρχουν τρόποι για να περιορίσεις την πιθανότητα να σε πιάσουν αν απιστήσεις και να αποφύγεις τις επιπτώσεις αυτής της πράξης σου και επίσης να μην χρειαστεί να αντιμετωπίσεις τις συνέπειες της. Και αν βρίσκεσαι στο σημείο που δεν μπορείς να φύγεις αλλά είσαι έτοιμη να εξερευνήσεις άλλες επιλογές, η χρήση αυτών των τακτικών μπορεί να σε βοηθήσει να αποφύγεις το γεγονός ότι λες ψέματα σε κάποιον που νοιάζεται για σένα.

Πώς μπορείς να απατήσεις και να μην σε πιάσουν: 

  1. Σκέψου το πραγματικά πριν το κάνεις

Πώς θα αντιμετώπιζες τις συνέπειες; Αξίζει πραγματικά να χάσεις τον σύντροφο σου, παίρνοντας το ρίσκο να τον απατήσεις; Μπορείς να ζήσεις με τον εαυτό σου γνωρίζοντας τι κάνεις; Έχεις προσπαθήσει να εξομαλύνεις τα πράγματα μαζί του ή να του μιλήσεις για το πώς αισθάνεσαι; Γιατί δεν μπορείς να φύγεις πρώτα και να αποφύγεις το να κάνεις απιστία. 

  1. Προσπάθησε να καταλάβεις πώς θα ένιωθες εσύ αν ήσουν στη θέση του συντρόφου σου

Πώς θα ένιωθες αν μάθαινες ότι ο σύντροφός σου κοιμάται με άλλες; Να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου. Δεν θα ήσουν εντάξει με αυτό, έτσι δεν είναι; Αν νομίζεις ότι δεν θα μπορούσες να διαχειριστείς αυτό που πρόκειται να κάνεις, μην το κάνεις. Οι ενοχές σου θα φανούν. 

Δες εδώ πώς μπορείς να απατήσεις και να μην το μάθει κανείς 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
4 πράσινες τροφές που μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση της μνήμης-την ενέργεια και το μεταβολισμό
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η διατροφή που θα σε ανακουφίσει από τους πόνους περιόδου και άλλα δυσάρεστα συμπτώματαDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr