Now Reading
Γίνε ειδικός και με αυτούς τους 5 τρόπους διάλεξε τον καλύτερο ανανά στον πάγκο του μανάβικου

Γίνε ειδικός και με αυτούς τους 5 τρόπους διάλεξε τον καλύτερο ανανά στον πάγκο του μανάβικου

Avatar photo
Γίνε ειδικός και διάλεξε τον καλύτερο ανανά στον πάγκο του μανάβικου

Διάλεξε τον καλύτερο και τον πιο ώριμο ανανά σαν επαγγελματίας.

Το να ξέρεις πώς να καταλάβεις αν ένας ανανάς είναι ώριμος δεν είναι εύκολο. Σε αντίθεση με ορισμένα φρούτα -όπως οι φρέσκες ντομάτες ή οι μπανάνες- η χρήση της υφής του ανανά δεν είναι ένας καλός τρόπος για να καταλάβεις αν είναι ώριμος, εξηγεί η Emanuela Vinciguerra, αγρότισσα ανανά και εκπαιδεύτρια στην Kumu Farms, η οποία καλλιεργεί τροπικά φρούτα στα νησιά Molokai και Maui της Χαβάης.

ANANAS

«Για τον ανανά, δεν είναι πραγματικά η αίσθηση», λέει η Vinciguerra. «Ακόμα και όταν είναι πραγματικά ώριμος, είναι κάπως σκληρός». Πώς λοιπόν θα καταλάβεις πότε ένας ανανάς είναι έτοιμος για κατανάλωση; Προσπέρασε το τεστ συμπίεσης και χρησιμοποίησε αυτές τις συμβουλές για να διαλέξεις έναν ώριμο και γλυκό ανανά, ώστε να μπορείς να απολαύσεις τα ανοσοποιητικά οφέλη της κατανάλωσης του.

1.Στύψε τον ανανά

Γίνε ειδικός και διάλεξε τον καλύτερο ανανά στον πάγκο του μανάβικου

Στύψε τον ανανά για έναν αξιόπιστο δείκτη ωριμότητας. Οι ώριμοι ανανάδες πρέπει να τους είναι σφιχτοί αλλά όχι σκληροί. Αν είναι σαν πέτρα, τότε δεν είναι ακόμα ώριμος. Οι ανανάδες που είναι πολύ μαλακοί στην αφή μπορεί να χαλάσουν.

2.Ελέγξε για κίτρινο

Στα σούπερ μάρκετ, οι ανανάδες συχνά εμφανίζονται πράσινοι. Οι πράσινοι ανανάδες είναι άγουροι. Ένας ανανάς είναι ώριμος και έτοιμος όταν έχει κιτρινίσει -όχι λίγο-, αλλά ένα μεγάλο μέρος του καρπού. «Όταν τουλάχιστον η μία πλευρά έχει κίτρινο χρώμα… αυτή είναι η καλύτερη συμβουλή», λέει η ειδικός. Μην κόβεις τον ανανά  μέχρι να χάσει το μεγαλύτερο μέρος, αν όχι όλο, του πράσινου του χρώματος του.

ANANAS

3.Τραβήξε τα φύλλα

Ένας  ανανάς έχει συνήθως 30 έως 40 ακανθώδη σκουροπράσινα φύλλα, τα οποία έχουν κάποιες ομοιότητες με την αγαύη και τα παχύφυτα. Σε έναν άγουρο ανανά, αυτά τα σκληρά φύλλα θα είναι σταθερά ενσωματωμένα στον ανανά και θα είναι δύσκολο να αφαιρεθούν χωρίς να τα τραβήξεις δυνατά. Καθώς όμως ο ανανάς ωριμάζει, τα φύλλα αλλάζουν.

ANANAS

4.Νιώσε το βάρος του

Ένας άλλος τρόπος για να προσδιορίσεις την ωριμότητα ενός ανανά είναι να δεις αν τον αισθάνεσαι βαρύ σε σχέση με το μέγεθός του. Αν ο ανανάς  αισθάνεσαι ότι είναι βαρύς όταν τον κρατάς, είναι πιθανότατα ώριμος.

5.Μυρίσε τον πάτο

Οι άγουροι ανανάδες δεν έχουν άρωμα, λέει η Vinciguerra. Από την άλλη πλευρά, οι πλήρως ώριμοι ανανάδες έχουν μια μοναδική και εύκολα ανιχνεύσιμη μυρωδιά. Όταν μυρίζεις τον πυθμένα για την ωριμότητα, αναζητήσε ένα γλυκό, πλούσιο άρωμα, παρόμοιο με το φωτεινό, τροπικό, ζαχαρούχο πνεύμα της γεύσης του ώριμου φρούτου.

ANANAS

Πώς να αποθηκεύσεις τον ανανά

Πρέπει να βάζετε τον ανανά στο ψυγείο; «Ποτέ!» Λέει η Vinciguerra και συνιστά να διατηρείς τους πράσινους ανανάδες στον πάγκο και εκτός ψυγείου. Μπορείς να τοποθετήσεις έναν ολόκληρο ώριμο ανανά, ακάλυπτο, στο ψυγείο. Για κομμένο ανανά, τοποθέτησε τον καρπό σε δοχεία τροφίμων για να τον αποθηκεύσεις στο ψυγείο.

Διάβασε επίσης:

Dirty Dozen και Clean Fifteen: Αυτά είναι τα φρούτα και λαχανικά σε περιεκτικότητα φυτοφαρμάκων

Έχουν περάσει 30 χρόνια από τότε που οι Εθνικές Ακαδημίες Επιστημών δημοσίευσαν τη μελέτη ορόσημο αποκαλύπτοντας τους τοξικούς κινδύνους των φυτοφαρμάκων για τα παιδιά.  Η ομοσπονδιακή εποπτεία για το θέμα ήταν διαβόητα ισχνή – και υστερούσε πολύ σε σχέση με άλλες χώρες. Μια μελέτη του 2019 που δημοσιεύτηκε στο Environmental Health διαπίστωσε ότι από τα φυτοφάρμακα που χρησιμοποιήθηκαν στη γεωργία των ΗΠΑ το 2016, 322 εκατομμύρια λίβρες ήταν φυτοφάρμακα απαγορευμένα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, 26 εκατομμύρια λίβρες ήταν απαγορευμένα φυτοφάρμακα στη Βραζιλία και 40 εκατομμύρια λίρες απαγορευμένα φυτοφάρμακα στην Κίνα. «Η πλειονότητα των φυτοφαρμάκων που απαγορεύονται σε τουλάχιστον δύο από αυτά τα τρία έθνη δεν έχουν μειωθεί αισθητά στις ΗΠΑ τα τελευταία 25 χρόνια», σημειώνουν οι συγγραφείς της μελέτης, «και σχεδόν όλα έχουν μείνει σταθερά ή έχουν αυξηθεί τα τελευταία 10 χρόνια».

Στις ΗΠΑ, το βάρος για την αποφυγή φυτοφαρμάκων που θεωρούνται αρκετά τοξικά ώστε να απαγορεύονται σε άλλες χώρες βαραίνει τον καταναλωτή. Αλλά ευτυχώς, έχουμε τον ετήσιο Οδηγό Καταναλωτή για τα φυτοφάρμακα στην παραγωγή της μη κερδοσκοπικής Environmental Working Group (EWG) για να μας βοηθήσει να «πλοηγηθούμε». Ο Οδηγός Καταναλωτή συγκεντρώνει τους αριθμούς στα πιο πρόσφατα δεδομένα δοκιμών φρούτων και λαχανικών από το Υπουργείο Γεωργίας (USDA) και τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Η έκδοση του 2023 περιλαμβάνει δεδομένα από 46.569 δείγματα 46 φρούτων και λαχανικών, που καλύπτουν 251 διαφορετικά φυτοφάρμακα.

Δες εδώ πώς θα καταλάβεις αν τα φρούτα είναι με φυτοφάρμακα 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πραγματικός λόγος για τον οποίο οι άντρες καταστρέφουν τις σχέσεις τους
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πόσο συχνά ζυγίζεσαι; Δες πώς μπορείς να έχεις μια υγιή σχέση με την ζυγαριά σουDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr