Now Reading
Forest Bathing: Βυθίσου στο πράσινο για να καταπολεμήσεις το άγχος

Forest Bathing: Βυθίσου στο πράσινο για να καταπολεμήσεις το άγχος

Avatar photo
Περπάτημα στο δάσος

Η τελευταία τάση ευεξίας που εκπαιδεύει το σώμα και κάνει καλό στο μυαλό είναι το περπάτημα στο δάσος, μια πράσινη προσέγγιση που ξεκινά από την Ιαπωνία και φτάνει μέχρι την πόρτα μας.

Το να βρίσκεσαι μέσα στη φύση είναι καλό για την υγεία. Αν μέχρι πρόσφατα αυτό θα μπορούσε να ήταν μια διαίσθηση, σήμερα υπάρχουν αρκετές επιστημονικές θεωρίες που επιβεβαιώνουν τη θεραπευτική και αντι-στρες δύναμη του περπατήματος στο δάσος. 

«Το περπάτημα και η βαθιά αναπνοή είναι πανάκεια για το σώμα μας από διαφορετικές οπτικές γωνίες», λέει στη Vogue Italia η Elena Benvenuti, ψυχολόγος, ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεύτρια στο Μιλάνο και στο Milano Marittima. «Όπως δείχνουν κάποιες μελέτες, το νευρικό σύστημα επανισορροπεί τον εαυτό του, ο καρδιακός ρυθμός μειώνεται και η ικανότητα συγκέντρωσης αυξάνεται σημαντικά».

Μια θεραπεία από τα βάθη της Ιαπωνίας

Στην Ιαπωνία, το «Forest Bathing» ( δεν θα μπορούσε να ονομαστεί καλύτερα από «μπάνιο στο δάσος», καθώς αυτό ακριβώς αντιπροσωπεύει, την κάθαρση μέσα από την ενέργεια του πρασίνου) είναι από καιρό μια πρακτική ευεξίας. Ονομάζεται Shinrin-Yoku  και αποτελείται από μια βαθιά βύθιση στη φύση, η οποία είναι σε θέση να εγγυηθεί μια διεγερτική εμπειρία και για τις 5 αισθήσεις. «Τα δάση είναι γεμάτα θορύβους διαφορετικούς από αυτούς που έχουμε συνηθίσει να ακούμε, ικανοί να αυξήσουν ένα είδος ηχορύπανσης και να δημιουργήσουν άγχος», εξηγεί η ψυχολόγος. «Το ίδιο ισχύει και για την όσφρηση: οι άγριες μυρωδιές θεωρούνται τόσο ευχάριστες που σήμερα υπάρχουν σε πολλά αρώματα».

Σύμφωνα με έρευνα του Ευρωπαϊκού Κέντρου για το Περιβάλλον και την Ανθρώπινη Υγεία του Πανεπιστημίου του Έξετερ (Ηνωμένο Βασίλειο), δύο ώρες την εβδομάδα στο πράσινο έχουν θετική επίδραση στον οργανισμό. Τόσο πολύ που στη Σκωτία οι υπαίθριες δραστηριότητες έχουν γίνει αναπόσπαστο μέρος ενός θεραπευτικού προγράμματος που διαχειρίζεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου και η Βασιλική Εταιρεία Προστασίας των Πτηνών που δοκιμάζεται αυτή τη στιγμή σε δέκα δημόσιες κλινικές στα νησιά Σέτλαντ.

Περπάτημα στο δάσος

Διάβασε επίσης:

Radio Taiso: Κάνε την άσκηση των 3′ αν θέλεις να αποκτήσεις μακροζωία όπως οι Ιάπωνες

Είναι γνωστό πως στην Ιαπωνία κατοικούν οι μακροβιότεροι άνθρωποι στον κόσμο. Αυτά που συμβάλλουν στη μακροζωΐα τους είναι η σωστή διατροφή, η ευτυχία, οι σωστές σχέσεις και φυσικά η τακτική άσκηση που είναι κομμάτι της καθημερινότητας τους. Όσον αφορά τη σωματικής τους δραστηριότητα οι αιωνόβιοι Ιάπωνες βασίζονται σε μια μόνο άσκηση που υπάρχει από το 1929, το radio taiso. Ξεκινούν κάθε πρωί με την ίδια ρουτίνα, 3′ radio taiso για να τεντώσουν τους μυς τους και να παραμείνουν ενεργητικοί όλη την ημέρα.

Radio Taiso: Κάνε την άσκηση των 3' αν θέλεις να αποκτήσεις μακροζωΐα όπως οι ΙάπωνεςΔες πώς θα το υιοθετήσεις σε 3 λεπτά

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
5 steps που πρέπει να ακολουθήσεις αν θέλεις να ανακαλύψεις ξανά τον εαυτό σουDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr