Now Reading
Τα 5 συχνότερα λάθη που κάνεις στο διάδρομο γυμναστικής και δε βλέπεις αποτέλεσμα

Τα 5 συχνότερα λάθη που κάνεις στο διάδρομο γυμναστικής και δε βλέπεις αποτέλεσμα

Avatar photo
Γυμνασμένη γυναίκα

Η αποφυγή αυτών των λαθών μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο τραυματισμού και να βελτιστοποιήσει την προπόνησή σου για εξαιρετικά αποτελέσματα.

Το περπάτημα ή το τρέξιμο σε διάδρομο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιώσεις την καρδιαγγειακή σου υγεία, να κάψεις θερμίδες και να βελτιώσεις τον μυϊκό σου τόνο. Ωστόσο η χρήση ενός διαδρόμου φαίνεται αρκετά απλή, αλλά μπορείς να αναπτύξεις κακές συνήθειες που θα σαμποτάρουν τα αποτελέσματά σου ή θα σε θέσουν σε αυξημένο κίνδυνο τραυματισμού.

Συνηθισμένα λάθη που κάνεις όταν τρέχεις στο διάδρομο:

 1. Μην παραλείπεις την προθέρμανσή σου  

Η προθέρμανση για πέντε έως δέκα λεπτά πριν ξεκινήσεις διάδρομο προετοιμάζει απαλά το σώμα σου για άσκηση αυξάνοντας σταδιακά τον καρδιακό σου ρυθμό και την κυκλοφορία του αίματος, γεγονός που αυξάνει τη ροή του αίματος στους μύες και χαλαρώνει τις αρθρώσεις. Το τέντωμα των μυών σου κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης τους προετοιμάζει για άσκηση και αποτρέπει τους τραυματισμούς.

Ως εναλλακτική λύση, το περπάτημα και το αργό τζόκινγκ είναι καλοί τρόποι προθέρμανσης για τον διάδρομο.

Διάδρομος

 2. Μην «κρέμεσαι» στον διάδρομο 

Αυτό είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι άνθρωποι. Το περπάτημα σε κλίση καίει περισσότερες θερμίδες από το περπάτημα σε επίπεδο έδαφος, επειδή πρέπει να τραβήξεις το σωματικό σου βάρος στο λόφο. Όταν κρεμιέσαι, το μηχάνημα υποστηρίζει το σωματικό σου βάρος και μειώνει το συνολικό βάρος που πρέπει να μεταφέρεις.

Μπορείς να δοκιμάσεις να περπατήσεις σε κλίση χωρίς να κρατιέσαι από τις κουπαστές.

Γυμνασμένη γυναίκα

 3. Μην φοράς λάθος παπούτσια 

Το τρέξιμο με λάθος παπούτσια μπορεί να είναι δυσάρεστο και μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά προβλημάτων υγείας, όπως πόνο στο ισχίο και στα γόνατα και τενοντίτιδα. Αυτό συμβαίνει επειδή πολλά παπούτσια τρεξίματος χρησιμοποιούν λάθος καλούπι παπουτσιού και τα δάχτυλα πιέζονται από τη φυσική τους θέση καθώς τρέχεις. Το να φοράς τα σωστά παπούτσια στον διάδρομο μπορεί να αποτρέψει τον πόνο και να βελτιστοποιήσει τα αποτελέσματά σου. Τα παπούτσια για τρέξιμο υψηλής ποιότητας διαθέτουν ειδικό σχεδιασμό για να κρατούν τα δάχτυλά σου στη θέση τους καθώς κινείσαι.

Δοκίμασε ένα ζευγάρι παπούτσια για running. Χρησιμοποιούν ένα ιδιόκτητο κουτί δακτύλων που αφήνει τα δάχτυλά σου να χαλαρώνουν και να παραμένουν στη φυσική τους θέση σε κάθε βήμα.

Παπούτσια για τρέξιμο

 4. Μην χρησιμοποιείς διαφορετικό βηματισμό στον διάδρομο.

Μπορεί υποσυνείδητα να επιμηκύνεις τον βηματισμό σου για να καλύψεις περισσότερο έδαφος ή να συντομεύεις τον βηματισμό σου για να κάψεις περισσότερη ενέργεια. Δυστυχώς, το τρέξιμο με αφύσικο βηματισμό καίει ενέργεια πολύ γρήγορα και δεν θα μπορείς να ασκηθείς για τόσο πολύ. Ένας αφύσικος βηματισμός μπορεί επίσης να αυξήσει τον κίνδυνο τραυματισμού, ο οποίος μπορεί να είναι επιζήμιος για τη συνολική προπόνησή σου.

Το σωστό είναι να περπατάς και τα τρέχεις με τον ίδιο βηματισμό στον διάδρομο όπως θα κάνεις έξω.

 5, Μην πατάς τα πόδια σου 

Το να πατάς τα πόδια σου όχι μόνο θα βλάψει και θα συντομεύσει τη διάρκεια ζωής του διαδρόμου, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει μακροχρόνιο τραυματισμό στα πόδια σου.

Τρέξε «απαλά» χωρίς να ζορίζεις τα πόδια σου.

Γυναίκα τρέχει

Διάβασε επίσης:

Άσκηση με βάρη; Έτσι θα επιλέξεις το σωστό μέγεθος ανάλογα με το σώμα και τις ανάγκες σου

Eνώ ο όρος «ταξίδι γυμναστικής» φαίνεται κλισέ, υπάρχει κάποια αλήθεια στην έκφραση. Σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος άσκησής σου, μπορεί να αντιμετωπίσεις αποτυχίες και επιτυχίες που απαιτούν από εσένα να κάνεις αλλαγές στην πορεία. Και φυσικά, αυτό που λειτουργεί για ένα άτομο μπορεί να μην λειτουργεί για ένα άλλο. Ο καθένας έχει διαφορετικές ανάγκες, στόχους και ικανότητες όσον αφορά την άσκηση που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά τη δημιουργία του προγράμματός του Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να περιορίσεις τον εαυτό σου.

Μια πτυχή της προπόνησής σου που σίγουρα θα αλλάξει καθώς σκοπεύεις να επιτύχεις τους στόχους φυσικής κατάστασης είναι τα βάρη που χρησιμοποιείς για την ενδυνάμωση. Για αρχάριους, μπορεί να είναι δύσκολο να γνωρίζουν τη βασική σου γραμμή, καθώς και πότε να ξέρουν εάν είσαι έτοιμος να μεταβείς σε κάτι πιο βαρύ. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται προοδευτική υπερφόρτωση – προσθέτοντας περισσότερο βάρος, επανάληψη ή χιλιόμετρα στις ασκήσεις σου με την πάροδο του χρόνου. Είναι το κλειδί τόσο για την οικοδόμηση μυών όσο και για τη μετατροπή της άσκησης σου σε μια σωστή προπόνηση στην οποία εργάζεσαι για την επίτευξη των στόχων φυσικής κατάστασης.

Διάβασε τη συνέχεια ΕΔΩ. 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
πρασινη σαλατα σε μεταλλικο μπολ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ποτό


Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top