Now Reading
6 είναι τα σημάδια ότι έχει χάσει το ενδιαφέρον του για σένα

6 είναι τα σημάδια ότι έχει χάσει το ενδιαφέρον του για σένα

Avatar photo
Ζευγάρι

Μπορείς να σώσεις τη σχέση σου; Δες τα σημάδια που δείχνουν ότι ο σύντροφός σου έχει χάσει κάθε ενδιαφέρον για τη σχέση σας και οδηγείστε σε χωρισμό. 

Ορισμένες σχέσεις καταρρέουν σε μια αναταραχή θυμού, λογομαχιών και συναισθημάτων. Σε άλλες περιπτώσεις, οι αλλαγές είναι πιο μικρές και δυσδιάκριτες, με μια σταδιακή απόσταση που σχηματίζεται μεταξύ των συντρόφων έως ότου, ξαφνικά, γίνει πολύ μεγάλη για να διασχιστεί. Μερικές φορές, ένα άτομο θα αισθανθεί αυτό το ρήγμα που σχηματίζεται. Άλλες φορές, φαίνεται από την συνολική συμπεριφορά και το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να δεις τη σχέση να καταρρέει γύρω και να αναρωτιέσαι τι θα μπορούσες να είχες κάνει διαφορετικά.

Ποια είναι τα σημάδια ότι ένας σύντροφος χάνει το ενδιαφέρον του και τι μπορεί να γίνει για να αξιολογηθεί η κατάσταση, εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις. Εάν ο σύντροφός σου κάνει κάποιο από αυτά τα 7 πράγματα, πιθανότατα έχει χάσει το ενδιαφέρον του για τη σχέση σας:

1. Δεν έχει χρόνο για σένα

Εάν νιώθεις ότι ο σύντροφός σου σε αποφεύγει ή αν πάντα χαλάει τα σχέδια σας για τον έναν ή τον άλλο λόγο, μπορεί να υπάρχει λόγος ανησυχίας. Τα ζευγάρια θα πρέπει να θέλουν να περνούν χρόνο μαζί και αν υποχωρούν συνεχώς από τον ποιοτικό χρόνο, αυτό είναι σίγουρα μια κόκκινη σημαία. Η Carrie Krawiec, εξουσιοδοτημένη θεραπεύτρια γάμου και οικογένειας στην κλινική Birmingham Maple στο Τρόι του Μίσιγκαν, λέει ότι τα ζευγάρια πρέπει να εργαστούν για να καθορίσουν τι αποτελεί ποιοτικό χρόνο το ένα για το άλλο και να τον θέσουν ως προτεραιότητα. «Υπάρχει μια συνέχεια δίπλα-δίπλα με πρόσωπο και διαφορετικοί άνθρωποι είναι ικανοποιημένοι με διάφορους βαθμούς», λέει. «Οι άνθρωποι θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν την προτίμησή τους και να αναγνωρίσουν ότι ο «ποιοτικός χρόνος» πρέπει να περιλαμβάνει λίγο από αυτό που είναι ικανοποιητικό για τον καθένα από εσάς».

2. Ο ρομαντισμός είναι έξω από το παράθυρο

Ακόμα κι αν περνάς χρόνο με τον σύντροφό σου, αυτό δεν σημαίνει ότι η σπίθα δεν έχει σβήσει. Ο σύντροφός σου θα μπορούσε να σταματήσει να σου κρατάει το χέρι ή να είναι στοργικός, να μην ενδιαφέρεται να σε ελκύει, να προτιμά να αφήνει την εμφάνισή του ατημέλητη και η οικειότητα μπορεί να είναι μια μακρινή και θολή ανάμνηση. Όλα αυτά μπορεί να είναι σημάδια ότι η σχέση σας μπορεί να χάνει την σταθερότητα της. Ο Krawiec λέει να εστιάζεις λιγότερο στις μεγάλες χειρονομίες που θα αναζωπυρώσουν τα πάθη. «Οι χειρονομίες που κρατούν τις σπίθες ζωντανές δεν είναι μεγάλες διακοπές ή δαντελωτά εσώρουχα», λέει. «Συχνά, είναι ένα εκατομμύριο μικροσκοπικές στιγμές. Μικρά κείμενα, απαλά αγγίγματα ή αποκαλυπτικές μικρές συμπάθειες και αντιπάθειες ή φόβοι, ελπίδες και όνειρα μπορούν να μας κάνουν να νιώθουμε ηλεκτρισμένοι ο ένας απέναντι στον άλλον».

3. Δεν είσαι προτεραιότητα

Πρέπει να είσαι πρώτος στη σχέση. Φυσικά, πάντα θα υπάρχουν στιγμές που τα παιδιά έχουν προτεραιότητα, αλλά το νούμερο ένα σε κάθε σχέση θα πρέπει να είναι ο σύντροφος σου. Εάν ο σύντροφός σου ενδιαφέρεται περισσότερο να είναι με φίλους και να επιδίδεται σε άλλα χόμπι, τότε δεν παίρνει τη σχέση στα σοβαρά. Για να φτάσουμε στη ρίζα αυτού, ο Krawiec λέει ότι είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τι οδηγεί τον σύντροφο σου να αναλάβει άλλες δραστηριότητες. Δουλεύει πάρα πολύ επειδή δεν θέλει να είναι στο σπίτι ή επειδή προσπαθεί να εξασφαλίσει για την οικογένειά του; «Για παράδειγμα», λέει, «ένα άτομο που είδε έναν γονέα να αναγκάζεται σε δραστηριότητες άλλων μπορεί να εκτιμά το να αφήνει τον καθένα να επιλέξει και μπορεί να το δει αυτό ως σημάδι «υγείας». Αυτό που λειτουργεί σε κάθε σχέση είναι αυτό που λειτουργεί για αυτούς, δύο άτομα που δεν βασίζονται σε κάποια καθολική συμφωνία σχετικά με το «Όλα τα ζευγάρια πρέπει να θέλουν να περνούν χρόνο μαζί».

Το ένα συστατικό που έχει μεγαλύτερη σημασία από τις φερομόνες στη δημιουργία ερωτικής χημείας

4. Δεν θέλει να μαλώσει

Θα νόμιζες ότι θα ίσχυε το αντίθετο — ότι η λογομαχία θα ήταν σημάδι ότι ο γάμος έχει πρόβλημα. Αλλά το γεγονός είναι ότι οι διαφωνίες συμβαίνουν συνεχώς σε μια σχέση και αν ο σύντροφός σου προτιμά να μείνει σιωπηλός αντί να μιλήσει για ένα θέμα, αυτό είναι σημάδι προβλημάτων. Θα μπορούσε να σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρονται πλέον να διορθώσει προβλήματα στη σχέση. «Το Stonewalling, ή το κλείσιμο, είναι ένας άλλος από τους τέσσερις ιππείς της αποκάλυψης του John Gottman», λέει ο Krawiec. «Η καταιγίδα, η σιωπηλή μεταχείριση ή η αδιαφορία είναι όλα παραδείγματα. Παρόλο που οι συζητήσεις μπορεί να είναι συγκρουσιακές, το να στρέφεστε προς τον σύντροφό σας αντί να απομακρύνεστε σε περιόδους άγχους είναι πραγματικά υγιές. Όταν τα ζευγάρια μπορούν να αποκαλύπτουν, να μοιράζονται, να παρηγορούν το ένα το άλλο, απελευθερώνουν ορμόνες του στρες που είναι καλές τόσο για τον δότη όσο και για τον δέκτη».

5. Εκνευρίζεται ευκολά

Εάν ο σύντροφός σου αρχίζει να χάνει το ενδιαφέρον του, κάθε μικρό πράγμα, από τον τρόπο που μασάς το φαγητό σου μέχρι τον ήχο της αναπνοής σου, θα μπορούσε να τον πυροδοτήσει, πυροδοτώντας τσακωμούς και διαφωνίες για τα πιο ασήμαντα θέματα. Αυτό μπορεί να είναι σημάδι αγανάκτησης και αναταραχής κάτω από την επιφάνεια της σχέσης. «Την επόμενη φορά που θα τσακωθείς για κάποια ανόητη αγγαρεία ή κάτι άλλο, ρώτησε τι είναι αυτό που τον κάνει πραγματικά να εκνεύριζεται», λέει η Celia Schweyer, μια ειδικός σχέσεων. «Είναι καλύτερα να κάνουμε μια ειλικρινή συζήτηση αντί να αφήνουμε την υποβόσκουσα δυσαρέσκεια και την ενόχληση να βράσει και να φουσκώσει».

6. Σου δείχνει περιφρόνηση

Αυτό είναι ίσως το πιο κραυγαλέο σημάδι και αυτό που δεν θα δυσκολευτείς πολύ να αναγνωρίσεις. Αλλά, εάν εμφανιστεί στη σχέση σας, πρέπει να αντιμετωπιστεί αμέσως. Η περιφρόνηση είναι ο απόλυτος δολοφόνος των σχέσεων, που κάνει ένα άτομο να αισθάνεται άχρηστο και σαν να μην έχει σημασία οι απόψεις του. «Η περιφρόνηση είναι μια γενική αντιπάθεια για τον σύντροφό σου», λέει ο Krawiec. «Χαρακτηρίζεται από επωνυμίες, βλασφημίες, βρισιές, σαρκασμούς και πειράγματα. Εάν υπάρχει περιφρόνηση στη σχέση σας, είναι σημάδι ότι υπάρχουν πληγωμένα συναισθήματα, ανήκουστες ανάγκες και εξάντληση πόρων».

Διάβασε επίσης:

Έρχεσαι πάντα «δεύτερη επιλογή» στη ζωή του; Δες γιατί μπορεί τελικά να μην είναι τόσο κακό όσο νομίζεις

Το να είσαι δεύτερη, να είσαι η περισσευούμενη, να είσαι εκείνη με την οποίο συμβιβάστηκαν, όπως και να το περιγράψεις, κανείς δεν θέλει να είναι η δεύτερη επιλογή κάποιου. Εξάλλου, οι θεατές βλέπουν το αίνιγμα του ερωτικού τριγώνου να ξεδιπλώνεται συνεχώς, συχνά με τη μορφή πλήρους εξαπάτησης σε τηλεοπτικές σειρές όπως «The Vampire Diaries», «Scandal», «Outlander» και άλλες. Μερικές φορές, οι σχέσεις που περιλαμβάνουν μια δεύτερη επιλογή λειτουργούν στον φανταστικό κόσμο, όπως συνέβη για την Elena και τον Damon στο «Vampire Diaries». Και μπορεί να λειτουργήσει και στον πραγματικό κόσμο, κάτι που φαίνεται να συμβαίνει σε διαφορά reality του Netflix ή ακόμα και σε σχέσεις που ξέρουμε από τον φιλικό μας κύκλο.Είναι πραγματικά τόσο κακό να είσαι η «δεύτερη επιλογή» σε μια σχέση

Η επιτυχία αυτών των ενώσεων, φανταστικών ή μη, εγείρει το ερώτημα: Είναι πραγματικά τόσο κακό να είσαι η δεύτερη επιλογή σε μια σχέση; Η απάντηση εξαρτάται από το ποιον ρωτάς. Στο Reddit και οι ειδικοί σε θέματα γνωριμιών λένε ότι είναι εντάξει να είσαι η δεύτερη επιλογή.

Δες εδώ γιατί είναι καλύτερα να είσαι 2η επιλογή 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
10 ιδανικές τροφές για την καλύτερη υγεία του θυρεοειδή σου
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αχλάδι: 5 τρόποι που αυτό το φρούτο μπορεί να ενισχύσει την υγεία Dnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr